lauantai 16. kesäkuuta 2018

Osa 141 Muistoissamme ikuisesti, rakas Caitlin

Silky Streetissä tapahtunutta:

Shanian siskopuoli ja rakastettu kolmen lapsen perheenäiti Caitlin on ollut syyskuusta saakka kadoksissa. Poliisi epäilee Shanian eksän Anders Mattsonin siepanneen ja murhanneen Caitlinin. Anders on ollut jo pitkään tutkintavankeudessa. Caitlinin aviomies Jaakko Jäykkä on ryypännyt suruunsa ja on jo täysin alkoholisoitunut. Mies sysää jatkuvasti lapsensa äitinsä hoidettaviksi tai antaa heidän pärjätä omillaan.

Shanian ja Caitlinin siskopuoli Elaine Jäykkä on kärsinyt pitkään heroiiniriippuvuudesta, eikä ole pitänyt läheisiinsä yhteyttä lainkaan. Nyt Elaine on päässyt huumehoitoon, kuullut olevansa biologisesti Jonathan Simmonsin eikä Nicholas Marleyn tytär ja yrittää nyt paikata välejään läheistensä kanssa. Hän on naimisissa Caitlinin miehen veljen kanssa, joka myös on astunut harhaan kaidalta tieltä. Joakim on käynyt naisissa ja alkanut ryyppäämään yhdessä Jaakon kanssa.

9.6.2018. Caitlin Jäykkä, kadoksissa 8 kuukautta, 24 päivää.

Shania on pyrkinyt viettämään Caitlinin ja Jaakon lasten kanssa niin paljon aikaa kuin mahdollista. Tytöt saivat talvella syntymäpäivälahjaksi ponin, jonka isänsä heille järjesti, mutta ukki Jonathan kustansi. Ponia pidetään samalla tallilla, missä Shanian hevonen Diva on. Shania on ottanut tytöt tallille mukaansa aina siellä käydessään. Nyt Shania on menossa Jäykän perheen esikoisen Katjan kanssa puistoon, sillä Katja näkee pitkästä aikaa kummitätinsä.

Katja: Ihan mieletöntä! Me ollaan ihan samiksii, eikö?
Shania: Noo, sen takia minä annoin sinulle nuo asusteet käytöön, että olisimme vähän kuin "samiksia".
Katja: Mä haluun kans lävistyksen! Varsinki toi pinkki timantti on upee! Onko se uus?
Shania: Isäsi varmasti antaisi luvan, mutta minä en! Ei 5-vuotiailla vielä sellaisia ole. Joo, tämä pinkki koru on uusi.

Katja: No entä edes korvikset? Mun kaveri Jossu sai korvikset!
Shania: Oih.. Mietitään itsensä rei'ittämisiä myöhemmin. Tulisi nyt se Elaine! Huolestuttaa heti, jos hän on vähänkään myöhässä.
Katja: Ai siks kun se on ollut sairas? Ai senkö takia?
Shania: Juuri sen takia. Tädilläsi on se sairaus edelleen, mutta kuten olen selittänyt, se ei ole millään tapaa hänelle vaarallista, kunhan hän vaan hakee joka aamu lääkkeensä sieltä klinikalta. Aargh! Tulisi jo! Alan kohta hermostua.

Suureksi huojennukseksi Elaine nuljaa pyörätuolillaan "samisten" luo.

Shania: No terve! Tulithan sinä!
Elaine: No tietty! Miksen ois tullu? Oi taivas! Ootko sä muka Katja?! Ei voi olla todellist! Sähän oot jo iso tyttö!
Katja: Ellu-tätii!!!!

Elaine: Oi Katja kulta.. Saaks Ellu-täti anteeks, etten mä oo käyny sun synttäreilläs tai mitään muutakaan..? Nyyh..

Katja: Höh! No tietty sä saat anteeks! Älä nyt itke! Kuhan mä vaan saan sut nyt takas! Ja sä joudut ostaa mooonta lahjaa! Kaikki synttärilahjat ja joululahjat ja.. Ja kaikki maailman lahjat joita sä et oo tuonu!
Elaine: Oi pieni kummityttö-kulta, mä ostan sulle kaikki ne lahjat ja nyt sä saat heti jätskin!
Katja: Jeeee!!!!
Shania: Minä kipaisen hakemassa sen jäätelön tuolta kojulta! Tulkaa sillä välin sinne päin, siellä on penkkejä, missä istua. Tämä kivi tuntuu hieman epämukavalta.

Kolmikko siirtyy puiston puolelle ja pian Shania rientääkin jättimäinen jäätelö käsissään penkin luo.

Shania: Apua, tämä sulaa!
Katja: Anna äkkiä tänne!

Katja mussuttaa tyytyväisenä jäätelöään kummitätinsä sylissä.

Elaine: Kuuleppa Katja, Ellu-tädillä ois vähä sellasta isojen tyttöjen asiaaki sulle.
Katja: Kerro! Jes et tää on hyvää!
Elaine: Kato ku mähän oon sun kummitäti, ni sehän ei tarkota, et me oltas sukuu.
Katja: Joo kyl mä tiiän noi tsydeemit.

Elaine: Mut me kuule ollaanki sukuu! Mä sain tietää, et sun ukkis on munki faija.
Shania: Ellu-täti siis on äitisi sisko. Ihan kuten minä, Sinead, Sonja ja Jill.
Katja: Siis tääh??!!

Elaine: Juu! Eiks oo siistii? Mä oon sun tätis ihan yhtä lailla ku esim Shania-täti!
Katja: No vähänkö on huikeeta!!! Onko sun pikkusiskoki mun täti?
Elaine: Juu Francine on kans, mut se vaan ei tiiä sitä vielä.
Katja: Siis ei oo todellista! Tää on ihan paras päivä! Mikä Daniel sit on mulle ja mun pikkusiskoille?!
Elaine: Hmm... No se pysyy teidän serkkuna. Nyt vaan sekä mutsis että faijas puolelta. Huuuu se jäätelö virtaa mun päälle!

Tunnelma on pitkästä aikaa iloinen ja Katja saa syötyä jäätelönsä loppuun, vaikka osa sen suklaasta virtaakin nyt Elainen rintojen välissä. Katja keksii vielä yhden, melko huvittavan sukulaisuussuhteen kun kolmikko lähtee kotejansa kohti.

Katja: Kelatkaa tätä! Onko Jonathan-ukin Pikku Junior Danielille setä?!
Elaine: Voi apua, nyt menee vaikeeks!
Shania: Hmm.. Täytyy vallan miettiä... Osuit Katja melko lähelle! Pikku Junior on Danielin eno! Koska Pikku Junior on Danielin äidin veli, niin hän on tosiaan eno tälle. Vaikka on Danielia nuorempi!
Katja: Hahaa, mä en kestä!!! No mikä Daniel sit on Pikku Juniorille?
Elaine: No nyt mäki hiffasin tän. Meidän Daniel on vaan Pikku Juniorin siskonpoika. Vai onks?

16.6.2018. Caitlin Jäykkä (julistetaan kuolleeksi), kadoksissa 9 kuukautta.

Seuraavana lauantaina Shania saa yllättävän vieraan. Ylikomisario Salla Luu saapuu hänen luokseen.

Komisario Luu: Päivää, Shania.
Shania: No päivää. Onko jotakin uutta löytynyt?! Onko Anders viimein tunnustanut?!

Komisario Luu: Valitettavasti ei. Alkuun Mattson hoki tehneensä jotakin kamalaa, muttei paljastanut tekoa. Sen jälkeen hän lakkasi puhumasta. Kokonaan. Pidämme häntä siis edelleen tutkintavankeudessa. Caitlinin katoamisesta tulee tänään kuluneeksi jo yhdeksän kuukautta, joten hänet julistetaan nyt virallisesti kuolleeksi. Ruumiin etsinnät jatkuvat tietysti niin kauan kunnes hän löytyy, mutta resurssimme eivät riitä aktiiviseen etsintään.

Shania: Mutta kun hän ei edes ole kuollut! Ja epäilen silti, etteikö sieppaaja saattaisi kuitenkin olla Rodion!
Komisario Luu: Rodion Dex on luonnollisesti jatkuvassa etsinnässä, koska on todistetusti sarjamurhaaja. Mutta pääepäiltymme siskosi tapauksessa on silti Anders Mattson. Halusin tulla kasvotusten kertomaan, että Caitlin Jäykkä julistetaan tänään kuolleeksi. Kävin jo isänne luona ja seuraavaksi suuntaan Caitlinin kotiin kertomaan hänen miehelleen ja lapsilleen. Hänen äitiään Tuija Hiltusta en ole tavoittanut. Mutta nyt voitte järjestää Caitlinille vaikka jonkin muistotilaisuuden.
Shania: Olen sanaton...

Komisario poistuu ja Shania tuijottaa sekavin tuntein siskonsa kuvaa seinällään.

Shania: Sisko rakas, ihan sama mitä poliisit julistavat. Minä aion löytää sinut. Elävänä!

Päivän mittaan tieto Caitlinin julistamisesta kuolleeksi tavoittaa kaikki hänen läheisensä ja ystävänsä. Shania on varma, että löytää Caitlinin vielä elossa jostain päin Minnesotaa, jonne he Aidan kanssa ovat heinäkuussa matkustamassa. Siitä huolimatta Shania katsoo tarpeelliseksi pitää pienen muisteluhetken Caitlinin kunniaksi. Hän on kutsunut illalla kotiinsa Caitlinin läheisimmät ystävät: Aidan, Elainen ja Heatherin.

Shania: Kiitos, että tulitte. Vaikka itse en uskokaan Caitlinin kuolleen, olisi hänen hupaisia seikkailujaan kiva muistella näin pienen porukan kesken.
Elaine: Huippu idea!

Shania: Tässä pöydällä on jälleen Simmonsin perheen valokuva-albumi, jossa on useita kuvia Caitlinista. Mutta hänelle sattui koko ajan yhtä sun toista, joten eihän kaikesta voi olla valokuvia.
Aida: Meidän täytyy siis vaan muistella, mitä kaikkea hänen kanssaan olemme kokeneet.

Elaine: Mulle tulee ekana mieleen se, et sä olit Caitlinin kaa riidois monta vuotta. Vasta jossain Dramaattisen Exotic partyis te näitte toisenne ja sit pikku hiljaa te aloitte taas lämpeen toisillenne.
Heather: Mä muistan ton kans! Mikä juttu se riita oikeen oli? Mä muistan viel tarkkaan, et ne oli vuoden 2012 Exoticit, jois me tultiin Ellun ja Caitlinin kaa jutteleen sulle ja Nichellelle.

Heather: Ja mä olin pukeutunu erilaiseen mekkoon ku Caitlin ja Ellu, joten siks mä kävelin niiden keskel tyyliin koko illan!
Shania: Voi minä muistan sen niin elävästi! Caitlinilla ja Elainella oli ne punaiset Kiina-mekot ja kun te tulitte luoksemme, emme suoraan sanoen sietäneet teistä ketään... Oi antakaa anteeksi!

Shania: Me Nichellen kanssa kutsuimme teitä pitkään ihan kaamealla nimityksellä: Trio Tyhjäpäät... Oi voitteko te ikinä antaa moista anteeksi?!
Hether: Hahah, toihan on hauska nimi! Ja oon mä kuullu ton aiemminki.
Elaine: No tottakai annetaan anteeks! Annoithan säki mulle anteeks paljo pahemmat jutut! Mitä ny jostain nimest vihottelemaan? Mut kerro nyt mikä se sun ja Caitlinin riita oli!

Shania: No me riitelimme pari vuotta sen takia, koska ensinnäkin Caitlin teki kaikkensa, jotta juoppoäitinsä olisi saanut isämme takaisin. Tuijahan on vieläkin isän perässä, varmaan kuolemaansa saakka. Ja vielä pahempi teko oli se, että Caitlin tavallaan varasti identiteettini! 
Aida: Siis mitä ihmettä?
Shania: Totta! Hän oli päässyt johonkin satunnaiseen mainoskampanjaan ja hänestä oli YKSI ainoa kuva jossain muotilehdessä. Se nousi hänelle päähän ja hän väitti ihmisille olevansa Dramaattisen listoilla mallina, vaikka todellisuudessa oli juuri työttömäksi jäänyt kosmetiikkamyyjä. Ja hän kertoi kaikkia muitakin asioita minusta, mutta väitti tehneensä ne itse. Pistin välit kokonaan poikki aikoinaan. 
Elaine: No huh huh, ihan sairast!
Shania: Minulla on se "suuri" muotikuva hänestä edelleen olemassa! Odottakaa, niin haen sen.
Heather: En mä ois uskonu tollast ikinä Caitlinista...
Shania: No niin, katsokaa! Tässä se kuva on! Otettu vuonna 2009.
Aida: Ai Caitlin on tuossa oikealla. Hän todella on kaunis tuossa. Mutta ihan sairas koko juttu!

Heather: No, ei me tultu tänne haukkuun rakasta ystävää, vaan muisteleen kaikkee hyvää ja hauskaa. Mä otan ton albumin ny käteen ja alotan. Hei, katotaanko eka vaik Exotic partyjen kuvia ku siit oli just puhetta?
Elaine: Juu katotaan! Mehän ollaan joka vuosi oltu siel samiksina! Paitsi just se 2012 ku Hetsku sul oli eri kuteet siel Juhlasali Ruihuvurentis.
Heather: Täs on sit seuraavan vuoden partyt siel Westend Hallis. Eli kesä 2013. Meil oli punamustat kuteet kaikil ja kai nää on jotku itämaa-kuvioiset.

Heather: Ja sit seuraavaks vuoden 2014 partyt Riihi-Salis. Sillon meil kaikil oli eri maiden kledjut, mut samaa niis oli se, et ne oli saman värisii.
Elaine: Voi hitto, mä oon jo rullatuolis tos ja kaiken lisäks paksuna!
Shania: Caitlin kärsi tuolloin siitä posttraumaattisesta stressistä. Muistan kun hän lähti tuo flamenco-mekko yllään juoksemaan nähtyään hallusinaation. Jättimäisen kissan tai jotain.
Elaine: Joo. Ja Caitlin oli traumatisoitunu just siit jutust, ku ne hullut ryssät yritti ampuu sen, mut luoti osuki muhun ja mä halvaannuin loppuelämäks. Caitlin parka... Eihän se sen syy ollu!

Heather: No hei, ei mietitä nyt noita kaameita ampumisii. Niitä on ollu ihan tarpeeks! Katotaan nyt vaan seuraavien Exotic partyjen kuvat. Tää kuva on otettu meist 2015 La Contu':ssa. Meil oli kaikilla tosi hienot vaatteet, intialaiset sarit ja vieläpä oranssii jokaisel!
Aida: Muistan hyvin. Näytätte kyllä upeilta tuossa.

Aida: No, näytä jo seuraavan vuoden kuva!
Heather: No venaa nyt! En mä heti voi löytää sitä täält, tää on aika hemmetin iso albumi! Täs se on! Vuonna 2016 partyt järkättiin siel Kartano Camneris ja me oltiin kaikki inkkareita!
Shania: Hahah, hyvä tuo Caitlin sulka päässään. Muistan, miten Jaakko joutui kantamaan Caitlinin kotiin, koska hän oli niin kännissä, ettei enää päässyt ylös lattialta.

Elaine: Mites muuten seuraava kuva? Onks sellast? Mä en nimittäin ollu viime vuonna Exotic partyis. Se oli just sitä mun paskaa aikaa ku mä en käyny missää.
Heather: No me oltiin sit Caitlinin kaa samiksina vaan kaksistaan. Lapin puvut päällä. Ja nää partyt oli siis 2017 Xara'sin tilois. Caitlin oli sielki nii kännis, et Anders kanto sitä.
Shania: Minä en edes halua nähdä koko kuvaa! Tulee niin huono omatunto. Mesosin hänelle tuona iltana siitä ryyppäämisestä ja seuraavan kerran kun tapasimme, Caitlin katosikin!

Heather: No, olipas siinä monta kuvaa! Saas nähdä, millanen kuva meist tulee tän kesän partyis! Et onks Caitlin siin kuvas mukana, vai ollaanks me tällä kertaa Ellun kaa kaksistaan... Mut tost Caitlinin ryyppäämisest tuli tosi hauskoi juttui mieleen! Muistellaanko vaik niitä seuraavaks?

Shania: Joo! Vaikka Caitlin olikin kännissä ärsyttävä, niin antaisin nyt mitä tahansa, jotta kuulisin hänen "hilipatiheijaa-laulujaan" humalassa. Muistan, kun silloin 2012 aloimme lähentyä uudelleen ja olimme piknikille lähdössä. Barbien Herkkutorilta piti hakea evästä retkelle, mutta Caitlin oli vaan innoissaan halvasta oluesta! Siitä reissusta ei valitettavasti ole kuvia, joten täytyy vaan muistella.

Aida: Ai oliko se se piknik, kun meillä oli teltta mukana?
Shania: Juuri se! Me Nichellen kanssa kokosimme teltan ja sinä ryyppäsit Caitlinin kanssa! Muistan, että heräsimme Nichellen kanssa keskellä yötä siihen, kun kömmitte umpikännissä telttaan ja Caitlin lauloi nuotin vierestä jotakin. Taisi olla Paula Koivuniemeä...
Aida: Ja se hiton pervo naapurinne Parrusen Pertti tuli myös sinne sekoilemaan. Mutta oli se kyllä ihana telttaretki!

Shania: Mutta eipä ollut Pervo-Pertti kauaa pelkästään minun ja Nichellen naapuri! Tehän ystävystyitte Caitlinin kanssa niin nopeasti, että muutitte kämppiksiksi meidän naapuriimme! Yhtäkkiä toitte vaan Nichellen autolla kasan mööpeleitä, jotka me Nichellen kanssa kannoimme sisään. Te tietysti vaan löhösitte kaljapullot käsissänne!

Aida: Hahhahahaa! Pyydän anteeksi, hihii! Ja me laitoimme nopeasti kaikki kamat paikoilleen ja...
Shania: Niin, te kännissä huusitte minne mikäkin taulu tulee ja me Nichellen kanssa teimme kaiken työn... Ei asunnosta sinä päivänä vielä valmis tullut, mutta kyllä me paljon teimme.
Aida: Ja kun istuimme lopulta keittiössä, oli Caitlin niin humalassa, että luuli Nichellen kissanpentua rotaksi! Litkimme siideriä ja Caitlin taisi tipahtaa tuolilta.. Ainakin minulla on sellainen muistikuva, että hän istui siellä keittiön lattialla.

Shania: Muistatko Aida sen juhannuskokkoreissun Luurannalle? Nichelle ajoi ja te istuitte Caitlinin kanssa siellä takana viinaa hörppien!
Aida: No tietysti muistan! Minulla oli laatuviskiä mukanani. Ihme, että saimme kokon syttymään siinä kunnossa.
Shania: Niin, Nichelle sen taisi sytyttää yksinään. Mutta se rannalle ajo on jäänyt mieleen jotenkin elävästi. Caitlinin ei tarvinnut ottaa kuin pari kulausta alkoholia, kun jo suomi-hitit raikasivat!

Heather: Hei, tääl on jotakin juhlakuvii syksyltä 2012. Täs näytte te kaikki neljä.

Shania: Näytä! Joo tuossa olemme Westend Hallissa Aphrodite von Klimtin taidenäyttelyn avajaisissa. Kuvassa näkyy myös tätejäni sekä Monica-tädin tytär Lauren. Serkkuni siis.
Heather: Joo kyl mä Laurenin tiiän. Mä en etes muista, olinks mä tollasis kemuis.

Heather: Voi vittu! Tääl näyttää olevan kuvia sielt hyväntekeväisyys-gaalastaki! Mä olin just tullu kaapist ja yritin iskee muijii siel! 
Elaine: Siis mä en etes muistanu, ettet sä aina oo ollu lesbo!
Heather: No en tosiaan oo. Mähän seukkasin Jaakon kaa jonku aikaa, voitteks kuvitella? Caitlinin miehen! Mut täs kuvas te ootte menos sinne gaalaan hienoina.
Aida: Joopa joo, todella "hienoina"! Melkoiset kermakakkuiltapuvut päällä, apua!
Shania: Minun mielestäni me olemme tuossa kauniita. Pinkki pukuni oli ihana! Ja Caitlin on siellä takana vaaleansinisessä mekossaan myös hyvin kauniina. Äiti vaan ei sietänyt tuota Sineadin mustaa pukua! Hehhee, meidän Simmonsin tyttärienhän piti mennä lavalle sitä lahjoitusta ojentamaan, eikä hautajaismeininki äidin mielestä ollut sopivaa. Hän moitti, että Sineadin olisi pitänyt pukeutua pinkkiin kuten minä ja Shawnakin teimme. Oi, Shawnakin on ollut jo vuosia kuolleena...

Heather: Hei, on tääl yks kuva, jossa teidän isosysteri on äijänsä kaa. Mä näytän siks tän kuvan, koska Caitlin on täs kans.
Shania: Oi, rakas Shawna... Ja Robert oli mahtava tyyppi. Mitähän hänelle mahtaa nykyisin kuulua..? Ai Lauren on tuossa kuvassa myös. Ja Sinead myrtsinä mustissaan, hih.
Elaine: Mä masennuin ny entistä enemmän... Mä en ikinä ehtiny tutustuu Shawnaan...

Elaine saa kommentillaan aikaan kysymysryöpyn. Hän aikoo jo paljastaa olevansa Caitlinin, Shanian ja muiden sisko, mutta päättää sitten pitää suunsa kiinni. Tänään on tarkoitus muistella Caitlinia, ei puida Jonathan Simmonsin syrjähyppyjä.

Elaine: Unohtakaa jo! Mä vaan kelasin, et ku kaikki sano Shawnaa enkeliks, ni ois ollu kiva tutustuu siihen ennen ku se delas. Caitlinin vauvamasu ei muuten viel näy nois kuvis. Ihan hulluu seki, et Jaakkima pisti sen paksuks siel 2012 vuoden Exotic partyis. Ja Jaakko oli sit niin kiltti, et se kosi Caitlinii ja suostu hoitaan Katjaa omana skidinään. Jaakkohan on tosiaan Katjan setä biologisesti!

Heather: Se oli kyl mieletön juttu! Mä muistan ku sä ja Nichelle järkkäsitte meille kolmelle triplatreffit kesäl sinne Luurantaan. Mul synkkas heti Jaakon kaa, mut sit myöhemmin mä tajusin, ettei jätkät oo mua varten. Ja Ellu ja Joakim oli heti ihan rakastuneita. 
Elaine: Joopa joo, niihä me oltiin... Oltas varmaan vieläki, ellei Joakim panis muit muijii!
Shania: Tuo on todella harmillista. Olette sentään olleet naimisissa kohta kuusi vuotta. Mutta Caitlinilla ja Jaakkimalla ei synkannut niillä triplatreffeillä sitten tippaakaan! Muistan, miten he istuivat siinä rantapyyhkeellään kaukana toisistaan. Kummallakin oli sellainen ilme, että:"Tuotako hirvitystä minä olen pannut kännissä?!".

Elaine: Miten Caitlin muuten sai tietää, et se oli paksuna Jaakkimalle? Mä en muista.
Shania: No sen muistan aina! Menin käymään Caitlinin ja Aidan luona ja Caitlin oli ihan surkeana siellä joku kalja kädessään ja itki, että taitaa olla raskaana.
Aida: En tajua miten minäkin olin niin vastuuton, että annoin hänen ryypätä siinä tilassa!

Aida: Sitten Caitlinin jo täytyi juosta yläkerran kylppäriin oksentamaan...
Shania: Muistan, miten pitelin hänen hiuksiaan kun hän oksensi.

Aida: Ja sitten veimmekin hänet neuvolaan tai jonnekin vastaavaan ja siellä sattui olemaan tohtori Aurinkoinen lääkärinä. Ja hän vahvisti raskauden.
Shania: Muistan, kun Caitlin oli ihan shokissa, kun tohtori talutti hänet takaisin sinne odotushuoneeseen.

Heather: Oi, tääl on kuvii Shania sun 21-vuotissynttäreistä! Täs on kuva, jossa Caitlinil on jo äitiysmekko päällä!
Shania: Ne synttärikahvit sujuivat rauhallisesti ja hyvin, mutta illalla menimme porukalla Club Diskoteekkiin. Ja se olikin vallan painajaismainen ilta!
Aida: Minä en muista siitä paljoakaan. Nichellen siskopuolella Nikeishalla oli hyvää kokkelia, jota vedimme pitkin iltaa.
Elaine: Ai sä oot kans käyttäny kamaa?! Kiitti muuten Shania, et sä pelastit mut monta kertaa iteltäni. Mä meinasin jo karata sielt sairaalast vetään herskaa, mut sit sä sait mut järkiini.
Shania: Ei kuule tarvitse kiitellä! Mutta se Aidan kokaiinijuttu järkytti minua, Nichelleä ja Ichiroa kyllä todella paljon silloin siellä synttäridiscossani.

Elaine: Hetsku, anna ny välil mullekki se albumi, äläkä vaan vilauta meille niit kuvii! Aha, tää kuva on vissiin nyt sielt Shanian synttärikahveilt. Ihana tuo Caitlinin äitiysmekko!

Elaine: Ja sit täst parin sivun pääst alkaa ne discokuvat. Kattokaa tätä: Caitlin, Nichelle ja Sinead näkyy täs Shanian lisäks. Olitsä Aida sitä kamaa vetämäs ku sua ei näy täs?
Shania: Tai sitten baarimikkoa iskemässä! Joka tietysti oli meidän kaikkien tuntema Jacob! Tai emmehän me vielä silloin häntä tunteneet.

Elaine: Nää loput on kaikkii tylsii biletyskuvii tanssilattialt. Miks toi ilta sit oli niin kaamee?
Shania: No, me sitten lähdimme Nichellen kanssa kotiin ja muistaakseni se oli silloin, kun äitini soitti ja kertoi Shawnan saaneen syöpädiagnoosin. Että hänellä oli jonkin asteinen leukemia. Ja sillä välin Caitlin oli kokenut Diskoteekissa hirveitä. Hän ensinnäkin luuli saaneensa keskenmenon baarin vessassa! 

Heather: Mut sehän oli väärinkäsitys. 
Shania: No ei Caitlin sitä silloin voinut vielä tietää! Hän luuli menettäneensä vauvansa. Ja sitten hän oli surkeana mennyt klubin taakse pyytämään kaljahuikkaa joltain naiselta tai jotakin sellaista, ja sillä hetkellä se tuntematon nainen ammuttiin! Caitlin vieläpä näki tekijän.
Elaine: Ai se oli just toinen niist ryssistä, jotka myöhemmin yritti ampuu Caitlinin, koska se oli silminnäkijä. Ja sillon mä sain sen luodin...
Heather: Kelatkaa, miten Caitlinii on täytyny pelottaa siel klubin takana ku joku random muija makaa kuolleena vieres!

Shania: Ja Caitlin tuli sitten itkien luokseni kertomaan, että hän oli saanut keskenmenon ja todistanut murhaa! Olin jo nukkumassa kun hän tuli. En voi sanoin kuvailla sen hetkisiä tunteitani.

Elaine: No huh huh mikä ilta! Eikä, täs on sit mun ja Joakimin hääkuva, kattokaa!
Aida: No eikä katsota! Onhan se tuossa Shanian vitriinissäkin kehystettynä! Näytä joku sellainen kuva häistänne, jossa Caitlin näkyy.
Elaine: Tämä! Täs me ollaan alttarilla ja mul oli kolme kaasoo; Hetsku, Caitlin ja mun serkku Dinah.
Shania: Muistan, kun Caitlin oli surkeana siitä, että hänellä oli eri mallinen mekko kuin muilla kaasoilla.
Elaine: No mut ku ei sille löytyny tollast samallaist, koska se oli jo sen verran paksuna täs.

Elaine: Sit täs on joku juttu, mis mä en taaskaan oo ollu messis. Jotku Valkoisen Salin markkinat. Täs kuvas Caitlinin maha on jo aika valtavan näkönen!
Shania: Ohoh, en muistanutkaan tuota tapahtumaa. Siinähän on Adalian Robertakin. Oi miten ihana paita minulla on ylläni! Minnehän tuo on kadonnut?!
Aida: Ai minäkin istun tuossa! Ei kyllä ole jäänyt mieleen moiset markkinat.

Elaine: No, ny mä hukkasin sen kohdan mis oltiin kattomas. Oho, tos vilahti muuten halloween-bileistäkin kuvia! Shania oli siel joku pinkki perhonen ja Aida Piru!
Shania: Esitin KEIJUA. Caitlin oli pukeutunut noidaksi ja tuo oli se ilta, kun Jaakko kosi Caitlinia.
Heather: Voi Ellu, etkö muista, et me kaikki oltiin nois kemuis?! Mä olin puputyttö ja te esititte miehes kaa jotaki Disneyn satupariskuntaa!
Elaine: Ai joo! Ai nää on NE bileet. Sit täs on joulukuvii... Venatkaa... Täs on randomisti yks jouluaaton kuva. Shania tiskaa ja Caitlin seisoo vieres.
Shania: Oi miten ne meidän neljän joulut olivat ihania! Minä, Nichelle, Caitlin ja Aida. Nyt jäljellä olemme enää minä ja Aida... No, näytä sitten se ihme tiskauskuva. Ai tuo! Caitlin tarjoutui auttamaan minua keittiössä, kunhan se ei olisi mitään, missä joutuisi seisomaan tai tekemään muutenkaan mitään raskasta. 
Aida: Siis toisin sanoen: Caitlin tarjoutui tekemään ei mitään. Hahaha! 


Elaine: Hei, me ollaan edelleen samas vuodes ku alotettiin tsiigaan näit kuvii! Jos siirryttäs jo seuraavaan vuoteen, eli 2013? Joo, tääl näkyy heti Caitlinin ja Jaakon maistraattihäät ja Katjan syntymä! Oi miten pieni Katja on ollu vastasyntyneenä!

Elaine: Täs Katja on just syntyny kesken Caitlinin ja Jaakon häiden ja Jaakko pitää sitä niin ylpeenä sylissään!
Aida: Muistatko Heather, kun meillä oli ne kaameat ruudulliset kaasomekot? 
Heather: No tietty! Ja morsiamen lapsivesi holahti maistraatin lattialle kesken vihkimisen ja Caitlin luuli, et silt tuli kuset housuun!
Aida: Haahhahahaa!!!
Shania: Hiihhihhihhii!!! Apua, en kestä!!!! Naurattaa niin, että vatsaan sattuu!
Elaine: Uskomatonta! Mut kattokaa ny tätä kuvaa ku mun pikku kummityttö on syntyny!

Elaine: Ja täs sit on Katjan ristiäiset. Mä ja Joakim sylikummeina. Caitlin ja Jaakkoki näkyy tos takana.
Heather: Mikä Katjan toinen nimi muuten olikaan?
Elaine: Janica.

Aida: Hei nyt on minun vuoroni selata albumia! Ja yritetään nyt muistella kaikkia hauskoja juttuja, koska niitä Caitlin on elämäämme tuonut roppakaupalla.
Shania: Niin juuri. Jätetään muistelematta se Katjan sieppaus, Reiskan ampuminen seuraavina synttäreinäni sekä se ampuminen, jonka takia Elaine istuu nyt pyörätuolissa. Vaan iloisempia juttuja.

Kaikki ovat samaa mieltä, joten niinpä Aida jatkaa albumista.

Aida: Täällä on ihania kuvia kun Katja on ihan pieni vauva! Mistähän lie nämä kuvat ovat?
Shania: Olimme jossain Isokyrössä kesäreissussa. Muistan vaan, miten upea se kartano oli.

Aida: Entäs nämä kuvat sitten?
Shania: Olimme Lahdessa jossain tapahtumassa. Caitlin syöttää Katjaa ja Roberta ja Jiameikin näyttävät olevan paikalla. No mikseivät olisi, kerran Lahdessa olemme tuossa. Söpö Katja saa kaiken huomion osakseen, kuten kuuluukin.

Elaine: Voi ei, kello on jo noin hemmetin paljo! Mun täytyy nousta joka aamu tosi aikasin, ku mä haen sen metkun sielt Susikujan A-klinikalt.
Shania: Haet minkä?
Elaine: No siis sen metadonin. Se korvaushoitolääke. Eli nyt täytyy tsiigaa kuvii vähä nopeempaa!
Shania: Sopii. Hypätään loppuvuoden puolelle. Shawna on tuossa sairaalassa... Hän oli niin elämänmyönteinen ja hoki miten kaikki järjestyy vielä. Ja pian tuon sairaalavierailun jälkeen hän menehtyi kirottuun syöpään!
Aida: Eikö meidän pitänyt jättää kaikki negatiiviset muistelot pois..?
Shania: Anteeksi. Otin tämän sairaalakuvan vaan sen takia esille, koska Katja on tuossa lähes vuoden ikäinen ja Caitlinin vatsasta näkee, että hän odottaa tuossa kaksosia.
Elaine: Oi miten söpösti Katja istuu Shawnan sylis!

Aida: Kaksosethan syntyivät vielä dramaattisemmin kuin Katja! Barbie Boulevard Centerin Verkkokaupassa! Eli nämä kuvat ovat jo vuoden 2014 alusta. Tässä on nyt Jonnan ja Jennan ristiäiset.
Elaine: Joo, jotka mä pilasin!
Shania: Kuinka niin?
Elaine: No Caitlin halus miellyttää mua ja järkkäs kaksosten ristiäiset tonne mun sairaalahuoneeseen! Mua oli täs just ammuttu vahingos. Caitlinil oli kai niin huono omatunto, koska se luoti oli sille tarkotettu.
Shania: Äh, älä nyt mieti tuollaisia! Sama kai se on, missä ristiäiset järjestää!
Heather: Oi, siinä mä ja Caitlinin serkku Ilona ollaan ylpeinä kummitäteinä.
Shania: Mitkäs kaksosten koko nimet muuten ovat?
Heather: Venaas... Jonna Anniina ja Jenna Maria.

Nelikko tajuaa ajan käyvän vähiin, joten Aida hyppää lähes vuodella eteen päin.

Aida: Tässä onkin sitten 2015 vuoden helmikuu ja Katja täyttää kaksi vuotta ja kaksoset vuoden.
Shania: Voi ei, muistan nuo hassut pahvitötteröt, jotka piti laittaa päähän! Ovatpa lapset kasvaneet!
Elaine: Ja mä pilasin noiki kemut! 
Heather: Ai miten niin?
Elaine: No mä olin tohon aikaan jo niin aineis, et tipahdin pyörätuolist lattialle ja muksut varmaan säikähti! Voi vittu, mä oon pilannu kaikki lasten synttäritki! Ja mun pikku Daniel on kans mukana tuol kemuis. Onneks etes se oli niin pieni viel, ettei tajunu mitään.

Aida: Olisihan täällä vaikka mitä kuvia, mutta katsotaan nyt vaikka sellainen kuva, jossa Caitlinin lapset ovat taas huomattavasti isompia. Tässä on 2015 vuodelta telttaretki. 
Shania: Minä en kamalasti halua muistella sen vuoden tapahtumia, koska olin silloin Rodionin kanssa. Hän oli jopa tuolla telttaretkellä mukana. Ja murhasi sen Erika raukan! Sen Caitlinin serkun Ilonan työntekijän sieltä kampaamosta...
Aida: No onneksi häntä ei näy tässä kuvassa! Rodionia siis. Minä makoilen tuolla teltan luona takana.
Shania: Caitlin leikkii lastensa kanssa, Nichelle taitaa jakaa eväitä ja minulla on joku kakunpala lautasella. Caitlin muuten leikkuutti polkkatukan ennen minua. Näissä kuvissa meillä on polkat molemmilla. Välillä kaipaan sitä lyhyttä hiusmallia, mutta siitä tulee niin paljon Rodion mieleen.

Aida: Voi ei, tämä on luultavasti myös vuoden 2015 kuva. Olemme siellä Barbie Boulevard Centerin kuntosalilla! Mikä sen nimi olikaan... Ihana päivä?
Shania: No sinne päin. Kaunis huomen. Sinä kuhertelit sen personal trainerin kanssa ja Caitlinilla ei mikään onnistunut. Hän kaatui juoksumatolla, eivätkä ne kuntolaitteet sopineet hänelle. Yritin sitten opettaa häntä punnertamaan ja harjoittamaan vatsalihaksia, mutta kuten tästä kuvasta näkee, Caitlinille se tuotti suuria vaikeuksia.

Aida: Hypätään taas hieman eteen päin kuvissa. Hahah! Tässä on kuvia 2016 vuoden halloweenjuhlista, joissa Japanin serkkuni olivat mukana! Minä esitin seksikästä Indiana Jonesia ja Caitlin oli hurja pimeyden valtiatar. Ja hän voitti sen kisan upeimmalla puvullaan! Shania, sinä olet pukeutunut noidaksi tässä.
Shania: No näytä nyt niin, että minäkin näen!

Shania: Pikku Katjakin oli mukana noissa juhlissa. Caitlin kyllä otti Katjan mukaan vähän liian usein kun oli kyse aikuisten juhlista.

Shania: Herranjestas! Oliko Caitlin taas niin humalassa, että heiluu kuin heinämies tässä yhdessä kuvassa?!
Aida: No etkö muista? Hänhän kaatui lopulta lattialle. Eli kyllä oli humalassa. Katja raukka katsoo äitinsä känniörvellystä häpeissään tuossa sohvalla.

Aida: Sitten tässä on näitä teidän perheenne perinteisiä yhteiskuvia vuodelta 2016. 
Shania: Äitini haluaa aina ennen joulua otattaa ne perhepotretit. No älä nyt mitään koko porukan kuvia näytä koska meillä on kiire! Katso nyt, siinä on Jäykän perheestä ihan erillinen kuvansa.
Elaine: Näytä. No huh huh et muksut on kasvanu! Jonnaa ja Jennaa mä en olis tunnistanu!

Shania: Annahan vielä minullekin se albumi. Selaan muutaman sivun alkuvuoteen 2017. Tässä on kuvia Caitlinin lasten synttäreiltä. Katja täytti jo neljä ja kaksoset kolme. 
Elaine: Voi hitto et mä en tullu tonnekkaan! Mä joudun oikeesti korvaan kummitytölleni kaikki nää vuodet ja ostaa kasan lahjoi!
Heather: No onneks mä ja Ilona oltiin siel, et edes kaksosten kummitädit oli paikal. Ja Ellu, sun anoppis oli ottanu Danielin sinne mukaan.
Shania: Muistatteko Aida ja Heather, miten istuimme siellä aika takana ja isäni istui meidän kanssamme samassa pöydässä. Pohdimme, mitä Elaine sinulle oli mahtanut tapahtua kun sinua ei enää näkynyt missään. Isäni lupasi selvittää asian. Mutta yhtäkkiä Caitlin haki punkkupullon jostakin ja hänen äitinsä ja tätinsä alkoivat tapella pullosta ja heiluivat humalassa. Ja lapset saivat vanhemmiltaan hienon keinuhevosen lahjaksi, niin Katja käyttäytyi todella huonosti ja omi lelun itselleen. Jonna vaan tuijotti onnettomana siellä ja Jenna itki ja huusi suoraa huutoa. Tässä on kuva, joka kertoo juuri siitä hurlumheistä!
Aida: Niin, ja se keinuhevonen taisi nimenomaan olla kaksosille, ei Katjalle. Hiltusen Tuija röhnöttää lattialla umpijurrissa!

Shania: Katsotaan lopuksi pari kuvaa viime vuoden loppukesästä. Vai oliko se jo syksyä, en muista. Kun Minnesodan mummi Granny Steph tuli ylläysvisiitille. Tässä olemme koko perhe saman pöydän ääressä ja Granny Steph oli niin tavattoman iloinen nähdessään taas lapsenlapsenlapsiaan. Yäk! Olen Andersin kanssa tuossa!

Elaine katsoo kuvia haikeana. Tuoltako hänen isoäitinsä näyttää? Tietääköhän isoäiti hänestä ja Francinestakin? Onkohan hänelle kerrottu? Stephanie Simmons saisi vielä neljännen lapsenlapsenlapsen; Danielin. Shania näyttää vielä kaksi kuvaa mummin visiitistä. Seuraava saa Elainen entistä haikeammaksi, sillä ainakin siihen kuvaan hän kuuluisi!

Shania: Tässä on tällaisia virallisia kuvia taas, joita Granny Steph halusi viedä muistoksi Minnesotaan. Tässä kuvassa me hänen lapsenlapsensa poseeraamme yhdessä hänen kanssaan.

Shania: Ja lopuksi kuva, johon Granny Steph halusi mukaan ainoastaan Caitlinin ja lapsenlapsenlapsensa.

Shania: Nyt laitetaan valokuva-albumi kiinni. Hirvittää vaan, että Granny Steph ei tiedä Caitlinin katoamisesta mitään...
Aida: Miten niin ei tiedä? Mehän olemme ensi kuussa lähdössä hänen luokseen Minnesotaan Caitlinia etsimään!

Shania: No emme me ole mummille uskaltaneet kertoa, että yksi hänen lapsenlapsistaan on kateissa! Granny olisi varmaan saanut sydänkohtauksen! Tai olisi tullut seuraavalla lennolla Minnesodasta taas tänne Caitlinia etsimään ja poliiseja kovistelemaan.
Elaine: Siis mitä hittoo? Te ootte lähdös Jenkkeihin ens kuus ja te yövytte meid.. sun isoäitis luona, ja sit te etitte Caitlinii sielt eikä isoäiti tiedä siit mitään?!
Heather: Toi on kyl tosi hämärää, Shania. Kyl sille mummille kantsis kertoo...
Shania: Mietin asiaa myöhemmin. Se oli isäni tahto. Mutta olipas kiva, että tulitte luokseni muistelemaan Caitlinia. Vaikka hän elossa onkin. Ja me Aidan kanssa tuomme hänet pian kotiin!

Lopuksi tytöt vielä hurraavat rakkaalle Caitlinille.

Aida: Caitlin rakas!!! Jos satut olemaan Taivaassa, olet muistoissamme ikuisesti!
Shania: Mutta toivottavasti elät, etkä näe tätä meidän hurraustamme: Caitlin, Caitlin!
Kaikki neljä: CAITLIN! CAITLIN!
Shania: Tulet pian kotiin sisko rakas!!!

to be continued...

Tarinassa mukana: Avan Elaine vierailulla, kuva Caitlinin mainoskampanjasta otettu netistä

5 kommenttia:

  1. Olipa kiva muistelujakso! Hauska palata vanhoihin jaksoihin muistojen merkeissä. Toivottavasti isoäiti ei saa slaagia kun kuulee syyn Shanian yllättävälle visiitille. Saa nähdä, mitä kaikkea muuta USA:n matkalla ehtiikään tapahtua. :) X.

    VastaaPoista
  2. Kiitos, kiva muistelujakso! Tämä on ollut kyllä melkoinen stoori! Uskomattoman kekseliästä juonenkuljetusta, odotin kuvista vinkkiä katoamiseen...
    T. Avis

    VastaaPoista
  3. Ihania muistoja ja kaikenlaisia seikkailuja!

    Caitlinia on kova ikävä... <3

    VastaaPoista
  4. Enpä muistanut puoliakaan noista tapahtumista,oli kiva lukee ja nähdä lapsia pieninä,

    VastaaPoista