sunnuntai 12. marraskuuta 2017

Osa 127 Halloween 2017

4.10.2017 Caitlin Jäykkä, kadoksissa 18 päivää.

Shanian paras ystävä Nichelle on tullut Suomeen noin viikoksi ystäväänsä tukemaan ja tuonut näytille hiljattain syntyneen tyttövauvansa. Nichelle on juuri saapunut Shanian luo.

Nichelle: Moi! Tässä me nyt taas olemme.
Shania: Ihanaa, että jaksoit tulla taas minua tervehtimään. Näen vaan painajaisia Caitlinista. Osassa unia Caitlin hymyilee ja juttelee hassuja, yhtäkkiä Rodion vaan ilmestyy jostain ja vie hänet. Ja sitten Caitlinia näytetään ikään kuin ylhäältä käsin, kun hän makaa kuolleena Rodionin kamalissa muovikelmuissa!

Nichelle: Oi tuohan on ihan kamalaa! Miten sinä kestät? Älä nyt suutu, on ihan pakko kysyä. Eikai anoreksiastasi ole näkyvillä merkkejä..?
Shania: Ei mitään sellaista. Ei minulle tosin ruoka paljoa maita, mutta eiköhän se ole näissä olosuhteissa ihan normaalia.
Nichelle: Onko poliisi saanut Rodionista mitään johtolankoja?
Shania: No ei mitään! Miestä ei löydy koko maan kamaralta! Mutta menkää pikkuisen kanssa istumaan, keitän meille kunnon kahvit. Sain äidiltä synttärilahjaksi haaveilemani kahvimyllyn.

Tytöt siirtyvät ruokailuhuoneeseen ja Shania tuo kahvipannun pöytään.

Shania: Siinä olisi nyt aitoa kahvia, oleppa hyvä. Ostin meille donitsitkin.
Nichelle: Kiitos, ei olisi minun takiani tarvinnut. Ne viime lauantain syntymäpäiväsi olivat melko.. hurjat. Siinä niitä onnittelukortteja nyt on.

Shania: Juu tässähän näitä. Adalialta, Xara'sin tytöiltä, Viciltä bändeineen, Andersilta tuo Barbie-kortti ja sitten Olivialta ja Dickiltä tuo yksi. Mitä muuten tarkoitit sillä, että synttärini olivat hurjat? Ilmeisesti Pinkissimon katastrofaalista ensikeikkaa?

Nichelle: No tietysti tarkoitin sitä. Hitto että se teidän rumpalinne meni sekoilemaan. Onneksi olen rumpali ja pystyin auttamaan teitä.
Shania: Jos sinä et olisi tullut korvaamaan Raakelia, keikka olisi mennyt täysin pilalle. Vaikket edes tuntenut biisejämme, soitit todella hyvin. Kiitos vielä kerran siitä!
Nichelle: En kaipaa kiitosta. Minähän tulin Tokiosta asti sinua tukemaan! Ja tietysti perheeni halusi nähdä tämän pikkuisen. Mikäs lehti sinulla siinä on?
Shania: Ne vuotuiset Suuri Snadi-messut ovat taas ensi viikolla. Menen sinne esittelemään niitä uusia Fashionistas-Barbieitani.

Nichelle: Oi, sinne olisi ollut kiva tulla pitkästä aikaa, mutta olen silloin jo takaisin Tokiossa.
Shania: Menen messuille sen takia, etten koko ajan vaan pohtisi Caitlin-parkaa. Yritän nytkin olla ajattelematta häntä jossain ojan pohjalla. No, jokos tuolla pikku kullalla on nimi? Tytöstä ei muuten vielä näy, että isä on aasialainen.
Nichelle: On meillä Ichiron kanssa pari nimeä, mutta emme vielä ole varmoja, kumman valitsemme.

Shania: Älä kerro niitä vielä minulle, haluan kuulla tytön nimen vasta nimenantojuhlissa. Ihanaa päästä luoksenne Tokioon sitten kun ne juhlat pidetään. Hei minulle ei oikein maistu kokonainen donitsi, syödäänkö puoliksi tuo, jossa on suklaata ja bomadaa?
Nichelle: Tehdään niin.
Shania: Siinä sinulle suurin osa, minä syön tämän pinkin palan.

Shania haluaa pidellä Nichellen pienokaista.

Shania: Oi että, miten hän on niin kamalan pieni! Nuo pikku kädet ja kaikki!
Nichelle: Minulla ja Ichirolla olisi sinulle eräs tärkeä kysymys. Ymmärrämme täysin, jos kieltäydyt. Siskosi on kadonnut, kenties kuollut. En pysty kuvittelemaan, miltä sellainen voi tuntua. Caitlin on vieläpä minunkin ystäväni ja ikävöin jopa hänen kännihöpinöitään!
Shania: Sepä se.. Epätietoisuus hänen kohtalostaan raastaa tässä eniten. Mutta mikä se tärkeä kysymys on?
Nichelle: Suostuisitko lapsellemme kummiksi? Kiitos muuten kahvista, oli erinomaista!

Shania: Oh, ai minä kummitädiksi tälle söpölle pikku kullalle?! Tottakai minä suostun! Oi Nichelle, sehän on suuri kunnia minulle! Oi kiitos, onnistuit jälleen piristämään minua hiukan. Tai te molemmat. Etenkin tämä pikku hyrrä tässä sylissäni. Juu, olet sinä sellainen pikku hyrrä, sellainen pikku hyrrä, juu!

Jonkin ajan kuluttua Nichellen täytyy lähteä. Shania lähtee häntä saattamaan Barbien Herkku-Torille saakka.

Nichelle: Minä tulen vielä käymään monta kertaa, ennen kuin lähdemme takaisin kotiin. Lähdemme luultavasti 8. päivä sunnuntaina illalla.
Shania: Oi tule ihmeessä! Ja ota tämä tuleva kummityttöni joka kerta mukaan!
Nichelle: No enhän minä kestä olla tytöstä sekuntiakaan erossa. On tämä äidinvaisto sitten ihmeellinen asia.
Shania: Saapa nähdä, saanko kokea äitiyttä koskaan. Anders kyllä tuntuu olevan juuri se oikea minulle. Ehkäpä perustamme hänen kanssaan perheen.
Nichelle: Shania kulta, kunhan nyt et taas kiirehdi, ettei tule suuria pettymyksiä.  Mutta joo, Anders vaikutti kyllä kunnon mieheltä synttäreilläsi. Pyydä hänet ensi kerran tänne kun tulen!
Shania: Tehdäänpä niin! Nyt vaan lämpimät takit ylle, ulkona on jo kylmä.

12.10.2017 Caitlin Jäykkä, kadoksissa 26 päivää.

On torstai-ilta ja Shania pakkaa uusinta Barbie-sarjaansa laatikoihin lauantain Suuri Snadi-messuja varten. Silloin ovikello soi.

Shania: Hmm... Taidan ottaa näytille tämän mummilta saamani My Size-Barbienkin. Äh! Kukahan siellä ovella nyt on? Toivon aina ovikellon soidessa tulijan olevan Caitlin tai Nichelle, mutta se ei taida olla mahdollista.. Caitlin on joutunut psykopaatin exäni uhriksi ja Nichelle palasi Tokioon jo sunnuntaina.

Tulija ei kovasti miellytä Shaniaa. Nimittäin hänen isänsä.

Shania: No! Mitä sinä haluat?
Jonathan: Voi Shania kulta, älä ole minulle vihainen! Anna minun edes yrittää selittää!
Shania: No, tulkaa sitten muutamaksi minuutiksi, kerran pikku Juniorkin on mukana.

Shania: Junior hei, älä avaa sitä laatikkoa. Se on pakattu jo.
Pikku Junior: Pakattu jo...

Shania: En pysty edes katsomaan sinua silmiin, isä. Rodion on vienyt meiltä perheenjäsenen ja sinä se vaan asustelet sen murhamiehen pikkusiskon kanssa auvoisessa aviossa! Millainen ihminen pystyy elämään naisen kanssa, jonka veli murhaa oman tyttäresi?! Onko se noitalumppu niin mahtava sängyssä?!

Jonathan: Kuuntelisit nyt! Vaimoni ei tiedä asiasta yhtään mitään! Hän vannoo, ettei ole nähnyt veljeään aikoihin!
Shania: Joo niin varmaan! Miksi Nana sitten ei osallistunut Caitlinin suuretsintöihin?! Joko hän peitteli Rodionin hirmutekoja tai sitten hän vaan ei viitsinyt tulla mukaamme, koska tiesi etsinnän olevan turhaa, koska hän tiesi jo Caitlinin kuolleen! Eikös hän vielä sanonut, ettei pääse etsintöihin mukaan, koska hänellä on niin tärkeä tapaaminen? Tottakai hän tapasi veljensä!

Jonathan: Usko minua tyttö hyvä, Nana ei liity asiaan mitenkään. Hän uskoo jopa, ettei veljensä edes tekisi sellaista! Ei nyt, koska Nanahan on tavallaan Caitlinin äitipuoli. Joko Rodion tosiaankaan ei ole vienyt Caitlinia, tai jos onkin, vaimoni ei koskaan pettäisi luottamustani ja osallistuisi moisiin kauheuksiin!

Shania: Uskon vasta jos saan pitäviä todisteita asiasta. Nyt ulos täältä!
Jonathan: Kyllä me menemme, mutta minä en luovuta! Vielä minä Caitlinin löydän! Ja samalla minä todistan poliisien olleen väärässä Pasuunamurhaajan paluusta ja puhdistan vaimoni maineen!
Pikku Junior: Äitin luo...
Jonathan: Joo nyt palataan takaisin äidin luo.
Shania: Poika on tänne aina tervetullut, mutta sinä et ole, ennen kuin tuot niitä todisteita tuohon pöytään!

14.10.2017 Caitlin Jäykkä, kadoksissa 28 päivää

On lauantaiaamu ja Suuri Snadi-messut. Anders on parkkeeraamassa autoa ja on sanonut Shanialle kantavansa molemmat Barbie-laatikot ja Ikean kassin Otahalliin. Shania etsii sisäänkulkua, joka olisi tarkoitettu näytteilleasettajille.

Shania: Hmm.. Tämä näyttää olevan pääsisäänkäynti asiakkaille. Hitto että nämä kirotut messut järjestetään täällä Espoossa tänä vuonna! Ensin koko mokomaa Otahallia ei meinannut löytää ja nyt ei löydy oikeaa ovea sisään. Ja tänne jäätyy! Oi miksi tätä ei järjestetty Vantaan Energia-Areenalla kuten aina ennenkin, vuodesta 2013 saakka?!

Shania: Minä menen nyt näistä ovista, ihan sama!

Lopulta Shania ja Anders kohtaavat ja löytävät vuokraamansa esittelypöydän.

Anders: Ohhoh! Ompa tämä valtaisa sali! En malta odottaa, että pääsen katselemaan pienoisrautateitä ja autoja!
Shania: Jipii...huooh.

Shania: Jos kerran olet niin innoissasi, ole hyvä ja ala purkaa nukkejani laatikoista. Minua ei huvita yhtään. Missähän se Nicolakin viipyy?

Xara'sin Nicola saapuukin pian yhdessä markkinointivastaava Francinen kanssa ja nelistään he laittavat Shanian Barbiet pöydälle seisomatelineisiinsä.

Nicola: Ompas kyllä upea sarja Fashionistoja!
Shania: Noh, onhan minulla näitä nukkeja...
Nicola: Älä nyt ystävä hyvä ole noin masentuneen oloinen, meillä on hyviä uutisia!
Francine: Todellakin! Odotas vaan kun kuulet!

Francine lätkäisee Shanian käteen tuoreen aikakausilehden ja lukee hänelle innoissaan ääneen.

Francine: Katso, Pinkissimo pääsi jopa Style-lehden KANTEEN! Teitä pidetään jopa muoti-ikoneina! Ja täällä lukee:"Pinkissimo villitsee nuorisoa!"

Francine: Ja teistä on juttu KESKIAUKEAMALLA! "Sensuroimattoman räävitöntä tyttöenergiaa!" "Känninen rumpali otti jalat alleen, sai potkut kesken keikan!" Sitten täällä selitetään: Onneksi yhtyeen kitaristin Shania Simmonsin rumpaliystävä Nichelle MacFarlane ryntäsi yleisöstä kannujen taakse ja pelasti tilanteen. "Soitimme Shanian kanssa aiemmin bändissä nimeltä Glamour Bonsais, Shania soitti siinä viulua" kertoo Nichelle MacFarlane. Nykyään Tokiossa asuva nainen naurahtaa lopuksi: "Olipa hyvä sattuma, että laitoin ylleni roosan värisen mekon Shanian keikalle. En niin pahasti erottunut sieltä lavalta kun olin lähestulkoon Pinkissimon väreissä." Ja sitten tässä lukee, että Roosa nauha Syöpäsäätiö kiittää keikalta saaduista tuloista, jotka säätiölle lahjoitettiin. Ja lopussa on vielä maininta: "Yleisö karjuu hurmiossa: Mitä v*ttuu?!"

Shania: Siis....TÄH?! Eikö keikka mennytkään täysin hurlumheiksi??!!
Nicola: No meni! Mutta juuri siitä syystä olette nyt niin POP ettei mitään rajaa!
Francine: Se Raakelinkin kännitempaus siis oli vaan hyvää julkisuutta, koska herätti niin paljon kohua. Mutta Pinkissimossa Raakel ei silti enää soita. Joudumme etsimään uuden rumpalin ja pian!
Anders: No mutta mehän olimme Shanian kanssa eräässä rantakahvilassa loppukesästä, ja joku vaalea nainen ruikutti Shanialle, että eikö hänen rumpaliystävällään olisi tilaa bändissä!

Shania kertoo Memen ystävästä Merjasta, joka toisen ystävän Siljan mukaan on loistava rumpali. Nicola ja Francine innostuvat asiasta heti ja pyytävät Shaniaa hankkimaan tuon Merjan puhelinnumeron. Juuri silloin Roberta ja Jiamei saapuvat Lahdesta.

Roberta: Mistäs te täällä niin vouhotatte?
Francine: No Pinkissimon keikasta! Se oli suuri hitti!
Jiamei: No me ollaan Robertan kaa ihan fanei!

Silloin Tammisaaresta saapunut tuttava Ellen marssii Shanian pöytään ystävänsä Perin kanssa.

Ellen: Moi pitkästä aikaa! Mitä kuuluu?

Shania: No tässä ovat poikaystäväni Anders sekä uuden bändini manageri Nicola ja PR- sekä imago-expertti Francine.
Ellen: Hauska tutustua! Tai saattaa se olla, että olemme törmänneet joillain messuilla aiemminkin! Kuulinkin muuten siitä Pinkissimosta! Entäs te, Roberta ja Jiamei?
Jiamei: Hyvää meille kuuluu.

Ellen: Me tulimme vasta ja nyt on ostettu jo vaikka mitä! Mutta me lähdetään Perin kanssa jatkamaan kierrosta. Upeita Fashionistoja muuten!
Shania: Kiitos!

Shania haluaisi hieman lähteä kiertelemään muiden pöytiä.

Shania: Me käymme Jiamein kanssa nopeasti naistenhuoneessa, hakemassa kahvit ja hieman kiertelemässä pöytiä. Pärjäättekö tässä sen aikaa?
Roberta: No totta kai! Menkää vaan! Äläkä pelkää, emme myy Fashionistojasi!

Shania ja Jiamei eivät ehdi lähteä minnekään, kun eräs nuori nainen nimeltä Kiran tulee äitinsä kanssa kyselemään Shanian nukeista.

Kiran: Moi. Mitä toi pinkkimekkonen maksaa?

Shania: Valitettavasti ne eivät ole myynnissä, esillä vaan.
Kiran: Aijaa.. Harmi, mä oon niin kauan ettiny tota yhtä.

Ja heti kun Shania ja Jiamei yrittävät lähteä kierrokselleen, on jo seuraava asiakas Shanian nukkeja kyselemässä.

Shania: Olen pahoillani, mutta nuket eivät ole kaupan. Tuossa käytävän toisella puolella näkyy myyjä, jolla on Barbieita älyttömästi myynnissä ja kuulemma pilkkahintaan. Nainen on hiljattain lopettanut keräilyn ja myy nyt koko kokoelmansa pois.

Jiamei ei jaksakaan lähteä kierrokselle, vaan istuutuu alas ihastelemaan Shanian nukkeja.

Shania: Anders hei, en viivy kauaa.
Anders: No kunhan minä pääsen sitten tuijottelemaan niitä rautateitä!
Shania: Pääset, pääset.

Ensiksi Shania menee hakemaan kahvia. Tänä vuonna varsinaista kahvilaa ei ole lainkaan, pelkkä pikkuinen hodarikoju, josta saa myös kahvia. Ja siinä sitten jonottaakin puolet Otahallin asiakkaista! Shania seisoo ja seisoo..

Juuri sillä välin salia kiertää tarjoilija kahvikärryn kanssa!

Tarjoilija: Päivää! Maistuisiko teille tuore kahvi?
Roberta: No mikä ettei!

Viimein Shaniakin on saanut oman kahvinsa ja yrittää löytää naistenhuoneen jostain.

Shania: Hei anteeksi, missähän päin täällä mahtaa olla wc?
Äkäisen näköinen ukko: Tuolla käytävällä vasemmalla.

Lopulta Shania pääsee kiertelemään myyntipöytiä.

Shania: Oi että miten ihana tuo pinkki muovikuusi! Sopisi olohuoneen pöydälle. Mutta ei ole edes halloween vielä ja joulukoristeita jo kaupataan..

Shania: Äh, ei nyt löydy oikein mitään kivaa saatika tarpeellista...

Sillä välin Roberta on innoissaan Shanian esittelypöydän luona.

Roberta: Ja sitten kun se kosketinsoittaja aikoi jo lähteä pois lavalta masentuneen näköisenä, ryntäsikin Nichelle yleisöstä rumpuja soittamaan! Se oli IHAN MIELETÖNTÄ!
Nicola: Loistavaa, että piditte showsta. Saa nähdä, millainen rumpali se Shanian tuttava on.
Anders: Se Meme, jonka ystävä se rumpali-Merja on, on tavallaan Shanian vihamies. Shanian täytyy nyt siis ottaa vihamieheensä yhteyttä saadakseen sen Merjan puhelinnumeron.
Nicola: Ai siis SE Meme??!! No herranjestas, kyllähän minä hänet tunnen! Hän oli eräässä palaverissa vuosia sitten Xara'sin vanhoissa tiloissa. Shania seurusteli silloin erään poliisin Sebastianin kanssa ja kesken palaverin alkoi kamala kissatappelu!
Francine: Mistä ihmeen syystä?
Nicola: No Shania muistaakseni kävi sen Memen kimppuun, koska hän flirttaili Shanian poikaystävälle. Nämä Meme ja Sebastian ovat olleet kai siitä asti yhdessä.
Roberta: Juu niin ovat ja ovat edelleen! Shania-raukalle on kyllä tapahtunut kaikkea kamalaa viime vuosien aikana. Kumpa Caitlin edes löytyisi elossa! Nyt Shanialla ainakin on mahtava poikaystävä!
Anders: Noh, noh. Ihan tavallinen pulliainen minä olen.
Jiamei: No sellast tavallista Shania just kaipaa nyt. Ku vertaa esim sen viime aikasiin exiin; sarjamurhaaja, idiootti DJ ja keski-ikänen seksihullu!

Shania palaa juuri kierrokseltaan ja Jiamei nousee hänen tuolistaan.

Shania: Hei rakas! En löytänyt mitään kiinnostavaa. Puhuitteko mistään, mikä liittyisi minuun?
Anders: Öö... Ei, emme sanaakaan sinusta!
Shania: No mutta menehän sinä nyt vuorostasi ihastelemaan junia ja autoja. Niitä näytti olevan aika paljon tuolla ihan toisessa päädyssä.
Anders: Ei kuule kahdesti tarvitse käskeä!

Anders rientää innoissaan pienoisrautateitä katselemaan.

Anders: Ohhoh! Siinähän menee ihan nykypäivän juna ja kunnon vauhtia!

Anders: Siinä sitä sitten on vanhempaa sorttia. Oi kun olisi itsellänikin aikaa rakentaa tällaisia...

Seuraavaksi Anders unelmoi kaiken kokoisista leikkiautoista.

Anders: Kun olisi kotona paikka tuollaisille...

Anders: No osa näistä mahtuisi kyllä ihan hyllyllekin. Pitäisikö ostaa yksi?

Kierroksensa lopuksi Anders vielä hurmioituu täysin valtavasta figuurista, joka yhtäkkiä seisoo hänen edessään. Andershan on, mitäs muutakaan, kuin suuri Star Wars-fani.

Anders: Wauu.... Päivää, päivää. Haluatko muuttaa olohuoneeni nurkkaan? Hitto! Ei minulla olisi ikinä tuollaiseen varaa. Eikä kyllä varmaan edes mahtuisi olkkariin...

28.10.2017 Caitlin Jäykkä, kadoksissa 1 kuukausi, 12 päivää

 Ympäri maailmaa vietetään halloweenia. Shanialla on tuona lauantaina työkeikka, joten hän on päättänyt juhlia halloweenia vasta marraskuun puolella pyhäinpäivänä. Sekin sattuu sopivasti lauantaille.

Shania saa mallikeikkansa jälkeen illalla Lahdesta iloiset terveiset Adalialta. Roberta ja Jiamei viettävät halloweenia Shanian lahjoittamissa mekoissa Jiamein sisustamassa kartanossa.


4.11.2017 Caitlin Jäykkä, kadoksissa 1 kuukausi, 19 päivää

On pyhäinpäivä ja Shania on päättänyt pitää halloweennaamiaiset kotonaan. Hän on kutsunut juhliin ystäviä, sukulaisia sekä työkavereita, mutta kovin moni on jollain tapaa estynyt tulemasta. Shania on murheen murtama odotellessaan vieraitaan merenneidoksi pukeutuneena.

Shania: Kaikki nämä viime vuodet me olemme viettäneet halloweenia nelistään tutulla tyttöporukalla... Minä, Nichelle, Caitlin ja Aida. Nyt Nichelle asuu kaukana Tokiossa, Caitlin-parka on kadonnut ja Aida on minulle verisesti suuttunut, koska hän pitää minua syyllisenä Caitlinin katoamiseen...

Shania on kutsunut juhliinsa siskonsa Sineadin, siskopuolensa Sonjan ja Jillin, veljensä Juniorin tyttöystävineen, Caitlinin miehen Jaakon lapsineen, isän puolelta serkkunsa Olivian poikaystävineen, äidin puolelta serkkunsa Laurenin, Adalian tytöt Robertan ja Jiamein, Xara'silta Nicolan, Mildredin sekä Francinen, työkavereistaan mustat tytöt Deandran, Chantalin, Lakeishan, Ebonyn ja Teyonan sekä vaaleammat neidot Heatherin, Sadun ja Jessican. Pinkissimon jäsenistä hän on kutsunut ainoastaan Iineksen, jota pitää ainoana järkevänä bändinsä jäsenenä. Lisäksi hän lähetti kutsun Vic Miloville. Shania on kutsunut myös Caitlinin serkut Ilonan, Oonan ja Emilian. Ilman muuta rakas Anders on kutsuttu ja hänen pikkusiskonsa Ulrica myös.

Mutta Sinead ei halua tulla, hän vaan pohtii Caitlinin kohtaloa yksinään. Jill ei jaksa lähteä prätkällään Turusta, mutta Sonja sentään on tulossa ja tuo kuulemma seuralaisenkin tullessaan. Isoveljeen voi aina luottaa; Junior tulee tyttöystävänsä Senjan kanssa, samoin Jaakko kolmen lapsen kanssa. Olivia-serkku on myös tulossa, mutta poikaystävällään Dickillä on muuta menoa. Lauren-serkku onneksi tulee, mutta valitettavasti Adalian tytöt Lahdesta eivät pääse, eikä myöskään kukaan Xara'silta! Työkavereista tulijaksi on ilmoittautunut ainoastaan Satu poikaystävänsä Sepon kanssa! Pinkissimon kiippari Iines sentään tulee, mutta Vic Milovilla on niin kiire bändinsä kanssa, että Victoria pahoittelee Shanialle, ettei kertakaikkiaan pääse. Ei pääse kukaan Caitlinin kolmesta serkkutytöstäkään. Anders tulee luonnollisesti olemaan paikalla, mutta hänen siskonsa Ulricakaan ei pääse.

Shania: Saa nähdä, tulevatko edes he, ketkä lupasivat tulla.. Tämä Barbie saa olla tänään esillä täällä, koska on tämän iltainen mini me.

Shania on helpottunut, kun poikaystävä Anders saapuu ensimmäisenä.

Shania: Voi herranjestas sentään, miltä sinä näytät!
Anderes: Hiffaatsä ketä meitsi feikkaa?
Shania: No tuo ääni ja stadin slangi mukaanluettuna hiffaan kyllä heti. Andy McCoy!

Anders: Hahah! Sain tämän hullun idean tästä komerosta löytyneestä rotsista, että oli pakko toteuttaa se. Tekoviiksiä en alkanut piirtelemään. Mutta sinä se näytät kauniimmalta kuin koskaan!

Shanian veli tyttöystävineen saapuu heti Andersin jälkeen.

Shania: Kiva että tulitte! Mitäs te esitätte?
Junior: Nooh.. Minä olen jonkin sortin cowboy. Senjan mielestä homo-sellainen, koska stetsonini on pinkki!
Senja: Hihih, ihan selvä homppeli-cowboy! Minä esitän pehmonallea.

Junior: Wau miten hieno boolisysteemi! Pitääkin heti maistaa.
Senja: Ei hitto minä kuolen nauruun aina kun katson Andersia! Anteeksi, Andya, hiihhihii!
Anders: Kai sä bööna snaijaat kuka mä oon? Heheh.

Shania näyttää Senjalle, mistä voi ottaa pikku purtavaa.

Shania: Siitä sitten sapuskaa. Voi syödä kunnolla, keittiössä riittää sitä lisää. En ole koristellut muita huoneita kuin olohuoneen ja takkahuoneen, joten te vieraat ette sitten kurki minnekään sorkuiseen keittiöön.
Senja: Ei kurkita! Oi, tuo ruoka-astia on ruumisarkku, hii!

Senja: Sieltä näyttää saapuvan Amerikan serkkunne!

Olivia todellakin saapuu seuraavana ja mitäs muutakaan, kuin ylilyhyessä ja tiukassa minihameessa tapansa mukaan.

Shania: Oh, hi Liv! You are a witch, very nice hat.
Junior: Hi cousin!
Olivia: Hei sjärkut! Mina oppia koko ajan lisa suomi!

Olivia: Junior is... I don't know that word yet.
Junior: Just say cowboy, it's quite an usual expression in Finland too.
Olivia: Ou, okay. And Anders is.. Oh, mina tiedan Hanoi Rocks!

Senja: And I'm a teddy bear!
Olivia: You're so cute! Hjuvin... natti?
Senja: Oi kiitos! Ota boolia siitä!
Olivia: Ilman muta!

Kuinka ollakaan, myös seuraava vieras on Shanian ja Juniorin serkku, kylläkin äidin puolelta. Ja kuten Olivia, on hänkin pukeutunut noidaksi.

Shania: Moi! Ihanaa, että sinäkin pääsit! Täällä on toinenkin noita.
Lauren: Minä huomaan, meillä on näköjään samanlaiset hatutkin. Mutta näytätpäs sinä, Shania upealta!

Lauren: Pinkissimosta tuli sitten varsinainen sensaatio!
Shania: No, niinhän siitä taisi tulla... Mutta tule nyt ihmeessä peremmälle sen luutasi kanssa!

Lauren ja Olivia tapasivat toisensa ensimmäistä kertaa Shanian synttäriklubilla. Siellä ei juurikaan pystynyt juttelemaan musiikin ja fanien kiljunnan takia.

Olivia: Hei Laurel, tjule thane, let's tutustutan!
Lauren: Korjaan: Lauren.
Olivia: Oh god, I'm so sorry! Lauren!
Lauren: Ei tarvitse pahoitella. Ja kiitos mielelläni, tutustutaan vaan!

Kuten aina, Olivia ahtaa sapuskaa suuhunsa kun sitä on tarjolla.

Olivia: Oh... These are.. Nama thosi hjuvia! Taste one of 'em!
Lauren: Ei kiitos, ei ole nälkä.

Olivia kyllä syö Laureninkin edestä. Ja niin nämä kaksi noitaserkkua jäävät tutustumaan toisiinsa.

Shania luottaa kyllä siihen, että siskopuolensa Sonja saapuu paikalle, koska on niin luvannut. Shaniaa jännittää kovasti, millainen Sonjan uusi poikaystävä mahtaa olla. Sonjahan seurusteli baarimikko Jacobin kanssa aiemmin. Mutta Shania on melko varma siitä, ettei Pinkissimon kosketinsoittaja Iines tule, vaikka lupasikin. Samaa hän ajattelee työkaveristaan Sadusta, joka aikoi tulla poikaystävänsä Sepon kanssa. Kukaan muukaan työkaveri ei muka päässyt, joten miksi Satu tulisi? Kyllä Shania yllättyy, kun bändinsä Iines tuleekin, ja heti perässä astelee Satu!

Shania: Iines, hei! Sinä pääsit tulemaan!
Iines: Tottahan toki! Aah, sinäkin olet merenneito!
Shania: Kivaa, että meitä on nyt kaksi! Ja aivan ihanaa, että tulit!

Iines: Ovatko muut bändin jäsenet tulossa?
Shania: Ööh... En minä kutsunut kuin sinut. Ne muut ovat vähän... arvaamattomia...
Iines: Tiedän, mitä tarkoitat. Tämä on minulle siis suuri kunnia, että kutsuit ainoastaan minut!

Mallikollega Satu näyttää varsin tyylikkäältä.

Satu: Valitettavasti Seppo ei päässytkään, hänellä olikin joku TSO:n pyhäinpäivän konsertti.
Shania: Ei se mitään, pääasia, että sinä tulit! Kutsuin useita Dramaattisen malleja, mutta sinä olit ainut, joka vastasit tulevasi! Mutta mitä tai ketä ihmettä sinä esität?
Satu: Etkö nyt näe? Olen ilmiselvästi naispuolinen Fred Astaire! Hmm... Vaikkapa Freda Astaire!

Satu kiertelee esittelemässä itsensä muille vieraille.

Satu: Moi! Ette vissiin tunne minua. Olen Shanian työkaveri Dramaattisella.
Senja: Moi! Olen tämän Shanian isoveljen tyttöystävä. Näytät upealta! Ketä esität?
Anders: Terve vaan, kaunotar! Minä taidan arvata! Sitä tanssivaa äijää, sitä Singing in the rain-tyyppiä!?
Satu: No, juuri sitä. Ja sinä olet Andy McCoy ja ilmeisesti Shanian uusi poikaystävä?

Satu ottaa boolia ja ihastelee julisteita takkahuoneen seinällä.

Satu: Wau mitä komistuksia sillä Shanialla täällä on seinällään...

Satu: Elliot Crane... Hmm... Kuulostaa tutulta. Oikein nimmareita ja viestejä Shanialle! No, Shaniahan on itse kuuluisa muusikko nyt. Ei ihmekään, että hän tuntee tuollaisia uroksia...

Shanian poikaystävästä ja isoveljestä on tullut pikku hiljaa kavereita keskenään.

Junior: No, mitä äijälle kuuluu?
Anders: No ihan jees. Pikkusiskosi kanssa sujuu loistavasti. Hän on vaan niin masentunut kadonneesta siskostanne ja Nichellen ja Aidan takia myös.
Junior: Miksi Nichellen ja Aidan takia?

Anders: No Nichellestä siis vaan sen takia, kun hän asuu niin kaukana. Mutta se Aida saisi jo antaa Shanialle anteeksi. Älytöntä käytöstä häneltä, että hän syyttää Shaniaa Caitlinin katoamisesta. Shanian tuttu ja turvallinen tyttönelikko on hajonnut täysin. Sen takia hän usein vaan makaa, eikä jaksa nousta edes työkeikalle. Saatika sitten bänditreeneihin! Shania ei kovin pidä uudesta bändistään, vaikka väittääkin, että on se myös piristänyt häntä. Etenkin nämä tuoreet uutiset debyyttikeikan jälkeen, koska hän oli varma, ettei koko Pinkissimo jatku enää. Mutta bändistähän tuli suuri menestys.

Vaikka lähes kukaan vieraista ei tunne toisiaan, juttelevat kaikki tytöt olohuoneessa leppoisasti. Iines pysyttelee hieman taka-alalla keskusteluista, koska on ujo sosiaalisissa tilanteissa. Noita-serkut Olivia ja Lauren ovat keskustelleet koko illan ja ovat jo ylimpiä ystävyksiä.

Senja: Oletko, Satu pitkään tehnyt mallinhommia?
Satu: No joitain vuosia. Dramaattiselle päädyin siskoni Sinin kanssa vuonna 2013, kun Westend Hall:ssa oli Alexandra McKingin muotinäytös. Sini muutti myöhemmin Daisylandiin ja minä tapasin poikaystäväni Sepon. Häntä epäiltiin kerran Pasuunamurhaajaksi, koska hän soittaa pasuunaa TSO:ssa. Mitäs sinä teet työksesi?
Senja: No, minä olen tietokonenörtti. Se minua ja Junioria yhdistääkin. Koodailen pelejä.
Satu: Ohhoh! Minä en sellaisesta ymmärtäisi mitään!

Seuraavaksi Shanian luo saapuu Sonja odotettu seuralainen mukanaan. Shanian pettymys on suuri ja Junior ja Anders katselevat seuralaista ihaillen. Hän on nimittäin nainen, eikä mikään uusi poikaystävä.

Sonja: Moi! Jäikö meille yhtään boolia?

Sonja: Tässä on uusi ystäväni Luna Lupus ja me esitämme ihmissusipariskuntaa! Ja ennen kuin ehditte kysyä; hänen nimensä todellakin ON Luna Lupus. Ei ole mikään tälle illalle keksitty ihmissusi-nimi.
Luna: Hei vaan... pojat.

Anders menee katsomaan moista kaunotarta vallan lähempää! Shaniaa ärsyttää moinen.

Anders: Nuo sinun silmäsi... Ilmeisesti Cyber Shopin piilarit?
Sonja: Uskokaa tai älkää, ne ovat ihan hänen omat silmänsä.
Anders: Mutta.. Ne ovat niin vaalean vihreät, ettei tuollaisia olekaan! Ne ovat aivan lumoavat!

Luna: Minä tiedän, herra McCoy.

Shania haluaa saada lumoutuneen miehensä Lunan luota pois ja tunkee väliin esittelemään itseään.

Shania: Tervetuloa naamiaisiin! Olen Shania, eli ystäväsi siskopuoli.
Luna: No hei vaan ja kiitos, että sain tulla... kaunotar.
Shania: Ööh.. Kiitos...

Susitytöt vakuuttavat Shanialle mahtuvansa yhdelle tuolille istumaan.

Shanian harmiksi Iines on lähdössä kotiin.

Shania: Mitä? Etkai sinä nyt vielä lähde?
Iines: No, minua hieman pelottaa liikkua täällä keskellä yötä. Lähden mieluummin nyt, kun kello ei ole vielä niin paljon. Enkä minä tunne täältä muita kuin sinut.
Shania: Voi apua, ajattelin otattaa kaikista valokuvan sen mukaan, mitä he esittävät. Eli meistä merenneidoista täytyy nopeasti ottaa kuva ennen kuin lähdet! Tuskin tänne lisää merenneitoja tulee, koska enää sen kadonneen siskoni mies on tulossa lapsineen. Harmi, jos joku pikkutytöistä onkin pukeutunut merenneidoksi!

Niimpä Shania ja Iines poseeraavat merenneitoina ja Shanian mini me-Barbiekin on kuvassa mukana.

Valitettavasti myös Olivia ja Lauren päättävät lähteä. He ovat suunnitelleet hurjaa yökerhokierrosta, jossa Lauren toimii oppaana. Näin ollen Shania haluaa myös heistä kuvan, koska he molemmat esittävät noitia.

Junior on aikeissa hakea lisää boolia, kun hän hämmentyy pahan päiväisesti huomatessaan takkahuoneen nurkassa tapahtuvan menon. Luna istuu Sonjan sylissä ja naarassudet käpälöivät toisiaan!

Junior: What a Hell??!!

Junior pyytää siskonsa välittömästi Sonjan ja Lunan touhua katsomaan. Shania järkyttyy näkemästään.

Junior: Siinäs näet, puhuin totta! Äsken he vielä olivat suht kiltisti, mutta nyt Luna lieraa Sonjan päällä kiihottuneena ja Sonjakin voihkii hiljaa!
Shania: Siis ei voi olla totta! Kun Sonja kertoi seuralaisestaan, odotin jännityksellä millaisen miehen hän mukanaan toisi. Sitten petyin, kun hänellä olikin vaan ystävä mukanaan. Vaan eipäs näköjään ollutkaan! Hän todellakin toi seuralaisensa!

Junior: Mutta mitä hittoa?! Miten Sonja yhtäkkiä on lesbo? Hänhän oli pitkään Jacobin kanssa ja minäkin panin häntä!!
Shania: Muistan kyllä senkin katastrofin. Mutta ettehän te tienneet Sonjan kanssa olevanne sisaruksia silloin kun seurustelitte lyhyen aikaa.
Senja: Mitäs helvettiä täällä puhutaan?! Junior, oletko oikeasti ollut sängyssä oman siskosi kanssa??!!

Junior: Senja kulta, älä nyt hermostu.
Senja: Ai EN VAI?!
Shania: Ei oikeasti kannata hermostua, minä voin todistaa, että se oli oikeasti vahinko. Typerän naistenkaataja-isämme syytä sekin! Sonja ja Junior olivat molemmat isän silloisessa ohjelmistofirmassa Avantguardsissa töissä ja ihastuivat siellä.
Junior: Emme ehtineet olla pitkään yhdessä kun saimme tietää olevamme sisaruksia.

Anders: Mitäs jännää siellä puhutaan?
Senja: Ei sen jännempää kuin että poikaystäväni vaan on pannut omaa siskoaan!
Anders: Whaat...?

Silloin Caitlinin ja Jaakon lapset ryntäävät huoneeseen.

Katja: Hyvää halloweenia!!!
Shania: Jestas! Olettepa te hienosti pukeutuneita! Missäs isänne on?
Jenna: Iskä näyttää niin nololta, että me juostiin tänne ennen sitä.

Jenna on pukeutunut enkeliksi, Jonna perhoseksi ja Katja vampyyrilepakoksi.

Luna: Tulipas tänne syötävän söpöjä lapsia!
Sonja: Ihaniahan he ovat. Mutta jatkahan nyt minun huulteni syömistä!

Shania nostaa Katjan syliinsä.

Shania: Huh, kylläpäs sinä jo painat!
Katja: No mä täytän kohta viisi!
Shania: No minne se isänne nyt on jäänyt?

Katja lähtee juoksentelemaan ympäriinsä.

Katja: Wau! Onko tää lepakkolinna tehty mua varten?
Junior: Saattaahan se ollakin!

Autistinen ja pelokas Jonna piileksii Shanian selän takana.

Anders yrittää jutella Jonnalle, mutta silloin Jenna kiipeää tuolille ja sanoo jotakin, mikä särkee juhlijoiden sydämet.

Jenna: Mä pukeuduin enkeliks siks, että jos äiti on Taivaassa enkelinä, ehkä Jumala lähettää sen kotiin ja ottaa minut sinne äidin sijaiseks!

Myös seuraava tapahtuma on sydäntä särkevä. Tyttöjen isä Jaakko saapuu vihdoin juhliin ja kaikki menevät sanattomiksi.

Jaakko: Huruluiksista vaan! Caitlin täs!

Shania: Voi taivaan vallat, Jaakko! Mitä ihmettä sinä..
Jaakko: Minä ajattelin pukeutua Caitliniksi. Tuntuu kuin olisin häntä lähempänä näin. Onneksi hän säästi nämä isot äitiysmekkonsa, tämä oli ainut, joka mahtui ylleni. Tunnen Caitlinin tuoksun tässä mekossa...
Shania: Voi sinua kulta-raukkaa, ihan tässä itku tulee.

Satu on lähdössä juhlista, joten Shania joutuu pyytämään Jaakkoa heti poseeraamaan naamiaiskuvaan, vaikkei haluaisi. Kategoria on toisia ihmisiä esittävät vieraat. Jaakko esittää kadonnutta vaimoaan, Satu naispuolista Fred Astairea ja Anders Andy McCoyta.

Kaikki ovat vaivaantuneita Jaakon seurassa. Anders yrittää kysellä, miten rikkonaisella perheellä menee.

Anders: No miten se arki teillä on sujunut?
Jaakko: Kaikki on paskaa. Täyttä paskaa.
Jenna: Iskä itkee joka yö ja sitte me mennään siskojen kans iskän viereen. Ja sitte me itketään yhessä.
Anders: Voi hyvä tavaton, oi olen niin kamalan pahoillani teidän puolesta..

Juhlat jatkuvat ja Jaakko istuskelee vaan yksinään boolia kitaten. Alkaa olla keskiyö.

Jonna: Iskä, kuu. Iskä. Iskä KUU!
Jaakko: Juu, juu tyttö-kulta. Mennään vaan ulos katsomaan kuuta.
Junior: Mitä Jonna haluaa? Hän puhuu niin harvoin, että kiinnostaa tietää. Puhuuko hän taas eläimistä?
Jaakko: Ei vaan hän jäi tänne tullessa tuijottamaan täysikuuta. Lupasin hänelle, että mennään vielä myöhemmin sitä katsomaan.

Yhtäkkiä Sonja tulee ilmoittamaan Shanialle, että heidän täytyy Lunan kanssa lähteä. Luna nojaa takkaan ja näyttää hieman tuskaiselta.

Sonja: Oi Shania, olen todella pahoillani, mutta me lähdemme nyt. Lunalle tuli yhtäkkiä joku kiireellinen meno!
Shania: Äh, no nyt pitää kerätä sitten teidät kaikki eläimiä esittävät yhteiskuvaan.

Lunalla on selvästi kiireellinen tapaaminen jossakin, sillä hän ei malta pysyä paikoillaan kun kuvaa otetaan. Eläinhahmoiksi ovat pukeutuneet ihmissudet Luna ja Sonja, pehmonalle-Senja sekä pikku tytöistä Katja on vampyyrilepakko ja Jonna perhonen.

Luna säntää pois juhlista jättäen jopa tyttöystävänsä jälkeensä!

Sonja: Luna! Minne sinä nyt juokset? Odota nyt sentään minua!
Luna: Ei, jää tänne. Minun on nyt mentävä!
Katja: Oho! Tulipa tolle tädille hoppu!

Sonja viipyy vielä hetken juhlissa, sillä paikalta kirjaimellisesti karkuun juokseva seuralainen ärsyttää häntä. Samalla otetaan viimeinen virallinen naamiaiskuva ja kategoria on sekalaiset. Siihen kuuluvat ainoastaan Junior cowboyna sekä pikku Jenna enkelinä.

Jonna antaa Junior-sedän ottaa hänet syliinsä, mikä on harvinaista. Junior ja Senja yrittävät lohdutella kaksosia, jotka ovat menettäneet elämänsä tärkeimmän ihmisen. Vaan eipä siinä paljoa sanat auta kun äiti katoaa mystisesti keskellä kirkasta päivää.

Shania puolestaan yrittää vakuuttaa murheen murtamalle Jaakolle, että kaikki kääntyy vielä paremmaksi.

Shania: Minäkin vaivun joka päivä epätoivoon kun ajattelen rakasta Caitlinia. Mutta kyllä elämä aina järjestyy jotenkin. Jotakin vielä tapahtuu, mikä kääntää kaiken paremmaksi. En väitä, että hyväksi, mutta ainakin paremmaksi.
Jaakko: Ei käänny meikäläisen elämä enää mihinkään. Yksinhuoltajana hautaan asti tässä mennään. Rakas emäntä ei tule koskaan takaisin.
Katja: Faija, älä sano noin!!!

Ulkona Luna juoksee pitkin Silky Streetiä ja yrittää juostessaan repiä tiukkaa nahkahametta yltään.

Luna: Ei, ei, ei, minä en ehdi! Se alkaa!

Luna lysähtää maahan ja saa potkaistua toisen nilkkurin jalastaan. Silloin tuntematon nainen nimeltä Anna-Leena kävelee hänen luokseen.

Anna-Leena: Onko neidillä kaikki hyvin? Et kai ole saanut sairauskohtausta? Voinko auttaa jotenkin?
Luna: Voit, JUOKSE!!! JUOKSE HENKESI EDESTÄ!!!

Mutta nainen ei tottele, koska on Lunasta huolissaan. Luna vilkaisee varovasti vasenta kättään.

Luna: Huh!

Sitten hän kääntää hitaasti katseensa oikeaan käteensä...

Luna: Voi ei, en ehtinyt!

Sen jälkeen Lunan nahkakorsetti ja hame repeytyvät hänen yltään. Hän karjuu tuskissaan. Hetkeä myöhemmin Silky Streetin ja Parrukadun risteyksessä huutaa Anna-Leena, viimeistä kertaa. Muutamaa minuuttia myöhemmin kylläisen Lunan huuto kaikuu vertahyytävänä Dollywoodin yössä.

Luna: Auuuuuuu!!!!!!

12.11.2017 Caitlin Jäykkä, kadoksissa 1 kuukausi, 27 päivää

Caitlinin ja Jaakon lapset onnittelevat murheista isäänsä.

Jenna: Iskä, hyvää isänpäivää! Me tehtiin korttikin!
Katja: Joo, hyvää isänpäivää!
Jonna: Hrmh..
Jaakko: Kiitos rakkaat tyttäreni. Ilman teitä en olisi enää tässä...

TOIVOTAN KAIKILLE LUKIJOILLENI RENTOA ISÄNPÄIVÄÄ!!!

To be continued....

Tarinassa mukana:  Suuri Snadi, Espoon Otahalli, Alicen käsityöt, Avasundin käsityöt, Poris Designs, Aviksen Paja, Adalian Halloween-terveiset Lahdesta

Xara + Nicola ja Francine
Adalia + Roberta, Jiamei, vintage Ken ja Allan sekä Lara-kasvoinen Model Muse
Tinttufia + Ellen ja Peri
Kirsikka + Kiran äiteineen sekä Integrityn nukke ja Tommy
Ninnin OOAK Fashionistas (Luna), Monster High Fangelica (Katjan sijaisnäyttelijä),  enkelinukke (Jennan sijaisnäyttelijä), Steffi Love (Anna-Leena) ja Kitchen Setin kokkinukke.
TaruisenAaveen Nichelle vauvoineen vierailulla

17 kommenttia:

 1. Olipa mukavia muistoja ja upeat juhlat! Ja jännitävät, samalla surulliset. Voi Caitlin!
  Adalia

  VastaaPoista
 2. Toivottavasti Caitlin jo pian löytyy! Ai kauhea tuota Jaakon asua naamiaisissa... X.

  VastaaPoista
 3. Tässä jaksossa oli niin paljon asiaa, että toivottavasti muistan kommentoida kaikkea mikä tuli mieleen kun eilen illalla tämän luin... Yritetään. Jaakko on aika irvokas näky Caitlininä (varsinkin kun pää on vahingossa melkein irti), mutta tuo sen käytös on silti ihan ymmärrettävää tässä tilanteessa. Jaakon pitäisi kuitenkin muistaa, että sillä on kolme pientä tytärtä, eikä ihan kaikkea ole järkevää sanoa niiden kuullen, kuten että äiti ei tule enää koskaan takaisin. Toivottavasti tulee kuitenkin. Pitkään on ollut jo kateissa. :-(

  Nauroin ääneen Andersin asulle ja puheelle, Senjan suuttumukselle, Olivian asulle, äkäiselle ukolle, markkinaporukan jatkuvalle halulle ostaa Shanian nukkeja... Ja kaiken huippu oli Lunan muuttuminen ihmissudeksi! Anna-Leena sai varoituksen, mutta ei sitten uskonut. Hah! Toivottavasti Sonja ei joudu uhriksi.

  Pikku Jenna oli koskettava enkelinä, ja Shanialla oli paras asu ikinä! Tosi kaunis! :-) Mutta miten se kävelee tuossa pyrstössä? ;-) Oli myös kiva nähdä Elliotin julisteita seinällä. Voi kun saisin oman tarinani joskus käyntiin, että voisin kertoa mitä Elliotille kuuluu.

  -Aurora

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaakko on niin epätoivon vallassa, että hokee vaan sitä miten rakas emäntä on lopullisesti mennyt. (joo sitä kirottua päätä ei saa enää millään paikalleen :D) Siinä kun Luna ulvoo kuulle on ihan oikea täysikuu (joka oli tuona kyseisenä päivänä oikeasti) mutta se vaan ei näytä kuin joltain random valopilkulta. Shania ei voinut kuin hyppiä tai hipsutella varpaillaan hyvin hitaasti. Juu siellähän on 2 Elliotin julistetta ja sellainen pienempi kuva, jossa nimmaritkin :)

   Poista
  2. Olipas paljon asiaa taas, Shaniasti kummi,kivaa.
   Hienot Snadimessut,Anderskin sai ihailla autoja.Ihania nuo Caitlinin lapset kaikki kolme.
   Luna Lupus,siinäpä jännä vieras Halloweenina,kiva juttu taas.

   Poista
 4. HALLOWEEN-KISAN VASTAUKSET TÄNNE KOMMENTTINA, KIITOS!

  VastaaPoista
 5. Andersin asu on paras! :) X.

  VastaaPoista
 6. Shania tietysti
  Adalia

  VastaaPoista
 7. Äänestän itsekin tänä vuonna, vaikka en osallistukaan oman nukkesäläni arvontaan :D
  En oikein osaa päättää, onko Shania kaunein vai pikku-Katja. Kyllä se vaan on Shania ;)
  Ninni

  VastaaPoista
 8. Katja oli hienoin,oli kyllä Shaniaki
  Sanelma

  VastaaPoista
 9. Katja. Shanian merenneitoasu on ihana ja Iines ihana tuplaus! Ja voihan sudentassu!
  t. Avis

  VastaaPoista
 10. paras asu on Jaakolla
  Kite

  VastaaPoista
 11. Noidat viehättää mua aina ja tällä kertaa erityisesti Olivia.
  Ilmari

  VastaaPoista
 12. Shanian asu on paras.
  -Aurora

  VastaaPoista
 13. KISA PÄÄTTYNYT! Shania merenneitona sekä Katja vampyyrilepakkona saivat molemmat 3 ääntä. Täten poistan oman vastaukseni, jolloin voiton vie pieni 5-vuotias KATJA! ONNEA! Ja kiitos, että äänestitte!
  Ninni

  VastaaPoista