sunnuntai 15. syyskuuta 2019

Osa 174 Are you in Spain, or are you in pain?

 Perustuu tositapahtumiin

Kaikki varmasti muistavat, kuinka Barbie täytti 60 vuotta viime maaliskuussa ja käväisi juhlavuoden kiertueellaan Suomessakin. Myös Shania ja Nicola olivat maaliskuussa järjestettävissä syntymäpäiväjuhlissa.
Syyskuun alussa Barbie on synttärikierroksellaan Espanjassa ja Shania ja Nicola ovat innoissaan lähdössä Madridissa järjestettävään juhlatilaisuuteen.
Toisin kuin Suomessa, on Madridissa viikonlopun kestävä tapahtuma Barbien kunniaksi. Joka illalle on pukukoodit ja lauantai-illan gaalaan on jokaisen vieraan määrä tuoda pöytälahjat, jotka sitten jaetaan pöytäseurueen kesken. Shanialla on ollut viime hetken ongelmia matkan suhteen; hän ei ole keksinyt pöytälahjoja millään. Hänen siskonsa Sonja ehdotti, että jospa Shania ompelisi kansainväliseen tilaisuuteen Marimekon kankaasta mekot kaikille. Kaikkihan tuntevat Unikko-kuosin. Shania innostui ideasta ja hankki sinivalkoista kangasta, kuten Suomen väreihin sopii. Tietysti hän halusi ripauksen pinkkiä mekkoihin. Ongelmana oli vaan se, etteivät Shania ja Sonja osanneet ommella! Ainut käsityötaitoinen Shanian tuttu on entinen mallikollega Maryann Forbes, mutta nainen ei ehtinyt mukaan projektiin. Shanian tuskaillessa pöytälahjaongelmiaan Nicolalle, muisti tämä, että Pinkissimon hiphop-tanssija Armi taisi olla kätevä ompelemaan. Armi innostui ajatuksesta ja suostui sekä suunnittelemaan että ompelemaan 10 mekkoa ihan vapaa-ajallaan. Shania pääsi pitkästä aikaa poseeraamaan, sillä hän päätti liittää jokaisen lahjamekon mukaan ohjeen, jossa näytetään, kuinka mekkoa voi käyttää kolmella eri tavalla.

3.9. on tiistai ja Madridiin lähtö on torstaina. Sonja on ottanut kaikki kolme valokuvaa Shaniasta mekkoineen. Shania on kirjoittanut ohjeisiin lisäksi hieman itsestään sekä Marimekosta ja Iittalasta. Armi on nimittäin ehdottanut, että mekon lisäksi pöytälahja voisi sisältää Iittalan mukin. Armi on jopa käynyt ostamassa kalliit mukit.

Shania, Sonja ja Armi tekevät viime hetken valmisteluja Armin työpaikalla.

Shania: Voi apua, ei tästä tule mitään, emme me ehdi!
Armi: Rauhotu nyt! Kaikki kymmenen mekkoo on täs valmiina. Miks näit muuten piti tehä 10? Etkös sä oo ite se pöytäseurueen kymmenes jäsen?
Shania: No kun minä halusin yhden mekon itselleni muistoksi tästä projektista...
Sonja: Shania, onko se tämä mekko, joka on täällä muista erillään?
Shania: Juu, on se se... Siinä oli eniten pinkkiä...
Armi: Näit oli tosi kiva duunaa! Varsinki ku nää on kaikki vähä erilaisii. Ja sit ku nää menee lahjaks ulkomaan tyypeille!
Shania: Armi, en voi sanoin kuvailla, kuinka kiitollinen olen sinulle! Pelastit koko reissuni kun autoit! Pitää vaan paketoida nämä kauniisti ennen lähtöä.

Sonja on kertonut Shanialle uudesta tyttöystävästään koripalloilija-Denisestä ja Shania tapaa pitkän, tumman kaunottaren seuraavana iltana, kun Sonja ja Denise menevät Shanian luo auttamaan tätä pakkaamisessa.

Shania: Äh, en minä tiedä minkä Barbie-paidan valitsen! Eivät kaikki vaatteeni mahdu pariin laukkuun! Ei matkastani tule mitään!
Denise: Molmepi paita hjuva!
Shania: Ja tietysti Robertalla olisi ollut minulle loistava työtehtävä maanantaiksi! Oi miksi NYT kun olen juuri silloin matkalla takaisin Suomeen?! Oi minä olisin halunnut lähteä reissuun vaan perjantaista sunnuntaihin, mutta Nicola haluaa olla torstaista maanantaihin... Entä jos menetän työni Adalialla sen vuoksi, etten voi ottaa vastaan maanantain työtä?!
Sonja: No etkä menetä! Pomosi kyllä tietää matkapäiväsi, kunhan oli unohtanut. Luultavasti. Mitä sinä puhuit siitä hevosestasi äsken?

Shania: No kun minä en ole saanut Divalle hoitajaa vielä! Tuntuu, että kaikki kaatuu päälle! Ajattelin ensin, että Caitlin voi hoitaa hevostani samalla kun vie tyttöjään tallille ponillaan ratsastamaan, mutta eihän se Caitlin osaa muuta kuin sekoilla!
Denise: Anna mina katso sinun passport. Oh, you look so different now!
Shania: No olen passikuvassa parikymppinen... Oh, sattuu kurkkuun.

Shania: Perjantai-iltana dresscode on mustavalkoista sekä timantteja ja helmiä. Otan tämän Italiasta saamani designer-asun mukaan. Tähän kuuluu silinteri ja...HATSIHH!!!
Denise: Bless you!

Sonja: No no, mikäs sinua noin kovasti aivastuttaa? Annahan kun minäkin vilkaisen passiasi. "Shania Angelica Simmons" En ole tiennyt, että toinen nimesi on Angelica! Sosiaaliturvatunnuksesi on 260991-0803. Ai niin, sinulla on tässä kuussa synttärit! Todella onnistunut kuva muuten. Siis ollakseen passikuva. Itse näytän omassani sarjamurhaajalta!

Shania: Antakaa nyt sen typerän passin olla. Ajattelin ottaa tämän barbinuken mukaan. Tämä näyttää hieman minult...TSIH! Köh köh!
Sonja: No voi taivas, älä nyt tule sairaaksi!

Sonja ja Denise lähtevät ja jättävät Shanian vielä pakkaamaan.

Sonja: Minä haen sieltä Armin työpaikalta ne Marimekon mekot ja Iittalan mukit heti aamusta ja pakkaan ne valmiiksi. Onneksi lähdette vasta iltapäivällä vähän ennen viittä huomenna!
Shania: Oi kiitos! En olisi mitenkään ehtinyt hakea saatika pakata niitä!
Denise: Hjuva matka! Nahdan siten... later!
Shania: Kiitos.. Köh! 

Koittaa torstai 5.9. ja Madridiin lähtöpäivä. Shania karjuu sängyssään kuin mielipuoli.

Shania: Apuaa, minä kuolen! Soittakaa lääkäri!
Isaac: Shania-kulta, rauhoitu! Sinä ihan hourailet, olet niin kuumessa. Olit yöllä ihan tulikuuma ja keuhkoistasi kuului niin kamala rahina, etten meinannut unta saada.

Isaac kutsuu tohtori Alvarssonin paikalle, joka tutkii Shanian.

Shania: Minä olen iltapäivällä lähdössä Espanjaan, anna pian jotakin lääkettä!
Tohtori Alvarsson: Valitettavasti keuhkosi kuulostivat kovin pahalta ja sinulla on korkea kuume. En siis suosittele lentämistä. Toki saat antibioottikuurin välittömästi.
Shania: Mutta minun täytyy päästä matkaan! En voi pettää Nicolaa!
Isaac: Shania, kyllä sinä nyt vaan jäät sänkyysi sairastamaan. Kiitos paljon, että tulit kotikäynnille, tohtori Alvarsson.

Aikansa poikaystävänsä ja lääkärinsä kanssa väiteltyään Shanian ei auta muu kuin tyytyä kurjaan kohtaloonsa; Madridin matka jää väliin. Shania soittaa itkien Nicolalle, joka kuulostaa kovin pettyneeltä puhelimessa. Seuraavaksi Shania soittaa Sonjalle, että tämä toisi ne pöytälahjat, jotta Shania voisi lähettää edes ne Nicolan mukana matkalle.

Sonja soittaa reilun tunnin päästä takaisin varsin hämmentyneenä.

Sonja: No hei... Kuule, nyt kävi ihan omituisesti. Soitin sille Armille, että tulen hakemaan pöytälahjat, mutta sinä olet valitettavasti sairastunut, etkä pääse matkaan. Et ikinä usko, mitä hän sanoi! Hän kertoi hakevansa mekot ja mukit kotiinsa ja ettei anna niitä!
Shania: Mitä ihmettä?! Apua, mitä IHMETTÄ?!

Shania soittaa Armille itse, eikä voi ymmärtää naisen logiikkaa.

Shania: Mutta en minä voi mitään sille, että sairastuin! Minähän lupasin maksaa sinulle niistä mekoista!
Armi: Kasva aikuiseks! Ku sä et lähe reissuun, sä vaan myisit nää mekot. Ja mähän sanoin, et mä en tee mitään rahasta! Mä teen vaan lahjoi!
Shania: Mutta ne menisivät lahjoiksi!
Armi: Älä jaksa. Tekijänoikeudet on mun ja piste! Ja voit palauttaa sen ottamas mekon ja mukin huomen!

Shania on täysin hysteerinen ja suunniltaan.

Shania: Minä, minä kuristan sen ämmän!!! Vai vallan "tekijänoikeudet"!!! Mekot eivät olleet edes kummoisia riepuja! Oi minä tulen aivan seinähulluksi! Ja miten voin enää mennä Pinkissimon keikalle, koska se ämmä tanssii siellä?!

Myöhemmin samana päivänä Nicola on lentokentällä valmiina lähtöön. Häntä jännittää, sillä hän ei ole aiemmin matkustanut yksin.

Koittaa seuraava päivä ja Nicola on Madridissa. Hän on pirteänä lähdössä shoppailemaan.

Nicola: Olisi se matkaseura ollut toivottavaa, mutta kyllä tämä näinkin menee. Kun ilmoittautuminen tapahtumaan alkaa, tutustun varmasti ihaniin ihmisiin!

Ja niinhän siinä käy! Nicola tapaa paljon paikallisia ja muista maista tulleita juhlavieraita. Shania sen sijaan makaa surkeana sängyssään, kun Caitlin tulee illalla häntä lohduttamaan.

Caitlin: Huruluiksista systeri! Kuis panee?
Shania: Kuten näkyy!

Shania: Minä tiedän, miksi minulle kävi näin! Yritin saada erään bändimme räppärin kateelliseksi matkasta ja tämä siitä pahuudesta oli rangaistuksena!
Caitlin: No hei älä ny kelaa tolleen. Kyl noit reissui viel tulee.
Shania: Missasin sen noita-Nanan takia sen Tokion matkankin ja nyt vielä tämä! En kestä tätä epäonnea!

Caitlin: No meitsi yrittää piristää sua! Mähän oon ny siel Dollywoodin autokoulus, ni yks päivä meitsil meinas tulla tortut pöksyyn, mut en mä kehannu sanoo ajo-opelle.
Shania: Ohhoijaa... Mitäs muutakaan. No, pidättelitkö sitten koko ajon ajan?
Caitlin: Ei meitsi pystyny. Paskat vaan lotku tuleen pitkin kinttuu ja ope vaa haisteli, et mikä kumma tääl haisee.

Caitlin: Ja sit oli yks älytön juttu; me tultiin yks päivä sellaseen ajorinkulaan. Siis se, mis autot pyörii ympyrää ja sit ku päättää mitä tietä haluu mennä, ni sit pitää niinku vilkuttaa, et hei, meitsi menee tonne.
Shania: Anna kun arvaan; sinä et vilkuttanut..?
Caitlin: No en! Ajo-ope käski ajaa siit rinkulast suoraan, ni meitsi veti sil tojotalla sit kirjaimellisesti suoraan, siis sen keskel olevan taideteoksen läpi!
Shania: Kas kun en lainkaan ihmettele...

Madridissa samaan aikaan: virallinen tapahtuma on meneillään.

Iltatilaisuudessa Nicola juttelee Catriona Grayn kanssa. Molemmilla on upeat juhla-asut yllään pukukoodin mukaisesti.

Nicola tapaa lukuisia ihania ihmisiä. Kaikki eivät ole ottaneet pukukoodia huomioon niin tarkasti kuin Nicola.


Suomen puolella Shania ja Caitlin katselevat kuvia, joita Nicola on laittanut someen.

Caitlin: No on siel kyl mieletön meno pääl! Ihan sairaan siistei kledjui! Kato, tol kundil on mekko!
Shania: Hmm... Todella mielenkiintoista... Ellen tietäisi paremmin, väittäisin tuon miehen olevan eksäni Otto.
Caitlin: Ai nii se sun eka kundis! On muuten ihan sen kaksosolio! Tehän olitte kihlois ja kaikkee!
Shania: Niin olimme, mutta ainoastaan vuorokauden.

Mekossa oleva mies on esittäytynyt Nicolalle olevansa Mermando nimeltään, mutta kyllähän nuorukainen kovasti näyttää BB-Nicon ystävältä nimeltä Otto, joka kertoo avoimesti olevansa sukupuolineutraali...

7.9. on lauantai ja Nicola on sonnustautunut kauniiseen päiväasuunsa. Hän keskustelee uuden tuttavuutensa Mirandan kanssa päivän ohjelmasta.

Päivällä Nicola uusine ystävineen menee kauniiseen Retiro-puistoon ihastelemaan sen upeutta.

Shania makaa masentuneena sängyssään ja katselee kuvia, joita puistossa on otettu.

Shania: Toivottavasti Nicolalla on hauskaa... Näyttää kyllä olevan... Oih, silti en voi olla tuntematta kateutta ja katkeruutta, etten itse ole nyt tuolla...

Nicola poseeraa kuvissa uusien ystäviensä kanssa sekä yksinään.



Kun Aida illalla menee Shanian luo, ei neiti paljoakaan ole sängystään liikkunut. Hän tuijottaa edelleen Nicolan postaamia reissukuvia.

Aida: No hei rakas ystävä, miten pärjäilet?
Shania: Huonosti.
Aida: No voi että.. Toin sinulle punaisia ruusuja, koska pinkkejä ei ollut.
Shania: Yöpöydälläni on jo pinkkejä ruusuja. Heitä ne menemään ja laita tuomasi tilalle.

Madridissa on alkamassa suuri illallisgaala, jossa itse päivänsankarikin on tavattavissa.

Aida: Mitä sinä täällä katselet?
Shania: No näitä gaalakuvia. Tämän illan asussa piti olla mustavalkoista ja pinkkiä. Oi minulla olisi ollut aivan täydellinen asu iltaa varten!

Shania: Oi, katso, kuinka kauniilta Nicola näyttää iltamekossaan!
Aida: Todellakin!
Shania: Hän on kuvassa jonkun Justinen kanssa. Voi jestas, mitkä retkut! Minulla on tuo sama paita ja käytän sitä arkena tai lenkkeillessä!
Aida: Mutta on tuolla Justinella aivan ihastuttava hiuskoriste!

Shania: Olisi kiva nähdä nyt itse päivänsankarikin.
Aida: No eikö hän ole tuossa yhdessä kuvassa!

Shania: No niin onkin! En ollut tunnistaa häntä! Hän on vaalentanut hiuksiaan viime keväästä. Onhan hän peräti blondimpi kuin minä!
Aida: Huh huh, ei kyllä uskoisi 60-vuotiaaksi tuota leidiä!

Shania: Oi katso nyt näitä kuvia! Katso miten ihana herkkupöytä!

Shania: Nicola on ottanut kuvan myös illan menu:sta. Katso: Gala dinner Menu.
Aida: Mahtaa olla hulppeat tarjoilut!

Shania: Oi et usko, kuinka surkeana olen, että voin vaan ihailla tilaisuutta sängystäni nenä vuotaen..
Aida: Kyllä minä ymmärrän sinua ystävä rakas. Onko tämä se ilta, jolloin ne pöytälahjat jaetaan kussakin pöydässä?
Shania: No on! En kestä kuinka noloa se on, että yhdeksän ihmistä on hankkinut MINUA varten upean lahjan ja sitten minulla ei ole kenellekään mitään!
Aida: No se ihme Armi kyllä teki todella törkeän tempun. En vaan käsitä sitä.

Onneksi Nicolalla on hauskaa ja hän saa jälleen lisää ystäviä.

Gaalassa on myös upeita esiintyjiä.

8.9. on sunnuntai ja Sadie menee vuorostaan Shaniaa lohduttamaan. Hänellä onkin "ystävä" mukanaan!

Sadie: No moi Shania!
Shania: Apuaa, mikä tuo laivarotta oikein on?! Ota se pois! Ota se pois!
Sadie: Sehän on vaan pieni koirani Eeva! Oi anteeksi, en tiennyt, että pelkäät koiria!

Shania: En kieltämättä välitä koirista, ne nuolevat ällöttävästi. Ja tuo sinun koirasi puri minua!
Sadie: Eeva on kolmen kuukauden ikäinen pentu vasta, sen ikäisillä on kovin terävät hampaat. Olen pahoillani, että otin sen mukaani. Oletin, että koiranpentu piristäisi sinua...
Shania: No älä nyt pahoittele, ihan nätistihän se nyt tuossa istuu... Kunhan ei koske enää käsiini!

Shania on kummissaan, kuinka ihmissusi on hankkinut koiran itselleen.Mutta Madridin tapahtumat pyörivät neidon päässä liikaa, jotta hän enempää kyselisi koirasta. Shania ottaa jälleen kannettavansa esiin.

Sadie: Mitäs kivaa siellä on?
Shania: No kivaa ja kivaa... Tänään on Madridin tapahtuman viimeinen päivä ja siellä on isot myyjäiset.

Samaan aikaan kun Shania kertoo myyjäisistä, on Nicola matkalla kyseisiin myyjäisiin.

Nicola: Jännä nähdä, mitä löytöjä tuolla tulee vastaan!

Hetken kuluttua Suomen päässä Shania näkee Nicolan ottamia kuvia myyjäisistä.

Shania: Johan siellä on paljon väkeä hienoina...
Sadie: Näytä.
Shania: Uskomatonta! Tuo kuvan keskellä oleva nainen näyttää ihan äidiltäni!
Sadie: Hahah, totta! Sitähän sanotaan, että jokaisella on kaksoisolento jossakin päin maailmaa.

Myyjäisissä asteleva vaalea nainen kieltämättä on lähes identtinen Jacqueline Rooseveltin kanssa.

Viimeinen kuva, jonka Nicola postaa someen Madridin matkaltaan, on kuva myyjäislöydöstä. Hän on löytänyt kivan näköiset tuolit ja joku uusi tuttavuus on ottanut kuvan Nicolasta tuolien kanssa.

Shania: Ai niin, kerrohan siitä ihmissusimiehestä, jonka löysit sen tekemäni deittiprofiilin ansiosta!
Sadie: Ooh hän on niiiin seksikäs mies! Vaalea, susimaiset silmät, ajaa moottoripyörällä... Mitähän minä nyt kertoisin. Olemme tavanneet vasta muutaman kerran.
Shania: Mikä hänen nimensä siis on? Viime kerralla et muistanut muuta, kuin että se alkaa c-kirjaimella. Auts! Nyt tämä koira taas puraisi kättäni!
Sadie: Eeva, lopeta heti! Oi miehen nimi on todella erikoinen ja hankala muistaa! Se on joku Col.. ei vaan Cal... Äh! Minä kysyn häneltä ensi kerralla suoraan, vaikka se noloa onkin.

Jonkin ajan kuluttua Sadie lähtee kotiinsa Eeva-koiran kanssa.

Sadie: Yritä nyt ystävä rakas olla vajoamatta synkkyyteen! Kyllä ulkomaille pääsee aina! Hei sitten! Eeva, mennään!
Shania: Hei hei...

Shania jää sängylleen makaamaan masentuneena. Hänen päässään pyörivät niin matka, pöytälahjojen kohtalo, yksin lähtemään joutunut Nicola sekä kurja Armin käytös.

Shanian oloa ei helpota meseviesti, jonka Nicola lähettää hänelle maanantaina, kun on lähdössä Madridista takaisin Suomeen.

Nicola: Minäpäs kyselen Shanian vointia... Pakko minun on hänelle kirjoittaa, että kaikki ne hänen ongelmansa ennen matkaa olivat pilata minun matkani, koska iloisen suunnittelun sijaan jouduin vaan stressaamaan. Toivottavasti Shania ymmärtää, etten halua häntä matkaseurakseni, koska tämä tapaus meni niin ikävästi. Aman kanssa oli niin vaivatonta ja rentoa matkustaa. Mutta sitä en Shanialle viitsi kirjoittaa!

Shania makaa sängyssään miettien, että Armin menetys ystävänä ei suuri juttu ollut. Mutta Nicola; hänen ystävyyttään Shania ei haluaisi menettää...

to be continued...

Tarinassa mukana: Madrid Fashion Doll Show Convention 2019, Marimekko, Iittala, Finnair
Kuvat Conventionista ja Nicolasta Madridissa by Xara
Marimekon mekot by R.H.

7 kommenttia:

  1. Voi kurja kun Shania ei päässyt matkaan :(
    Ps kyllä hänen työt jatkuu :)

    Adalia

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Nicolan suhtautuminen on ikävä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nicolaa vaan harmitti sillä hetkellä, koska olivat intoilleet matkasta niin pitkään. Kyllä Shania sen tajuaa. Sitä Armin käytöstä tosin ei tajua kukaan!

      Poista
  3. Nicola on todella järkevä ja rauhallinen nainen. Suhtautui aika suopeasti siis. Shania puolestaan on lapsellinen hömppä, olisi samassa tilanteessa itkenyt ja kirkunut hysteerisenä. On jopa muutaman kerran nähty, kuinka on käynyt käsiksi johonkin naiseen :D

    VastaaPoista
  4. Harmillista kun Shania sairastui juuri ennen matkaa,siellä olisi varmasti ollut kivaa,ainakin kuvien perusteella näytti siltä

    VastaaPoista
  5. Shania jakaa nimen Sybilin kanssa! Eli Sybilin kolmas nimi on Angélica. Tuon voi lausua monella eri tavalla, mutta mä tykkään eniten espanjalaisesta lausuntatavasta Anhelika. Sybilissä on espanjalaisverta sekä valkoisen amerikkalaisen isän puolelta että tumman puertoricolaisäidin puolelta. Olen tainnut mainita Sybilin koko nimen vain kerran, tai siis Elliot mainitsi Sybiliä kosiessaan: https://www.flickr.com/photos/moccasiini/16018105935/in/album-72157649282719309/

    Shanian olisi varmaan aika uusia passi, jos on passikuvassaan parikymppinen. Passihan pitää uusia nykyään viiden vuoden välein. Harmi ettei Shania päässyt matkaan, ja sitten vielä Armi teki noin törkeän tempun. Toivottavasti Shania kuitenkin saa pitää mekkonsa ja mukinsa.

    Miten musta edelleen tuntuu, että Nicolalla ja Amalla on läheisemmät välit kuin on vielä näytetty? Jos ei Aman mielestä, niin ainakin Nicolan. Hmm… Tuossa olisi ainesta stalkkausjuoneen, vai kuinka? Manageri rakastuisi yksipuolisesti rähjäilevään suojattiinsa. Ah sitä draaman määrää.

    Niin tai näin, odotan innolla seuraavaa jaksoa!

    -Aurora

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D Vai että Nicola ja Ama! Nicola on muistaakseni hetero, samoin Ama. Voisihan heidän välillään olla vaikka syvempi ystävyyssuhde kuin annetaan olettaa, mutta siitä pitää neuvotella Xaran kanssa, jonka hahmoja molemmat ovat ;)
      Shania todellakin joutuu uusimaan passinsa (se on 1 sinun tekemäsi passi, jossa vaalean naisen kuva. Olen ottanut Shanian passiksi, koska on EU-passi, tekstistä ei saa selvää ja sitä kuvaakin vaan vilautetaan epämääräisesti, sillä eihän se näytä lainkaan Shanialta.
      Ninni

      Poista