lauantai 10. helmikuuta 2018

Osa 133 Andersin kupla puhkeaa, Aidan kupla kuljettaa!

Silky Streetissä aiemmin:

Shanian järjestämissä halloweenjuhlissa hänen siskopuolellaan Sonjalla oli mukanaan uusi naisystävänsä Luna Lupus. Luna muuttui keskiyöllä ihmissudeksi ja raateli vastaan tulleen lenkkeilijän Anna-Leena Keskisen Silky Streetillä. Dollywoodin Poliisi epäili Pasuunamurhaajan kenties vaihtaneen murhatapaansa, vaikka tekopaikalta ei löytynyt todisteita mistään.

Shania sai tietää poikaystävänsä Andersin pettävän häntä ja jätti miehen. Myöhemmin Aida selvitti, että Anders on Caitlinin sieppauksen takana, ei Pasuunamurhaaja Rodion Dex.

Silky Streetissä nyt:

31.1.2018. Caitlin Jäykkä, kadoksissa 4 kuukautta, 15 päivää.

Shania on soittanut Dollywoodin Poliisille ja kertonut kaiken, mitä he Aidan kanssa päättelivät Andersista. Poliisi ei ottanut puhelua kovin tosissaan, sillä suurin osa kertomuksesta perustui unissa nähtyihin tapahtumiin, oraakkeleihin ja muuhun hölynpölyyn. Mutta pari päivää puhelun jälkeen Anna-Leena Keskisen murhapaikalta löytyykin yllättäen todiste, joka saa rikoskomisario Salla Luun epäilemään Andersia ja pyytämään miehen jälleen kerran kuulusteluihin.

Komisario Salla Luu: Meille sitten näitä saappaita alkaa kertyä tänne asemalle!
Anders: Miksi minä taas olen täällä? Ja mitä ihmeen saappaita?!
Ylikonstaapeli Matti Paatero: No niin, eipäs koroteta sitä ääntä siinä.

Komisario Salla Luu: Pöydällä näet tutun saappaan todistepussissa. Se on Caitlin Jäykän saapas, joka löytyi Pirttisaaren rantavedestä syyskuussa. Sinä et läpäissyt valheenpaljastustestiä kun kyselimme Caitlinin sieppauksesta. Se ei varsinaisesti päde oikeudessa, mutta sain mielenkiintoisen puhelun entiseltä tyttöystävältäsi neiti Simmonsilta. Ja nyt me löysimme tämän mustan nahkanilkkurin. Tunnistat varmaan kengän, koska siinä on sormenjälkesi. Kenkä ei liity Jäykän tapaukseen, vaan 4. tai 5. marraskuuta murhattuun naiseen, nimeltä Anna-Leena Keskinen. Alan epäillä, että sinulla on sormesi pelissä molemmissa tapauksissa!

Anders: Helvete! Kuka ihmeen Anna-Leena?! En tunne sen nimistä naista lainkaan! En ymmärrä, miten jossain vieraan näköisessä nahkakengässä voi olla sormenjälkeni!

Vain Jumala yksin tietää, miksi kengässä tosiaan on Andersin sormenjälki. Kyseinen nilkkuripari oli halloweenjuhlissa Lunan jalassa, ja muuttuessaan ihmissudeksi juostessaan pitkin Silky Streetiä, sai Luna potkaistua vasemman jalan nilkkurinsa jalastaan. Kenkä kuuluu siis oikealle murhaajalle; Luna Lupukselle. Liekö Anders hipelöinyt juhlissa naisen kenkiä, sillä mies lumoutui kauniin pedon silmistä täysin.

Komisario Salla Luu: Toivottavasti kerrot meille vielä, miksi olit Keskisen murhapaikalla. Oletetaan, ettet murhannut naista, koska tekotapa oli erityisen raaka. Mutta jotakin tekemistä sinulla murhan kanssa on!
Anders: Voi hyvä tavaton, EIKÄ OLE!!!
Komisario Salla Luu: Viaton nörttikatseesi ei tehoa minuun! Meillä on nyt näyttöä, jotka yhdistävät sinut kahteen eri väkivaltarikokseen. Täytyy sanoa, ettei tilanteesi hyvältä näytä.

Komisario Salla Luu: Anders Mattson, pidätän sinut epäiltynä osasyyllisenä Anna-Leena Keskisen murhaan, Caitlin Jäykän sieppaukseen ja mahdolliseen murhaan sekä poliisin harhaanjohtamiseen. Sinulla on oikeus pysyä vaiti.
Anders: Ei, ei, EI! Tämä ei voi olla totta!
Komisario Salla Luu: Kaikkea sanomaasi voidaan käyttää todisteena sinua vastaan. Olet nyt toistaiseksi tutkintavankeudessa.
Ylikonstaapeli Matti Paatero: No niin, ja kädet selän taakse!

Ylikonstaapeli Matti Paatero taluttaa Andersin ankean näköiseen selliin.

Anders: Tännekkö minun pitää jäädä?!
Ylikonstaapeli Matti Paatero: Viiden tähden hotelliako odotit?

Ylikonstaapelin askeleet vaimenevat käytävässä ja Anders katselee uutta majapaikkaansa.

Anders: Eihän tuo ole edes kunnon patja! Eikä täällä ole vessapaperiakaan! Oi miksi minun piti tehdä niin kamala synti? Nyt joudun maksaa siitä ja kunnolla!

Lannistunut Anders menee makaamaan kivikovalle "sängylleen" katuen tekoaan oikeasti.

Komisario Salla Luu ilmoittaa välittömästi Caitlinin läheisille, että tekijä on pidätetty. Shania on järkyttynyt, mutta osaksi huojentunutkin. Caitlinista ei silti ole mitään tietoa. Kun Shaniaa ahdistaa tai surettaa, alkaa hän joko siivota tai sisustaa asuntoaan pakonomaisesti, tai sitten anoreksian oireet palaavat. Tällä kertaa hän onneksi sortui ensimmäiseen ja on raahannut huonekaluja edes taas ja vaihtanut tekstiileitä.

9.2.2018. Caitlin Jäykkä, kadoksissa 4 kuukautta, 24 päivää.

On perjantaipäivä ja Shania on lähdössä Aidan kanssa minilomalle jonnekin päin Suomea, mutta Aida ei ole kertonut minne. Shania on jutellut Nichellen kanssa koko aamun skypen välityksellä ja Nichelle on järkyttynyt siitä, millainen mies Anders olikaan. Aidaa odotellessa Shanian isä tulee käväisemään pienen poikansa kanssa.

Shania: Oi anna anteeksi, isä rakas! Olin varma, että vaimosi tietää veljensä siepanneen Caitlinin! En voinut käsittää, miten pystyit elämään naisen kanssa, jonka veli vei meiltä rakkaan läheisemme!
Jonathan: Minähän vannoin sinulle, ettei Nanalla ole mitään tekemistä Caitlinin kohtalon kanssa.
Shania: Olisi pitänyt uskoa sinua, isä. Mutta olin täysin varma, että eksäni Rodion on syyllinen! Poliisikin oli!
Jonathan: Ei sinun kulta tarvitse pyydellä anteeksi, kyllä minä ymmärsin vihasi. Minun se tässä pitäisi pyytää sinulta anteeksi sitä, etten suojellut sinua Andersilta!

Shania ottaa pienen veljensä syliinsä.

Shania: Eihän kukaan meistä osannut yhdistää Andersia koko juttuun! Paitsi Aida, joka selvitti koko kuvion. Tai ei ihan kaikkea, Caitlin on yhä kateissa. Missähän se Aida muuten viipyy..?
Pikku Junior: Aita on menny miehiin!
Shania: Pikku Junior! Kuules, mitä sinä pikku kulta höpäjät?! Vai on Aida mennyt miehiin! Hahahaha! No, ei olisi ensimmäinen kerta. Kyllä tämä poikakin sitten kasvaa silmissä! Hän täyttää huhtikuussa jo kaksi vuotta. Ja oi, hänelle on tullut pisamia, oi miten söpöä! Olisi muuten kiva nähdä Danieliakin pitkästä aikaa... Aloin ajatella häntä ja äitiänsä, kun kerroit miten ikävä sinulla poikaa on. En yhtään ihmettele, hänhän on tyttären poikasi! Mikähän sillä Elainella on, kun häntä ei näy missään..?

Jonathan ja Shania pohtivat hetken aikaa Elaine Jäykkää, joka luulee Nicholasta biologiseksi isäkseen, vaikka todellisuudessa hän on Jonathanin tytär ja muun muassa Shanian ja ystävänsä Caitlinin sisko. On kulunut miltei vuosi siitä, kun Jonathan aikoi selvittää, miksi Elaine ei ole enää yhteydessä ystäviinsä. Nyt Jonathan vannoo kaivavansa totuuden esille. Jonathan ja kuopuksensa lähtevät hetken kuluttua kotiinsa. Siinä samassa Shania säikähtää ulkoa kuuluvaa auton tööttäystä ja rientää ikkunaan.

Shania: Aida! Mikä ihme TUO on?!

Aida seisoo ulkona pinkin kuplavolkkarin ovella ylpeän näköisenä.

Aida: Tämä on upouusi autoni! Pinksu nimeltään!
Shania: Ostit sitten auton?! Ja sillä on nimikin?
Aida: Niin tein! Eikö olekin aivan mieletön?
Shania: Noo.. En ole kyllä kauniimman väristä autoa nähnyt, mutta.. tuollainen pieni kottero! 
Aida: Vai KOTTERO?! Jos haukut Pinksua, et pääse sen kyytiin!
Shania: No tule nyt sisälle sieltä!

Aida menee sisään ja huomaa heti Shanian kärsineen vaihteeksi sisustusmaniasta.

Aida: Jaahas, olet sitten vähän muutellut juttuja täällä sitten viime näkemän?
Shania: Juu, niin olen. Lähes joka huoneessa. Tämä on nyt ikään kuin musiikkihuone takkahuoneen lisäksi. Hitto! Eivät kaikki vaatteeni mahdu tähän matkalaukkuun!
Aida: No älä sitten ota niin paljoa mukaan! Olemme siellä vaan yhden yön. Tosin minullakin on valtava matkalaukku autossa. Sinun paikallasi nyt, mutta laukut mahtuvat kyllä takapenkille.

Shanian sulloessa vaatteitaan ja meikkejään matkalaukkuun, kurkistaa Aida olohuoneeseen. Hämmästys on mitä suurin!

Aida: No ohhoh! Ihan mahtava sisustus täällä! Ja ihan hullua, olet vaihtanut kaikki pinkit värit pois! Sohvakin on uusi! En KOSKAAN ole nähnyt tätä huonetta muuten kuin pinkkinä. Hyvä Shania, edistystä!

Shania: Sanoo nainen, joka juuri osti räikeän pinkin auton!
Aida: No mutta se onkin ainut pinkki asia, jonka omistan. Tai.. on minulla useita pinkkejä dildoja, mutta niitä ei usein saa kuin pinkkinä!
Shania: En halua kuulla, voimmeko nyt lähteä?
Aida: Saanko kurkata muihinkin huoneisiin pikaisesti?
Shania: Et saa, ensi kerralla sitten. Sinähän sanoit, että ennen puolta päivää on lähdettävä. Ja muut huoneet ovat edelleen pinkkejä.
Aida: No, lähdetään sitten!

Tytöt saavat matkalaukkunsa mahtumaan ahtaalle takapenkille. Shanian hiuspanta katoaa jonnekin penkkien väliin.

Shania: No, minnekäs päin lähdetään? Daisylandiinko?
Aida: Ajattelin vähän kauemmas pohjoiseen.
Shania: Lappiinko?!
Aida: Sanoin "vähän" kauemmas. Nimittäin Vaasaan!
Shania: Eikös se ole tuolla länsirannikolla satojen kilometrien päässä?
Aida: No on sinne melkein 400 kilometriä. En ole koskaan käynyt siellä, joten varasin meille Cumuluksesta superior-luokan huoneen!

Aida lähtee ajamaan uudella Pinksullaan.

Aida: Sinulle on tapahtunut taas kerran niin kauheita, että tarvitset pientä hermolomaa. Ja kuinka ollakaan, jälleen kerran kurja olosi johtuu poikaystävästäsi. Tai siis eksästäsi. Mutta joka tapauksessa pointti on nyt se, ettet ota ketään miestä pitkään aikaan! Se oikea löytyy kyllä sitten kun on löytyäkseen.

Shania: No en varmasti ota ketään miestä! Kaikki ne ovat vaan seksin perässä, epätavallisen pervoja tai murhaajia! Tai jos ei mitään noista, niin ainakin pettäjiä!
Aida: Näin kohdallasi näyttää olevan. No, Jarno ei ollut mitään äsken mainituista, hän oli vaan idiootti. Yksi kunnon mies sinulla oli, mutta pilasit suhteen itse.
Shania: Tiedän kyllä, Sebastian... Mutta nyt unohdetaan mokomat äijät! Tällä reissulla pidetään hauskaa vaan tyttöjen kesken.
Aida: Näin tehdään!
Shania: Lupaa, ettet sitten tuo sinne hotellihuoneeseen ketään vanhempaa, rikasta herrasmiestä. Tai minkään ikäisiä miehiä!
Aida: Minä lupaan. Sinun takiasi. Ei miehiä tällä lomalla!

Tunteja ja pari pysähdystä myöhemmin tytöt ovat perillä Vaasassa.

Aida: Täällä piti olla joku kiva kirppis!
Shania: No tämä näyttää joltain sairaala-alueelta. Käänny takaisin.

Aida: Hitto kun en muista enää mistä tulin tänne! Olisi niin kiva käydä jossain shoppailemassa ja syömässä ennen hotelliin menoa.
Shania: No laita navigaattori päälle!

Aida: No ei se toimi! Se näyttää vaan reittiä sinne Vaskiluotoon, jossa hotellimme sijaitsee!
Shania: No minä käytän sitten kännykkäni navigaattoria! Emme me kyllä minnekään kirppiksille ehdi, ne ovat jo kiinni tähän aikaan. Aurinko on juuri laskemassa. Nyt löytyi! Olemme lähellä Hietalahdenkatua ja Ratakadun asetin määränpääksi.
Navigaattori: Jatka tiellä Hietalahdenkatu, sitten lähde luoteeseen kohti Koulukatu.
Aida: No niin, sitten mentiin!

Tytöt eivät ehdi shoppailemaan, vaan käyvät syömässä ja ajelevat sitten ympäri Vaasaa, joka vaikuttaa kovin pieneltä Dollywoodiin verrattuna. Alkuillasta he suuntaavat Vaskiluodon siltaa pitkin Cumulus hotelliin.

Kaksikko astelee hotelliin sisään laukkuineen ja suuntaa vastaanottoon.

Aida: Iltaa! Meillä oli yhdeksi yöksi varaus.

Vastaanottovirkailija: Iltaa vaan. Millähän nimellä kaunis neiti on varauksen tehnyt?

Aida: Aida Murakamin nimellä, kiitos.
Vastaanottovirkailija: Hmm... Katsotaanpas, löytyykö sillä nimellä varausta.

Vastaanottovirkailija: Hmm... Kyllähän se täältä näyttää löytyvän. Yksi yö kahden hengen huoneessa. Superior-luokan huone.
Aida: Juuri se! Saako kauniilta hotellivirkailijalta udella nimeä?
Vastaanottovirkailija: Hahah, totta kai! Olen Milla Metso.

Shania: Huooh... Ei voi olla todellista! Nyt he jo flirttailevat keskenään!

Milla: Tässä on teille avainkortti huoneeseen numero 449. Löytyy ylimmästä kerroksesta, joka on hiljaisin kerroksemme. Anteeksi jos tungettelen, mutta oletteko pariskunta?
Aida: Emme missään nimessä! ystävyksiä vaan!
Milla: Kiva kuulla...

Milla: Maksu oli plussakortilla 107 euroa, mutta voitte hoitaa sen huomenna lähtiessänne. Tai on meillä mukavampiakin maksukeinoja...
Aida: Tiedät huoneemme numeron, ellei yövuorosi ole liian kiireinen. Tiedät kyllä, mistä voit tulla perimään maksun...
Shania: Aida! Voi hyvä luoja sentään! Mennään jo!
Milla: Tervetuloa Cumulukseen...

Shania ja Aida lähtevät matkalaukkuineen hissille.

Shania: Aida, odota nyt! Mitä tuo äskeinen oli olevinaan?
Aida: Ai mikä? Täällä hissit ovat, tule nyt!

Pian he ovat ylimmässä kerroksessa ja etsivät huonetta numero 449.

Shania: Miten sinä AINA löydät jonkun, jonka kanssa flirttailla?
Aida: Hän oli todella söpö! Ihanan matala, seksikäs ääni. Ja sitä paitsi, se Milla sen aloitti!

Shania: Ei se nyt ollut tässä se pointti, kuka sen aloitti! Pitääkö sinun aina lähteä moiseen mukaan? Juuri paasasit minulle, etten saa katsoakaan miehiin päin!
Aida: Oh.. Meissä kahdessa on erona se, että sinä etsit niiltä miehiltäsi aina suurta rakkautta ja ikuista onnea. Minä taas kaipaan pelkkää seksiä! Ei välttämättä tarvitse tietää edes petikumppanin nimeä.
Shania: Oivoi sinun kanssasi! No, kaiva nyt se avain esille, olemme huoneen ovella!

Tytöt astuvat huoneeseensa.

Shania: Ihan kiva huone.
Aida: Minä nukun tässä seinän puolella!

Ystävykset ovat matkasta väsyksissään.

Shania: Oh, ihana vaan päästä tuosta kirotusta matkalaukusta ja olla vaan.
Aida: Älä muuta sano. Laitetaanko telkkari auki?

Tytöt rentoutuvat huoneessaan televisiota katsellen ja jutellen. Hotellihuone alkaa pian näyttää asutulta. Aida löytää tietysti minibaarin.

Aida: Shania hei, onko sinulle tullut kertaakaan mieleen, siis edes sekunnin murto-osaa, että mitä jos ne Caitlin-unesi ovatkin vaan pelkkiä unia?
Shania: Ai että en oikeasti ole saanut Caitliniin yhteyttä? Ja mitään Oraakkelia vihjeineen ei ole olemassa?
Aida: Niin juuri. Ajattele, jos se kaikki onkin vaan aivojesi tuotosta!
Shania: En minä kyllä usko sitä. Olen toki ajatellut sitä niinkin. Mutta kyllä minä uskon, että se on jotakin muuta kuin alitajuntani virtaa. Jos näkisit sellaisen unen, ymmärtäisit, mitä tarkoitan. Kun sellainen uni alkaa, minulle tulee aina outo fiilis. Ihan kuin todellakin matkaisin rajan tuolle puolen.

Aida: Kuulostaa pelottavalta. Luulisi siellä vilistävän kaikkia demoneita ja muita hirviöitä. Äh, taidan nyt sekoittaa sen "toisen maailman" Helvettiin. Niin, ja kyllähän se Oraakkeli on antanut ihan oikeita vihjeitä. Katso, mikä jättipullo tuolta löytyi!

Shania: No huh huh! Tuota et kyllä avaa! Mutta siitä Oraakkelista vielä: Minua ärsyttää, että olen joka kerta kysynyt häneltä, että kuinka voin löytää Caitlinin. Mutta siihen hän ei ole antanut vastausta. Molemmat vihjeet ovat liittyneet Caitlinin sieppaajaan. Toki Anders jäi kiinni osaksi niiden vihjeiden avulla, jotka sinä järkeilit. Mutta Caitlinin minä haluan löytää! Ihan sama kuka hullu eksäni hänet on siepannut! Ja Oraakkeli sanoi, että saan enää yhden vihjeen. Ja Caitlin parka oli niin heikkona viimeksi, että tarvitsisin sen vihjeen äkkiä! Oi kumpa näkisin seuraavan unen jo ensi yönä...

Shania tulee kylvystä ja pohtii yhä edellistä Caitlin-untaan.

Shania: Mitähän ihmettä sekin tarkoitti, että Caitlin heikkenee päivä päivältä? Eikö sen täydykin tarkoittaa sitä, että hän todellakin on yhä elossa jossakin?
Aida: No täytyy. Tuskin Caitlin ilmestyy sinulle kummituksena ja haluaa sinun löytävän hänen ruumiinsa! Ush, puistattava ajatus! Unohdetaan koko juttu nyt hetkeksi. Minä menen nyt kylpyyn ja suihkuun. Äh! Ei täältä matkalaukusta löydy mitään!

Aida nauttii lämpimästä kylvystä, sillä ulkona on viime aikoina ollut todella kylmä. Shania huutelee hänelle oven takaa.

Shania: Aida, kuuletko?!
Aida: Juu! Kerro!
Shania: Minä se sitten välillä niin kadehdin sinua!
Aida: Minkä ihmeen takia?
Shania: No kun et tarvitse miestä ollaksesi kokonainen! Etkö halua löytää elämäsi miestä, avioitua ja saada lapsia?!
Aida: Jos niin tapahtuu, niin olkoon menneeksi. Mutta niin ei tarvitse tapahtua.

Aida: On turha suunnitella tulevaa, silloin joutuu vaan pettymään. Minä elän päivä kerrallaan.
Shania: Juuri tuota asennettasi minä kadehdin! Olet sellainen happy go lucky-persoona. Minä puolestani stressaan koko ajan kaikkea ja pohdin, saavutanko onnea ihanan miehen kanssa!
Aida: Sinun täytyy opetella ottamaan iisimmin. Älä ajattele, vaan elä!

Aida: Tiedän, että kaikki pitävät minua pelkkänä tunteettomana yhden yön juttujen harrastajana, sinäkin, mutta olen kuule minäkin itkenyt parin miehen perään.
Shania: Niinkö?! Et ole kertonutkaan!
Aida: Olen ollut jopa kerran parikymppisenä rakastunut, voitko uskoa minusta?! Mies oli Edward nimeltään, mutta hän palasi yhteen vaimonsa kanssa. Ehkä minä sain pienen trauman siitä suhteesta ja olen käyttäytynyt hieman kevytkenkäisesti sen jälkeen.
Shania: Oi miten ikävä kuulla! Mutta samaan aikaan on niin ihana kuulla, kun kerrankin avaudut elämästäsi!
Aida: Niin, kai minulla on jonkin sortin suojamuuri ympärilläni. Mutta, elämä opettaa! Miten tästä suihkuosasta saa tulemaan vettä?!
Shania: Se oli outo kapistus. Mutta vedä niistä kahdesta nupista siinä hanan keskellä!
Aida: Kuten sanoin: Elämä opettaa!

Kun molemmat tytöt ovat peseytyneet ja kuivattaneet hiuksensa, nauttivat he iltateet ja siirtyvät sänkyyn nukkumaan. Superior-luokan huoneissa luonnollisesti on vedenkeitin tykötarpeineen. Hetken kuluttua nukkumaan menosta Shania alkaa kuiskutella Aidalle.

Shania: Aida, nukutko jo?
Aida: En vielä. Kuinka niin?
Shania: Täällä on ihan hiiren hiljaista.
Aida: Niin on, ulkoa ei kuulu ambulanssien ulinaa kuten Dollywoodissa, eikä täältä hotellistakaan kuulu pihaustakaan. Ihan kuin olisimme ainoat asiakkaat. Etkö saa unta?
Shania: Ei kun minä.. Minä mietin vaan, että kuinka monen miehen kanssa sinä olet ollut? Siis sillä tavalla?
Aida: Voi jestas, kaikkea sinä keskellä yötä mietitkin! Kysytkö nyt nimenomaan miesten lukumäärää, vai lasketaanko mukaan naisetkin?
Shania: No... no kerro nyt vaan ne miehet.
Aida: En valitettavasti ole laskenut. Ei niitä tuhatta ole, sen voin sanoa varmaksi. Mutta satoja.
Shania: Ohhoh... Minä olen maannut ainoastaan... Odotas nyt kun mietin ne kaikki petturit, pervot ja murhaajat läpi... hih!
Aida: Hahah! Hyvä, että osaat suhtautua niihin surkimuksiin jo huumorilla.
Shania: Sarjamurhaaja-Rodion, sen jälkeen idiootti-Jarno, sitten pervo setä Tommi ja nyt petturi-murhaaja Anders. Ainoastaan neljän kanssa! Mutta nukutaan nyt, hyvää yötä.
Aida: Öitä, ystävä.

Keskellä yötä Shania herää. On kuuma. Hän on juuri nähnyt unta siskopuolestaan Elaine Jäykästä, jota ei ole nähnyt aikoihin. Juuri kun Shania on vaipumassa takaisin uneen, jokin herättää hänet taas. Sänky tuntuu liikkuvan ja Aida hihittelee unissaan. Shania yrittää jatkaa uniaan.

Mutta Aidan levoton liikehdintä ja kikatus unissaan pitävät Shanian hereillä. Lopulta Shania päättää hellästi ravistaa Aidaa, josko tämä lopettaisi. Hän pelästyy kääntyessään Aidaan päin.

Shania: Aida, mitä helvettiä täällä sängyssä tapahtuu?!

Aida: Sori Shania, meidän ei ollut tarkoitus herättää sinua. Milla tuli käymään tauollaan.
Milla: Hei.. Ja anteeksi, jos herätimme.

Shania: Voi anna minun kaikki kestää!
Aida: Milla, tee sitä samaa kuin äsken.
Milla: Anteeksi todella paljon, yritämme puuhastella hiljaa.
Shania: Aaaarggghhhh!!!!!

10.2.2018. Caitlin Jäykkä, kadoksissa 4 kuukautta, 25 päivää.

Seuraavana päivänä Shania ja Aida nukkuvat pitkään. Shanian onneksi Milla on häipynyt sängystä aamuyön aikana. Tytöt ehtivät juuri ja juuri hotellin aamiaiselle, ennen kuin se päättyy. Aamiaisen jälkeen ystävykset skypettävät Nichellen kanssa pitkään, sillä hän täyttää tänään 27 vuotta. Nichelle kertoo juhlivansa vaan perheensä kesken Tokiossa.

Shania: Huh, olipas tuhti aamiainen! Tekisi mieli mennä vaan takaisin sänkyyn.
Aida: Oli todella upea ja monipuolinen aamiainen kyllä! Ja ihana kuulla Nichellestä! Sopisiko tämä kaulahuivi? Sain tämän pari vuotta sitten joululahjaksi joltain teistä.
Shania: Muistan kyllä. Minä taas ajattelin tätä valkoista huivia. Mutta siellä on todella kylmä taas.

Aida: Olen aidosti pahoillani siitä yöllisestä... Tiedäthän sinä minut. Kuinka olisin voinut vastustaa kiusausta, kun Milla kolkutti hiljaa oveemme yöllä. Kai sait kuitenkin nukuttua?

Shania: Kyllä minä sitten sain unen päästä kiinni lopulta. Mutta miksi sinä pyysit sen naisen tänne huoneeseen? Mehän sovimme, ettei tällä reissulla mieh... Ai niin, mehän sovimme ainoastaan, ettemme katsele miehiä. Naisista ei ollut mitään puhetta... No, ei se nyt niin kamalaa ollut, hieman noloa vaan oli nähdä hänet siinä rinnat paljaana.

Shania: Pitäisikö laittaa tämä hopeinen kaulakoru...? No, ei se huivin alta näy kuitenkaan. Eiköhän lähdetä shoppailemaan?!

Tytöt poistuvat huoneestaan ja menevät ulos.

Shania: No minne ihmeeseen se Aida nyt jäi?

Aida rientää pian Shanian perään.

Shania: Minne sinä jäit kuppaamaan?
Aida: Kävin vaan kysymässä vastaanotossa, onko Milla tänään töissä.
Shania: No mitä se mies siinä sanoi?
Aida: Ei kuulemma ole, hänellä alkaa vapaa tänään. Kurjaa, etten enää näe häntä...

Kaksikko ajaa Vaasan keskustaan ja jättää auton torin varteen. He kiertelevät kaupoissa monta tuntia.

Aida: Ei tämä erikoinen kaupunki ole. Eihän täällä ole juuri muita liikkeitä kuin tämä Rewell Center!

Shania: Ei tuolla torin toisella laidallakaan ollut mitään kiinnostavaa. En ole ostanut yhtään mitään vielä!
Aida: No, mennäänkö takaisin sinne Rewell Centeriin?
Shania: Kai se on pakko...

Aida: Tule, tästä emme vielä ole menneet.

Shania: Aurinko alkaa jo laskea.
Aida: Käydään ainakin syömässä, ennen kuin lähdetään.
Shania: Moneltako huone täytyy luovuttaa?
Aida: Me saamme onneksi olla kuuteen saakka siellä, sillä nyt on niin hiljainen turistikausi ja hotelli on miltei tyhjä. Ei siis kiirettä vielä.

Aida ottaa Shaniasta kuvan jonkin torilla olevan vapaudenpatsaan luona. Silloin alkaa lumipyry.

Shania: Ei täällä tarkene enää, olisi pitänyt pukeutua lämpimämmin!

Shania: Mennään nyt TAAS sinne Rewell Centeriin, siellä ainakin oli useita ruokapaikkoja.

Tytöt käyvät syömässä aasialaisessa ravintolassa ja lähtevät takaisin hotellille. Aida ei voi olla katsomatta paikallista miestarjontaa Shanian silmän välttäessä.

Aida: No jo on surkean näköistä porukkaa!

Kuuden jälkeen on jo pimeää ja ystävykset ovat lähdössä ajelemaan takaisin Dollywoodiin.

Aida: No, toimiko pikku hermoloma?
Shania: Oi kiitos Aida! Sain todellakin levättyä!
Aida: Yksi juttu minulla vielä sinulle on. Hommasin sinut nimittäin terapiaan!
Shania: Täh?!
Aida: Caitliniakin se auttoi, kun hän vuosia sitten näki niitä harhoja ja kärsi posttraumaattisesta stressistä.
Shania: Minähän en minnekään Trolliwoodiin saakka lähde millekään tohtori Badcokelle!
Aida: No sen äijän luo en sinua veisikään! Ainut kaksilahkeinen maailmassa, joka ei välittänyt flirttailuistani! Ei, vaan tämä psykiatri on nainen ja pitää praktiikkaansa ihan Dollywoodin keskustassa. Arvostettu psykiatri ja hypnoterapeutti nimeltään Tessa Lindfors.

Shania ei ehdi vastata asiaan juuta eikä jaata, sillä Milla Metso rientää hotellista juosten auton luo.

Milla: Aida! Odottakaa!
Aida: Milla! Sinähän jäädyt ilman takkia täällä! Mutta ihanaa, että sain vielä nähdä sinut!
Milla: Tuota.. mahtuisinko minä teidän kyytiinne? Minulla alkaa vapaa ja pitäisi päästä Dollywoodiin siskoni luo.
Aida: No ilman muuta pääset! Riennä pian hakemaan takkisi ja tavarasi!

Shania: Mitä helvettiä sinä tuollaista menit lupaamaan?! Hädin tuskin me mahdumme autoon matkalaukkuinemme!
Aida: Mutta kun, no myönnetään. Minä hieman ihastuin Millaan. Ajattelin, että ehkä voisin kerrankin seurustella vähän pidempään jonkun kanssa kuin vaan maata kerran.
Shania: No, edistystähän tuo olisi sinun tapauksessasi. Mutta mietin silti, KUINKA me muka mahdumme autoon?!

Hetkeä myöhemmin pienen tuskan ja sähellyksen jälkeen.

Shania: Juu kiitti vaan, Aida. Täällä takapenkillä laukkupinon alla onkin yhtä juhlaa!
Aida: Eipä kestä! Kyllä sopu ja seksikkyys sijaa antaa!

to be continued...

Tarinassa mukana: Vaasa, Cumulus Hotel Vaasa, Rewell Center
Ninnin Celebrate Disco Doll, Kasvaneen Pikku Juniorin uutena kroppana Tommyn kroppa

8 kommenttia:

  1. Olipas kiva juttu taas ja hieno auto,aika tylsä paikka tuo Vaasa oli.Hienoja kuvia,onkohan tuo Anders tosiaan Caitlinin katoamisen takana,toivottavasti pian selviää.

    VastaaPoista
  2. Anders taitaa kyllä olla tekijä, mutta juonessa on vielä mutkia ja kaikkea kummallista. Esimerkiksi se, MIKSI Anders sieppasi puolitutun naisen, saattaa herättää ihmetystä lukijoissa. Oliko sittenkään pelkkä puolituttu Andersin puolelta...? ;)
    NINNI<3

    VastaaPoista
  3. Voi ei taas, mitä ilmeitä! Aivan mahtavaa. Ei ollut parasta matkailumainosta Vaasalle. Kerran kävin siellä ystävän luona, mutta ei kyllä jäänyt mitenkään mieleen ja itse sentään olen kotoisin Kajaanista! Mikä tuo auto on ja miten nuo nuket saatiin mahtumaan sinne sisälle? Mikä nukke Shania on alun perin? En muista onko koskaan ollut puhetta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D Auto on mikä lie, sain työkavereilta joululahjaksi. Nukkein tunkeminen autoon olikin sitten haastavampi juttu :D Shania on Hello Kitty Barbie, mutta eihän sitä enää tunnista, kun sille on rootattu erilaiset hiukset ja ripset.
      Ninni

      Poista
  4. Ihana auto Aidalla!

    Onneksi Shania sai vähän lepoa ja lomaa.

    VastaaPoista
  5. Tosi hieno tuo auto! Vaikea uskoa, että Anders on murhaaja/sieppaaja, vaikka en kyllä uskonut myöskään Rodionin olevan Caitlinin kohtalon takana. Jännä nähdä, mikä on totuus! X.

    VastaaPoista
  6. En yhtään ihmettelisi jos Anders olisikin hipelöinyt niitä Lunan kenkiä! Tai jos se on jotenkin lavastettu? Vaikuttaa olevan ihan pihalla tapahtumista. Hienot kalterit muuten. Onko tuo jonkin eläimen häkki oikeasti, vai mikä?

    Olipas tyrkky vastaanottovirkailija! Ja Aida kun lupasi, ettei kutsu miehiä huoneeseen, niin kyllä mulle tuli mieleen, että jonkun naisen se saattaa kutsuakin. Reissu näytti kuitenkin tekevän hyvää Shanialle, vaikka joutuikin sietämään Aidan naiskentelua vieressä. Ehkä se nyt viimeinkin ja viimeistään terapiassa ymmärtää, ettei tarvitse miestä ollakseen kokonainen, ja se mahdollinen kunnollinen mies olisi vain plussaa. Lähteekö Aida mukaan terapiaan kuten toimi Caitlinin kanssa? Odotan jo innolla niitä tulevia sessioita. :-)

    -Aurora

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Auroralle on luvassa terapiasessiota heti ensi kuun puolivälissä! Saa nähdä, huoliiko Shania Aidaa mukaansa. Ne kalterit on joku vanha keittiön kuivauskaapin ritilähylly, mutta jostain kumman syystä siinä oli sopivasti sellainen ihme luukku, joka oli täydellinen sellin ovi :D
      Ninni

      Poista