maanantai 18. maaliskuuta 2019

Osa 162 Barbien 60-vuotisjuhlat

9.3.2019 Amerikasta kotoisin oleva, kansainvälisesti tunnettu tyyli-ikoni täytti 60 vuotta. Barbie kunnioitti läsnäolollaan Suomea saapumalla Tikkurilan kirjaston juhlasaliin viettämään syntymäpäiväjuhliaan. Barbien mukaan on tehty lukematon määrä Barbie-nukkeja, joita esimerkiksi Shania sekä Adalian Roberta keräilevät. Kyseisenä lauantaina varhain aamulla Roberta oli Yle:n Aamu-tv:ssä kertomassa nukkeharrastuksestaan, Jiamei tietysti seuranaan.

Mitäs muuta Barbien syntymäpäivänä tapahtui? Eiköhän vilkaista!

Caitlin valmistautuu juhliin kotonaan. He ovat menossa kirjastolle Isaacin kyydillä Shanian ja edellisenä iltana Japanista saapuneen Nichellen kanssa. Aida ei ole tulossa juhliin.

Caitlin: Kyl meitsi näyttää mageelta! Onneks Jaakko hoitaa likkoi koko päivän. Paskaa, ettei Aida jaksanu lähtee. Mut onneks Mildred tulee, voidaan miettii kirjaan pari jutskaa.

Jonkin ajan kuluttua Shania, Isaac, Nichelle ja Caitlin saapuvat Tikkurilan kirjastolle. Juhlasalin oveen on paikallinen taiteilija Iriis tehnyt opasteen juhlista.

Juhlissa on pukukoodi ja Shania on kerrankin hankkinut mekkonsa pukuvuokraamosta. Puku on Pink in Pantone, joka koostuu Mattelin virallisista Barbie-pinkin värikoodilappusista. Korkokengät ovat samaa sarjaa. Isaac on jälleen pukeutunut tyttöystävänsä asuun sopiviin väreihin.

Shania: Oi, täällähän on paljon vieraita! Rochesterit ovat taatusti täällä. En kestä nähdä heitä, ainakaan Veritya.
Isaac: Älä huoli kulta. Minä kerron, jos näen niitä ex-pomojasi.

Poppoo istuutuu alkuun hetkeksi ja katsoo ruudulla pyörivää videota Barbien eri vuosista.

Nichelle: Wau, on hän kyllä ollut aina niin upea nainen!
Mildred: Älä muuta sano, voi ku mäki olisin Barbie...
Isaac: Shania hei, missä minun kävelykeppini on?
Shania: No mistä minä tiedän?
Regina: Hei! Kiva, että tekin tulitte.
Caitlin: Miildreed!!! Meitsi on tääl!!!

Kukaan nelikosta ei vielä ole nähnyt itse päivänsankaria, mutta taaempaa kuuluva puheen sorina antaa olettaa Barbien seisovan siellä kansan keskellä ihasteltavana ja onnitteluja vastaanottamassa. Caitlin päättää hakea tarjoilupöydästä hieman alkoholia.

Caitlin: Mis tääl on viinakset?
Angela: Auts! Älkää nyt kaatuko päälleni järkytyksestä hyvä rouva!
Caitlin: Oi sori!
Isla: Hei pinkkipukuinen rouva, täällä on pinkkiä limua, ei valittettavasti alkoholia. Näihin juhliin katsos pääsemme me nuoretkin. Ja on täällä lapsiakin.

Seuraavaksi tarjoilupöydän luo astelevat Shania ja Isaac.

Shania: Missähän meidän tuomamme lahja on?
Isaac: Riippuu siitä, minne sen laitoit.
Shania: No sehän piti jättää salin ulkopuolelle sille jollekin assistentille, etkö nyt sen vertaa huomannut? Mietin vaan, että nyt se on jossakin täällä muiden lahjojen joukossa.

Pöydän luona olevat nuoret ystävykset Michelle ja Elsa kuulevat Shanian puhuvan lahjoista.

Isaac: No kuule miten olisin huomannut jotakin assaria ovella, koska keskityin olemaan astumatta mekkosi helman päälle!
Shania: No hyvin keskityit, jos kerran kallis kävelykeppisikin katosi! Onko tuo kultainen paketti pinkillä nauhalla meidän tuomamme?

Michelle: Hei, minä olen Michelle ja tässä on ystäväni Elsa historiallisessa asussa. Kaikkia lahjapaketteja ei olla vielä toimitettu tänne saliin.
Shania: Hei, olen Shania. Kiitos tiedosta, minä jo pelästyin kun sitä ei näkynyt. Mutta voi tavaton, miten kaunis pinkki mekko sinulla on!
Michelle: Kiitos, niin sinullakin.

Isaac ottaa pöydästä herkkuja ja menee istumaan. Nichelle vuorostaan tulee pöydän ääreen.

Shania: Hei, oletko nähnyt ketään tuttujamme? Siis Reginan ja Mildredin lisäksi.
Nichelle: No en kyllä ole. Mutta täällä on niin paljon väkeä, että eiköhän seasta muutama tuttu löydy. Ei kun hetkinen, se tammisaarelainen Maria istui takanamme kun katsoimme sitä videota. Kai muuten tukkani on hyvin?
Shania: Kyllä kultaseni, kuten aina. Ja puhut varmaan Mariahista?

Caitlin ja Mildred juttelevat kirjastaan.

Caitlin: Ja kelaa, et me ollaan skriivattu nyt molempien stooreja yhtä aikaa. Eiks sun osuus ala olla valmis kohta? Meitsilt puuttuu viel aika paljo. Kato ku meitsil on paljo kaikkee muutaki, ku meitsil on muksui ja vanhin likka on nykyään huippumalli Traumaticilla!

Mildred: Täh? Ai onks sellanenki mallitoimisto?
Caitlin: No se on just se sama, mikä oli aiemmin se... No oliks se sit Traumaattinen jos tää uus on Traumatic?
Mildred: Ääh, se oli vuosii Dramaattinen ja nyt se on Dramatic. Ai sun tyttös pääs sinne...

Teinityttö Isla on kadottanut ystävänsä Poppyn väkijoukkoon ja pysyttelee vaan herkkupöydän takana.

Shania ja Isaac tutustuvat juhlien toisiin pariskuntiin, kuten Annikaan ja Peteriin.

Silloin Shania huomaa itse Barbien upeassa kulta-asussaan.

Shania: Isaac, tuolla takana hän on! Uskallanko mennä onnittelemaan?!
Isaac: No hänen syntymäpäivilläänhän tässä ollaan!
Donna: Shaniaa! Terve!
Shania: Ai hei Donna! Hän on eräs tuttavani Tampereelta. Hei, sinä turkoosissa puvussa. Asusi on erittäin kaunis.
Aino: Ai, kiitos! Samoin sinun. Joko onnittelit juhlakalua?

Shania katsoo lumoutuneena Barbieta. Hän ei kuitenkaan vielä uskalla astella onnittelemaan.

Shania: Mahtaa olla monta kauneusleikkausta takana ja botoxia kaikkialla, jotta kuusikymppinen nainen voi näyttää tuolta... Ja häntä kuvataan joka päivä ympäri maailman. Minusta ei kaivata enää kuvia, vaikka olen yli puolet häntä nuorempi!

Isaac lähtee etsimään kävelykeppiään autosta. Xara'sin Francinea juhlissa ei näy. Sen sijaan hänen ystävänsä Serena on paikalla ystävänsä kanssa, joka on suuri Bollywood-tähti Katrina Kaif.


Shania ihastelee kermakakkumekkoista naista, jolla on näyttävä nenäkoru. Sen sijaan eräs Niina on pujahtanut iltapukujuhliin arkivaatteissa. Hänellä on lahjapaketin sijasta onnittelukakku Barbielle.

Shania huomaa yhtäkkiä entisen työkaverinsa Tondran, jonka kanssa he pari päivää sitten kiertelivät mallitoimistoista töitä hakemassa.

Shania: Tondra! Oletko se sinä?!

Tondra: No minähän se. Vuokrasin puvun ja kävin ammattimaskeeraajalla.

Shania: Olisi kannattanut tulla sinne viimeiseen mallitoimistoon.
Tondra: Mehän kävimme jokaisessa!
Shania: Minä löysin myöhään vielä sellaisen kuin LOOK ja pääsin malliksi. No hyvä on, puhun täyttä roskaa! Mallikeikkoja saattaa tulla kerran puolessa vuodessa. Eli mallinurani on ohi.
Tondra: Sama täällä. Minä menen nyt ensi alkuun äitini firmaan töihin. Ihan vaan sihteeriksi. Katson sitten, mitä sitä lähtisi opiskelemaan.

Toisella puolen salia Nichelle yllättyy erittäin positiivisesti nähdessään serkkunsa Milanan.

Nichelle: Milana, mitä sinä täällä teet?! Oi mikä Barbie-aiheinen iltapuku!
Milana: Oi, Nichelle!

Milana: Kunhan lähdin juhlimaan ja pukuloistoa ihastelemaan. Sinähän olet Barbie-harrastaja, joten en ihmettele yhtään, että olet täällä. Siis vaikka asut Japanissa asti nykyään. Ovatko lapsesi mukana?

Nichelle: Valitettavasti en ottanut tyttöjäni tällä kertaa mukaan. Viivyn vaan muutaman päivän, enkä viitsi jatkuvasti pikku poloisia kuskata maasta toiseen. Mutta tulet kyllä näkemään heidät. Ilmoitan, kun he ensi kerralla ovat mukana.
Milana: No toitko edes keräily-barbejasi mukanasi?
Nichelle: No en minä viitsinyt alkaa raahaamaan sieltä Tokiosta saakka mitään nukkeja... Ystäväni Shania otti muutaman nukkensa mukaan.. Tässähän Shania onkin nukkeineen! Shania, kai muistat serkkuni Milanan?!
Shania: Tottahan toki! Aivan järjettömän upea mekko sinulla! Kuolen kateuteen!

Shania: Katsohan Nichelle, löysin Tondran tuolta äsken!
Nichelle: Tervehdys! Ja pahoittelut työsi menetyksestä...
Tondra: Terve vaan. Ei tarvitse pahoitella, se on jo mennyttä.
Milana: Hei, emmekös me olleet samassa McKingin näytöksessä? Tulimme Dollywoodiin Nichellen pyynnöstä, koska teidän pomonne tarvitsivat lisää mustia malleja.

Shania päättää lähteä hieman kiertelemään juhlasalia. Isaac ei vielä ole palannut autoltaan. Shania pohtii, mahtaako juhlissa olla Xara'silta muita tyttöjä kuin entinen assari Mildred sekä nykyinen assari Regina. Hän huomaa Reginan tavanneen sukulaistyttönsä.

Vihreäpukuinen Eve on tuonut myös lahjaksi täytekakun. Sitä katsellessaan Shania huomaa yllättäen rakkaat ystävänsä Lahdesta: Adalian tytöt Robertan ja Jiamein!

Shania rientää Robertan luo ja saa kuulla jälleen suruvalitteluja mallintyönsä menettämisestä. Mutta Robertalla on hänelle jotakin muutakin, kuin pahoitteluja menetetyn työn takia.

Roberta: Tässä on sinulle Barbieauto ja kyydissä on Barbiekin.
Shania: Siis, ei voi olla todellista?! Miksi sinä tämän minulle annat?! Onko sinulla kaksi tällaista?
Roberta: Alaiseni Halima asui Dubaissa ja annoin hänelle työtehtäväksi kuvata paikallista arkkitehtuuria. Hän muuttikin Suomeen ja toi kolme tällaista Barbieta menopeleineen. Minä pidin itselläni lentokoneen ja toin sinulle tämän auton. On minulla skootterikin, mutten vielä tiedä, haluanko sitä kokoelmaani.
Shania: Oi kiitos! Ja aivan ihanaa nähdä teidät täällä!

Roberta: Arvasin, että tulet tänne oikean Barbien juhliin.
Shania: Puhuit äsken kokoelmastasi, oletko alkanut keräämään uudelleen barbeja?
Roberta: No, onhan niitä muutama kertynyt jo.
Shania: No katsohan sitten tätä uusinta kuvastoa! Mattelilta tulee uusi sarja career-nukkeja. Viimeksi se oli I can be ja ammatti perässä, nyt sarjan nimi on You can be. Tämä elokuvaohjaaja on aivan upea, sen haluan ensimmäiseksi! On tässä muitakin ihania, kuten tuo dj.
Roberta: Voi apua, taas uusi nukkesarja! Näytähän tänne sitä! Oi, tuo luistelija on saatava!

Shania esittelee tytöille nuket, jotka otti juhliin mukaan näytteille.

Shania: Otin rakkaan vintageni, Ponytailin. Ja tuossa isossa paketissa on repro siitä. Ostin repron viime kesänä Jenkeistä. Samoin nuo kaksi Disneyn prinsessaa. Ja tuo vanhemman aallon Fashionistas on viime syksyn Suuri Snadi-messuilta.
Jiamei: Hienojahan nuo on. Arvaa vaan, haluisko Roberta ton maailman ekan barbin?! Ai niin, Shania, me muutetaan taas. Se kaupunkikämppä oli niin pieni, et me rakennutetaan ny yhtä uusinta talopaketin taloo meille. Siis niitä, mitä me ite myydään Adalialla.

Shania: TÄH?! Muutatte TAAS?! Vasta ennen joulua olimme tupareissanne!
Roberta: No, se on niin helppoa, kun on kiinteistöalalla. Talo on jo sisustusvaiheessa. Tuparit pidämme kai toukokuussa.
Shania: No olette te melkoisia muuttajia!
Roberta: Niin, vielä siitä sinun menettämästäsi työstä... Olisitko kiinnostunut kiinteistöalasta?
Shania: No en!
Roberta: Niin, siis että tulisit meille töihin. Saisit työskennellä kotonasi Dollywoodissa, ei tarvitsisi muuttaa Lahteen, älä pelkää.
Shania: Öh...

Shania ei osaa vastata mitään järkevää, vaikka sai juuri ystävältään työtarjouksen! Shanian pelastukseksi Isaac palaa autoltaan kävelykeppeineen ja Xara'sin Nicola astelee myös paikalle.

Nicola: Moi Shania! Ai sinulla on nukkeja täällä esillä?
Shania: No hei. Minä jo luulin, että sinä ja Francine ette tulekaan!
Nicola: Ei Francine tule. Ja koko ajanhan minä täällä olen ollut. Lähinnä itse päivänsankarin kanssa juttelemassa.
Isaac: Me emme vaan huomanneet sinua täältä väkijoukosta. Shania hei, kävelykeppi löytyi auton lattialta!

Nicola: Mitäs nukkeja nämä ovat?
Shania: No siinä on vintage Ponytail, Jenkeistä ostettu repro, pari Disney-nukkea samalta reissulta ja tuon Fashionistanhan ostin sieltä Suuri Snadista, kun myimme Pinkissimon julisteita. Ja tuon auton sain ihan äskettäin Robertalta.
Nicola: Voi apua, en muista yhtään, mitä sieltä messuilta kukin osti. Olen muuten erittäin pahoillani, että sinut irtisanottiin. Nyt voit ainakin keskittyä täysillä Pinkissimoon!
Shania: Heheh...

Nicola: Oletpas sinä, Isaac, tyylikkäänä! Muutamat naiset ovat täällä kyselleet, että kuka se komea tumma mies on.
Isaac: Hah hah! Noh, ei kai tässä voi olla kuin imarreltu!
Shania: Nicola, sano KAIKILLE Isaacista kyseleville lumpuille, että se mies on varattu!

Roberta yrittää huutaa hieman ärsyyntyneelle Shanialle.

Roberta: Shania! Mieti rauhassa ja ilmoita heti kun tiedät, haluatko tulla minulle töihin! Voisit aloittaa jo huhtikuun alussa!
Jiamei: Et viittis huutaa työjuttuja isoon ääneen juhlissa. Ja näithän sä sen reaktion; ei sitä kauheesti innostanu meidän ala.

Nicola jää ihastelemaan Tondran pukua ja Shania tarttuu Nichelleä kädestä ja kiskoo tämän mukaansa.

Shania: Nichelle, nyt mennään, äkkiä!
Nichelle: No mikä ihme sinulle nyt tuli?

Samaan aikaan kun Shania kiikuttaa Nichelleä pois äskeisen seurueen luota, on osa vieraista jo väsähtänyt. Jotkut istuvat lattialla upeassa puvussaan.

Regina juttelee kahdelle puolituttavalleen.

Regina: En tiennytkään, että tunnette toisenne.
Mariah: Niin sinähän taidat olla sitä Pinkissimon väkeä! Ostin teiltä fanijulisteita Suuri Snadissa syksyllä!
Regina: Olen Xara'sin Nicolan assistentti. Pinkissimo on vaan yksi yhtyeemme.
Carmela: Nyt muistankin sinut! Järjestitte vuoden alussa sen konsertin. Olin siellä, koska olen Francinen äiti. Ja oi me olemme Mariahin kanssa tunteneet vuosikymmeniä! Hän tuli Tammisaaresta meidän luo viikonlopuksi.

Caitlin ja Mildred ovat tarjoilupöydän äärellä jälleen.

Mildred: Kato, taas on tullu uus kakku! Eihän tota isoo ollu aiemmin?
Caitlin: Ei meitsii kiinnosta makee. Paskat kemut ku ei oo viinaa!
Mildred: Minkä takia sä päätit kirjottaa oman osuutes puhekielellä?

Caitlin: No kato lukijat voi samastuu paljo paremmin sit siihen.
Mildred: Serena! Mitä kuuluu?
Serena: Hyvää, kiitos. Minne se Katrina katosi?

Caitlin ja Mildred lähtevät onnittelemaan Barbieta ja Shania kiiruhtaa Nichellen kanssa herkkujen ääreen. Isaac seuraa perässä.

Nichelle: Miksi sinulle tuli yhtäkkiä tuollainen hoppu? Kakkua syömään?
Shania: No ei! Alkoi ärsyttää se Nicolan juttu, että naiset kyselevät mieheni perään ja että nythän voin keskittyä täysillä siihen typerään Pinkissimoon, koska olen surkea työtön! Ja sen lisäksi halusin äkkiä pois Adalian tyttöjen luota.
Isaac: No entä sitten, vaikka sata naista kyselisi minusta? Minähän olen sinun!
Nichelle: Minkä takia halusit Robertan ja Jiamein luota pois?

Shania: No Roberta tarjosi minulle töitä! Voitko kuvitella minut joitain talopaketteja kauppaamassa?!
Nichelle: Voi hyvä tavaton sinun kanssasi! Olet työtön ja loukkaannut, kun sinulle tarjotaan töitä. Vieläpä ystäväsi firmassa. Ja eikös se Adalian Asunnon toimenkuva ole melko laaja? He myös välittävät asuntoja, heillä on huonekalumyymälä ja kaiken lisäksi se Jiamein sisustuspuoli. Sinähän voisit päästä vaikka sisustamaan! Ainakin pidät oman talosi sisustamisesta.
Isaac: Minäkin olen kyllä sitä mieltä, että jos töitä tarjotaan, niin silloin kannattaa vastata nopeasti: "Kyllä kiitos, milloin voin aloittaa?".
Shania: Ai niinkö meinaatte..?

Juhlasaliin on somistettu erillinen seinämä, jonka luona voi otattaa valokuvan itsestään Barbien kanssa. Nicola on jutellut päivänsankarin kanssa koko juhlien ajan, mutta menee vasta nyt yhteiskuvaan.

Roberta ja Jiamei poseeraavat päivänsankarin kanssa seuraavina.

Viimein Shaniakin uskaltautuu onnittelemaan Barbieta ja kertoo olevansa tämän suuri ihailija. Heistä otetaan luonnollisesti myös yhteiskuva.

Shania haluaa muistoksi kuvan, jossa myös Isaac on mukana.

Nichellestä ja Barbiesta otetaan tietysti myös kuva.

Shania ja Nichelle palaavat Tondran ja Milanan luo.

Nichelle: No niin, eihän se ollut lainkaan pelottavaa?
Shania: No kyllä minua jännitti aika paljon.
Tondra: Minä en ole vielä käynytkään siinä yhteiskuvassa.
Milana: En minäkään. Pitäisikö mennä heti? Siellä ei näy nyt mitään ryysistä.

Nichelle: No, aiotko otta sen työn vastaan?
Tondra: Minä kuulin, kun Shanialle huudettiin jostakin työpaikasta.
Shania: Ystäväni tarjosi töitä kiinteistöalan yrityksessään.
Tondra: No mene nyt ihmeessä! Minä joudun kurjaksi sihteeriksi!
Shania: Oi katsokaa, entinen valokuvaajammekin on täällä!

Hannah von Obscura: No hei tytöt. Miten teillä nykyään menee?
Nichelle: No hei Hannah! No minähän olen asunut jo jonkin aikaa Tokiossa ja perustanut perheen.
Hannah: Ai niinkö?
Nichelle: Minulla on kaksi ihanaa tytärtä, Saga ja Minako.

Hannah: Sehän on hienoa. Minä ja mieheni kuvaamme nyt päivät pitkät kurittomia lapsia, joita ei saa pysymään paikallaan millään! Ja käytävillä tulee vastaan vaan outoja kasvoja. Minulla on teitä todellakin ikävä!
Shania: Rochesterin sisarukset tekivät todella törkeän tempun! Nyt minä joudun kiinteistöalalle!
Tondra: Ja minä sihteeriksi...
Nichelle: Kun äitiyslomani päättyy, pääsen opettamaan kieliä Tokiossa. Olen enemmän kuin tyytyväinen.
Hannah: Työ kuin työ. Siitä ei kannata valittaa. Työn voi aina lopettaa ja kouluttautua ihan uudelle alalle. Mutta loistavaa, että edes yhdellä teistä on mieluinen työ tiedossa.

Nicolaa kiinnostaa tietää, mistä työstä Roberta Shanialle aiemmin huuteli.

Jiamei: Ai niin, tervetuloa taas tupaantuliaisiin toukokuus! Mä sisustan just meidän uutta kotia.
Nicola: Joko te kaksi TAAS muutatte? Hei mikä se työjuttu oli, mistä huusit Shanialle?
Roberta: Niin se, minä tarjosin hänelle Adalian Asunto Oy:sta töitä. Mutta eipä häntä näyttänyt kiinnostavan.
Nicola: Et kyllä vie Pinkissimon tähtikitaristia Lahteen mukanasi, hahah!
Jiamei: Ei se työ olis Lahdessa ollu vaan ihan Dollywoodista käsin Shania ois voinu hoitaa hommat.

Silloin Shania juoksee paikalle. Kukaan ei ehdi edes päätään kääntää, kun hän jo huutaa isoon ääneen:

Shania: Robertaa!! Minä otan sen työn!

to be continued...

Kiitokset upeista juhlista Xaralle ja Tiinalle!

Tarinassa mukana: Barbie 60 vuotta, Tikkurilan kirjasto, Ylen Aamu-tv, ensimmäinen kuva by Adalia

Xaran Nicola, Regina ja Mildred
Tiinan Serena ja Katrina Kaif
Tinan Mariah ja Barbie The Look Nighttime Glamour (esitti Carmelaa)
Heidin (Adalia) Barbie Fiftieth Anniversary (päivänsankari), Roberta ja Jiamei
Lauran Donna miehineen
Kirin Momokot Isla ja Poppy sekä Pilot Barbie (esitti Hannahia)
Merjan Aino
Saijan punapää (Steffi-kasvoinen muusa)
Niinan miniminä, AA nenäkoruineen ja herransa
Sirpan Angela, Michelle ja Elsa
Mirkan Wonder Woman, Annika ja Peter
Jennan Eve ja Elvis-pariskunta
Katjan Nichelle
Ninnin Shania, Isaac, Caitlin sekä Rockers Reunion (esitti Tondraa) ja Generations of Dreams (esitti Milanaa)

4 kommenttia:

  1. Olipa hauskaa nähdä, mitä nuket touhusivat ja juttelivat taustalla, kun itse pihasi puuhasi miitissä. Aivan huikea tuo "voi ku mäkin olisin Barbie"! :D Myös mallitoimisto Traumaattinen oli sattuvasti sanottu, ainakin Shanian kannalta. Juhlat oli kyllä yhtä upeaa pukujen loistetta. X.

    VastaaPoista
  2. Nukeilla oli hyvät juhlat :) Tervetuloa töihin, Shania!

    VastaaPoista
  3. Adalia: Shania lähettää tytöillesi kiitokset!
    Ninni

    VastaaPoista
  4. Mahtavan näköiset juhlat oli ja kaikilla upeet puvut,Caitlin oli söpö liian tiukassa mekossaan ja onnea Shanialle uudesta työstä/Sanelma

    VastaaPoista