tiistai 11. elokuuta 2020

Osa 193 Aikamme bestseller julkaistaan!

Caitlin Jäykkä ja Mildred Peters tuskin tunsivat toisiaan pari vuotta sitten, kun alkoivat Exotic Partyissa vertailemaan kidnappaus-kokemuksiaan. He innostuivat kirjoittamaan koettelemuksistaan kirjan. Kumpikaan ei osannut erityisemmin kirjoittaa, joten lahtelainen Antero Veräjälampi ryhtyi naisille haamukirjailijaksi. Jo alusta saakka kaksi asiaa oli varmaa; kirjan nimeksi tulisi Kaappaus tuntemattomaan ja siitä tulisi maamme historian suosituin ja myydyin teos! Nyt liki kaksi vuotta on kulunut ja kirja valmistui painosta jo maaliskuussa. Koronan takia teoksen julkistustilaisuutta jouduttiin siirtämään, aina tähän päivään saakka.

11.8. on tiistain helteinen iltapäivä ja Shania ja Aida ovat matkalla tilaisuuteen.

Aida: Missä hitossa ne kirjajulkkarit ovat? Eikö tämä ole Gardenia Sepeteux'?
Shania: On tämä oikea paikka. Jatketaan nyt vaan. Ja otetaan kaikki ilo irti siitä, että tämä ilmeisesti on viimeinen kunnon kesäpäivä!

Aida: No tuossahan se lukeekin! Kirjajulkkarit neljästä seiskaan!
Shania: Huomasin! Mennään nyt pian, tiedä vaikka siellä olisi komeita sinkkumiehiä!

Kirjajulkkareihin on kutsuttu vaan rajallinen määrä vieraita, sillä koronatartunnat ovat jälleen huimassa nousussa. Tulossa ovat kirjailijoiden ydinperheet, lähimmät ystävät sekä toimittajia, kriitikoita ja innokkaimmat kirjafanit. Näin ollen myös Heather ja Elaine ovat matkalla kirjajulkkareihin.

Heather: Dollywoodis alettiin taas elokuun alust tiukentaan niit koronasääntöi, Caitlinii varmaan ketuttaa, et koko sen suku ei voinu tulla. Etes sen broidi ei tuu! Tai oishan Junior tullu, mut ku se sen uus muija delas ja ny se vaan angstaa sitä.
Elaine: Nii, se oli aika sairas juttu. Mut joo, niille tyypeille, jotka on ihan onnessaan siit kirjast haluttiin jättää paikkoi. Kato ne yrittää saaha myytyy sitä kirjaa. Ootsä by the way lukenu sen?
Heather: Suoraan sanotuna: en sivuukaan!

Samaan aikaan paikalle astelevat molempien kirjailijoiden tukijat; Mildredin äiti ja isoveli sekä Caitlinin serkku.

Leskirouva Peters: Oi tavaton, kuinka ehdin pelästyä Olivia sinun takiasi!
Dick: Älä nyt taas aloita, äiti. Olivia ja vauva ovat molemmat kunnossa.
Leskirouva Peters: Mutta minä jo luulin synnytyksen käynnistyneen! Luojalle kiitos, se olikin väärä hälytys! Mutta meidän on oltava erittäin varovaisia koko ajan! Oliviaa on pidettävä silmällä herkeämättä!

Olivia: Ei minulla mitän hätä! Mutta kiitos teille huolipidosta!
Leskirouva Peters: Oi rakas tuleva miniäni, lupaan pitää sinusta huolta aina!
Dick: Eikös se ole minun tehtäväni..?

Kirjailijat sekä kustannusyhtiö LIKAN kustannustoimittaja Matti Joki odottelevat jo paikalla. Antero ei päässyt tilaisuuteen mukaan.

Caitlin: Ei hitsin pimpulat! Meitsii jänskättää nii et koht holahtaa vellit pöksyyn! Eikä mitkää syötävät vellit vaan siis ihka aitoo kuirupaskaa!
Mildred: Muakin jännittää, mut kivalla tavalla! Aattele vaan sitä, et pian me ollaan julkkiksii!
Matti: Ööh.. Siitä julkisuudesta en mene takuuseen, mutta.. No, ei mitään. Sieltä vieraita alkaa tulla!

Caitlinia ovat paikalla tukemassa aviomies Jaakko sekä tässä kuussa peruskoulun aloittava tytär Katja.

Katja: Faija! Jossullakaan ei oo mitään tyhmää reppuu, mä haluun kans sellasen mageen koululaukun!
Jaakko: Minä en ymmärrä nykypäivän kakaroiden villityksiä, kysy äidiltäsi illalla.

Hetken kuluttua vieraat hakeutuvat sopiville paikoille istumaan, osa jää seisomaan. Turvavälit on huomioitu täälläkin. Caitlinin vanhemmat istuvat eturivissä ja Jonathanilla on hieman tukalat oltavat eksänsä takia. Caitlinin Ilona-serkku kuuntelee tätinsä puheita Jonathanille ja nauraa hekottaa takana.

Tuija: Miks tää turvajuttu pitää olla tääl kans? Meikä haluu sun viekkuun!
Jonathan: Pidä nyt pienempää suuta hyvä ihminen! Olemme täällä tyttäremme takia ja tiedät varsin hyvin, että olen palannut Jacquelinen kanssa yhteen. Joten lopeta nuo juttusi heti alkuunsa!
Tuija: No mut ku meitsi otti vähä vinkkuu! Ku meikä on jurris, alkaa panettaa ihan hitosti!

Kuun lopussa tapahtuva naimakauppa yhdistää kirjailijat lain mukaan sukulaisiksi. Caitlinista tulee Mildredille kälyn serkku. Mildred puolestaan tulee olemaan Caitninille serkun miehen sisko. Huvittava yhteensattuma, vai mitä?
Mildredin äiti hössöttää tulevan miniänsä luona lähes hysteerisenä, mutta Oliviaa ei haittaa. Hänet on kasvatettu kiltiksi, kohteliaaksi ja ennen kaikkea kiitolliseksi. Äitinsä Carrie-Ann iskosti tyttöjen päähän jo varsin nuorella iällä, että mikään muu ei ole niin tärkeätä kuin perhe.
Dick yrittää esittää huoletonta, mutta pelästyi reilu viikko sitten tapahtunutta morsiamensa äkillistä sairaalareissua tosissaan. Onneksi kaikki on nyt hyvin ja häätkin ehditään juhlia ennen lapsen syntymää!

Leskirouva Peters: Olivia-kulta, onhan siinä nyt hyvä olla?
Dick: Liv, sano HETI jos tuntuu kummalliselta!
Olivia: Kiitos teille, hih.

Mildredin entinen pomo ja hyvä ystävä Nicola on tukemassa tuoretta kirjailijaa iloisella mielellä. Hän järjesti Gardenia Sepeteux'in tilaisuutta varten ikään kuin lahjaksi Mildredille.

Paikalle on saapunut kaksi toimittajaa: Krista Dollywoodin Sanomista ja Leslie Style-lehdestä.

Kun Mildred vapautui Rodionin otteesta, soittivat paikalle osuneet siskokset hätäkeskukseen ja auttoivat traumatisoitunutta Mildrediä. Nyt nämä Janina Koski ja pikkusiskonsa Nanna Norppa ovat tulleet kirjajulkkareihin, josko heidät mainittaisiin siellä suurina sankareina. Reality-tähti Nanna kuuluu ilkeän Jasmin Jarkimon lähimpiin ystäviin, joka aloitti Shanian nettikiusaamisen.

Nanna: Hei kato, tuolta se muija tulee!
Janina: Älä sitten sano hänelle mitään tyhmää! Tulimme tänne tukemaan tuota urheaa naista, jonka pelastimme Suomen historian toisiksi kuuluisimman sarjamurhaajan kynsistä!

Kun Shania ja Aida pääsevät tuoleilleen, ei Nanna malta olla huutamatta Shanialle typerää kommenttiaan perään.

Nanna: SOMEHUORA!
Shania: Aida, nimittelikö joku minua?
Aida: Anna olla.

Nanna: Sun pitäis kirjottaa Sarjadeittaajan tunnustukset!
Shania: Hei siellä takana! Onko jotakin asiaa minulle?!
Aida: Anna nyt oikeasti olla. En halua, että Caitlinin tärkeä päivä päättyy kissatappeluun.

Dickin eksä, Pinkissimon taustatanssija Jennifer on Mildredin hyvä ystävä ja siitä syystä paikalla. Nainen on mustasukkainen seuratessaan Dickin nykyistä elämää. On tulossa häät, on tulossa vauva...

Pian kaikki vieraat ovat paikalla ja tilaisuus alkamaisillaan.

Caitlin: Ei hitto, just ny alko paskattaa!
Mildred: Et sä nyt voi mennä vessaan, kello on jo yli neljä!
Caitlin: Mut ku paksuu pökälettä pukkaa peräpääst nii et pääs pyörii!

Mildred: No tee kuten mun mummo neuvo! Se jännitti jotenkin niin, et kakka meni vähän niinku takas sisään.
Caitlin: Hei, kyl meitsi on skeidan asiantuntija, ei täs mummoi tarvita! Mut just sillee meitsi yrittää tehä. Sillee niinku puristelen peräreikää kii.
Mildred: Tiesitkö, et sama liike saa miesten penikset nouseen?
Caitlin: Ai saa vai? Ei meitsi sellasest tiiä, mut Aida salettiin tietää! Hei, se jutska jeesas! Pökäle pölähti piiloon!

Tilaisuus alkaa vihdoin viimein kun lähestytään jo kello puoli viittä. Yleisö odottaa jännityksellä kirjailijoiden omaa tulkintaa teoksestaan, sillä valtaosa paikalla olevista on opuksen jo lukaissut. Toimittaja Krista on valmiina kameroineen.

Matti aloittaa pehmeällä ja rauhallisella äänellä.

Matti: No niin, hyvää elokuista alkuiltaa kaikille ja tervetuloa tänne Gardenia Sepeteux'iin. On aika julkistaa koko kansalle kirja, joka kertoo kahden naisen tositarinan siitä, kuinka he joutuivat siepatuksi kumpikin tahollaan. Minä olen LIKA-kustannuksen kustannustoimittaja Matti joki ja ollut tässä projektissa tiiviisti mukana. Kirjan varsinainen kirjoittaja Antero Veräjälampi ei valitettavasti päässyt tilaisuuteen, mutta näemme nyt livenä herran kuulumiset ulkomailta.

Kestää tovin, kunnes Antero ilmestyy projektorista kankaalle.

Antero: Joko se pyörii? Häh? Ei kuulu. Ai on päällä? Oho!

Antero: Terveppä terve täältä ananasten valtakunnasta! Meikäläinen ei valitettavasti pääse sinne juhlistamaan hulppean työmme hedelmää, mutta voin kertoa, että kauniita kirjailija-tyttöjä oli ilo kuunnella ja jos jatko-osa tulee, kirjoitan sen mielelläni! Toivon Caitlinille ja Mildredille huikeaa menestystä kirjan kanssa ja yleisölle sinne antoisia lukuhetkiä! Sellainen pikku seikka piti vaan mainita, että myyntiin tuleva versio kirjasta on sama, joka maaliskuussa julkaistiin kriitikoille ja kirjailijoille lähipiirilleen annettavaksi, eli muutamaa juttua ei ole korjattu tässä versiossa, joka minulla nyt on kädessäni ja teillä siellä myynnissä! Mutta meikäläisen mielestä se oli autenttisempi kaikkine virheineen! Meikäläinen kiittää ja kuittaa!

Anteron kadottua kankaalta ovat kaikki hetken hiljaa. Osa taputtaa vaisusti. Matti on täysin järkyttynyt; pöydällä myynnissä olevat kirjat ovatkin korjaamattomia versioita kirjasta! Ja kaikki ne kirjat ympäri Suomea, jotka seuraavana aamuna menevät myyntiin! Matin ei silti auta kuin koota itsensä, ammattilainen kun on, ja jatkaa.

Matti: Kröhöm.. Siinä näimme itse kirjoittajan.. Ja.. Ööh.. Tässä naiset Kaappaus tuntemattomaan-kirjan... Kröhöm! Tässä he nyt ovat: tuoreet kirjailijamme! Ensimmäisenä neiti Mildred Peters!
Mildred: Hei vaan kaikki ja kiitos et tulitte juhlimaan upeeta teostamme!

Matti: Ja tässä vierelläni seisoo rouva Caitlin Jäykkä!
Caitlin: Hellureijaa vaan kaikille! Joo tätä opusta on kyhätty syyskuusta 2018 ja siin niit ny on! Saa ostaa omaks ja vaan 19,90 kappale! Ja niihin saa meilt kirja-alituksen tai kirjaomistuksen ja viel kaupan päälle!
Matti: Öh, niin Caitlin tarkoittaa allekirjoitusta tai omistuskirjoitusta...

Seuraavaksi Mildred ja Caitlin kertovat hieman kirjastaan ja kokemuksistaan, jotka innoittivat kirjan tekoon. Yleisö kuuntelee korvat höröllään.

Mildred: Ja sillon mä tajusin, et hei, mehän ollaan molemmat koettu kaamee kidnappaus-tragedia. Et tietty siitä kannattaa kirjottaa kirja!
Caitlin: Juu meitsi oli heti messis siin hommas ja me jutskattiin Anteron kaa jo siel Exotic partyis, mis Mildred koko hommelin kekkas.

Kaksikko selostaa suhteellisen pitkään teoksen taustoja.

Caitlin: Nii ja meitsihän siis asu Jenkeis melkee vuoden sen takii! Eli sit ku se jatkojutska kirjotetaan, ni se vois olla suoraan joku "Caitlin Hollywoodis" tai jotain.
Aida: Voi hyvä tavaton tuota Caitlinia... Hän luulee loppu elämänsä asuneensa siellä, vaikka oli vankina...

Mildred: Siis sitä fiilistä on todella vaikeeta kuvailla sellasille, joiden perässä ei oikeesti oo juossu tunnettu sarjamurhaaja miekan pituinen veitsi kädessään! 
Elaine: No, mä ainaski tiiän miltä se tuntuu ku kesän 2015 Exotic partyjen jälkeen se sama hullu mua jahtas!
Heather: Ihan sairas homma, et sä pääsit pakoon rullatuolil! Tai no, se paikallinen kylähullu Perttihän sut vahingossa pelasti, mut silti, kaameeta!

Mildred: Ja sit mä näin sen auringon oikeesti! Ja ne kaks muijaa oli siinä ihan hämillään ku mä juoksin muoviin käärittynä sielt kellarista ja ne sit soitti poliisille! Mä laitoin kiitokset kirjan alkuun niille siskoksille.
Nanna: Se mainitsi meidät!!! Jess!!! Ja meidät mainitaan kirjassakin, siis ihan alussa! Kuulitko Janina?! Mut oliko sen pakko nimittää meitä "ne kaks muijaa"? Entä jos kirjassakin lukee vaan niin?!
Janina: No sitten lukee! Menemme kiittämään heti kun tuonne eteen saa mennä. Ja ostamme sen kirjan äkkiä, etteivät vaan lopu kesken!

Seuraavaksi molemmat kirjailijat lukevat yleisölle katkelman omasta osuudestaan kirjassa. Mildred aloittaa.

Mildred: Mä haluun lukee teille aika alusta tän kohdan, jossa Pasuunamurhaaja saa minut!
Yhtäkkiä Mildred pysähtyi. Hän oli juossut pienen metsikön halki pururadan toiselle reunalle. Hänen täytyi huoahtaa tovi. Hän tunsi olevansa ihan hiestä märkä. Hänen sydämensä hakkasi, niin kuin ei koskaan ennen. Niin, kuin ei koskaan ennen....
Siinä kohtaa Mildredille tulee hetki, jolloin kaikki sumenee hetkeksi. Hän nimittäin tuntee vahvan käden tarttuvan häneen. Toisella kädellään murhaaja vääntää hänen kätensä Mildredin selän taa, kuin sitoen ne. Mies komentaa Mildrediä kävelemään. Se sumea hetki Mildred Petersin aivoissa on se hetki, jolloin Pasuunamurhaaja saa hänet kiinni!!

Toimittajilla on heti kysyttävää.

Leslie: Mitä ajattelit kyseisellä hetkellä? Pelkäsitkö kuolevasi?
Mildred: No arvaa vaan, totta hitossa!

Krista: Oletko traagisen kävelyretkesi jälkeen enää lähtenyt pimeällä lenkkeilemään?
Mildred: No en! En etes päivällä!

On Caitlinin vuoro lukea omaa osuuttaan.

Caitlin: Ku sattu tää hassu juttu, et tää myyntiin menevä versio onki se korjaamaton, ni meitsi haluu lukee sellasen pätkän, ku kirjaan eksy vahingos mun selitystä ku meitsi oli paskalla. Antero siis soitti just ku meitsi oli vessas ja kysy, miten yks lause loppuu. Ku se oli jääny kesken. Ni sit meitsi kerto miten se lause loppuu ja horisin jotain ihan randomia siin, ni Antero kirjotti koko selityksen kirjaan! Okei. Venatkaa ku meiti löytää sen kohdan...
Täs! Ja sit yks ilta ku meitsi päätti tosissaan lähtee haneen, Jaakkima tuli ja vetäs meitsiltä tajun vek. Sit ku meitsi lopult heräs, meitsi hiffas, et se äijä on tosiaan sekasin ja hakkais meitsin vaik hengiltä jos haluis! Sen keissin jälkeen meitsi alko pelätä Jaakkimaa ihan siis niinku tosissaan ja yritin olla aika hissuksiin. Voi hitsin pimpulat! Ny meitsi löys vessapaprun lattialt! Meitsi kerkes jo pyyhkii paskat käteen! No, mut se on meitsille sitä normi settii.

Koko yleisö räjähtää nauramaan. Toimittajat mukaanlukien.

Krista: Siis ihan uskomatonta! Luuliko Antero tuon vessajutun todella liittyvän kertomukseesi?
Caitlin: No näköjään!
Krista: Saako udella, käytätkö useinkin kättäsi vessapaperin sijaan? Hahah!
Caitlin: No kato meitsi tekee mitä meitsin täytyy tehä. Jos käsi täytyy työntää skeidaan ni sit hommat on sillee!

Leslie: Kumpi on pelottavampaa: se, että kidnappaajasi oli vanhimman tyttäresi biologinen isä vai se, jos sieppaaja olisi ollut tuiki tuntematon mies?
Caitlin: No ei meitsi oikee osaa sanoo.. Kyl toi Jaakkima ihan hiton karmiva oli, niinku meitsi kirjaski selitti, ni sehän sieppas meidän tytön jo ku se oli häkkisänky-ikänen ja yritti toisen kerran samaa jutskaa sit ku Shania ja Aida oli pelastanu meitsin ja me oltiin jo Suomes! Eli meitsi kyl vastaa, et Jaakkima oli pelottavampi ku joku random jätkä.

Matti: No niin, sitten kaikki muutkin kuin toimittajat saavat esittää kirjailijoille kysymyksiä.
Caitlin: Meitsilt voi kysyy ihan mitä huvittaa, mä kerron kaikki paskalla käynnitki sen vankeushommelin ajalta jos jotain kiinnostaa!

Matti: Tumma nainen keltaisessa pitsimekossa, olkaa hyvä!
Celestine: Hyvää alkuiltaa kaikki, olen Celestine ja alan kriitikko. Haluan kysyä molemmilta, mitä mieltä olette "kirjanne" lopputuloksesta?
Caitlin: No kyl tää selkeesti tiukkaa matskuu on! Parasta sellerii, niinku meidän piti tehäkki!
Mildred: Hih, en nyt oo varma siitä bestselleristä, mutta tyytyväinen mä oon!
Celestine: Aha.. Tämä selvä... Kiitos. Kröhöm.

Matti: Vaalea nainen maastokuvioisessa mekossa, olkaa hyvä!
Hailey: Kiitos! Mä oon Hailey ja haluisin kysyy Mildrediltä kysymyksen.
Mildred: Oleppa hyvä vaan!
Hailey: Kun se Rodionhan ammuttiin sen episodin seurauksena sit, siis poliisit ampu sen, ni ootko sä ikinä tuntenu huonoo omaatuntoo siitä? Siis et sä tuntisit syyllisyyttä tai jotain?
Mildred: No en helkkarissa oo! Mä olin sen psykopaatin vankina kuukausia ja kytät ampu sen siks, koska se ei pysyny paikallaan ku oli pidätetty! Ei sen kuolema muhun liity mitenkään!
Hailey: Okei. Ei mulla muuta kysyttävää, kiitti.

Matti: Vaalea nainen punaisessa mekossa, olkaa hyvä!
Jane: Kiitos ja hei vaan kaikille. Olen Jane ja työskentelen puolustusvoimissa. Tiesin jo lapsena mikä minusta tulee isona, joten haluaisin kuulla, halusitteko tekin kirjailijoiksi?
Caitlin: Ootsä oikeen joku arvosoturi?
Jane: Hahah! Täytyy sanoa heti alkuun, että rakastan puhetapaasi ja noita tahalleen vääristettyjä sanojasi! Mutta sotilasarvoni on luutnantti, eli arvosoturiksikin minua voi kutsua, hah!
Mildred: Mä ainaski tiesin aina, et tää oli mun kutsumus! Mä en tyytyny assarin hommiin vaan päätin kulkee omaa polkuuni ja täs sitä nyt ollaan!
Jane: Hienoa kuulla! Toivon sinulle suurta menestystä alalla. Entäs sinä, Caitlin?
Caitlin: Nii siis häh? Juu meitsi toivoo kans suurta menetystä alalla ja arvosoturin arvon! Eikö mitä meitsin piti sanoo..
Jane: Hahah, tämä riittää. Kiitos erittäin paljon teille ja kiitos hienosta tilaisuudesta!

Kysymykset jatkuvat ja Jonathanilla on edelleen yhtä tukala olla humalaisen eksänsä vieressä. Tuija yrittää iskeä häntä jälleen pahemman kerran!

Tuija: Tuuliisit nyyt Tuikku-tädin viekkuun... Ei meitsi pure.. Ellet sä haluu! Kjäh kjäh kjäh! Köh!
Jonathan: Ole ihmisiksi, nainen!

Tuija: Kato ny ku meitsi tälläyty sua varten! Mul on kruunuki kutreilla ja sit mä otatin matkal tatskan! Se sattu iiihan hiton paljo, mut meikä kesti sen sun takii. Et sä tajuisit viimein ottaa meikän bäkkiin!

Jonathan: No kai minä nyt näen, että tuo on joku lasten kertakäyttötatuointi! Ja oletko muuten tapellut humalassa viime aikoina, sillä sinulta puuttuu yksi etuhammas?!
Tuija: Häääh? Joo eiku joo, nii me oltiin Tuusan kaa dokaamas ja tuli vähä riitaa yhen Henkan huomiost, ni oma systeri veti meitsii pataan! Ei me sit löydetty sitä hammasta vaik Henkal oli tooosi hyvä fikkari avaimenperäs!

Jonathan: Minä kosin Jacquelinea viime kuussa ja vietämme romanttiset talvihäät. Minä en siis ole vapaana, etkö ymmärrä puhetta?!
Tuija: Ai vast talvel häät! No onhan meil sit aikaa viel puol vuotta!
Jonathan: Ainut aika mitä sinä minulta saat on vastaanottoaika Doll-Dentiin! Minä maksan sinulle hienon implantin yksityisellä hammasklinikalla ja varmistan, että tuleva vaimoni hoitaa hampaasi!
Tuija: Eikä! Ei meitsi haluu Jacquelinen sorkkivan meikän suuta! Jonathan pliiiiiiiiiz!!!!

Kirjajulkkareiden viimeinen osuus alkaa.

Matti: Ja sitten lopuksi kaikki halukkaat voivat tulla tänne eteen ja ostaa kirjan omaksenne! Mildred ja Caitlin lisäävät pyynnöstänne allekirjoituksensa tai mikäli haluatte, omistuskirjoituksen. Ja muistakaahan jonottaessanne turvavälit!

Siskokset Janina ja Nanna ryntäävät ennen muita eteen.

Nanna: Moikka! Me ollaan ne siskokset, jotka pelasti Mildredin kuuluisan sarjamurhaajan kynsistä!

Pian jonoa alkaa kertyä, eikä turvaväleistä ole tietoakaan!

Janina: Me ostaisimme kaksi kirjaa, kiitos.
Nanna: Ja molemmille omistuskirjotukset! Laita mun kirjaan Mildred, et."Ilman tätä urheata tyttöä en nyt olisi tässä!"
Mildred: Okei... Ihan niinku sä toivot...
Caitlin: Ja se ois 19,90 per opus!

Hailey: Mä ostan kirjan ja siihen voi laittaa vaan, et:"Omistettu Haileylle". Ja sit jos saa molempien allekirjotuksen sen alle?
Mildred: Ilman muuta!

Kirjaa jonottamassa nähdään myös itse kriitikko Celestine sekä Pinkissimon keikoilla käynyt Heli vihreässä irokeesissa.

Krista ja Leslie kuvaavat innokkaita kirjan ostajia.

Tilaisuuden virallinen osuus on ohitse ja perhe ja ystävät menevät kirjailijoiden luo.

Jonathan: Rakas tyttäreni, olen niin ylpeä sinusta!
Caitlin: Kiitti faija!
Heather: Ihan kiva tilaisuus, vaik sä heititki välillä ihan ihme läppää.
Elaine: No, Caitlin on tunnettu kakkajutuistaan.

Katja lotraa käsidesillä oikein kunnolla, vaikka perhe kärsi koronasta jo kevättalvella.

Mildred nauttii läheistensä huomiosta.

Leskirouva Peters: Voi tyttäreni! Nytkö sinä sitten olet kuuluisa ja pääset Linnanjuhliin?
Mildred: No ihan varmaan!
Olivia: Mina tosi tosi proud of you! Samoin kuin my cousin!
Nicola: Hyvinhän ilta sujui! Onnea vielä kerran, Mildred!
Mildred: Ei kuulkaa mitään onnee enää tarvita, lahjakkuus; se on kaiken aa ja oo.

Mildredin äidin riemuksi suloinen Katja tulee onnittelemaan Mildrediä myös.

Katja: Onnee sulle! Ja sori mun mutsin nolot jutut.
Mildred: Oi kiitos, pikkunen!
Katja: En mä oo enää pikkunen, mä meen täs kuus ekalle luokalle!
Leskirouva Peters: Voi tavaton miten sanavalmis nuori neiti! Ja uskomatonta, minä saan lähiaikoina ensimmäisen lapsenlapseni! Toivon salaa, että hän olisi tuollainen näpsäkkä tyttö, kuten sinäkin, Katja!

Aida menee halaamaan Caitlinia.

Aida: No onnea nyt parhaan sellerin johdosta!
Caitlin: Kiitti! Eiks mennykki ihan nakkiin meitsin jutskat?
Aida: Nakkiin meni. Popsi-nakkiin hyvinkin.

Shania: Oi Caitlin, tilaisuus meni kivasti! Toivon todella, että kirjanne menestyisi.
Caitlin: No mitäs muutakaan?

Ilona-serkku säntää myös Caitlinia halaamaan.

Ilona: Jee!!! Hyvä meininki! Etenki sun vanhempien show!
Caitlin: Hä? Mitä ne muka teki?

Mildredin äiti on saanut kirjan jo maaliskuussa, mutta haluaa tyttäreltään omistuskirjoituksen omaan kappaleeseensa.

Leskirouva Peters: Oi tyttäreni, kiitos! Haluan vaan, että kirjoitat siihen sydämestäsi.
Mildred: No tietty mä kirjotan, et maailman parhaalle äidille!

Shania, Aida ja Trio Tyhjäpäät otattavat vielä yhteiskuvan heistä, jotta voivat tulevaisuudessa muistella tätäkin tapahtumaa. Katja on tietysti kuvassa mukana.

Olivia ei jaksa seistä kauaa. Dick on saattanut morsiamensa istumaan, kun Jennifer yllättäen astelee paikalle.

Dick: No, mitäs sinä haluat?
Jennifer: Tuota... Mä halusin tulla pyytään anteeks niitä mun iskujuttuja... Ja haluun toivottaa paljon onnee teille tulevaisuuteen.
Olivia: Oh, kiitos paljon!
Dick: TÄH?! Onko porukka seonnut?! No, kiitos! Ja kaikkea hyvää sinullekin!

Jonathan-parka se vaan ei pääse eksästään eroon. Tuija jahtaa miestä pitkin Gardenia Sepeteux'ia.

Tuija: Mut ota ees meitsi pariks kuukaudeks bäkkiin!
Jonathan: En ota! Jos jonnekin, niin säkkiin tai häkkiin, saat valita!

to be continued...

Tarinassa mukana: 
Xara + Mildred, Matti, Nicola, Dick, Leskirouva Peters, Krista, Jennifer, Celestine ym
Adalia + Antero
Ninnin Fashionistas 94 Girly Camo doll (curvy)=Hailey, Fashionistas 113 Blonde with Red Plaid Dress (original)=Jane, Fashionistas 124 Green Mohawk (petite)=Heli, Fashionistas 91 Blonde Afro (petite)=Leslie ym

Kiitoksia Xaralle kivasta yhteistyöstä! Adalialle kiitos Anteron kuvista!

10 kommenttia:

  1. Nauroin ihan ääneen Caitlinin ja Mildredin jutuille, niillä on kyllä hyvä yhteinen sävel vaikka ovatkin vähän eri tavalla pölhöjä. Olivia suhtautui ihanan kärsivällisesti Dickin ja Carolinen hyysäykseen. Jenniferkin on nähtävästi kasvanut ihmisenä! Kukapa olisi uskonut.

    Hauskaa, kun Matti ei tiennyt, että kirja on oikaisematon painos, mutta Caitlin oikein valitsi hölmön kohdan luettavakseen. Kauhea tuo Tuija kyllä harvahampaisena! X.

    VastaaPoista
  2. Antero etänä mukana :D Hyvät julkkarit! Onnea tytöille. Adalia

    VastaaPoista
  3. Aaah! Tuija on kyllä ihan omaa luokkaansa! Niin huippuunsa stailattu taas: eriparikengät, vyölaukku ja mauton tarratatska! Ja kaiken kruunaa sen tavanomaisen kruunun lisäksi ammottava aukko hammasrivistössä! :-D Tuija ei kyllä ihan helpolla luovuta Jonathanin suhteen. Mikä muuten on fikkari?

    Ja Shania taas sinkkumiesten perässä. Tyypillistä käytöstä sillekin. Ei tosin tainnut löytää tuolta ketään. Nannalta tuli kyllä loistava ehdotus Shanialle! Toivottavasti Shania pistää sen korvan taakse. ;-)

    Ja Mildred on hyvinkin lahjakas, kun ei edes itse kirjoittanut koko kirjaa! Caitlinin kannattais kyllä käydä lääkärissä, tiedä vaikka sais jotain apua vaivaansa.

    Nyt jään odottamaan, että päästään lukemaan se itse selleri. :-)

    -Aurora

    VastaaPoista
  4. Jäi vielä epäselväksi mainittiinko kirjassa Nannaa ja Janinaa nimiltä vai viitattiinko niihin vain kahtena muijana?
    -Aurora

    VastaaPoista
  5. *nostaa käden ylös* Oliko Mildred tosiaankin Rodionin vankina kuukausia? Ei se muistaakseni kovin pitkään ollut, tai ehkä muistan väärin. Mildred sais vastata tähän. Tai ehkä joku muu mielummin, kun Mildred taitaa puhua vähän mitä sylki suuhun tuo. :-D
    -Aurora

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli se melkein 3 kk silloin, ehkä Mildredin mielessä voi tietty tuntua vieläkin pidemmältä ajalta! X.

      Poista
    2. Ahaa, no olihan se sitten kuukausiakin vankina. Kumma miten Rodion pystyi olemaan tappamatta sitä niin pitkään!
      -Aurora

      Poista
  6. Kiva juttu pitkästä aikaa,toivottavasti tyttöjen selleri menestyy.Caitlin on niin höpö noissa jutuissaan mutta samalla myös rehellinen,ei mitään joutavaa kaunistella.Tuikku oli hupaisa ilmestys ja kaiken kruunasi puuttuva hammas,hyvin keksitty ja lavasteet hyvät kirjat mukaan lukien.Aina on huumoria mukana kun Caitlinista on kysymys!

    VastaaPoista