tiistai 1. tammikuuta 2019

Osa 155 Vuosi vaihtuu, vaihtuuko jokin muukin?

Shanian mummi Granny Steph on matkannut joulun jälkeen takaisin Minnesotaan ja vienyt pojantyttärensä Elainen ja tämän pojan, Danielin mukaansa. Toki vaan pariksi viikoksi, mutta nyt Elainen ei tarvitse kuunnella kännisen aviomiehensä Joakimin huutoa ja Granny Steph puolestaan saa kunnolla tutustua lapsenlapseensa ja lapsenlapsenlapseensa, joista vasta hiljattain sai tietää.

Isaac on paljastanut muka myöhässä tulevan joululahjansa Shanialle. Mies on vuokrannut Lapista Sindy townista mukavan viikonlopunviettopaikan neljälle; Shanian ja Isaacin lisäksi mukaan lähtevät Caitlin ja Jaakko! Caitlinin anoppi Helena hoitaa pariskunnan tyttöjä enemmän kuin mielellään.
Lomapaikka on hirsimökki nimeltä Villa Saukko.

28.12. on perjantai ja nelikko on saapunut mökille. Heti asiakaspalvelutiskillä kohdataan ongelmia.

Virkailija Eva: Niin siis teitä on neljä? Täällä lukee herra Williamsin nimellä tehty varaus kahdelle.
Isaac: Kyllä minä neljälle tämän varasin. Korostin puhelimessa, että KAKSI pariskuntaa.
Eva: No siinä se sekaannus ilmeisesti on sattunut... Kun olette painottaneet sanaa "kaksi", on harjoittelijapoikamme käsittänyt väärin ja olettanut kyseen olevan kahdesta ihmisestä.

Shania: No kai te nyt saatte asian kuntoon? Luulisi teillä olevan vapaita huoneita, sillä eihän täällä näy ristin sielua!
Caitlin: Meitsi ei jaksa tällast, ihan turhaa laitoin tän merkkimekonki päälle...

Eva selaa jotakin papereita ja löytää kaksikin huonetta, joihin ei ole varausta.

Eva: Huh, minä jo pelästyin, että lomanne menee pilalle. Herra Williamsin huone on tässä ihan asiakaspalvelun lähellä ja herra ja rouva Jäykkä voivat majoittua huoneeseen numero yksitoista. Se löytyy tuolta suunnasta, hieman kauempaa. Pahoittelen vielä kovasti tätä sekaannusta!

Pariskunnat sopivat, että matkatavarat viedään ensin omiin huoneisiinsa ja hetken kuluttua Shania ja Isaac tulevat istuskelemaan Jäykkien huoneeseen. Shania ja Isaac astuvat omaan huoneeseensa, joka on numero kaksi.

Shania: Ihan kivan näköinen, pieni huone.
Isaac: Juuri sellainen kuin toivoinkin. Pieni ja idyllinen ja seinät ovat koristeellista puuta!

Isaac heittäytyy väsähtäneenä sängylle.

Isaac: Ohhoijaa, kylläpä ramaisee! Aika hyvä sänky muuten!
Shania: Tuntuu todella pehmeältä. Mutta nyt et ala nukkumaan, lupasimme ensin käydä Caitlinin ja Jaakon luona rupattelemassa.

Sillä välin kun Isaac hieman levähtää, ovat Caitlin ja Jaakko kotiutumassa omaan huoneeseensa. Emäntä ei ole kovin tyytyväinen.

Caitlin: Meitsi kelas, et me tultas johonki fiiniin mestaan eikä tällaseen puuliiteriin! Ja tää huonekki on nii snadi, et miten tääl muka viihtyy tän viikonlopun? Kuten mä just sanoin: ihan turhaa laitoin tän uuden merkkimekon päälle!
Jaakko: No äläs nyt, emäntä kiltti. Ihan mukavahan tämä huone on. Meillä on iso koti Dollywoodissa, miksi lomamökin huoneen pitäisi olla tätä isompi? Nautitaan nyt vaan siitä, että saamme kerrankin olla ihan kahdestaan. Ei huutavia lapsia, ei minun uteliasta äitiäni perässä kulkemassa, ei Iso Arskaa vinkumassa ulos lenkille tai muutakaan. Ja Isaac on niin hieno mies, että kustansi loman meille!
Caitlin: No joo, mut kuiteski... Miten tää sohva niinku muutetaa sängyks? Ei meitsi hiffaa yhtään.

Caitlin valittaa hetken, mutta tyytyy sitten majapaikkaan. Ainakin se on heille ilmainen! Shania ja Isaac tulevatkin juuri silloin. Isaac joutuu lähestulkoon kumartumaan, ettei lyö päätään huoneen kattoon.

Caitlin: No hellureijaa pitkäst aikaa! Venaa, mä roudaan ton tuolin tai mikä toi ny on takas siihen, et toinen voi istuu siin.
Shania: No hei, heheh...
Jaakko: Ja tähän sohvasängylle voi istua toinen! Kyllä sopu sijaa antaa!
Isaac: Hmm...

Caitlin: Meitsi ei eka digannu täst huoneest, mut mun ihq mies puhu nii romanttisii, et kyl meitsi ny viihtyy.
Isaac: No viihtymäänhän tänne nimenomaan tultiin...
Jaakko: Ja ennen kaikkea revontulia ja poroja katsomaan!
Caitlin: Onks teilläki samallainen huone?
Shania: Tuota... kröhöm..

Shania ei tiedä mitä siskopuolelleen vastaisi. Jäykkien huone on kuin koirankoppi verrattuna hänen ja Isaacin huoneeseen.

Shania: Niin... Juu, ihan samanlainen on. Identtinen, ettenkö sanoisi...

Caitlin: Ois se ollu prameeta, ku ois ollu vaik hirsiseinät tai muuten vaa puuta, mut ulkoileenhan me tänne lähettiin, eiks vaan?!
Jaakko: No ilman muuta! Tänään en kyllä jaksa lähteä minnekään. Asiakaspalvelun lähellä oli pieni ravintola, käydään vaan siellä syömässä.
Isaac: Niin teemme! Emme voi mennä niitä revontuliakaan katsomaan, sillä taivas on ihan pilvessä!
Jaakko: Kiitos vielä tuhannesti Isaac! Me tarvitsimme lomaa ja kahdenkeskistä aikaa vaimoni kanssa juuri nyt kovin kipeästi.
Isaac: Ei ei ei, älä nyt turhaan kiittele olemattomasta...

Jonkin aikaa juteltuaan Shania ja Isaac päättävät palata huoneeseensa ja nelikko sopii tapaavansa tunnin kuluttua illallisella Restaurant Saukossa.

Shania: Nähdään sitten, me tästä menemme!
Isaac: Aha, no mennään sitten. Anteeksi, jäin ajattelemaan omiani..

Shania on täysin poissa tolaltaan pariskunnan poistuttua Jäykkien minihuoneesta. Matkalla heidän omaan huoneeseensa, käy Shania mesoamassa Evalle tiskillä.

Shania: Miten tämä voi olla mahdollista?! Poikaystäväni maksoi saman hinnan molempien huoneista ja siskoni huone on pelkkä vitsi?! Siellä ei ole edes puuseiniä, vaan joku ankea tapetti! Hyvä että siellä mahtui kääntymään!
Eva: Oi kun Villa Saukko on niin pieni paikka. Meillä on ainoastaan kaksitoista huonetta ja puolet niistä on isompia ja puolet niitä pienempiä. Ainoastaan huoneet 11 ja 12 olivat vapaina ja ne ovat täysin identtiset.
Isaac: Täytyy myöntää, että todella törkeää asiakaspalvelua. Ensin sekoitetaan koko varaus ja sitten kumppanini sisko miehineen saa moisen pikku luukun!
Eva: Olen kovin pahoillani, saatte illallisen veloituksetta!

Shania: Oi me emme saa antaa Caitlinin ja Jaakon nähdä meidän huonettamme!
Isaac: Mutta eihän syy meidän ole.
Shania: He haluavat ihan varmasti nähdä sen illallisen jälkeen ja sitten kuolen häpeään!
Isaac: No minkä ihmeen takia menit valehtelemaan siskollesi, että huoneemme on täysin samanlainen kuin heidän huoneensa? Jos he haluavat tulla huoneeseemme, sanon, että olemme niin väsyneitä, että menemme suoraan nukkumaan.

Illallinen sujuu hyvin ja pariskunnat huomaavat olevansa ainoat suomalaiset majoittujat Villa Saukossa. Ravintolassa istuu lähinnä japanilaisia ja venäläisiä turisteja. Luojalle kiitos, Caitlinin vatsa menee poronkäristyksestä sekaisin, eivätkä Jaakko ja Caitlin edes halua tulla katsomaan toisten huonetta, vaan painuvat nopeasti takaisin omaansa.

Koittaa lauantaiaamu ja Shania on laittamassa kenkiä jalkaansa. Hän aikoo mennä Jäykkien ovelle ja pyytää Caitlinia lenkille kanssaan, josko niitä poroja näkyisi. Isaac on vielä sängyssä. Yhtäkkiä Caitlin astuu huoneeseen sisään koputtamatta oveen!

Caitlin: Huruluiks...  Siis mitä hittoo?!
Shania: No huomenta, sisko rakas. Olin juuri tulossa noutamaan sinua aamulenkille.

Caitlin: Mitä tää ny meinaa? Teil on tällanen luxus-lukaali vaik sä sanoit eilen, et teil on samallainen huone ku mul ja Jaakol!
Shania: No minkä minä asialle mahdan, tämä nyt on tällainen.
Isaac: Älkää mesotko, haluan vielä nukkua hetken...

Caitlin: Kyl tällases huonees voiski prameilla Chanelin mekos! Miks sä jauhoit illal paskaa?
Shania: Caitlin, minä pyydän vilpittömästi anteeksi. Olisi pitänyt kertoa totuus hienommasta huoneestamme. Mutta en halunnut sinulle pahaa mieltä, koska ansaitset ainoastaan pelkkää hyvää. Ja Isaac maksoi kahdesta täysin samanlaisesta huoneesta. Tämän puljun työharjoittelija asiat oli sotkinut. En voi kuin hävetä ja olla pahoillani...

Shania: Ja voimmehan me vaikka vaihtaa huoneita päittäin? Olen siihen valmis, koska en puhunut eilen totta. Etkö halua nyt lähteä kanssani poroja katsomaan ja kuvaamaan?

Ei Caitlin viitsi pilata viikonloppulomaa murjottamalla, vaan antaa siskolleen anteeksi. Tytöt pukeutuvat lämpimästi.

Shania: En minä taida ottaa tätä lakkia nyt mukaan...
Caitlin: Meitsi ainaski jäätyy ilman pipoo! Hei mennää jo, tääl sisäl tukehtuu ulkokuteis!

Isaac: Tuokaa jotakin aamupalaa tullessanne siitä ravintolasta. Ja onnea porojen kuvaamiseen!

Ulkona Suomen Lapin maisemissa siskokset kävelevät pitkään, mutta yhtä ainutta poroa ei näy missään! Kaiken lisäksi on hyvin hämärää, vaikka pitäisi olla aamu! Lenkkipolku päättyy ja tytöt ovat pian jo Villa Saukon lähettyvillä.

Shania: Siis ei voi olla totta! Illalla ei revontulia, koko aikana ei ainuttakaan poroa tai mitään muutakaan, mitä Lapista aina vouhotetaan!
Caitlin: Ja miten helkkaris tääl voi olla näin hämärää?!

Shania: Sen täytyy nyt olla se kuuluisa kaamos. Ei tälle muuta selitystä ole.
Caitlin: Ei hitto, meitsil alko taas mahas vääntää se eilinen safka.
Shania: Voi ei, sattuuko sinuun vieläkin?
Caitlin: Pahempaa. Meitsii alko paskattaa ihan sikana!

Shania: Voi ei, mennään nopeasti mökille! Villa Saukko on ihan tässä lähellä! Caitlin, mitä ihmettä sinä nyt teet?!

Caitlin on kiskonut uuden merkkimekkonsa ylös ja hapuaa pikkupöksyjään.

Caitlin: Ny ei kerkee enää. Pakko paskoo tähän! Meitsi sai mekon ylös mut kalsarit ei tuu alas!!! Apua, auta!
Shania: Ei voi olla totta! Miten minä voin auttaa?!

Caitlin: Meitsi on nii läski et pitäs vissii ostaa uusii kalsareit. Nää ei vaan tuu alas! Pakko paskoo pikkukalsareihin, on meitsil niit matkalaukus messis. Ei hitto, ny tää merkkimekko valuu alaspäin!

Caitlin: Shania mä en kestä! Ny paska jo tulee! Eikä mikää vääkkyrä vaa tuntuu löysält kuirult! Ei apua, nyt meitsin merkkimekon helma on jo kuirupaskas!
Shania: Voi taivaan vallat ja paskan marjat sanon minä! Auttaisin jos voisin, usko pois!

Hetken kuluttua Caitlinin vatsan väänteet helpottavat, mutta henkinen tila ei. Nainen onnistui sotkemaan ulosteeseensa jo toisen mekon viikon sisään. Ja vieläpä Shanialta ja Aidalta lahjaksi saamansa merkkimekon! Eva on ihmeissään kun siskokset ryntäävät Villa Saukon tiskin ohitse ja Caitlin väännättää menemään kumarassa löysät kalsareissaan.

Eva: No, saitteko hyviä kuvia poroista?
Caitlin: Ois pitäny kuvaa se eilinen safka lautasel ni ois saatu! Ei siit pöperöst muuhunkaa ollu!
Eva: Onko jokin vialla? Mikä tuo haju on? Astuitteko poron lantaan?
Shania: Anna nyt olla vaan, kiitos!

Caitlin säntää itkien Jäykkien huoneeseen ja Shania menee masentuneena omaan huoneeseensa. Siellä Isaac on herännyt ja Jaakko on Isaacia tervehtimässä. Miehillä on selvästi hauskaa, eikä Jaakko kadehdi toisten hienompaa huonetta lainkaan.

Isaac: Aha, te tulitte! Meillä on Jaakon kanssa jo nälkä, kai toitte aamupalaa?
Jaakko: Missä Caitlin on? Menikö hän meidän huoneeseemme? Ja tuliko hienoja kuvia poroista?
Shania: Tuota.. Caitlinille sattui pieni vahinko liittyen siihen eiliseen poronkäristykseen. Hän.. No, hänelle kävi samoin kuin jouluaattona..
Jaakko: No mitä silloin tapahtui?
Shania: Mekko meni vaihtoon... Ja ei, emme saaneet kuvia saatanan poroista! Täällä kurjassa Lapissa ei elä ainuttakaan helvetin poroa!!!

Johan on kurja paikka tuo Lappi, ellei edes poroja näy! Niinpä matkaamme nyt kauas, kauas Suomesta, jotta näkisimme edes yhden. Luultavasti maailman epätodennäköisimpään paikkaan porojen kannalta; nimittäin Dubaihin!

Samaan aikaan kun Shania ja kumppanit viettävät "idyllistä" viikonloppureissuaan, kurkistamme Adalian Asunnon nykyisiin kuvioihin. Kun yritys myi auto-osastonsa pois ja Roberta ja Jiamei muuttivat pieneen asuntoon, mahdollisti tämä yrityksen pääoman kasvun reilusti. Tätä nykyä Adalian Asunto Oy on jo kansainvälinen yritys. Roberta on palkannut Arabiemiraateista Halima-nimisen kiinteistöalan asiantuntijan, jonka tehtävänä on toimittaa Robertalle kuvia ja muuta materiaalia Dubain futuristisesta arkkitehtuurista. Halima on paraikaa skype-yhteydessä työnantajaansa ja kuvasta päätellen hurjan korkealla.

Roberta: No hei! Enhän soitellut liian varhain? Paljonko aikaero on Suomen ja Dubain välillä?
Halima: Oi et todellakaan! Aikaero on ainoastaan kaksi tuntia. Minulla olisi nyt kerättynä kooste Dubain uskomattomista rakennuksista. Haluatko nähdä?
Roberta: Aivan mahtavaa! Lähetä ne heti sähköpostilla!
Halima: Selvä, palataan asiaan!

Tässä muutamia Haliman tutkimia rakennuksia Dubaissa. Burj Al Arab Jumeirah-hotelli sekä Burj Khalifa.

Kuvassa Burj Khalifa, josta Halima on kuvannut kaupunkia 124. ja 125. kerrosten näköalatasanteilta.

Dubai Mall jouluvaloineen.

Roberta on halunnut Haliman käväisevän myös Abu Dhabissa, sillä siellä vanha ja uusi arkkitehtuuri kohtaavat kaikessa loistokkuudessaan. Halima miettii tulevaisuuttaan.

Halima: Onhan täällä hienoa, mutta olen jo niin tottunut tähän kaikkeen. Hyväksyisiköhän se Roberta minut Suomeen alaisekseen..?

Myöhemmin samana päivänä Halima on käynyt bussilla Abu Dhabissa ja lähettää Robertalle kuvan, jossa perinteinen Arabi-arkkitehtuuri on verrattavissa tämän päiväiseen, niin kovin erilaiseen. Yllä Šeikki Zayedin moskeija ja alapuolella Louvre Abu Dhabi.

Halima päättää kysyä mieltään askarruttanutta asiaa pomoltaan suoraan skypessä.

Roberta: Oi loistavaa työtä, Halima! Juuri tuollaista minä kaipasin sieltä suunnalta maailmaa! Kuvasta näkee, miten arkkitehtuuri on tehnyt täyskäännöksen sipulikupoleista graafisiin linjoihin!
Halima: Heh, kiitos. Kuule, minulla olisi eräs kysymys..
Roberta: Kerro ihmeessä!
Halima: Mitäpä jos minä jatkaisin täällä tätä tehtävääni kuten on sovittu, mutta tulisin sitten sinne Suomeen töihin..?
Roberta: Olen aikonut kysyä sinua tänne töihin, mutta olin varma, ettet muuttaisi sieltä loistokkuudesta minnekään. Eli tervetuloa Adalian Asunnon Suomen-toimistoon Lahteen!
Halima: Oh, kiitos! En tiedä mitä sanoa!

31.12. on maanantai ja uudenvuoden aatto. Pinkissimolla on ollut pieni klubikeikka paikallisessa baarissa ja Shania on keikasta uupunut, kun Isaac tulee hakemaan häntä ilotulitusta katsomaan.

Isaac: No moi kulta! Oletpas sinä kauniina.
Shania: No kun minä en oikein tiennyt mitä pukea ylleni, koska en tiedä, minne olemme menossa.

Isaac: Aaron sanoi vaan, että meidän pitää mennä äitisi ja Sineadin luo, he ovat siellä meitä odottamassa. Kai me menemme jonnekin baariin.
Shania: Äh, ei huvittaisi yhtään! Olen rämpyttänyt kitaraa koko illan baarissa!

Jonkin ajan kuluttua pariskunta tapaa toisen pariskunnan Jacquelinen ja Sineadin luona.

Aaron: No hei. Miksi Isaac olet pukeutunut noin rennosti? Sanoinhan, että menemme Torni-hotellin ravintolaan.
Isaac: En minä sitä kuullut! Miksi niin hienoon paikkaan?
Shania: Voi tavaton Sinead, oletpa sinä upean näköinen!

Jacqueline: Voi miten minun tyttäreni ovat kauniina! Shania vaan saisi käyttää hieman pidempiä hameita... Mutta ihanaa, että siskokset ovat löytäneet veljekset kumppaneikseen ja että vietätte aikaa nelistään!
Aaron: Onhan tämä aika erikoien asetelma, mutta miellyttävä sellainen. Joko lähdetään?

Nelikko viettää iltaa ravintolassa ja pian alkaa olla keskiyö. Ilotulitus alkaa ja pariskunnat ovat sylikkäin.

Shania: Wau! Aika hyvinhän nuo raketit näkyvät täältä ikkunan takaa. Vaikka ikkuna hieman likainen onkin..
Aaron: Mitäs minä sanoin? Tämä on mainio paikka ihastella ilotulitusta. Ei tarvitse palella ulkona. Siellä tuuleekin niin inhottavasti.

Shania: Oho! Katsokaa, miten upea tuo oli!
Isaac: Todella hienoja!

Aaron: Sinead, minulla olisi sinulle tärkeätä asiaa.
Sinead: Niin, kerro pois vaan!

Liekö seuraava ilotulite järjestettyä vaiko sattumaa. Aaron polvistuu yhtäkkiä hämmentyneen Sineadin eteen.

Aaron: Oi ihana kultani. Minä rakastan sinua todella paljon. Sinead Sofia Simmons, tulisitko vaimokseni?
Sinead: Apua, MITÄ?! Tottakai minä tulen!

Shania: Isaac, kuulitko?! Isoveljesi ja isosiskoni menevät naimisiin!!! Jipii!! Onnea!!
Isaac: No tuota en kyllä olisi osannut odottaa! Nyt ymmärrän, miksi tyylikkäästi pukeutuminen oli Aaronille niin tärkeätä!

Raketit paukkuvat taustalla kun juuri kihlautuneet Aaron ja Sinead keskittyvät vain toisiinsa. Shania riemuitsee niin, että pikkupöksyt vilahtavat mekon helman alta. Kenties jotkut äidin neuvot olisivat tarpeen...
Vuosi vaihtuu, vaihtuiko jokin muukin? Ainakin Aaronin ja Sineadin siviilisääty! Ja ai niin, Caitlinin mekko tietysti!

RIEMUKASTA UUTTA VUOTTA 2019 KAIKILLE LUKIJOILLE! OLKOOT SE PALJON PAREMPI KUIN AIEMPI!

to be continued...

Tarinassa mukana: Kuvat Dubaista ja Abu Dhabista by Adalia
Adalian Fulla (Halima), Ninnin Made to Move Pesäpalloilija (Eva)

5 kommenttia:

  1. Anonyymi1/1/19 01:20

    Onnea Aaron ja Sinead! Hienosti onnistuneet nuo ilotulituskuvat. Ja hyvää uutta vuotta Silky Streetin väelle! X.

    VastaaPoista
  2. Hyvää uutta vuotta ja onnea Aaron ja Sinead!
    Mitä uusi Vuosi tuokaan tullessaan... voi Caitlin reppanaa, onkohan sillä pahakin vatsallinen ongelma, sille kyllä tapahtuu, vaikka mitä, on niin pölhökin. Jääköhän Elaine Amerikkaan, toivottavasti ainakin muuttaa pois juopon luota, omilleen. Se sen latinlover kun on naimisissa.
    T. ~avis~

    VastaaPoista
  3. Ihanaa uutta vuotta teille kaikille! T. Adalia, Roberta, Jiamei, Halima <3

    Häät tiedossa, oi!

    VastaaPoista
  4. Anonyymi1/1/19 16:00

    Olipas surkea Lapin reissu ja Caitlinille taas tapahtui kaikenlaista,mahtavia kuvia Dubaista ja onnea Sineadille,kiva jakso//Sanelma

    VastaaPoista
  5. Anonyymi4/1/19 22:53

    Toivottavasti vuosi 2019 on parempi kuin 2018 Silky Streetilläkin! Tulee kyllä noista Caitlinin jutuista kotoisa olo. Veli oli käymässä kotona jouluna ja puhuu tuommoisia. Ajattelin jo, että ei kai Shania vaihda Isaacia, kun vaihtamisesta puhuttiin tuolla alussa. Huh, hyvin kävi ainakin toistaiseksi.

    Louhi

    VastaaPoista