torstai 25. toukokuuta 2023

Osa 239 Povipommin päiväkirja 1. Justin sentään, mitkä rinnat!

 

Shania: Dear Diary, minä täällä taas! On toukokuun toisiksi viimeinen viikko, ja olen täällä Caitlinin luona Dollywoodissa toipumassa rintaleikkauksestani. Ääh, minä kerron koko operaation alusta saakka!

Toukokuun viides päivä minulla oli se silikonioperaatio Trolliwoodissa. Edellisenä päivänä Donna ajoi Pietarsaaresta Cindy Towniin. Hänen oli tarkoitus viedä minut lentokentälle, jotta pääsisin Trolliwoodiin hyvissä ajoin. Odottelin Donnaa kotini parvekkeella. Kaikkea kummallista tapahtui kuitenkin koko ajan ja moni asia toi mieleeni erään exäni...

Shania: Voi kuinka tyhjältä parveke näyttää ilman kausivaloja ja posliinikukkia! No, ostan eläviä kukkia heti kun kotiudun... Aivan kuin joku nainen juoksisi kameran kanssa tuolla pihalla??

Shania: En jäänyt ihmettelemään naista kameroineen. Sen sijaan tunsin saman tapaista sähköä ilmassa, kuin silloin aiemmin vappuna, kun ne serpentiinit sojottivat omituisesti. Olin kuitenkin siivonnut vappukoristeet pois, hankkinut uuden pöydän ja laittanut kotiani muutenkin sellaiseksi, että silikonileikkauksen jälkeen olisi kivaa palata kotiin. Suurin yllätys oli se, kun Simonin lupaama "kymppitonni" silloin 4.5. ilmestyi tililleni! Donna oli juuri tullut sisään ja kerroin hänelle innoissani Simonin viestistä.

Shania: Donna, et IKINÄ usko! Simon lähettikin tililleni KOLMEKYMMENTÄ TUHATTA EUROA!!!
Donna: Siis wat ta faaak..?
Shania: Joo! Sillä kymppitonnilla ajattelin maksaa puuttuvan osan implanteistani, mutta nyt kun hän lähetti kolme kertaa enemmän, aion kysyä tohtorilta, josko implantit voitaisiin laittaa sillä hänen kehittämällään uudella ja kalliilla menetelmällä!

Shania: Ajattele, ilman Simonin lahjaa en saisi koko silareita! Hän kertoo osoitteensa lisäksi laittaneensa minulle hieman ylimääräistä, koska tarvitsen rahaa kahteen remonttiin, ja verottajakin vie lahjasta osan! Oh, se mies on aivan uskomaton! Hän kysyy tässä viestissä myös mahdollisesta erityisruokavaliostani, sillä hän tekee näemmä kaiken ruuan vegaanisena. Oi, Simon kysyy, onko se minulle ok? TIETYSTI se on, oi minä syön vaikka kiviä, kunhan vain pääsen hänen luokseen!

Donna: Vai sellast, juu, okei, mä snaijaan kyl... Onks tos sun matkalaukut? Dorian saattaa nostaa koipee niihin, kjäh kjäh... Sanon iha niinku sillee just in case vaan...
Shania: Mitä sinä höpötät?! Mikä ihmeen Justin-laukku?!
Donna: Mitä sä sekoilet? Muija kuulee omiaan!

Shania: Mokoma Donna oli miltei pilata onnellisen hetkeni kaikella kateudellaan! Hän oli selvästi kateellinen Simonista, miehen lähettämistä rahoista ja luonnollisesti tulevista implanteistani. Samalla huomasin, kuinka hän silmäili ympäri kotiani, kateellisena silloinkin. Vasta siinä vaiheessa tajusin, että hän oli TAAS onnistunut matkimaan ulkonäköäni!

Donna: Mikä toi uus taulu tuol on? Entä toi yks tyyny? Tai tää koko pöytä täs?!
Shania: No eiköhän se pöytä taida olla, jos siltä kerran näyttää! Älä vaan anna koirasi pissata matkatavaroihini, ja vaihda HETI toiset vaatteet!

Shania: Donna on aina väittänyt, että tietää tulevat asuni ja kampaukseni muka siitä, kun hän on edellisenä iltana kysellyt minulta! Tai olen netissä muka postannut?! Kyllä hän usein kyselee tarkkaankin mitä laitan ylleni, mutta tällä kertaa en ollut edes ajatellut asuani edellisenä iltana, sillä puin vaan päälleni vaatteet, jotka sopisivat Etelä-Suomen lämpöön lähtöpäivän aamuna! 

Shania: Kerro ihmeessä, kuinka sinä löydät mystisiä some-postauksiani tulevista asuistani, sillä enhän minä nykyään enää ole somessa!!!
Donna: Forget it bitch! Hei come on, tsiigaa ny mun rintoi ja vertaa omiis: miks hitos sä tarviit jotku silarit, ku sun tisut on luonnostaan noin isot??
Shania: No... No ne eivät ole tarpeeksi isot!

Shania: Suunnitelmani onnistui! Tohtori lupasi käyttää uusinta menetelmää, kunhan vaan pystyisin maksamaan leikkauksen heti operaatiopäivänä. Istuimme Donnan kanssa hetkeksi alas ja tunsin toisessa nilkassani outoa kihelmöintiä. Ajattelin, että kyse oli jälleen siitä mystisestä sähköstä.

Donna: Mikä se uus systeemi ny on, millä ne silarit laitetaan?
Shania: Se on jokin aivan uusi Just-IN-Suflee. Siinä rintoihin tehdään laserilla pienet viillot, jonne se aine... Iiiik! Tunsin jotakin!
Donna: Hähää! Se on vaan mun Dori!

Shania: Donna! Ota HETI tuo koira pois minusta!
Donna: Joo, tuus ny vittuun sielt! Ei kait se kussu sun kintuilles?
Shania: Iiiik!!! 

Shania: En tajunnut tuolloin, että Donna vaan kiusasi minua ja nautti kiemurtelustani. Viimein me lähdimme, ja matkani kohti Trolliwoodia ja implanttileikkausta alkoi!

Donna: Nonii, lähetään jo meneen... Mä voin kantaa tän kevyen laukun.
Shania: Minä en kohta painavia saa kantaakaan! Onneksi toipumisaika tämän uuden menetelmän jälkeen on vain kuukaudesta kahteen!

Shania: Uudesta menetelmästä piti sanoa sen verran, että nimi Just-IN-Suflee toi mieleeni sen yhden kaamean exäni Justinin. Luulinhan aiemmin Donnankin puhuvan Justinista, kun hän sanoi "just in case"! En osannut arvatakaan, kuinka paljon se punapäinen hymykuoppaexä olisi mielessäni leikkauksessa sekä sen jälkeen!

Sitten koitti 5.5. eli kauan odotettu päivä ja leikkaus. Jo leikkaussalissa kuulin miesten ääniä jostakin ympäriltäni, vaikka en tiennyt, oliko se unta.

Killevi: No nii, aletaas korjata tätä neitii talteen. Mite siun kuontalos tuolleen horottaa?
Suolevi: No ku mie oon nii hämmentyny! Ilkeisiks tuon hengitysputken ny jo ottaa poies, vai tartteeks neiti viel lisähappee?
Killevi: Kyl mie vuan aattelin, et sen vois ottaa poies. Pittäähä se kohta jo hauvoittoa ku operaatio kerra on jo männyttä. Eiks se lekuri nii just hoastonnu?
Suolevi: Voi ku emmie ny muista mittää mitä se hoasto! Oli hällä nii paljo tuota assijaa kuuleha sie, et se män toisest korvast ulos sitä mukkaa ku tul yhest sissää!
Killevi: Et sill viisii, senki hönttö! Mitä myö ny tehhään?
Suolevi: No, ei kai sill nii vällii? Ei se kaik nii tärkiää kaiketi ollu. Kuha sinneppäi.

Killevi: Kyl sill vuan o vällii! Siulle se lekuri just hoasto siittä hauvoittomisest samal ku mie yritin prosessoiva anestessijaa. Nii et mitä se hoasto?
Suolevi: Äh… Kai se komens hapettammaa neiti kunnolla. Kuha vuan ei ois koko koppelo männyttä. Nii voipi käyvä höntöle jossei se saa tarpeeks tuota happee! Ei voi kato aivot olla kovvi hyvvät jos tämmöttee ihtesä laittovaa!
Killevi: No elä sie ny tommottii kehtoo lovehella! Pelottelet minnuu!
Suolevi: No se ol tarkotuski! Hähhähää!
Killevi: Aha miulle ny se putki! Kyl sen voi ottaa poies kerta mie nii virkan!

Shania: Heräämössä tohtori Grindstone oli jälleen vieressäni, samoin ne miehet, joiden ääniä luulin kuulleeni jo aiemmin. Ne miehet olivat hoitajia ja puhuivat outoa murretta.

Tohtori Grinstone: No niin! Mitenkäs se Shania täällä jakselee? Ei taida olla vielä herännyt.
Suolevi: No ei se tolkuissaa viel oo, joo, ku ei tuo yks hönttö osannu sitä kunnolla herätellä.
Killevi: Elä sie kuule minnuu ain kiusoo! Ei tuota ny kehtais patistellakaa, annetaa vuan hauvoittoa iha ommia aikojansa. Eiks se pillaa aivotki jotenki jos liikaa liäkettä tuputtaa?
Tohtori Grinstone: Sehän riippuu lääkkeen määrästä ja laadusta. Mutta olette te varmasti ne lääkkeet osanneet oikein annostella, vaikka kyseessä onkin ensimmäinen leikkauksenne. Kestihän teillä hoitajaksi opiskelutkin sen kahdeksan vuotta, että kyllä siinä ajassa olisi jotain pitänyt upota kalloon!
Suolevi: Öh, no joo…
Killevi: Kyllä! Tietysti! Ossui ja upposha se info!
 
Tohtori Grindstone: Jahas, silmät auki, mutta ihan pyörivät vielä päässä. Shaniaa? Kaikki hyvin siellä Tralla-lassa? Thih! Tiedät varmaan Onnellisten laakson? Siellä ei ole kuule huolta rahasta eikä yhtään mistään. On varmasti ihanaa. No, aletaanpas kuitenkin heräillä nyt!  
 
Shania: Olin ihan lääketokkurassa, ja yritin saada selvää tohtorin ja omituisten mieshoitajien puheesta.

Tohtori Grindstone: Minäpäs laitan nämä pehmusteet kunnolla, niin sinun on hyvä heräillä. Missä vaiheessa te sen Propofolin antamisen lopetitte?
Killevi: Öö… Just äskön, enne ku tuotiin neiti tänne herräämöön. Mitä siittä sitte?
Tohtori Grindstone: Mitä hittoa?! Sehän piti lopettaa heti kun minä sanoin, että valmista! No ilmankos potilas on vielä ihan kanttuvei! Ja mitäs sinä Killevi itse juuri sanoit siitä liiasta lääkkeen tuputtamisesta? 
 
Shania: Minä näin hieman epäselvästi, mutta näin kuitenkin. Toinen hoitajista näytti ihan Justinilta!

Killevi: No ku tuo Suolevi minnuu pelotteli jo sillon, et neiti herrää keske leikkuun, ja sitte se vielä ois antanu neitille lisähappee just ku oltiin sitä valmistelemassa herräämisee!
Suolevi: Elä sie minnuu ain syyttele, ku ihtehä sie kuule ain tiet kuin tahot, niiku nytkii olit nii hanakasti sitä putkee vetämäs pois neitin suusta, et sille vissisti tuli kurkku kippeeks! Ja miehän vuan aattelin sen leikkuun aikana, mite kamalaa se ois miulle ihtelle ku herräisin keske kaike ja huomaisin ku ois rinta auki ja viel kahhesta kohtaa! Nii et sill viisii miehä kato aattelin vuan potilaan parasta ettei se vallan hömehtyis!
Tohtori Grindstone: Voi helkutti teidän kanssanne nyt oikeasti… No, minun pitää nyt kiirehtiä toiselle osastolle, joten on nyt vain luotettava siihen, ettette te kaksi pöllöä voi sählätä tämän enempää!
 
Shania: Tohtori häipyi vihaisesti puhisten, sillä hoitajat vaikuttivat ihan toheloilta. Kun aloin heräillä kunnolla ja kohotin päätäni, näin hoitajat kunnolla. Luulin että pyörryn, sillä HE MOLEMMAT olivat kuin kopioita exästäni Justin Collierista! Tajusin kuitenkin olevani vielä sen verran sekaisin, että hoitajia täytyi olla vaan yksi, jonka minä näin kahtena!

Killevi: Kyl tuo matami vuan kehtoo meille kämittää, mut eipä kehtoo hankkija meille kunno maskeja! Miul o nii huono et eihä se pärställä pysy, ja katos vuan kuin siunki jo repes iha kunnolla!
Suolevi: Joo, iha paska laatu näissä maskeissa kyl on, eikä meille ees makseta tarpeeks palakkaa näin rankasta hommasta… Oho! Kattoos vuan, ku tää neiti alakkaa herräillä täälä.
 
 
Shania: Pääsin jo samana iltana pois Auroran Salongista. Vanhemmilleni en vielä uskalla implanteistani kertoa, joten Caitlin haki minut autollaan Trolliwoodista Dollywoodiin. Tyhjensin ensitöikseni matkalaukustani kaikki mukaan ottamani barbiet vierashuoneen hyllyyn!

Caitlin: Otitsä jo sen antibiootin mikä sulle määrättiin siel?
Shania: No otin otin. Lakkaa nyt vouhottamasta.
Caitlin: Eiku meitsin täytyy huolehtii, et sä lepäät vaan ja sillee.
 
 
Caitlin: Mikä tsydeemi tää silarijutska siis oli? Sä sanoit, et se oli sen lekurin kehittämä!  
 
Shania: Aivan, tohtori Grindstone on itse tämän Just-IN-Suflee-menetelmän luonut. Se kohottaa rintoja niin, että jo yhdellä leikkauksella saa monta kuppikokoa isommat rinnat. Ja minulla on nyt F-kuppi! Se on jotakin silikonivaahtoa, jota laserilla tehtyihin viiltoihin ruutattiin ja se muotoiltiin sitten. Toipumisaikakin on vain kuukaudesta kahteen! Toki minä joudun nyt pitämään tätä sidettä ja sitten tukiliivejä. 

Caitlin: Näytä! 
Shania: Auts! Ei näitä oikein vielä voi esitellä... 
Caitlin: Ihan sairaan mageet bozat! Saaks meitsi puristaa? Ihan ku oikeet! Hitto se lekuri osaa! 
Shania: No ei niihin tietenkään saa vielä koskea!  
 
Shania: Olin niin väsynyt silloin illalla, sillä aamulla oli ollut itse leikkaus jossa oli vahva lääkitys, sitten Caitlinin kanssa ajoimme kaupungista toiseen ja tyhmänä aloin vielä laitella tavaroitani tänne vierashuoneeseen, että halusin jo nukkumaan. Mutta väsymys katosi ja tilalle nousi paniikki, kun Jaakko huusi vierashuoneen ovesta, että minulle olisi vieras! Eikä kuka tahansa, vaan tuleva pomoni! Se Sugar Slutsin Deborah Collier, jonka kanssa olin puhunut ainoastaan puhelimessa! Miksi ihmeessä se nainen tuli katsomaan minua HETI leikkauksen jälkeen?! Eikä siinä vielä kaikki...

Shania: Öh... iltaa, rouva Collier...
Deborah: Voit sanoa Debbie vaan!
Caitlin: Meitsi häipyy täst, mut eka meitsi roudaa jonku tuolin tähän, venatkaa sekka! 

Shania: En ollut uskoa silmiäni, kun katsoin Deborah Collieria tarkemmin! Hänellä oli myös punainen tukka ja hymykuopat, ihan kuin Justinilla ja sillä mieshoitajalla. Vasta silloin tajusin, että uudella pomollani oli sama sukunimi kuin Justinilla... 
 
Debbie: Anteeksi, että tulin heti leikkauspäivänä sinua tapaamaan. Olen täällä etelässä vierailemassa pikkuveljieni luona. Tulen juuri Trolliwoodista, jossa minulla on kaksi veljeä. He ovat hoitajina Auroran Salongissa ja kertoivat, että olit aamulla operoitavana! 
 
Shania: En ollut uskoa korviani; en ollutkaan nähnyt harhoja lääketokkurassa, enkä hoitajaa kahtena. Heitä OLI kaksi! Debbie käveli luokseni ja kätteli minua.

Debbie: Kätellään nyt näin virallisesti vielä: Deborah Collier Sugar Slutsilta! 
Shania: Öö... Shania Simmons, Minnesotasta. Ei kun Dollywoodista! Siis Cindy Townista.. Oi anteeksi, puhun mitä sattuu! 
 
Shania: Caitlin toi tuolin juuri, kun yritin näyttää Debbielle leikkauksen lopputulosta.

Caitlin: Täs on tää tuoli arvon rouvalle! Meitsi lähteeki heti häiritsemäst ja menee paskalle! Tuntuu, et pökäle kurkkii jo perseest. 
Shania: Turpa kiinni Caitlin!!!
Debbie: Oi ei minua haittaa! Olen varsin maanläheinen ihminen ja sanoisinko tavallinen. Monet jännittävät syyttä suotta puhumista kanssani. 
 
Shania: Tässä nämä nyt olisivat... B-kupista F-kuppiin... 

Debbie: Oi kuinka kauniit! Minä olisin luullut, että nuo ovat G- tai H-kupin rinnat! Taidokasta työtä tohtori Grindstonelta jälleen kerran! Ja pääsit Suolevin mukaan siihen uuteen menetelmään, jolloin meidän ei tarvitse odottaa sinua töihin kuin kuukauden verran!
Shania: Pääsenkö minä todellakin heti toivuttuani töihin? Kuka Suolevi muuten on? 
 
Shania: Samalla kun Debbie otti mallisopimuspaperit salkustaan, hän kertoi mielenkiintoisen asian, joka todellakin vahvisti ajatukseni siitä, että kaikki liittyi jotenkin Justiniin!

Debbie: Tarkoitan yhtä pikkuveljistäni siis. Minulla on kolme veljeä, jotka ovat identtiset kolmoset! Kaksi heistä, Suolevi ja Killevi Lemminkäinen adoptoitiin lapsina Pohjois-Karjalaan. He kasvoivat Joensuussa ja muuttivat vasta aikuisiällä Trolliwoodiin. Yksi kolmosista on nimeltään Justin, hän asuu täällä Dollywoodissa. Hänen kanssaan vietin siis lapsuuteni. 

Shania: Uusi pomoni oli kuin olikin exäni isosisko! Minun oli ihan pakko kertoa suhteestamme Debbielle. Ennen kuin hän kuulisi siitä Justinilta, joka oli täysi idiootti kun seurustelimme! Tiedä kuinka se tollo naistenmies vääristelisi asiaa!
 
Shania: Tämä kuulostaa varmasti hullulta, mutta minä ja Justin olimme parisuhteessa muutama vuosi sitten... 

Shania: Mutta Debbie todella ON ihan erilainen, kuin kaikki kuvittelevat!
 
Debbie: Voi apua, oletko sinä raukka joutunut sen idiootin "tyttökokoelmaan"? Justin on täysin vinksahtanut, mitä naisiin tulee. Hänhän pyörittää neljääkin naista yhtä aikaa! Tai pyöritti, kunnes minä päätin tehdä kuten oikeaksi näin, ja ilmoitin kaikkialla somessa, että Justin vain käyttää naisia hyväkseen. Hahaa! 
Shania: I-i-hanko totta?! Hän silloin petti minuakin. Se taisi olla vuonna 2020. Oli se, koska tapasin Justinin serkkuni Olivian häissä. 

Debbie: Saanko arvata: olit morsiamen kaaso ja Justin oli sulhasen bestman? Hän kertoi sinusta nimittäin, muistan sen vasta nyt! Hän katui myöhemmin sitä, kuinka oli kohdellut sinua. Mutta siinä ne sopimuspaperit! Tämä oli tällä selvä. Oliko sinulla vielä jotakin kysyttävää työstä? 

Shania: Ei minulla työstä ollut kysyttävää, mutta Justinista kylläkin! En nimittäin uskonut hetkeäkään, että se idiootti olisi katunut sitä, miten minua kohteli! Eihän hän edes muistanut kuka olin, kun kerran soitin hänelle! Esittäydyin hänen tyttöystäväkseen, jolloin hän vastasi, ettei hänellä ole sellaista! Ja että voisinko soitella joskus muulloin, sillä hän paneskeli juuri jotakin uutta tyttöä! YÄK! En kuitenkaan kertonut tätä hänen isosiskolleen, vaikka nainen tuntuikin järkevältä kuin mikä. Debbie todella tajusi varoittaa veljestään naisia! Olin todella vaikuttunut asiasta.

Debbie: Soittele sitten kun tuntuu, että olisit valmis kuvattavaksi! Lähden nyt tapaamaan Justinia, kerran Dollywoodissa olen. Hei sitten!
Shania: Joo hei sitten, ollaan yhteydessä! 

Shania: Seuraavana päivänä Katja ja Jenna saivat jo tulla vierashuoneeseen, ja kyllä Katja siellä jatkuvasti juoksikin. Olin päättänyt käväistä somessa pitkästä aikaa, sillä halusin kovasti kertoa rinnoistani ja päästä jo esittelemään niitä. Mutta minun täytyi vain levätä. Enkä halunnut, että Simon saisi vielä kuulla rinnoista, sillä hänen rahoillaanhan minä ne otatin!

Shania: Katja, mitä sinä nyt taas täällä teet? 
Katja: Mutsi käski tuua sulle taas safkaa! Täs on jotain jutskii, mitä Sonja-täti oli ite duunannu.
Shania: Aa, okei. Kiitos. Voit mennä, minä syön ne kyllä. Siskoni Sonja on hyvä leipomaan! 
 
Shania: Kirjauduin Facebookiin. Tiedoissani luki "sinkku" ja halusin muuttaa sitä. Olinhan vihdoin ja viimein saanut ihanan Simonin! Niin minä menin ja muutin parisuhdestatustani. Koska minua hieman pelotti, mitä Simon ajattelisi statuksen muuttamisesta, valitsin kohdan "vapaassa parisuhteessa".  Ja vapun aattonahan se tapahtui! Olin tyytyväinen, kun Victoria kommentoi heti onnittelemalla!
 
Shania: Katja häiritsi koko ajan! Mikään ei ole ärsyttävämpää kuin se, että joku menee nukkehyllylle silloin, kun teen jotakin tärkeää! 
 
Katja: Hei Shania, mikä toi lekuri-Barbie oikeen on?
Shania: Minä olen itse tuunannut vanhan barbini tohtori Grindstonen näköiseksi. Älä vaan koske siihen!
Katja: Saanks mä koskee tohon supersankariin, jolla pinkkii letissä? 
Shania: Et saa! Anna minun nyt postata kuulumiseni tänne faceen! 

Shania: Mietin, mitä epämääräistä implanteistani faceen kirjoittaisin, jotta saisin myöhemmin yllättää Simonin, kun rintoja voisi esitellä! Päätin lopulta postata kuvan, jossa olin parvekkeellani. Kirjoitin kuvan yhteyteen ainoastaan olevani ihan muualla kuin Cindy Townissa. Ja etten kerro missä, mutta että matkani on TÄRKEÄ! Postaukseen alkoi tulvia tykkäyksiä, nauruhymiöitä ja kommentteja. Ne ärsyttävät stalkkerit Ninni ja Marianne piruilivat oitis ja miltei paljastivat koko salaisuuteni silareista! Toinen kirjoitti jopa niin, että olin Trolliwoodissa! Vic kyseli heti kommentissaan minua kahville luokseen. 
  
Shania: Päätin soittaa Simonille, joten käskin Katjaa olemaan hiljaa. Puhelu kun oli erittäin tärkeä!
 
Shania: Katja, muistakin nyt olla höpöttämättä! Hei! Simon, minä täällä! Hihii!
Simon: Heiii Shania!
Shania: Oh Simon, minun täytyi soittaa sinulle! Asiani on hyvin tärkeä, eikä tätä voi sanoa millään viestillä!
Simon: Ah... Sinä olet siis päättänyt milloin tylet käymään?
Katja: "Oh", "Hihii", mitä se sun poikafrendis sanoo? 

Shania: Öö... Pian! Minä tulen pian! Mutta soitin kiittääkseni sinua! Minä sain rahasi, ja sinä olit lähettänyt niin suunnattoman paljon sitä ylimääräistä, että osa riitti vallan hyvin käytettäväksi minuun itseeni, ei vain remonttiin!
Simon: No, sinä saat käyttää sen i'an mi'in 'älyät. Ne ovat sinyn ra'ojasi.
Shania: Oh Simon, sinä olet ihan ihmeellinen! Siitä syystä minä rakastankin sinua niin! Oi ole hiljaa siinä! Anteeksi, sanoin siskontytölleni äskeisen!

Simon: Öh... Minäkin räkästän sinyä. Hihihi! 
Shania: Tsihihi!
Simon: Onko siellä joky Caitlinin tytöistä?
Shania: On, vanhin heistä. Hyppii tuossa minun päälleni ja hihittää, kun puhun "pojalle"!
Simon: Pojalle? Niinkö sinä hänelle sanoit? Katjako se oli? Eikö hän ole vasta kymmenen? Ei kai sen ikäisille vielä py'ytä pojista tai seyrystelystä tai mistään sellaisesta?
Shania: No hieman siihen tyyliin sanoin, meillä kun oli Katjan kanssa äskettäin puhetta pojista. Joita hän siis Caitlinin ja Jaakon mielestä ei saa vielä tapailla. Mutta kun hän on jo tapaillut! Ja kyllä, hän täytti vasta helmikuussa kymmenen.
Simon: Hän on aivan liian nyöri miettimään poikia. 
 
Shania: Minusta kuulosti, että Simon poltti tupakkaa samalla. Muistin Gunnarin kertoneen, että Simon oli aloittanut sen kurjan tavan uudelleen. En uskaltanut alkaa mesota moisesta, sillä itse olin muuttanut parisuhdestatusta omin luvin juuri!

Shania: No niinhän hän on, mutta siitä huolimatta tämä nuori neiti on jo ollut tuhmuuksissa.
Simon: Niinpä tietysti. Toivottavasti hän ei ainakaan polta typäkkää. Minä aloitin 11-vyötiäänä, kyn... työtä, olin ty'myyksissä. Köh! Myttä ei siitä enempää. 

Shania: Minua pelotti koko ajan, että Simon jatkaisi kyselyä siitä, milloin aioin mennä hänen luokseen. Minähän lähtisin tältä seisomalta, mutta en vielä pysty, sillä olenhan sairauslomalla.

Shania: Oih, minä kerron Katjan uusimmista touhuista sitten, kun tapaamme.
Simon: Niin milloin sinä ’älyät tyllä käymään minyn lyönäni? Äitini on tylössä ensi viikonloppynä äitienpäiväksi, eli silloin ei käy. Siis totta kai minä ’älyän sinyn tapaavan äitini. Hän tykkäisi sinystä varmasti ja sinä hänestä. Myttä ei tällä tavalla… Meidän piti saada olla ka’destaan. Lisäksi äitini nykkyy aina minyn sängyssäni kyn hän on vierailyllä, ja minä nykyn lattialla. Et sinä varmaan ’älyä nykkyä lattialla minyn kanssani?
Shania: Oi, tapaan hänet enemmän kuin mielelläni, mutta joskus myöhemmin!
Simon: En tiedä vielä miten käyän äiti viipyy täällä. Hän tylee vierailylle vain kerran vyödessä. Hän saattaa olla täällä pari viikkoa, kyn hän ei ole nyt nä’nyt minyä vyöteen.
 
Shania: Olin huojentunut, kun Simon kertoi äitinsä vierailun kestävän kenties jopa kaksi viikkoa! Mutta mies vaan jatkoi ja jatkoi kyselemistään! Enkä minä rohjennut sanoa, etten pääsisi toukokuussa lainkaan! Hyvä jos kesäkuussakaan! Lopulta jouduin höpisemään hätävalheen ja lopettamaan puhelun!

Shania: No mutta siinä tapauksessa emme voi tavata ainakaan... kahteen viikkoon...
Simon: Niin... Myttä sen jälkeen? Kai sinä tylet vielä tässä kyyssä?
Shania: Katja, menehän nyt siitä! Öö... Niin on mentävä, minunkin!
Simon: Mitä?
Shania: Että minun on mentävä, tuli jotakin yllättävää! Hei sitten, komistukseni!
Simon: Öh... Hei sitten. Soitatko sinä sitten kyn tiedät milloin...
 
Shania: Luojan kiitos Simon ei ollut ehtinyt huomata parisuhdestatusta! Myöhemmin minua suorastaan hirvitti ajatella, mitä kaikkea facessa lukisikaan sen jälkeen, kun olin postaillut siellä, enkä myöskään halunnut nähdä stalkkereideni saatikka somekiusaajieni kirjoituksia. Niinpä päätin unohtaa koko somen jälleen, ainakin hetkeksi. Laitoin myös puhelimeni kiinni ja otin pitkästä aikaa päiväkirjani esiin!
 
Shania: Hmm... Mistähän oikein aloittaisin? Moneskos päivä tänään on..? Yhdeksäs toukokuuta.

Shania: Kuten jo kerroin, omituista sähköä oli vähän väliä ilmassa. En senkään takia halunnut istua naama kiinni läppärissä tai kännykässä, vaan aloitin kirjoittamalla tapahtumista, jotka innoittivat minut silarileikkaukseen. Caitlin on muuten syöttänyt minua ihan älyttömästi! Hän tuli silloinkin huoneeseen ruokaa tuoden.
 
Caitlin: Mitä systeri duunaa? Meitsi lähtee sairaalaan tsiigaan Jonnaa. 
Shania: Jatkan vaihteeksi päiväkirjaani! 
Caitlin: Hehhehee, tuleeks siit Povipommin päiväkirja sit ku se julkastaan? Hahaa! Ota siit safkaa!
Shania: Kiitos... Taas noin iso annos? 
 
Caitlin: Sä oot tollane tikku, sun kandee lihottaa vähä peppuu, ni sit noi hinkit sopii viel paremmin!

Shania: Muistin yhtäkkiä, että ehkä Caitlin osaisi tehdä huoneessa olevalle radiolle jotakin! Se kun soitti ainoastaan yhtä kappaletta! 
 
Shania: Hei muuten, saako tuosta masiinasta kuulumaan muutakin kuin 70-luvun Carly Simonia?!

Caitlin: Meitsi ei hiffaa midist mistää masiinoist! Ni tää vanha mankka vai? Meitsi sanoo Jaakolle, jos se tulis tsiigaan et millee se on paskana. Ei hitsin pimpulat! Miks meitsi puhu paskast, alko samal sekunnil paskattaan! Salee tulee taas sellane jööti, et menee pytty tukkoo!
 
Shania: Samana päivänä myöhemmin makoilin vain sängyllä. Tai sitähän olen tehnyt kohta kuukauden! Itse asiassa makoillut ja syönyt... Mietin, minkä takia etenkin radiot sekosivat lähelläni ja mistä tuo outo sähköinen tunne oli peräisin.

Shania: Huooh... Ja mitähän sekin tarkoittaa, että Justin sisaruksineen pamahtaa elämääni ihan yhtäkkiä? En ole edes muistanut koko ex-poikaystävää!

Shania: Isosiskoni Annika saapasteli huoneeseeni iloisesti hymyillen.
 
Annika: No hei! Joko sinua pääsee ihastelemaan? 
Shania: Tätä rumaa sidettä yöpaidan alla vai? Mikäs sinua noin hymyilyttää? Odota, otan sen päivällisen siitä tuolilta.

Shania: Caitlin oli pyynnöstäni laittanut päivälliseksi salaattia ja aloin syömään sitä. Dear Diary, et ikinä usko, mitä Annika minulle vastasi!?!

Annika: No, ehkä minua hieman hymyilyttää. Minulla on nimittäin uusi poikaystävä! Ja toin sinulle kirpparilta löytämäni Bratz-nuken. 
Shania: Mahtavaa! Nyt varmasti unohdat sen hullun Tommin, jota viime vuonna tapailit? Millainen se uusi mies on?
Annika: No päätin valita täysin Tommin vastakohdan, joten tämä mies on nuorempi.

Shania: Olin syönyt salaatin ja aioin juuri riemuita siskoni puolesta sekä kiittää lahjanukesta, kun siinä SE taas tuli...
 
Annika: Hänen nimensä on Justin Collier ja hän on hurmaava punapää, jolla hymykuopat! 
Shania: Just, just... Juu anna vaan tänne se nukke... 
Annika: No mitä nyt? Miksi tuollainen ilme? Tässä nukke, sinullehan se on...

Shania: Caitlin haki tarjottimen ja astiat pois ja he juttelivat Annikan kanssa jostakin. En voinut ymmärtää, miksi kirottu Justin sekaantui jo siskoonikin, eikö Annika oikeasti löytänyt muita miehiä kuin surkeimpia exiäni?! Pitelin vaan lahjanukkea kuin lamaantuneena.

Caitlin: Kelaa isosysteri, meitsi pasko tänään lounaan jälkee pytyn tukkoon ja Jaakko joutu avaa jollain pumpul sen.
Annika: Hahaha, mitäs muutakaan!
Caitlin: Ni kelatkaa systerit mitä kävi just päivällis-safkan kaa: salaatti pursus peräreiäst ulos niinku spray-kermavaahto, mut silti pytty meni tukkoon! Se oli siis ripulii, mut sitä tuli tyylii tuhat kiloo!
 
Shania: Kaksi viikkoa minä ainoastaan lepäsin ja söin. Ja söin ja taas lepäsin. Välillä kirjoitin päiväkirjaani, sillä olen nyt keskittynyt sinuun kokonaan, Dear Diary! Nyt kerron tästä viikosta, joka on toukokuun toiseksi viimeinen.

Tiistaina oli 23.5. ja se oli toissapäivänä. Olin juuri herännyt ja ahmin puuroa. Päätin avata kännykkäni pitkästä aikaa. Sinne oli tullut viestejä niin paljon, että se vain piipitti tauotta. Vic oli yrittänyt tavoitella minua mesessä, joten päätin kirjoittaa hänelle. Eiköhän Katja tullut taas hääräämään huoneeseeni...
 
Katja: Onks siel taas sun kundifrendis?
Shania: Minä aion kirjoittaa ystävälleni, joka on lähettänyt meseviestin jo silloin, kun olin facessa edellisen kerran kuun alussa!

Shania: Vic huomasi, että olin mesessä aktiivisena ja lähetti viestin.

"Moi! Mitäs sinne? Ite järjestelen tässä just olkkarin nukkehyllyä."

Shania: Minä aloin kirjoittamaan Vicille viestiä. Mutta jotakin todella omituista tapahtui jälleen!
 
Shania: Olin alkuun vain ärsyyntynyt siitä, että kännykkäni ei osannut kirjoittaa oikein.
 
Shania: Jo on omituista... Kirjoitin varmasti nimen Justin, mutta kännykkä korjasi nimeksi Just Vain! 
 
Katja: Äähää! Eiks se ollukkaan Simon? Onks se jätkä kuiteski Justin? 
Shania: No EI ole! Kirjoitan vaan ystävälleni siitä, kuinka luulin olevani lääketokkurassa kun näin erään Justinin kaksoisolennon. Ja kuinka omituinen sattuma siitä lopulta kehkeytyi. Älä nyt sekoita päätäni jutuillasi!

Shania: Jatkoin Vicin kanssa mesekeskustelua, mutta TAAS kännykkäni kirjoitti samaa!

Shania: Ajattelin, että mitä teen puhelimella, jonka automaattinen tekstinsyöttö menee päälle milloin sitä itse huvittaa! Olin jo kirjoittanut Vicille siirtyväni jatkamaan viestittelyä läppärilläni. Katja lähti huoneesta pois viemään aamiaistarjotintani, jolloin huokaisin helpotuksesta.

Katja: Mä meen ny, pitää kouluun vaikkei nappaa vitun vertaa! Onneks kesäloma alkaa ens viikol, jee! Mutsi roudaa sulle sit lounaan. Siis tänään, en mä tarkottanu, et ens viikol! 
Shania: Siistihän suusi, nuori neiti!

Shania: Katja ei osaa edes aavistaa, että heti kun lukukausi päättyy 3.6. lauantaina, hän matkustaa yhdessä minun kanssani Cindy Towniin. Neiti Nenäkäs kuvittelee varmaan, että saa viettää kesän täällä poikia tapaillen ja tupakkaa poltellen, hihii! No, laitan typerän luurini nyt pois ja avaan läppärini. 
 
Shania: Läppärin avattuani kirjauduin meseen ja jatkoin. 

Shania: Oi, Vic onnitteli minua, koska olen parisuhteessa Simonin kanssa! Oi pitää muistaa sanoa Vicille, ettei hän vahingossakaan kerro silareistani Simonille vielä! Haluan ensi kuun alussa itse yllättää komistukseni! Ilman häntä en nyt näyttäisi tältä! Mitäs minun pitikään kirjoittaa..?

Shania: Muistin, että ennen läppärilleni siirtymistä Vic oli onnitellut parisuhteestamme ja päätin kiittää häntä. Vasta sitten jatkaa kertomista Justinista, hänen identtisistä veljistään ja uudesta pomostani, joka paljastui kolmosten isosiskoksi. Niin, ja että oma isosiskoni tapaili Justinia nyt!  
 
Shania: Oi kuinka onnellinen olin kuultuani, että myös Simon oli kanssani samoilla linjoilla; me OLEMME parisuhteessa! Juuri silloin rakas ystäväni Nichelle käveli huoneeni ovesta sisään. Olin onneni kukkuloilla. 
 
Shania: Nichelleee! 
Nichelle: Mitäs täällä? Jaakko kertoi, että olet vasta herännyt! Caitlin ei ollut kotosalla.
 
Nichelle: Yäk! Mikä hiton tamponi sinulla roikkuu roskiksesta?!

Shania: Sillä hetkellä minua ärsytti, että Nichelle keskittyi ensimmäisenä roskiini! Eikä hän ollut taaskaan ottanut tyttöjään mukaan. Victoria varmasti odotti jo ihan innosta sekaisin, että vastaisin hänen edelliseen meseviestiinsä.

Victoria: Oonpas mä hehkeän näköinen näissä uusissa selfieissä nukkehyllyn edessä vaikka itse sanonkin. Hih! Ei uskois, että täytän elokuussa jo 40 vuotta. Voi vittu! Toi Tähkiksen ukkohan on hyllyssä ihan nurinniskoin! Miten mä en sitä heti huomannu? Ei kun kaikki kuvat uusiks vaan, murr… Niin tyypillistä! Shania saa nyt odottaa muutaman minuutin, kun mulla on tärkeä homma…

Shania: Minun oli vaikeata jatkaa Vicin kanssa keskustelemista heti, sillä Nichellellä oli niin paljon asiaa. Kaiken lisäksi Jaakko keitti minulle ja vieraalleni kahvit, jotka kumma kyllä Katja tarjoili huoneeseen!

Nichelle: Eli lupaan ottaa Sagan mukaani ensi kerralla! Näet kyllä kummityttösi useaan kertaan.
Shania: Minulla on myös Minakoa ikävä! Aidasta muuten tuli mieleen, joka kummitätinsä on, että yhäkö hän on Tokiossa? 
Nichelle: Kyllä vain! Yhdessä Gunnarin kanssa. Takashi-appeni pitää siitä miehestä niin kovasti, mitä en voi käsittää! Mutta pian päästään näkemään taas Aidaakin, sillä he tulevat pian takaisin Suomeen. 
Katja: Moi Nichelle! Faija keitti sumpit teille! 
 
Shania: Kävi ilmi, että Katja oli lintsannut koulusta! Isänsä torui tyttöä ja sanoi vievänsä Katjan loppupäivän tunneille heti kun ehtisi. Kerroin Nichellelle käyväni mesekeskustelua Vicin kanssa ja jatkoin. Pääsin vihdoinkin kertomaan Vicille Justinista. En ollut uskoa silmiäni kun kirjoitin; se sama tapahtui tietokoneellakin!
 
Shania: Minä en voinut ymmärtää, mistä syystä sekä kännykkä että tietokone korjasivat nimen Justin sanoiksi Just Vain! Nichelle yritti auttaa minua pulmassani.

Nichelle: Onko tätä samaa ongelmaa ilmennyt aiemmin? 
Shania: No ei kai... Minä niin harvoin kirjoitan nimen Justin, mutta nyt olisin halunnut kertoa Vicille saman kuin sinulle... Huooh... 
Nichelle: Minä sain idean! Pyydä Victoriaa kirjoittamaan se nimi niin näkee, onko hänellä samaa mystiikkaa laitteissaan.
 
Shania: Minun oli vaikeaa saada Vic kirjoittamaan nimeä Justin, sillä en voinut itse kirjoittaa tuota nimeä! Nichelle neuvoi johdattelemaan Viciä jotenkin, kuten kirjoittamaan laulaja Bieberin etunimen. Sehän tepsi! Tosin käytin laulaja Timberlakea esimerkissäni. 

Shania: Olin ihan toivoton siinä vaiheessa, kun Vic kirjoitti noin vaan nimen Justin, mutta HETI kun itse kirjoitin, koneeni näytöllä hohti jälleen se kirottu just vain! Vic luuli minun olevan humalassa!

Nichelle: No älä nyt ystävä rakas sekoa moisen takia. Yritä unohtaa koko asia. Kerro Victorialle muuten terveisiä minulta!

Shania: Päätin noudattaa Nichellen neuvoa, sillä hän on koko ystävyyssuhteemme ajan ollut meistä se fiksu ja järkevä. Halusin myös jutella yhden ystävän kanssa kerrallaan, eikä noin, että toinen oli viestisovelluksessa ja toinen livenä vieressäni.

Shania: No, minä kirjoitan Vicille, että palaan myöhemmin asiaan ja välitän terveisesi... Minulla on vielä paljon kerrottavaa Simonista sinulle!

Shania: Joten minä lopetin siltä erää keskustelun Vicin kanssa.
 
Shania: Suljin läppärini kannen. Olin hieman hämilläni. Nichellen puhe sai minut säikähtämään!

Shania: Vic lähetti takaisin terveisiä... Jotenkin hassua, että Vic lähetti myös Simonille terveisiä, siis minun kauttani... Olettaa, että Simon soittaa... 
Nichelle: SSHH! Hei odotahan, ole hetki hiljaa. Sain taas idean! Sanoista Simon ja "soittaa". Etkös valittanut joskus, että tuo mankka soittaa vain Simonia?! 
Shania: Ky-yllä... Carly Simonin yhtä kappaletta. Kuinka niin?

Shania: En IKINÄ olisi kyennyt sellaiseen päättelyyn kuin Nichelle! Se nainen on ilmiömäinen! Dear Diary, kuuntelehan tätä:

Nichelle: Saanko arvata, että se Carly Simonin biisi on se tunnetuin hitti You're So Vain? 
Shania: Mistä sinä sen voit arvata?!
Nichelle: Siitä, että se sinun laitteillasi lukeva "just vain" ei tarkoita mitään tekstin korjausta sanoiksi "juuri vaan". Se onkin englantia! Just Vain tarkoittaa englanniksi "ainoastaan turhamainen"! Eli jollakin on sinulle asiaa... sieltä... jostakin.
Shania: Rajamaailmasta! Se on viesti Rajamaailmasta! Ja juuri NYT kun olen otattanut nämä silarit!!!

Shania: Vasta sen jälkeen muistin, että viime vuoden alkupuolella yrittäessäni auttaa Joyta pääsemään Valoon ja vierailin Rajamaailmassa, varoitti Oraakkeli minua olemasta turhamainen! Ja mitä minä olin tehnyt, vaikka lupasin: otin silarit! Jotakin pahaa oli luultavasti valintojeni seurauksena tapahtumassa pian, ja minulle lähetettiin näitä merkkejä. Kaikki sähköisyys ja kumma staattisuus vaikuttivat elämääni siitä syystä, että jotakin oli tulossa... Mutta mitä minun pitäisi tehdä? Mennä Rajamaailmaan käymään?!

Olin niin ajatuksissani, etten sanonut mitään siihen, kun Nichelle halusi nähdä rintani.
 
Nichelle: No älä nyt jää miettimään sitä Rajamaailmaa! Wau! Nuo eivät ole sellaiset älyttömän suuret, kuten oletin.
Katja: Jee!!! Mä lähin menee koulust heti seuraaval välkäl! Shania-täti, näytä mullekki ne, OMG!
Shania: Täh?

 
to be continued...

Tarinassa Mukana: Koulutuskeskus Arcada, Helsinki
 Facebook/Messenger  
Osa kuvista by Marianne Tahko
Marianne & Simon, Victoria, Tohtori Grindstone, Suolevi ja Killevi 
TaruisenAaveen Nichelle vierailulla
Ninnin Fashionistas 141 (original)=Deborah Collier

Shanian uutena kroppana Fashionistas-kroppa, johon Marianne tehnyt silikonit!

Suuri kiitos Mariannelle jakson teosta!




7 kommenttia:

  1. Ihanku suoraan elävästä elämästä 😋 miÄ

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, olipa kiva kuulla, että siÄ pitkästä aikaa :D Tässä ei nyt tämä tissihomma mee kuten tosielämässä, mutta aika monet jutut kylläkin :D
      Ninni

      Poista
  2. Olispa kiva nähdä Donnan kämppä. Onko Shania käynyt siellä kertaakaan? Saattaisi tulla rinnakkaistodellisuus vastaan, on se Donna niin uskollinen pyrkimykselleen matkia Shaniaa. Kohta sekin varmasti on hankkimassa silareita. No, samanlaista poikaystävää se ei ainakaan voi saada! Se varmasti Donnaa kismittää. :-D

    Shania on kyllä mielenkiintoinen persoona; hyvin hauska, mutta sillä on ihan älyvapaita oivalluksia. Siitähän se hauskuus kyllä syntyykin! Nyt Shania haluaa kailottaa koko maailmalle, että sillä on silarit ja että seurustelee Simonin kanssa – paitsi Simon ei saisi tietää kummastaan! Se saattaa saada molemmat tiedot sitten netin tai ystävien kautta. Aikamoisen riskin Shania on valmis ottamaan tuoreessa suhteessa… Varsinkin kun niiden aiempi seurusteluyritys kaatui väärinkäsityksiin. Ja hassua sekin, että Shania ihmettelee kun Vic lähettää Simonille terveisiä. Vic ”olettaa, että Simon soittaa…” No totta hitossa se niin olettaa! Mutta Shania ilmeisesti ei oleta samaa, kun ei viitsi puhelintaan tarkistaa. Hah! Toivottavasti Nichelle saa Shanialle vähän järkeä taottua päähän tuonkin asian suhteen, kun osasi jo Rajamaailman vihjeenkin ratkaista. Mitähän ne monet asiat on, joita Shanialla on Nichellelle Simonista kerrottavana? Eihän se itsekään tiedä yhtään mitä Simonille kuuluu, kun ei sen kanssa kunnolla keskustele… Uusien tissien esittely kaikille vierailijoille sen sijaan on sitäkin tärkeämpää!

    Ihan mieletöntä, että mun miniminällä on miniminä Shanian hyllyssä! :-D Toivottavasti Shania paranee hyvin vaikka hoitsut olikin melkoisia toheloita. ;-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On Shania käväissyt Donnalla, mutta se kun asuu vanhemmillaan ja vieläpä minikaupungissa, jossa ei tapahdu mitään, niin ei suurta kyläilyintoa ole :)

      Nichelle voi kesän aikana hyvinkin saada Shaniaa käsittämään, kuinka Simonia lähestyä ;)

      .Ninni

      Poista
  3. Anonyymi3/6/23 22:32

    Mitähän Rajamaailman sähköiskuja Shania vastaanottaa? Myös Donnan kopiointityyli alkaa saavuttaa yliluonnolliset mittasuhteet. Ja hauskaa tavata Justinin sukulaisia! Onkohan hänellä ja Debbiellä ollut vaikea lapsuus, kun osa sisaruksista on annettu adoptioon? Simonin ja Shanian suhde on kyllä outo, kun eivät osaa ollenkaan puhua toisilleen, mitähän siitä tulee! X.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihmettelen itsekin mitä noiden kahden suhteesta voi tulla tuolla kommunikaatiolla. Simon sentään yrittää, ja meneekin tällä hetkellä täysin Shanian ehdoilla, kun ei halua suututtaa sitä taas. Pallo on siis Shanialla, joten katsotaan, saako Shania sen heitettyä. ;-) Saisi nyt ainakin tarkistaa puhelimensa viestit joskus!

      Debbiellä varmasti on ollut vaikea lapsuus. Vanhemmat eivät ilmeisesti kestäneet kolmosia, kun antoivat kaksi niistä adoptioon.

      Eiköhän ne Rajamaailman sähköiskut liity jotenkin Shanian turhamaisuuteen ja itsekkyyteen. Se on saamassa opetuksen, jos käytös ei muutu... Ainakin sellainen olisi tarpeen. Ja Donna tarvitsee samanlaista opetusta!

      Poista
    2. Eiköhän Shania käväise Rajamaailmassa ottamassa selvää, minkä takia viestejä tulee.

      Shanialla on kohta jälleen ne kootut selitykset, miksei pidä yhteyttä omaan mieheensä! (vieläpä unelmien mieheen :D)

      Ninni

      Poista