tiistai 21. huhtikuuta 2015

Osa 22 Simmonsin sisaret Pohojammaalla (Alkuperäinen julkaisupäivä elokuussa 2012)

Elokuu etenee yli puolenvälin ja koittaa lähtö Seinäjoelle. Aivan joen tuntumassa pidetään miitti, jonne on kutsuttu porukkaa ympäri maata.
Shania on eräs näistä kutsutuista ja hän päättää pyytää isosiskonsa Sineadin mukaan reissuun. Seinäjoelta sisarusten on määrä jatkaa Keski-Pohjanmaalle Kokkolaan, sillä molemmat haluavat käydä tunnetussa kesäpuutarhassa.

Shania: Ihanaa että lähdit mukaani!
Sinead: No ilman muuta. Pitäähän pikkusiskon kanssa viettää aikaa. Shawnakin on edelleen sairaslomalla. Eiköhän lähdetä katselemaan miittiin osallistujia!

Seinäjoen leirintäalueella pidettävään miittiin on saapunut runsaasti väkeä, suurin osa vieraista on tytöille ennestään tuntemattomia.

Shania: Oi, toivottavasti Lilah on täällä! Näin hänet kesän alussa Lahdessa, mutten oikein saanut hänestä mitään irti.
Sinead: Puhutko nyt siitä kohu-julkimosta?
Shania: Hänestä juuri! Oi, miten kovasti haluaisin kuulua hänen lähipiiriinsä… Hän varmasti on kokenut paljon sellaista, mistä minä en osaa unelmoidakaan!
Sinead: En tajua miksi haaveilet puolituntemattoman naisen seurasta, eikös sinun pitänyt etsiä itsellesi miestä täältä. Katsopa tuonne ylös, kahden naisen välissä istuu melkoinen komistus.

Shania: Kerrohan siskokulta tuoreimmat kuulumisesi!
Sinead: No mitäs minä nyt kertoisin.. Meillä on meneillään tylsääkin tylsempi valtiosääntöoikeuden kurssi ja oikeussosiologian tentti ihan kohta.
Shania: Ääh! Ei minua opintosi kiinnosta, miten miesrintamalla sujuu?
Sinead: Huooh…No, kävin vastikään treffeillä erään  Kristianin kanssa, hän opiskelee metsätieteitä ja on sellainen metallimies. Koko juttu on niin alussa, etten voi kertoa enempää.

Sinead: Mitäs sinne teidän Silky Streetille kuuluu?
Shania: Muuten hyvää, mitä nyt naapureista on välillä riesaa. Ihan talomme vieressä, oikeastaan se on Parrukadun puolella, asuu omituinen ukkeli yksinään. Hän vahtaa jatkuvasti tekemisiämme ja tuntuu jostain ihmeen syystä tietävän kaikki menemisemmekin!
Sinead: Höh! Kuulostaapa oudolta. Ehkä hieman pelottavaakin.

Adalialta tuttu Roberta istuu seuraan uuden ystävänsä Jiamein kanssa.

Roberta: No mutta moi Shania! Saanko esitellä ystäväni Jiamein. Hän on Pekingistä.
Shania: Tervehdys teille!
Roberta: Missäs Nichelle on? En muuten voinut olla kuulematta äskeistä, taisit puhua siitä Tikapuumiehestä! Hänkö on taas vaivannut teitä?
Shania: No se ukkeli on varmaan täälläkin, odotan näkeväni sen karvarinnan irvistävän naaman hetkenä minä hyvänsä tuolla pienessä yläikkunassa! Nichelle ei tällä kertaa ole mukana, sen sijaan tässä on toinen isosiskoistani, Sinead.

Shania: Se pervo ukkeli ei muuten ole ainoa häiritsevä naapurimme. Meidän Caitlin asuu nykyään Silky Streetillä myös, kuten tiedät. Kämppiksensä Aidan kanssa, joka on minun ja Nichellen uusi ystävä. He asuvat ihan meitä vastapäätä.
Sinead: Kuulin siitä kyllä.
Shania: He metelöivät yötä päivää, joko siellä porataan ja vasaroidaan tai sitten elämöidään kännissä. Aida selostaa suureen ääneen maailmanmatkoistaan ja siskopuolemme laulaa loilottaa!
Sinead: No ei kuulosta kivalta. Et kuitenkaan saa olla liian ankara Caitlinille, hänhän on vielä nuori vailla mitään huolia, hyvähän hänen on pitää hauskaa.
Shania: Öö… Tuota… Itse asiassa, nyt kun tuli puheeksi… Ei Caitlinin elämä enää kovin huoletonta ole… Hän nimittäin on…

Seuraan saapuva Autumn keskeyttää Shanian lauseen.

Autumn: Helou! Täällähän on tuttujakin!

Sinead jää juttelemaan Robertan, Jiamein ja Autumnin kanssa ja Shania lähtee kyselemään Lilahin perään.

Shania: Hei. Anteeksi, että häiritsen, mutta satutteko tietämään, onko Lilah tulossa tänne?
Acheron: Hei. Taisi Lilah tulla jo eilen. Me olemme uusia tulokkaita Myrvan tallissa, ei olla varmoja Kiten porukasta… Tuo harrikka-paitainen kundi kuuluu Kiten poppooseen, kysy häneltä.

Shania: Anteeksi, että häiritsen, tiedätkö sinä missä Lilah on?
Arto: Jossain täällä. Kysy tuolta ruutupaitaiselta hemmolta tuossa takana, hän on Tomi.
Shania: Kiitos.

Shania: Hei… Minut neuvottiin teidän luo, tehän olette Kiten porukkaa?
Persian lady: Tomi on, minä kuulun Tokkiksen tiimiin.
Tomi: Niin?

Shania: Minä kyselisin Lilahista, tiedätkö onko hän täällä, ja jos on, niin missä?
Tomi: Hmm… Kyllä Lilah täällä on, eilen me jo tultiin.
Shania: Onpa häntä vaikea löytää…

Siinä samassa saapuu Aviksen auto, jonka konepellillä Lilah upeana poseeraa.

Tomi: Siinä paha, missä mainitaan!
Shania: Ooh! Hän on kauniimpi kuin koskaan!

Lilah: Moi kaikille! Mitä täällä tapahtuu?
Shania: Oh, hei! Siinähän sinä lopultakin olet! Ööh… Ehditkö tulla juttelemaan hetkeksi?
Lilah: Mikä ettei!

Hermostuneen jännittynyt Shania ohjaa idolinsa sivummalle juttelemaan.

Shania: Oh, minä tässä... Eh, oletpa sinä taas niin kaunis!
Lilah: Thänx.
Shania: Muistatko minut? Tapasimme kesän alussa Lahden messuilla?
Lilah: Ehkä.
Shania: Sinulla oli vielä silloin se pinkki peruukki, luin myöhemmin lehdestä, että ostit tuon punaisen peruukin sieltä messuilta. Nyt olet upeampi kuin koskaan!
Lilah: Niin paljo noita messuja, ei voi muistaa kaikkia.

Shania: Öh... Oh... Minulla olisi niin paljon kysyttävää sinulta! Big Barbie ajoiltasi. Ja kaikki rohkeat kuvasi! Minä en ikinä uskaltaisi, en vaikka olen ammatiltani malli! Ystäväni Aida sanoi kerran, että meissä on vähän samaa näköä… Ööö... Hän tarkoitti siis, että kasvonpiirteemme ovat samantapaiset ja huulemme kuulemma!
Lilah: Tiedä häntä. Nyt täytyy mennä!

Shania on pettynyt idolinsa vähäpuheisuuteen, mutta päättää olla luovuttamatta tämän suhteen. Jonain päivänä hän vielä kuuluu Lilahin ystäviin! Shania ei kauan ehdi harmittelemaan Lilahin menoa, sillä Mikki Tikki istahtaa heidän seuraansa!

Mikki Tikki: Onpa täällä naiskauneutta kerrakseen! Kuulin että Seinäjoen rannassa alkaa pian bikinikuvaukset, ajattelin ilmoittaa siitä teillekin.
Shania: Ooh! Onpa hän komea…

Shania etsii siskonsa, joka on Tokkiksen bikinivuokraamossa valitsemassa itselleen kuvausasua.
Hän ei halua uimaan, mutta päättää lähteä silti rantaan muiden mukana. Rantatörmä on niin jyrkkä, ettei Sinead menekään uimaan. Tytöt poseeraavat jokirannan tuntumassa miittikuvaajille.

Shania: Minä vähän ihmettelen, miten sinua näin paljon kiinnostaa kameroille poseeraus, sinähän vihasit kaikkea mallintyötä!
Sinead: Olin nuorempana sellainen poikatyttö ja kadehdin kun meidän Jonathan Jr. meni armeijaan! En silloin voinut käsittää, miksi niin kovin rakastit mallijuttuja. Tiedä vaikka innostuisin enemmänkin alasta…

Heather on kertonut kyllästymiseen asti Adalminasta, joka on tunnettu muun muassa extreme makeovereistaan. Adalmina antoi sisaruksille kyydin miittiin Seinäjoen juna-asemalta ja haluaa nyt esitellä uutta autoaan. Shania lupautuu auton kyytiin poseeraamaan.

Aviksen Pajan tytöt Sophia ja Sanna ovat mukana rannassa ja Sinead poseeraa heidän autonsa konepellillä.

Sinead: Shania hei! Näyttääpä hullulta, kun istut autossa! Se sopii sinulle, ehkä sinun kannattaisi hankkia ajokortti!

Sophia: No mitäs, onko Trevorista kuulunut?
Sanna: Nähdäänhän me aina välillä.

Miitti jatkuu vielä loppuillan ja seuraavaankin päivään, mutta sisarusten on jatkettava matkaa kohti Kokkolaa. He istahtavat vielä Robertan ja Jiamein seuraksi kivelle.

Roberta: Oli taas kiva nähdä, pidähän huolta itsestäsi ja vie Nichellelle terveisiä.
Shania: Tottakai vien. Me näemme varmaan taas pian.
Roberta: Ennen kaikkea, varokaa Tikapuumiestä! Heh!
Shania: Tosiaankin! En edes muistanut koko ukkelia! Kyllä nyt ovat maailmankirjat sekaisin, kun häntä ei näkynytkään täällä!
Sinead: Pakko tästä on lähteä, juna lähtee ihan kohta. Käyn nopeasti vaihtamassa vaatteeni.

Pendolino-juna myöhästyy tunnin ja tytöt sovittelevat asemalla Seinäjoen Ullakko-kipparilta ostamiaan vaatteita. Päästyään lopulta Kokkolaan, he menevät suoraan kesäpuutarhaan. Gamla-Karlebys Uttergatan Gården on täynnä värikkäitä kukkia. Sisarukset saavat seuraansa myös Autumnin, joka haluaa esitellä uutta peruukkiaan.

Autumn: Ostin tämän Adalialta kympillä, hän itse oli maksanut tästä Aviksella 15 euroa.
Sinead: No ei ollut kallis! Ja sopii hyvin sinulle.

Sinead: Sinulta jäi muuten juttu kesken siellä miitissä, olit kertomassa juuri Caitlinista jotain, kun Autumn keskeytti.
Shania: Nautitaan nyt tästä puutarhasta, lupaan kertoa jutun myöhemmin.

Kolmikko kiertelee Uttergatan Gårdenissa ja valokuvaa toisiaan.

Sinead: Ne taidenäyttelyn avajaiset ovat muuten viikon päästä. Äiti järjestää ne ystävänsä Alietten kanssa.
Shania: Tiedetään, pakkohan sinne on mennä patsastelemaan. Ei sillä, ettenkö rakastaisi taidetta, en vaan jaksa sitä äidin vouhotusta.
Sinead: Niin, hän taas haluaa esitellä meitä tyttöjä turhantärkeille ystävilleen ja isä on taas ihan hätää kärsimässä siellä seurapiirirouvien sekamelskassa!

Autumn: Oi, minäkin olen saanut kutsun sinne avajaisiin. Ystäväni Alice pyysi minut mukaansa, joku Jacqueline oli hänet kutsunut.
Sinead: No Jacqueline on se meidän äitimme!
Autumn: Aahaa! No, me sitten näemme taas siellä!

Shania poseeraa uudessa mekossaan ja loppukesän ilta on mitä ihanin. Eikä jälkeäkään Parrusen Pertistä! Simmonsin sisarusten reissu Pohjanmaalle alkaa olla lopuillaan ja kotiinviemisiksi tuli monet terveiset Nichellelle, uusia vaatteita ja tietysti kesäisiä valokuvia!

To be continued…

Tarinassa mukana: Seinäjoki Camping, Kokkola (äitini puutarha), Marizan ja Pienen haamun korut. Plussa-tarjous Fashionistas Shanian uutena kroppana
Kitecatin Lilah, Arto ja Tomi
Jennijeen ja Mikki Tikki
Tokkopahkan Persian nukke
Avotulen Sophia ja Sanna
Adalian Roberta ja Jiamei
Myrvan Acheron ja HRC-hybridi

Erityiskiitokset Adalminalle, kiitos kyydeistä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti