perjantai 16. maaliskuuta 2018

Osa 135 Tohtori Lindforsin perjantai

16.3.2018. Caitlin Jäykkä, kadoksissa 6 kuukautta.

On perjantaiaamu. Puhelimen herätyskello soi. Tessa Lindfors kurottautuu sängystään kohti kännykkää.

Tessa: Oh, joko nyt..?

Tessa: Mutta hei, nythän on perjantai ja lyhyt päivä! Minähän nousen mielelläni töihin!

Ihmettelette luultavasti, kuka tämä nainen on ja minkä vuoksi hänestä nyt kerrotaan. Minäpä valaisen asiaa hieman. Tessa Lindfors on kotoisin Tanskasta, mutta on asunut lapsesta saakka Suomessa. Hän on matkustellut koko ikänsä ja kiinnostunut ihmismielen syövereistä. Niinpä hän muutti Yhdysvaltoihin opiskelemaan psykologiaa sekä lääketiedettä ja valmistui lopulta peräti Yalen yliopistosta huippuarvosanoin psykiatrian maisteriksi. Tessa pyrkii aina täydellisyyteen: hän väitteli harvinaisen nuorena psykiatrian tohtoriksi ja palasi koti-Suomeen. Tessa rakastaa matkustelua; ei löydy montaa kolkkaa tältä planeetalta, jossa hän ei olisi käynyt. Matkailun lisäksi hän on innokas jalkapallonpelaaja. Mutta mikä hänen sydäntään on lähimpänä? Ehdottomasti hänen potilaansa.

Tessa: Mitähän pukisin perjantain kunniaksi ylleni töihin..?

Tessa pukeutuu lempiväriinsä violettiin, vaikka jotkut ystävänsä ovat sanoneet värin tekevän hänestä entistä kalpeamman. Hän avaa television ja nauttii proteiinipitoista juomaa.

Tessa: Ah, ihana lähteä praktiikalleni! Mitähän kiinnostavaa tämä perjantai tuo tullessaan? En tiedä yhtään, ketkä potilaani tapaan tänään.

Tessa: Missä läppärini mahtaa olla..?

Tessa ottaa kannettavansa hyllystä ja vastaa muutamaan henkilökohtaiseen sähköpostiin ennen töihin lähtöä.

Tessa: Ei kyllä minun nyt on lähdettävä, muistin juuri ensimmäisen potilaani. Se nais-parka käy aina perjantaiaamuisin. Ulkona on jälleen pakastunut, parasta laittaa pitkä takki päälle.

Tessa: Enköhän minä tarkene tällä. Nyt vaan kohti uusia seikkailuja ja ihmisten herkkiä mieliä parantamaan!

Tessa matkustaa bussilla Dollywoodin keskustaan pienelle praktiikalleen, jonka hän on nimennyt yksinkertaisesti itsensä mukaan; Tohtori Lindfors. Hänen sihteerinsä Pamela on jo pirteänä paikalla ja vastakeitetyn kahvin tuoksu leijailee huoneessa.

Tessa: Huomenta Pamela! Keitäs ihania ihmisiä saan tänään tavata?
Pamela: Good morning doc! Tohtorilla on kaksi vanhaa potilasta ja puolipäivällä uusi.

Pamela Harris on muuttanut Minnesodasta Suomeen viime kesänä. Hän saapui maahan samalla lennolla, jolla Shanian isoäiti tupsahti kyläilemään. Pamela sai heti töitä Tessan praktiikalta ja puhuu jo suomea lähes normaalisti, sillä on asunut Suomessa aiemminkin.

Pamela: Tästä sinä et kyllä pidä. Vasquezit ja Villanuevat tulevat tänään...

Tessa: Eikä! Vaikka kaikki potilaani ovat minulle kovin tärkeitä, sitä perhettä minä en kestä! He ovat täysin sietämättömiä ja jos yhdellä heistä on ongelma, seuraa koko suku tänne perässä.
Pamela: Tiedän. Ota pian kahvi, ensimmäinen potilaasi taitaa tulla, koska hänen täyty tulla hissillä.
Tessa: Oi kiitos, anna äkkiä tänne! Minäkin kuulen hissin ovien käyvän.

Pamela: Huomenta, rouva Jäykkä.
Tessa: Huomenta taas ja tervetuloa! Mennään saman tien huoneeseeni.
Elaine: Juu huomenta vaan.. Mä jätin rotsin tonne naulakkoon.

Tessa ohjaa Elainen huoneeseensa.

Tessa: Millaista musiikkia haluat tänään? Laitanko tämän, jossa kuuluu valaiden ääniä? Se on tavallisesti rentouttanut sinua.

Elaine: Ihan sama mulle, laita vaan... Mä oon niin masentunu, ettei kiinnosta taas mikään.

Tessa: No mikäs nyt? Olet käynyt vastaanotollani pitkään ja olemme käsitelleet vakavaa masennustasi sekä muita ongelmiasi mielestäni aika menestyksekkäästi. Aloitimme siitä, miten masennuit saatuasi vahingossa luodista ja jouduit pyörätuoliin. Siitä lähtien olet kamppaillut lääkeongelmien kanssa ja katkaissut kaikki yhteydet ystäviisi. Mitä sinä nyt ajattelet tästä kaikesta? Olet voinut hieman paremmin viime viikkoina.

Elaine: No mul meni joo vähän paremmin joku aika sit, mut nyt mun elämänilo on hävinny taas kokonaan.
Tessa: Entäpä huumeongelmasi? Ovatko määräämäni Xanorit auttaneet? En voi olla huomaamatta, että olet pitkästä aikaa peittänyt käsivartesi.
Elaine: En mä herskaa oo vetäny enää, mut ei ne napit oikeen tehoo.

Elaine: Ai et mitä mä aattelen kaikest, vai? No mul vaan on huono omatunto. Mä en oo nähny mun kummityttöö Katjaa aikoihin, en mä vissiin edes tunnistais sitä enää... Se täytti jo viis vuotta viime kuus. Ja Katjan mutsi, siis se mun bestis Caitlin, joka on kadonnu, niin siit mulla on kans tosi paska omatunto, ku en mä oo ollu yhteydes kehenkään niihin. Sehän on mun käly myös ja mun mies Joakim käy aika usein broidillaan, siis Caitlinin miehellä. Ni Joakim on kertonu, et Jaakko on kans ihan paskana Caitlinin takii. Mut mä en oo käyny edes pahoitteleen Jaakolle, et sen vaimo on poissa.

Tessa: Kerroit aiemmin, että retkahdit uudelleen heroiiniin Caitlinin katoamisen jälkeen.
Elaine: Eniten mua vitutti siinäkin se, ku mä en menny mukaan edes sen etsintöihin. Jengi oli kauhistellut jotain, et: "Miten Ellu ei ole etsimässä parasta ystäväänsä" tai jotain. Kelaa ny, se on ollu tänään päivälleen puol vuotta kateis!!!
Tessa: Eli pahin vihollisesi on nykyään huono omatuntosi. Pyörätuolista johtuva masennus taitaa olla ollutta ja mennyttä.
Elaine: No toi kyl kuulostaa ihan järkevältä.. Mul tosiaan on niin huono omatunto ihan kaikest, et välil mua oksettaa fyysisesti.

Tessa: Kerro lisää. Mikä "kaikki" aiheuttaa sinulle huonoa omaatuntoa?
Elaine: No siis sen lisäks etten mä oo tehny mitään Caitlinin tai sen läheisten hyväks mul on huono omatunto ku mä oon laiminlyöny kummitädin velvollisuudetki. Eiku sen mä oon sanonu joka kerta tääl jo... Ja siis sekin, etten mä oo halunu tavata edes mun toista bestistä Hetskuu. Mä oon vältelly mun frendei niin kauan, etten pysty enää kohtaan niit. Niille pitäs selitellä miks mä en oo ollu yhteydes ja sit ne sais kuulla et mä oon pelkkä nisti vaan nykyään ja sellast...

Elaine: Ja sit seki juttu mist mä aiemmin kerroin tääl, ku mä en oo pystyny antaan mun miehelle seksii enää aikoihin. Ni tietty siitä on kans helvetin huono omatunto. Ja mä oon varma, et Joakim tapailee muita muijii. Mä tekisin sen sijas ihan samoin. En mä oo mikään vaimo ollu aikoihin enää... Ja nyt ku Jaakko on surrut Caitlinii, niin se on vaan kännis joka päivä. Mulla on huono omatunto siitäki, et pärjääks niiden pikku likat siel, et voisinks mä jotenki yrittää jeesaa niitä! Vanhin niist on mun kummityttö ja kaikkee. Ja ku Jaakko dokaa, ni Joakim dokaa kans ku se käy siel. Ei se aiemmin tullu melkeen joka ilta kännis himaan. Mä en vaan enää kestä...

Tessa: Mitä me yhdessä voisimme tehdä tuolle huonolle omatunnollesi? Näetkö täysin mahdottomana ajatuksen, että kirjoittaisit vaikka ihan perinteisen kirjeen kaikille heille, jotka tunnet pettäneesi? Että kertoisit kirjeessä totuuden. Olen aika varma, että kuullessaan kaikista henkisistä ongelmistasi he kaikki ymmärtäisivät sinua. Ja toisin kuin nyt kuvittelet, he eivät ehkä tuomitsisi käytöstäsi, vaan sen sijaan antaisivat sinulle anteeksi. Ajattele asiaa mielessäsi.
Elaine: Ai et mä kertosin ihan kaiken? No mut just sitä mä pelkään eniten! Niiden kohtaamista! Ku sit pitäs alkaa selitteleen miks mä en oo tehny sitä ja miks mä oon tehny tota ja sillee...
Tessa: Juuri sen kohtaamispelon takia ehdotinkin käsin kirjoitettua kirjettä. Tai kirjeitä. Mieti asiaa siltä kantilta, että mikä voisi olla pahin asia, joka sinulle saattaisi seurata kirjeiden lähettämisen jälkeen. Läheistesi taholta.
Elaine: No tuskin ne tappais mua ainakaan...
Tessa: Hyvä! Mitä muuta he myöskään tuskin tekisivät sinulle?
Elaine: Noh.. Voi olla, et ne ei ainaskaan heti hylkäis mua..
Tessa: Aivan mahtavaa, Elaine! Juuri noin sinun tulee ajatella. Rajaat eri skenaarioita pois mielestäsi.

Elaine: Mä hiffasin, mitä sä ajat takaa. Pahin juttu mitä ne varmaan vois tehdä, olis just se, et ne katkasis välinsä muhun. Ja mä ansaitsisin sen. Hitto ku meidän muksuki oireilee tän mun tilanteen takii! Se on alkanu höpöttään ihan ihme juttui, et Caitlinin faija olis muka sen ukki!!! En käsitä, mistä Daniel on saanu sellasen ajatuksen päähänsä! Mut mä oon ollu niin paska mutsi sille, et kai se raukka haluu elää jossain haavemaailmas. Arvaa miten vitun huono omatunto siit tulee?! Tuntuu välil, et tekis vaan mieli lähtee inva-taksilla Itä-Dollywoodiin hankkiin kamaa ja vetää ihan taju kankaalle!

Elainen terapia-aika on tältä perjantailta lopussa.

Tessa: Elaine, muista nyt, ettet lähde ostamaan huumeita mistään kaduilta! Voin kirjoittaa sinulle kahden milligramman Xanoreita. Ne ovat puolet vahvempia ja depot-muodossa, eli niiden vaikutus kestää pitkään ja rauhallinen olosi säilyy tasaisena.
Elaine: Kiitti...
Tessa: Ja viikon päästä kun näemme, lupaa minulle, että olet edes harkinnut sen kirjeen lähettämistä läheisillesi. Ja sanon jälleen tämän saman asian; mikäli teistä miehesi kanssa tuntuu, ettette pärjää pienen Danielin kanssa, niin kerro siitä minulle. Lupaan, etten ota lastensuojeluun yhteyttä, kuten olet pelännyt.
Elaine: Juu tietty mä uskon sua. Sä oot ainut, jolle mä oon voinu puhuu näiden viime vuosien aikana. Mut kyl mä viel pystyn muksuuni hoitaan. Mun anoppi jeesaa sen hoidos tosi paljo, vaik mä en enää ookkaan Hellun kaa väleis. Mä olin kauan sen lempiminiä, mut nyt se vihaa mua ja itkee vaan toisen miniänsä perään. No, kyl mäki itken Caitlinin perään.
Tessa: Kiitos Elaine kun tulit ja muista pitää itsestäsi huolta! Nähdään viikon päästä samaan aikaan!

Kun Elaine on lähtenyt ja Tessa aikoo pitää lyhyen tauon, juoksee Pamela häntä vastaan jo hädissään.

Pamela: Tohtori! Minä kuulen heidät! Se hirvittävä espanjalainen perhe meluaa jo oven takana! Heidän aikansa ei edes ala vielä, mitä teen?

Tessa: Voi hyvä tavaton sentään... Minä en tiedä, kuinka kestän heitä seuraavan tunnin. Pieni korjaus muuten; he ovat Venezuelasta, eivät Espanjasta. Noh, kai heidät kannattaa ottaa saman tien vastaan. Ei siitä terapiasta kuitenkaan mitään tule, he vaan riitelevät keskenään.
Pamela: Selvä. Lähetän heidät ryhmähuoneeseen.

 Tessa: Hola! Astukaa vaan suoraan tänne tuttuun huoneeseen.

Nyt saatte tutustua taas uuteen perheeseen. Osa heistä on teille jo entuudestaan tuttuja aiempien jaksojen satunnaisista kohtauksista, mutta täysin uusiakin kasvoja on luvassa.

Vasquezin perheen pää on Sophia ja saatatte muistaa, että hän hoitaa Jonathan Simmonsin ja vaimonsa Nanan poikaa pikku Junioria. Sophia on siis lastenhoitaja ja eronnut miehestään Juanista vuosia sitten. Hän otti eron jälkeen tyttösukunimensä takaisin. Sophian pikkusiskon Floretta Vasquezin näitte valokuvaaja-Tommin pornoluolassa täysin alastomana! Floretan seksiseikkailut eivät ole perheen tiedossa. Vai tietääkö joku hänen salaisuutensa? Floretta työskentelee isännöintifirman asiakaspalvelussa.

Sophialla on kolme aikuista tytärtä, joista kaksi kai tunnistattekin. Nuorin, Marissa Vasquez, toimi viime kesänä tarjoilijana pienessä rantakahvilassa, mutta hän opiskelee kosmetologiksi. Keskimmäinen tyttäristä on Elise Vasquez, joka nähtiin design-liike Castle Camnerissa myyjänä. Elisen unelma on perustaa oma kampaamo jonakin päivänä. Vanhin tyttäristä on uusi kasvo teille. Hän on Renata Villanueva, eli naimisissa ja teini-ikäisen tyttären ankara äiti.

Renata on naimisissa Javier Villanuevan kanssa ja heillä on 15-vuotias tytär Natalia. Javier pyörittää omaa ravintolaa, jossa Renata työskentelee. Molemmat Renatan pikkusiskot ovat välillä olleet ravintolassa töissä, niin myös moni muu suvun jäsenistä. Jopa teinityttö Natalia, joka vielä käy peruskoulun yhdeksättä luokkaa. Villanuevan perhettä ette siis aiemmin ole nähneet.

Myös Sophian pikkusiskolla Floretalla on tytär; Valentina Vasquez. Hän tulee teille myös uutena tuttavuutena. Valentina on jo aikuinen nainen, mutta äitinsä kohtelee häntä kuin lasta.

Vasquezin ja Villanuevan perheen jäsenet tervehtivät toisiaan ryhmähuoneeseen saavuttuaan, eikä touhulle näy tulevan loppua.

Sophia: Ai, Renata! Mi muchacha! Como estas?
Tessa: No niin, joko kaikki ovat paikalla?

Renata: Estoy bien, gracias. Mennään nyt istumaan, äiti!
Sophia: Mutta kyllä minä haluan kuulla, että esikoiseni voi hyvin!

Renata menee istumaan pikkusiskojensa lähelle, jotta terapiasessio pääsisi alkamaan.

Renata: Hola! Que tal?
Elise: No moi! Aika hyvin menee, pääsin erääseen Dollywoodin kampaamoon työharjoitteluun! Liikkeen nimi on Polkka Dot.
Marissa: Minullakin menee ihan hyvin.

Sophia vaan jatkaa kälätystään perheelleen. Tällä kertaa ovat vuorossa vävypoika ja tyttärentytär.

Sophia: Ai, Javier! Como estas? Oo, mi nieta Natalia!
Javier: Hyvää kuuluu, ravintolalla menee hyvin. Ja Nata pärjää koulussa.
Natalia: Hola abuelita! Estoy bien!

Sophialla on vielä siskonsa tyttärineen tervehtimättä. Muut odottelevat kärsimättöminä ja aika vaan kuluu.

Sophia: Oo mi hermana Floretta!
Floretta: Sophia!

Sophia: Aijai, mi sobrina! Que tal Valentina?
Valentina: Kiitos täti, voin ihan hyvin. Mutta en äitini mielestä...

Floretta käy tervehtimässä siskontyttönsä Renatan perhettä, mutta saa kalsean vastaanoton Renatalta.

Floretta: Hola! Renata, que tal?
Renata: Pah!
Floretta: Senor Villanueva, como estas?

Javier ei ehdi vastata itse mitään, sillä vaimonsa vastaa hänen puolestaan Javierin voivan hyvin, mutta ei edes katso Florettaan päin.

Renata: Mi marido esta bien!

Terapia voi viimein alkaa. Ongelmana on tällä kertaa Floretan tyrär Valentina, jonka käytös ei miellytä ylisuojelevaa äitiä.

Tessa: No niin! Kertokaahan, mikä mieltänne tällä kertaa painaa.
Floretta: Esta es mi muchacha Valentina.
Tessa: Espanja ei ole vahvin kieleni, joten yritetäänkö jutella suomeksi, koska kaikki osaavat sitä täysin?
Floretta: Tämä tässä on siis tyttäreni Valentina. Hän on ensi kertaa täällä mukana. Minua kauhistuttaa, sillä hän ei ole enää... Hän ei ole... La virgen!

Floretta: Olen täysin järkyttynyt! Hän on niin nuori vielä! Ja naisen täytyy säästää itseään avioon!
Elise: Valentina, sales con alguien?!

Valentina: Anteeksi nyt, mutta minä olen 21-vuotias! Voin tehdä ihan mitä haluan. Ja Elise, en seurustele tällä hetkellä.

Tessa: Floretta on nyt siis pahastunut siitä, että Valentina on menettänyt neitsyytensä. Miltä tämä muusta perheestä tuntuu? Koetteko Valentinan tehneen jotakin väärin?
Renata: Että täti kehtaa! Serkkuni ei ole tehnyt mitään pahaa! Kyllä noin kaunis ja fiksu tyttö löytää pian loistavan miehen! Täti on tässä huoneessa ainut, jonka pahoista teoista pitäisi puhua!

Renatan purkaus yllättää kaikki.

Sophia: Renata, no comprendo!
Floretta: Minäkään en käsitä, mistä minua nyt syytetään!
Renata: Täti on sekaantunut huhujen mukaan johonkin aivan iljettävään kaksimieliseen toimintaan! En kestä edes katsoa häntä, hän on häpäissyt koko sukumme!

Sophia: Renata! Miksi väität tuollaisia siskostani?!
Renata: Consuela ja Palomina kuiskuttelivat asiasta ravintolassa. Consuelan mies Santi oli kuullut, että Floretta käy orgioissa!
Sophia: Martinezin Santiago? Hän puhuu pelkkää roskaa!
Renata: Mutta tämä on totta, kysy itse siskoltasi!

Sophia: Dios no lo quiera! Luoja varjelkoon! En kestä moista häpeää!

Loukattu Floretta päättää häipyä.

Floretta: Minä käyn missä minua huvittaa!
Sophia: Onko se totta?! Floretta mi hermana, por que'?!?!
Tessa: Öh, tämä sessio sai nyt yllättävän käänteen. Voisitteko millään istuutua takaisin alas?
Renata: Tädin kuuluukin lähteä!
Valentina: Äiti, mitä ihmettä?!

Floretan marssiessa ulos, huutaa Renata loukkaavan nimityksen hänen peräänsä.

Renata: PUTA!
Sophia: Mi hija! Suu kiinni!

Floretta ei nimittelyä kuuntele ja kääntyy takaisin läimäistäkseen Renataa, mutta siskontyttö on nopeampi. Käden käänteessä he painivat lattialla ja täti on alakynnessä.

Renata: Kaksinaamainen lutka!
Floretta: Ylimielinen hupakko!
Valentina: Lopettakaa! 

Pian kasaan liittyy muutakin perhettä.

Javier: Renata! Mi mujer! Irti tädistäsi!
Sophia: Floretta! Renata! Mitä Dona Carmen ajattelisi tästä?!
Tessa: Voisitteko lopettaa?! Tämä ei ole mikään taisteluareena!

Natalia päättää lähteä, sillä eniten tyttöä hävettää äitinsä käytös.

Natalia: En kestä enää!

Elise: Nata! Jos sinä lähdet, minä ja Marissakin tulemme!
Natalia: Vamonos! Ja äkkiä sitten!

Marissa: Todellakin mennään! Ahora!
Natalia: Vamos, vamos!
Elise: Vale! Vale!

Ryhmähuoneessa vallitsee täysi sekasorto ja Tessa yrittää saada härdelliä loppumaan. Hän tietää sen olevan turhaa, sillä tämän perheen terapiasessiot päättyvät joka kerta jonkinmoiseen sanaharkkaan tai tappeluun.

Tessa: LOPETTAKAAAA!!!!!!

Tessan huojennukseksi Vasquezin ja Villanuevan perhe lähtee viimein edellä menevien perään.

Sophia: Mi hijas! Odottakaa minua!
Tessa: Floretta, oletko kunnossa?!
Floretta: En pääse ylös!
Valentina: Saat jäädäkin siihen makaamaan!

Ennen viimeistä potilastaan Tessa menee väsyneenä syömään. Hän ei tiedä, että uusi potilas on etuajassa ja seisoo jo vastaanottotiskin takana.

Shania: Päivää. Onkohan tämä tohtori Lindforsin vastaanotto?
Pamela: Päivää! Olette ilmeisesti uusi potilas neiti Simmons?
Shania: Kyllä olen. Luulin tuolla rappukäytävässä tulleeni väärään paikkaan, koska vastaani tuli lauma kinastelevia ihmisiä. Yksi heistä oli isäni lastenhoitaja, mutta ei hän tunnistanut minua siinä mekastuksen keskellä.
Pamela: He olivat tohtorin edelliset potilaat, he ovat todella äänekkäitä.

Pamela kertoo tohtorin olevan syömässä ja kehottaa häntä istuutumaan hetkeksi. Shania pohtii kuumeisesti mielessään, mitä sanoisi psykiatrille. Koko terapia on Aidan järjestämä, eikä Shania keksi ainuttakaan asiaa, josta sessiossa puhua.

Tessa tulee syömästä ja näkee täysin tuoreen potilaansa jo odottavan häntä.

Pamela: Hän on neiti Shania Simmons, viimeinen potilaasi tänään.
Tessa: Hei vaan, olen tohtori Tessa Lindfors, voitte kutsua minua etunimellä. Mennään huoneeseeni, olkaapa hyvä.
Shania: No hei.. Ja minua saa ihan sinutella.

Shania seuraa Tessaa tämän huoneeseen hieman varuillaan.

Tessa: Mikäs sinut sai tulemaan vastaanotolleni?
Shania: Minun ystäväni järjesti tämän terapian. Hänen mielestään tarvitsen tällaista. En minä siis oikeasti tarvitse, mutta tulin lähinnä miellyttääkseni ystävääni Aidaa.
Tessa: Eli koetko elämän tilanteesi olevan täysin hallinnassasi ja tunnet olevasi onnellinen? Ole hyvä, istu vaan siihen tuoliin.

Heti kun Shania istuu siniseen tuoliin, hän suorastaan romahtaa henkisesti.

Shania: Oi minulla on ollut ihan kamalaa! Paras ystäväni muutti kauas Japaniin, rakas siskopuoleni on kateissa, yksi siskoni on kuollut ja kaikki poikaystäväni ovat olleet hirviöitä! He ovat joko pettäneet minua, yksi oli sarjamurhaaja, viimeisin paljastui sekä pettäjäksi että murhaajaksi, mutta kun minä en tunne itseäni kokonaiseksi ilman poikaystävää! Ja sitten isäni on sekoittanut koko perheemme pitämällä salarakkaita kaikki nämä vuodet ja nyt vanhempani ovat eronneet ja minulla on ihan kamalasti sisaruspuolia isäni syrjähyppyjen takia! Yksi näistä siskopuolista ei ole pitänyt yhteyttä keneenkään läheisistään ja olen niin kamalan huolissani! Ja sen kadonneen siskoni mies vaan ryyppää ja antaa lastensa tehdä mitä he haluavat! Ja minä näen kamalia unia, joissa saan yhteyden kadonneeseen siskooni, mutta nyt unet ovat loppuneet! Pelkään kuollakseni, etten ehdi pelastaa häntä! Voi minä en jaksa enää! Ja minä kuulun erääseen uuteen tyttöbändiin, jossa en viihdy lainkaan! Jostain syystä töitäkin on ollut kovin vähän viime aikoina. Ja minulla on ollut paha syömishäiriö...

Tessa: Wou! Hidastahan nyt hieman! Vai tunnet sinä, ettet tarvitse terapiaa? Sinähän kannat koko maailman murheita harteillasi! Kyllä minä kuule ehdotan, että tulet tapaamaan minua ainakin kuusi kertaa. Katsotaan sitten, miten asiasi lähtevät sujumaan.

Shania: En näköjään ole tajunnutkaan, kuinka pahasti asiani ovat..
Tessa: Sitä ei aina tajua, ennen kuin joku täysin ulkopuolinen astuu kuvaan mukaan. Sinun takiasi minä olen tässä. Ystäväsi Aino..
Shania: Aida.
Tessa: Anteeksi. Ystäväsi Aida teki upean teon kun hankki sinulle ammattiapua. Kerroit tuossa jo yhteen hengenvetoon todella monista ongelmista, mutta minulla on tapana aloittaa perhesuhteista ja lapsuudesta. Kerrotko, millainen lapsuutesi oli ja millaiset suhteet sinulla on perheenjäseniisi?

Shania: Mutta entä ne kamalat poikaystäväni ja kadonnut siskoni? Lähinnä ne painavat mieltäni. Lapsuuteni oli ihan onnellinen.
Tessa: Ehdimme kyllä käsitellä muutkin ongelmasi näiden sessioiden aikana. Aloita vaan lapsuudestasi. Luota minuun.
Shania: Mitä minä nyt kertoisin.. Noh, vanhempani olivat amerikkalaisia ja muuttivat Suomeen. Meitä oli neljä sisarusta; Shawna oli vanhin, sitten Sinead, hänen jälkeensä veljeni Junior ja minä olin kuopus. Perheemme oli varakas ja lapsuuteni sujui ihan normaalisti. Sisarusteni kanssa en juuri koskaan leikkinyt, sillä he tuntuivat niin kamalan paljon minua vanhemmilta. Nyt aikuisina olemme olleet todella läheisiä.

Shania: Isälläni oli ennen syntymääni syrjähyppy erään Tuijan kanssa ja sen seurauksena sain sen siskopuolen, joka nyt on ollut puoli vuotta kateissa. Caitlin siis. Hän on Sineadin kanssa saman ikäinen, täyttää kolmekymmentä ensi syksynä. Äitini antoi sen syrjähypyn anteeksi, mutta syksyllä 2015 saimme kuulla isällä olleen useita naisia.

Tessa: Miltä tieto isäsi naisista tuntui?
Shania: Se oli ihan kamalan nöyryyttävää. Muistan, että oli 24-vuotissyntymäpäiväni ja olimme konsertissa. Siellä paljastui, kuinka monta siskopuolta meillä todellisuudessa olikaan. Olin juuri aiemmin saanut kuulla siskosta nimeltä Jill, joka vaan yhtäkkiä saapasteli kotiini ja ilmoitti olevansa siskoni ja tienneensä minusta kaiken! Isä oli pitänyt häneen ja äitiinsä Marja-Leenaan yhteyttä koko ajan, mutta me emme tienneet mitään! He asuvat Turussa ja Jill on minulle todella tärkeä nykyään.
Tessa: Entäs ne muut siskopuolet? Kaikki ovat siis tyttöjä?
Shania: No siellä konsertissa paljastui, että veljeni tyttöystävä Sonjakin oli siskopuolemme. Se oli Juniorille todella paha kokemus. Ja sitten isä kertoi vielä Caitlinin ystävän Elainen olevan hänen tyttärensä, samoin kuin Elainen paljon nuorempi sisko Francine. Kaikki muut tietävät siis kaiken, mutta Elaine ja Francine eivät aavista mitään. Heidän vanhempansa Nicholas ja Judith saivat asian selvitettyä ja päättivät, ettei tytöille kerrota, ettei Nicholas ole heidän biologinen isänsä.

Tessa tajuaa Shanian tarinaa kuunnellessaan, että hänen aamuinen vakiopotilaansa Elaine Jäykkä on siis Shania Simmonsin sisko, mutta Elaine ei tiedä siitä mitään. Elaine on huolissaan kadonneesta ystävästään ja kälystään Caitlinista, mutta hän ei tiedä Caitlinin olevan hänelle myös sisko! Samalla Shania jatkaa kertomustaan.

Shania: Olen siis todella hyvissä väleissä kaikkien heidän kanssaan. Ja haluaisin olla Elainen ja Francinenkin kanssa, mutta Elaine ei ole pitänyt mitään yhteyttä edes kummityttöönsä, joka on siis Caitlinin vanhin tytär. Elaine masentui jouduttuaan pyörätuoliin muutama vuosi sitten, mutta hän sai siitä huolimatta mallin töitäkin yhä, joten uskon, että hänellä on jotakin muuta meneillään kun pelkkä masennus. No, se siitä tällä erää. Isä teki meille vielä yhden sisaruspuolen, sillä hänellä oli parastaikaa salasuhde meneillään silloin, kun kaikki konsertissa paljastui. Äidistämme erottuaan hän meni naimisiin tämän Nanan kanssa ja minä sain ihanan pikkuveljen. Se Nana vaan on ihan kamala tapaus ja silloisen poikaystäväni pikkusisko. Puhun nyt siitä sarjamurhaaja-poikaystävästä. Mutta kuten ehdotit, käsitellään ne poikaystävät toisella kertaa.

Tessa: Täytyy myöntää, että perheessänne on melkoisia ihmissuhdekiemuroita ja varmasti tämä kaikki on herättänyt suuria tunteita teissä kaikissa.

Shania: Eikä se perhedraama vielä tähän loppunut! Vanhin siskoni Shawna siis ei ole enää elossa. Hänellä diagnosoitiin leukemia syksyllä 2012 ja hän menehtyi siitä reilun vuoden kuluttua. Se hänen syöpädiagnoosinsa muuten tuli sinä iltana, kun täytin 21 vuotta. Jostain syystä syntymäpäivinäni tapahtuu usein kauheita. Mutta mikä oli täysin järjetöntä, me löysimme Shawnan kaksoisolennon! Täältä Dollywoodista eräästä kukkakaupasta. Ja juttu vaan hullunee; hän todella oli Shawnan identtinen kaksossisko! Ja me emme tienneet hänen olemassaolostaan, koska kätilö oli siepannut hänet heti kaksosten synnyttyä! Vanhemmilleni oli väitetty toisen lapsista kuolleen. Hänen nimensä on Annika ja hän asuu Japanissa. Kuten Elaine ja Francine, myöskään Annika ei tiedä totuutta.

Tessa: Tässähän menee jo ihan sanattomaksi paljon kuullut psykiatrikin! Ovatko vanhempasi väleissä keskenään, vaikka ovatkin eronneet ja isälläsi on uusi vaimo?

Shania: No, ensin äiti aikoi antaa isälle anteeksi, mutta lopulta hän sai tarpeekseen, kun Nana ilmestyi sen pikkuveljeni kanssa. He olivat pitkään riidoissa, vanhempani siis, mutta sitten kun isosiskoani Sineadia puukotettiin ja hän oli kuukausia koomassa, he lähentyivät taas. Eli ovat he väleissä. Mutta nyt meillä on akuutti perhekriisi, koska Caitlin on kadonnut.
Tessa: Kerroit nähneesi joitain unia hänestä. Millaisia ne unet ovat?
Shania: Minä herään sellaisesta omituisesta maailmasta ja kuulen Caitlinin kutsuvan minua. Sitten me tapaamme ja matkaamme viisaan Oraakkelin luo, joka antaa minulle vihjeitä, kuinka voin löytää Caitlinin. Mutta minä olen varma, että ne eivät ole pelkkiä unia. Viime kerralla Caitlin oli niin heikkona, että pystyi tuskin puhumaan. Hän sanoi, että minun on löydettävä hänet pian! Ja Oraakkeli antoi vihjeen, jota sanoi toisiksi viimeiseksi. Mutta nyt unet ovat loppuneet! Tulen hulluksi asian kanssa! Siskoni on tuolla jossain ja kaipaa apuani, mutta minä vaan en näe niitä unia enää!
Tessa: Hmm... En ole mikään rajatiedon expertti, mutta jos nuo unet ovat sinulle todellisuutta, niin käsitellään niitä todellisina. Satun olemaan myös hypnoterapeutti ja minua kiinnostaisi kokeilla vaivuttaa sinut hypnoosiin. Jospa pääsisit sinne unimaailmaan hypnoosin avulla.

Shania: Mitä?! Ihanko oikeasti??!! Nyt hetikö?!
Tessa: Valitettavasti tämän kertainen aikamme on lopussa, mutta jos haluat, voimme kokeilla hypnoosia jo seuraavalla käyntikerrallasi.
Shania: Oi kiitos tohtori Lindfors! Oi kiitos! En voi sanoin kuvailla, miten paljon autoit minua jo tällä ensimmäisellä terapiakerralla! Nyt olen pitkästä aikaa toiveikas Caitlinin suhteen!
Tessa: En tarvitse kiitosta, teen vaan työtäni. Mutta loistavaa, että olosi keveni hieman ja haluat tulla uudestaankin.
Shania: Oi minä en malta odottaa seuraavaa kertaa! Kiitos vielä kerran ja hyvää viikonloppua, tohtori!
Tessa: Kiitos, samoin sinulle.

Tessa pääsee palaamaan töistä kotiinsa hieman ennen kahta.

Tessa: Huh, olipas melkoinen perjantai! Onneksi sain jotakin positiivista aikaan. Paitsi Vasquezin ja Villanuevan perheen kanssa... Mutta eihän heidän kanssaan koskaan saa aikaan muuta kuin riidan.

to be continued....

Tarinassa mukana: Avasundin Elaine vierailulla
Ninnin Fashionistas:
53 Lovely in Lilac (tall) Tessa
49 Double Denim Look (original) Pamela
65 Powder Pink Lace (curvy) Sophia
52 Plaid On Plaid (tall) Marissa
55 Denim & Dazzle (tall) Elise
67 Cactus Cutie (tall) Renata
13 Distressed Denim Ken (broad) Javier
62 Sweet For Silver (petite) Natalia
26 Spring Into Style (curvy) Floretta
75 Seeing Stars (original) Valentina

7 kommenttia:

 1. Olipa hyvä ja mielenkiintoinen jakso, jännä kuulla kaikista Shanian ongelmista noin kootusti. Lavastukset eri tiloissa oli tosi onnistuneet! Mitenköhän Shanian ja Pinkissimon kanssa vielä käy - hyvin vai hyvin huonosti?! X.

  VastaaPoista
 2. Oho olipas siinä asiaa kerrakseen,jännä nähdä jos Shania ens kerralla hypnoosissa vaikka Löytäisi Caitlinin,hyvät lavastukset taas kuten aina,jään odottamaan jatkoa

  VastaaPoista
 3. Onpa hyvä, että Shania saa apua moniin ongelmiinsa!

  Upea vastaanottotila tohtorilla!

  Adalia

  VastaaPoista
 4. Olipas Elaine ihana yllätys! Mä jo odotin, että Shania olisi ensimmäinen asiakas ja olisi käynyt jo aiemmin terapiassa, kun Tessa puhui viikottain käyvästä naisparasta. Mä jotenkin samaistun Elainen ongelmiin, kun oon itsekin huono pitämään yhteyttä ihmisiin ja sitten poden siitä huonoa omaatuntoa joka lamaannuttaa vielä enemmän. Toivottavasti Elaine saa rohkeutta niiden kirjeiden kirjoittamiseen. Shaniallekin teki varmasti hyvää tuo purkautuminen. Kaikkea se raukka onkin saanut kestää.

  Tessa vaikuttaa taitavalta psykiatrilta, ja nyt kun se tietää Elainen ja Shanian olevan siskokset, niin ehkä se voi paremmin auttaa molempia, toki vaitiolovelvollisuutta noudattaen.

  Venezuelalainen perhe oli hauska! Mä olen kymmenen vuotta sitten opiskellut vähän espanjaa ja ymmärsin lähes kaiken mitä nuo puhui. "Puta" oli tuntematon sana. :-D Pitkä esittely oli huvittava, ja tuosta puuttui ainoastaan, että jokainen olisi vastannut tervehdykseen "¿y tú?", alkanut selittää tyyliin mitä söi aamupalaksi ja tosiaan että jokaisen kysymys- ja huutolauseen alussa olisi ollut nurin päin oleva kysymys- tai huutomerkki. Sitten tää olis ollut vielä koomisempaa. Ehkä seuraavalla kerralla? ;-) Floretta on muuten melkoisen tekopyhä! Itse hurjastelee Tommin seksiluolassa, ja tyttären pitäisi olla neitsyt. Aika moni suvun äiti näkyy vieläpä saaneen lapsensa teininä, kun ovat niin nuorekkaan näköisiä joka iikka. ;-)

  -Aurora

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai Elaine oli kiva yllätys? Ajattelin, ettei sitä kaipaa enää kukaan.
   "Puta" on huora tai lutka :D (varmaan arvasitkin)
   T:Ninni

   Poista
 5. Kyllä minäkin ilahduin Elainen näkemisestä. Eli kiva kun se oli jaksossa mukana! X.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ahaa... Nämä sinun ja Auroran kommentit saattoi juuri muuttaa tulevaa juonta... ;)

   Poista