sunnuntai 30. huhtikuuta 2017

Osa 113 Sinead Simmonsin muisti palailee pätkittäin

Tämä on tarina Sinead Sofia Simmonsista, vastikään 29 vuotta täyttäneestä nuoresta naisesta, joka on koko elämänsä tuntenut itsensä toisarvoiseksi epäonnistujaksi. Miten tämän vihaisen ja nyrpeän  kapinallisen käytös ja viimeisen vuoden ajan kestänyt muistinmenetys on vaikuttanut hänen perheeseensä?

Osa 1. Sinead, ylimääräisenä syntynyt

Sinead koki koko lapsuutensa ajan, että sisaruksensa olivat vanhemmille tärkeämpiä kuin hän. Esikoisena Shawna oli aina "isän pikku Enkeli". Junior taas sai isältään erityistä kohtelua siksi, että oli perheen ainut poika. Shania puolestaan oli perheen pikku kuopus ja siitä syystä häntä hemmoteltiin ja lellittiin enemmän kuin vanhempia sisaruksia. Sinead tunsi olevansa se väliinputoaja; ylimääräisenä syntynyt.

On vuosi 1999. 7-vuotias Shania leikkii barbieilla 4-vuotiaan Lauren-serkkunsa kanssa huoneessaan Simmonsien residenssissä.

Shania: Ja nyt tää menis tänne, ja sit se voiski mennä nukkumaan.
Lauren: Joo! Laitetaan kaikki nukkumaan!

Silloin 10-vuotias Sinead ryntää pikkusiskonsa huoneeseen pahat mielessään. Vanhin sisko, 15-vuotias Shawna seuraa Sineadia.

Sinead: Mä potkin kaikki sun tyhmät nuket rikki! Hahaa, tältä mä revin jalat irti!
Shania: Sinead, älä!!!
Shawna: Sinead hei, anna niiden nyt leikkiä. Toi on tosi lapsellista.

Shania ryntää itkien sänkynsä luo ja jää nyyhkyttämään sitä vasten. Pikku Lauren on hämillään tilanteesta.

Shawna: Äitii!!! Tuu käymään!!!
Sinead: Mitä sä heti kantelet siinä?!
Shania: YHYY!!!

Jacqueline ryntää juosten yläkertaan kuultuaan Shawnan huudon.

Jacqueline: Mitä täällä tapahtuu? Sinäkö taas Sinead?! Joudut jälleen pitkään arestiin!
Shania: Äitiii, Sinead kiusaa!!!
Sinead: En mä tehny mitään!
Lauren: Teitpäs!

Jacqueline saa pian Shanian rauhoittumaan.

Jacqueline: Älä itke äidin pieni kulta.
Shania: Nyyh.. Saanko mä uuden barbien?
Jacqueline: Hajottiko Sinead jonkun nukeistasi?
Shania: No ei mutta...
Jacqueline: Ei se mitään. Kyllä sinä saat siitä huolimatta uuden barbien.

Tyttöjen siskopuoli Caitlin saapastelee iloisena huoneeseen. Hän on saman ikäinen kuin Sinead ja on tullut pyytämään tätä leikkimään kanssaan.

Caitlin: Huruluiksista puolsysterit! Kattokaa, meitsil on muotiletit! Mun serkku Ilona haluu isona kampaajaks ja se teki meitsille nää.
Sinead: Ei vois vähempää kiinnostaa!
Shawna: Ne näyttää ihan jänniltä.
Caitlin: Mut Sinead, voisitsä olla meitsin kaa?
Sinead: Sä oot niin TYHMÄ! En haluu, lähe pois!

Osa 2. Kapinoiva luuseri

Lukion jälkeen Sinead pyrki oikeustieteelliseen tehdäkseen vanhempiinsa vaikutuksen. Ja hänet hyväksyttiinkin Dollywoodin yliopistoon. Sinead ei kuitenkaan jaksanut keskittyä luennoilla käymiseen eikä tentteihin pänttäämiseen. Mitä turhaa, hän tulisi kuitenkin epäonnistumaan. Vielä tänäkin päivänä Sinead roikkuu yliopiston kirjoilla vailla tietoa valmistumisesta.

Sinead kuvittelee koko maailman olevan häntä vastaan. Auktoriteeteista hän ei piittaa, eikä kenenkään muunkaan käskyistä tai kehotuksista. Vuonna 2012 Simmonsien perhe osallistui hyväntekeväisyysgaalaan ja Jacqueline kehotti tyttäriään pukeutumaan pinkkeihin iltapukuihin. Sineadin kannanotto pukuasiaan oli seuraava: Hän saapasteli juhliin mustassa mekossa. Kontrasti oli huomattava verrattuna Shawnan ja Shanian pukuihin.

Toisinaan Sinead voi joustaa hieman. Kun Shania juhli 23-vuotissynttäreitään syksyllä 2014, suostui hän pukemaan ylleen juhlien historiateemaan sopivan puvun, koska Shania sen hänelle oli teettänyt. Mutta sitäkään hän ei mielellään tehnyt.

Sinead: Minkä takia sinun piti siltä Merineidiltä minullekin tällainen saakelin kolttu tilata! Tämä on ihan hirveä päällä!

Sinead ja Shania asuivat aika kauan saman katon alla Shanian talossa, kun Nichelle muutti sieltä pois. Mutta Sineadista oli pikkusiskolleen lähinnä pelkkää harmia. Eihän Sinead kotitöistä suoriudu, hänhän on totaalinen luuseri. Kun Shania pyysi siskoaan silittämään vaatteet, onnistui Sinead vaan polttamaan Shanian huivin silitysraudalla.

Kun Shania pyysi siskoaan paistamaan pullat uunissa, sai Sinead aikaan palaneita koppuroita ja palovaroittimen piipitystä.

Kun Shania päätti uudistaa keittiönsä ilmettä, ei Sinead osannut kuin valittaa kaikesta.

Sinead: Helvetin helvetti! Nyt leikkasin tämän kieroon ja siitä tuli kuin nilkun vittu! Ja tuo hiton vasarakin on kuin mulkunpää!
Shania: RAUHOITU! Mitä ihmettä sinä taas vaahtoat ja räyhäät?

Osa 3. Kun kiukkupussi menettää läheisensä

Shawna Simmons sairastui syöpään vuonna 2012. Hän taisteli leukemiaa vastaan ja säilytti positiivisen elämänasenteensa loppuun asti. Loppuvuodesta 2013 hän vielä jaksoi pitää toivoa yllä parantumisestaan, kun perhe vieraili sairaalassa. Sineadille sairaalakäynnit olivat yhtä tuskaa, mutta ei hän todellisia tunteitaan näyttänyt. Hän oli vaan oma nyrpeä itsensä.

Shawna menehtyi 6.12.2013. Hautajaisissa Simmonsien perhe piti yhtä.

6.12.2014 on kulunut vuosi Shawnan kuolemasta ja Simmonsien residenssissä juhlitaan itsenäisyyspäivää ja muistellaan Shawnaa. Sinead on päivällispöydässä vaikeana, kun häneltä tivataan, miksei hän jo ole löytänyt poikaystävää. Sineadia ei voisi vähempää kiinnostaa mitkään miehet! Ajanhukkaa typerä seurustelu!

Shawnan haudalla tunnelma on hiljainen. Sinead on ainut, joka ei näytä kyyneleitään.

Välillä perhe saa kuitenkin yllättyä positiivisesti. Näin tapahtui huhtikuussa 2015, kun Sinead pelasti Shanian kissan hengen. Shania ei tullut lemmikkinsä kanssa toimeen ja vei sen vanhemmilleen. Kissa hyppäsi korkealta porrastasanteelta ja Sinead sai sen kiinni. Sillä hetkellä Sinead näytti, että hänessä piilee myös lämpimiä tunteita ja Diorista tuli Sineadin lemmikki.

Osa 4. Sineadin viha alkaa purkautua

Perhe sai pikku hiljaa huomata, että Sinead alkoi pukeutua eri tavalla kuin ennen. Tavalliset, neutraalit vaatteet vaihtuivat maastokuosiin ja maihareihin. Shanian täyttäessä 24 vuotta syksyllä 2015 Sinead toi siskolleen lahjaksi kaksi Monster High-nukkea patrioottisesti pukeutuneena.

Samana iltana Shanian synttäreitä juhlittiin Musiikkitalolla konsertissa ja perhe sai kuulla kamalan totuuden isästään: Jonathanilla oli ollut useita naissuhteita ja niiden seurauksena liuta siskopuolia Simmonsin sisaruksille. Caitlin ei siis ollutkaan Jonathanin ainoa lehtolapsi. Salattuja tyttäriä oli peräti neljä ja isän tuoreimman syrjähypyn seurauksena lisää tulossa. Jonathan sai Musiikkitalolla pari kertaa turpaansa ja perheensä haukut niskaansa.

Sinead: En kestä enää...

Pian tämän katastrofin jälkeen Jacqueline heitti miehensä ulos Simmonsien residenssistä ja laittoi valtavan talon myyntiin. Jonathan tuli anelemaan tyttäriltään majapaikkaa.

Sinead: Tuo petturisika ei minun kattoni alla majaile!
Shania: Hyvä on, hyvä on! Tottakai me isäämme autamme hädän hetkellä. Vaikka hänen tekonsa hirvittäviä ovatkin, on hän sentään isämme. Saat asua meillä sen aikaa, kunnes saat asiasi kuntoon. Valitettavasti meillä ei ole muuta nukkumapaikkaa kuin takkahuoneen sohva.
Jonathan: Onhan tämä aika pieni sohva, mutta enköhän minä tähän mahdu...
Sinead: Älä esitä marttyyria! Jos sohva ei kelpaa, tiedät missä ovi on!

Sinead alkoi purkaa patoutunutta vihaansa maahanmuuttajia kohtaan. Pian hän kulki kaikkialla Suomenlippu mukanaan.

Sinead liittyi uusnatsien vastarintaliikkeeseen ja hänen käytöksensä paheni uhkaavasti.

Wanhan Ylioppilastalon markkinoilla hän nolasi Shanian täysin ilmestymällä sinne huutamaan natsijuttujaan.

Sinead: WHITE POWER! WHITE POWER!

Pohjanoteeraus koettiin kuitenkin vuoden 2015 halloweenjuhlissa, jotka järjestettiin Jonathan Simmonsin uuden tyttöystävän Nanan kotona. Shania seurusteli tuolloin Nanan veljen Rodionin kanssa, joka oli pelätty sarjamurhaaja. Halloweenjuhliin saapasteli joku Ku Klux Klanin asuun sonnustautuneena.

Shania ja muut meinasivat saada slaagin tajuttuaan, että Sinead oli tämä juhliin saapuja. Hän vieläpä roikotti yhtä Shanian tummaihoista Barbieta hirttoköydessä mukanaan.

Shania: SINEAD??!!! Mitä HELVETTIÄ?!
Sinead: Sieg Heil! Ja anteeksi että tulen myöhässä.
Nichelle: Oletko seonnut? Luuletko, että asusi on jotenkin hauska?!
Nana: Painu ulos juhlistani, kuka ikinä oletkin!

Koska Shania oli täysin tolaltaan Sineadin käytöksen takia, hän möläytti poikaystävälleen toivovansa Sineadin kuolemaa. Ei Shania tietenkään ollut tosissaan, eikä hän tiennyt poikaystävänsä olevan sarjamurhaaja. Mutta kun vuosi 2015 vaihtui vuoteen 2016, päätti Rodion toteuttaa tyttöystävänsä toiveen ja tappaa Sineadin.

Osa 5. Kooma ja muistinmenetys

Vuosi on juuri vaihtunut ja kansa juhlii tahoillaan vuotta 2016. Sinead Simmons makaa puukotettuna yksin kylmässä.

Poliisit löytävät Sineadin, joka ei ole vielä ehtinyt menehtyä. Sairaalassa Sinead joudutaan vaivuttamaan koomaan. Mutta kooma kestääkin useita kuukausia. Perhe on jo menettämässä täysin toivonsa Sineadin heräämisen suhteen.

Koittaa toukokuu. Shania, Junior sekä kaksi heidän "uutta" siskopuoltaan Sonja ja Jill ovat sairaalassa katsomassa Sineadia, kun tämä yhtäkkiä herää. Ilo on suuri, mutta sitten paljastuu, ettei Sinead tunne perhettään. Lääkärit tekevät useita kokeita ja toteavat Sineadin kärsivän täydellisestä muistinmenetyksestä.

Jacqueline Simmons (joka käyttää nykyään tyttönimeään Roosevelt) ottaa Sineadin asumaan uuteen kaupunkiasuntoonsa. Ainut asia, mitä Sinead muistaa, on isosisko Shawna. Hän väittää kivenkovaa Shawnan olevan yhä elossa.

Osa 6. Välähdyksiä

On huhtikuun 2017 loppu ja Sinead on kärsinyt amnesiasta jo lähes vuoden.
Sinead on Shanian luona käymässä ja Shania haluaa esitellä innoissaan uusia ostoksiaan.

Shania: Odotas kun näytän, mitä tänään ostin Cityshopperista!
Sinead: Miten tämä huone näyttää niin oudolta..?

Sinead: Eikös tämä ruokapöytä ole ollut ennen tuolla toisella seinällä?
Shania: On juu. Minä vähän muutin sisustusta. Tuolitkin ovat ihan tarkoituksella erilaisia, sellainen on sisustuksessa muotia.
Sinead: Minne se keinutuoli on kadonnut? Muistan, miten Caitlin kerran istui siihen ja meinasi lentää naamalleen, kun ei tajunnut sen olevan keinutuoli.
Shania: Kuskasin sen varastoon. Öh.. Siis, mitä että? Muistit yhtäkkiä tuollaisen jutun? Siitähän on vuosia!

Shania on hieman hämmentynyt siskonsa muistosta, mutta hakee uudet ostoksensa innoissaan näytille.

Shania: Katso! Nämä uudet Fashionistas-Barbiet ovat niin ihania, etten ole pitkään aikaan enää ostellut kalliita keräily-Barbieita. Uskomatonta, että tavallisista marketeista kuten Cityshopper ja Dol-Mart saa näin ihania nukkeja ja vieläpä halvalla! Tämä on uusinta sarjaa ja tässä tulee kaksi nukkea samassa paketissa. Ja niillä on tarvikkeita mukana!
Sinead: Hmm...

Shania: Katso nyt, tässä sarjassa on kahdeksan barbieta ja niitä voi yhdistää eri nukeiksi, koska yläkropat voi vaihtaa keskenään!
Sinead: Enkös minäkin ole ostanut sinulle jotain nukkeja?

Shania: Oi sisko rakas, niinkö sinä muistat tehneesi?!
Sinead: No kyllä nämä tutuilta vaikuttavat.
Shania: Voiko tämä olla totta?! Odota siinä, minä haen nopeasti yhden jutun takkahuoneesta!

Sinead sovittaa uudelle nukelle juuri skeittilautaa, kun Shania rientää takaisin Monster High-nukke mukanaan.

Sinead: Nämähän ovat aika jänniä!
Shania: Sinead! Katso ÄKKIÄ tätä nukkea!!!

Shania: Katso tätä nukkea hyvin tarkkaan. Näyttääkö tämä millään tavalla tutulta?!
Sinead: No minähän tuon sinulle olen ostanut. Se oli joskus toissa syksynä. Ja ostin toisenkin nuken tuota samaa sarjaa. Synttärilahjaksi sinulle.

Shania: HALLELUJAA!!! Ihme on tapahtunut!
Sinead: Mitä sinä nyt meuhkaat?

Shania rientää hakemaan toista nukkea takkahuoneesta. Josko Sinead muistaisi senkin. Kyseessä on tummaihoinen Barbie, jota Sinead roikotti hirttoköydessä pukeuduttuaan Ku Klux Klanin asuun toissa vuoden halloweenina.

Shania: Katsohan nyt tätä nukkea tarkkaan. Näyttääkö tutulta?!
Sinead: Hmm... Ei valitettavasti. Mutta todella kaunis Barbie! Etenkin kun se on musta. Voisin jopa itsekin alkaa keräillä näitä.
Shania: ????

Osa 7. Riita, toivo ja rakkaus

Seuraavana päivänä Jacqueline on kutsunut lapsensa puolisoineen syömään hänen ja Sineadin luo. Shania on tietysti tuonut mukanaan uuden miesystävänsä Tommi Kuikan. Junior puolestaan on seurustellut hetken aikaa Westmanin Senjan kanssa, joka on Shanian edellisen poikaystävän Jarnon isosisko. Ruokailun päätteeksi pöydässä riidellään.

Senja: Shania, olen todella pettynyt tilanteeseen. Teit todella ilkeän tempun pikkubroidilleni.
Shania: Juu ja olen pyytänyt sitä sinulta anteeksi sata kertaa!
Sinead: Älkää viitsikö kinastella!

Senja: Minä odotin niin kovasti, että alkaisimme käydä tuplatreffeillä. Minä ja veljesi plus sinä ja minun veljeni. Se olisi ollut ihan täydellistä! Mutta sitten petitkin veljeäni törkeästi!
Jacqueline: Oi Senja, minä kyllä ymmärrän täysin sinua.

Shania: No mutta kun asiat nyt eivät menneet toiveidesi mukaan! Minun ja Jarnon suhde on ohitse ja rakastan nyt Tommia!
Tommi: Minäkin rakastan sinua, pikku kulta.

Senja: Oi Junior, eikö olisi ollut ihanaa viettää aikaa nelistään? Ja se olisi ollut niin erikoista, koska te olette Shanian kanssa sisarukset kuten mekin Jarnon kanssa!
Junior: No, sama se minulle. Pääasia, että me olemme nyt yhdessä.

Shania: Siis OIKEASTI?! En jaksa kuulla enää sanaakaan tuosta sinun "Fantastic Four"-unelmasta! Senja, jos sinulle ei kelpaa Tommi tuplatreffeille mukaan, niin treffailkaa veljeni kanssa kahdestaan!
Sinead: Lopettakaa nyt jo... Miksi muuten erosit Sebastianista ja aloit seurustella Senjan veljen kanssa?

Shania: Öh... Mitä sinä sanoit Sebastianista?
Sinead: Niin. Mihin teidän suhteenne kaatui koomani aikana?
Shania: Muistatko sinä todella Sebastianin?!

Sinead: No tottakai, miksi ihmeessä en muistaisi?
Junior: No muistatko Loganin?
Shania: Entä Maxin?
Jacqueline: Voi taivaan vallat Sinead, muistatko sellaisen nuoren miehen kuin Ryan Young?
Sinead: No kai minä nyt muistan KAIKKI Shanian poikaystävät! Mitä te nyt vouhotatte?

Jacqueline: Sinead kulta, muistatko sellaista miestä kuin... Rodion Dex?
Sinead: En ole kuullutkaan. Kuka hän sitten on?
Jacqueline: Ei kukaan tärkeä, älä mieti sitä.

Jacqueline: Nyt kysyn sinulta jotakin todella tärkeätä. Miten vanhin teistä sisaruksista voi?
Sinead: Öö... Onko tämä jokin kompa? Ai minä vai? Minä olen vanhin meistä.
Jacqueline: Sinead, osaatko kertoa, miten Shawna voi.
Sinead: No totta hitossa osaan! Shawnahan on kuollut vuosia sitten!

Shania ja Junior pomppaavat riemusta ilmaan.

Shania: Oi sisko rakas, sinä muistat! Et enää luule, että Shawna olisi elossa!
Sinead: No se juttuhan selvisi ajat sitten. Se ketä luulin Shawnaksi olikin hänen kaksoissiskonsa Annika.
Junior: Mitä kaikkea muuta sinä muistat?! Muistatko exäni Mckennan?
Sinead: Ai Takalan Jorman vanhempi tytär? No tottakai muistan!

Kaikki ovat niin iloisia siitä, että Sinead alkaa hiljalleen muistaa ihmisiä ja asioita, että Shania ja Senjakin päättävät haudata sotakirveen.

Senja: Kyllä minä haluan olla sinun ystäväsi. Ihan sama, ketä miestä tapailet.
Shania: Oh, vain tuon halusin kuullakin suustasi! Minäkin haluan olla ystäväsi!

Pariskunnat lähtevät omille teilleen.

Junior: Me tästä lähdemme, niin voitte rauhassa verestää Sineadin muistoja.
Tommi: Kiitos neiti Roosevelt, ruoka oli erinomaista.
Senja: Niin oli, kiitos paljon ja nähdään taas!
Shania: Minä tulen vaikka huomenna käväisemään, moikka siihen saakka!

Sinead: No älkää nyt tuolla tavalla yhtäkkiä lähtekö! Ainakaan minun takiani. Kyllä minä huomaan päivittäin, miten mieleen putkahtaa yhtäkkiä joku unohtunut tapahtuma tai nimi, kun teen jotakin arkista asiaa.
Shania: Ihanin uutinen puoleentoista vuoteen! Mutta kyllä me nyt jatkamme matkaa, tulen tosiaan huomenna pyörähtämään.
Jacqueline: Hei vaan ja kiitos että kävitte!

Osa 8. Sineadin valikoiva muisti; hyvä vai paha asia?

28.4 on perjantai ja Shania menee tapaamaan äitiään ja siskoaan.

Shania: Äiti, huhuu, oletko täällä?
Jacqueline: No tässähän minä. Tyhjennän hieman jääkaappia.

Jacqueline: Täällä on niin paljon syömätöntä ruokaa, harmittaa heittää roskiin. Tuo Sineadin pasta-annoskin on yhä täällä lautasella!

Jacqueline: Syötkö tämän pastan, jos lämmitän sen? Oletko syönyt tänään mitään? Näytät taas liian laihalta!
Shania: Ei kiitos, äiti. En halua mitään pastaa. Kävin tänään aiemmin Jäykillä ja siellä oli Helena kokannut valtavat kasat sapuskaa ja Caitlin pakotti minut syömään niitä anoppinsa tekeleitä. Ei kyllä ole valittamista, ruoka oli herkullista. Katja vaan oli todella rasittavalla tuulella. Yritti saada minut meikkaamaan itsensä!
Jacqueline: Neljän vanha mukula ei mitään meikkiä vielä tarvitse!

Äiti ja tytär siirtyvät olohuoneeseen.

Shania: Missä Sinead on?
Jacqueline: Hän muisti eilen illalla taas lisää. Jonkun ystävänsä ja lähti tätä nyt innoissaan tapaamaan tuohon Barbie Boulevard Centerille.

Shania: Tarkemmin ajateltuna onkin ehkä parempi, ettei hän ole nyt kotona. Voimme keskustella rauhassa hänen tilastaan.

Jacqueline: Jonathan ilahtui ikihyviksi kun soitin hänelle illalla ja kerroin, että Sineadin amnesia alkaa parantua. Mutta olen silti Sineadista hieman huolissani. Vaikka onhan tämä mahtavaa. Pelkäsin jo, että hän jää pysyvästi sellaiseksi.

Shania: Minkä takia olet hänestä huolissasi?
Jacqueline: No kun... Tuntuu, että hän muistaa ainoastaan kaikkia positiivisia asioita. Heti jos mainitsee jonkin nimen, johon liittyy pahoja asioita, hän ei muista asiasta mitään.
Shania: Olen juurikin samasta syystä huolissani.

Jacqueline: Kerroit, ettei hän ole muistanut mitään niistä älyttömistä natsisekoiluistaan. Ja eilen hän muisti kaikki muut poikaystäväsi, paitsi Rodionin. Raukka parka ei edes tiedä, että joutui sen hirviön takia tuohon tilaan. Mitä me sanomme hänelle, jos hän kysyy, miksi vajosi kuukausiksi koomaan? Pitääkö meidän valehdella? Keksimmekö jotakin älytöntä? Kuten että hän kaatui ja löi pahasti päänsä?

Shania: Minä luulen, että me nimenomaan emme saa valehdella hänelle. Ehkä meidän täytyy kertoa totuus kaikesta pahastakin.
Jacqueline: Niin, siinä tapauksessa, jos hän ei itse muista kaikkea. Voihan hän muistaa ihan kaiken vaikka jo huomenna!
Shania: Luulen, että hänen aivonsa yrittävät suojella häntä nyt. Että hän muistaa ainoastaan hyviä asioita. Saattaa jopa olla, että hän on kokenut niin pahan henkisen trauman, että aivot sulkevat sen pois hänen tietoisuudestaan kokonaan. Auts! Dior, lopeta! Miksi tuo kissa aina puree ja kynsii minua?

Jacqueline: Paha Dior! Heti alas sieltä! Sen lisäksi, että Sinead muistaa vaan positiivisia tapahtumia, vaikuttaa hän jotenkin niin erikoisen kiltiltä. Eikö vaikutakin?
Shania: Totta! Hän on ollut koko pienen ikänsä nyrpeä ja vihainen, nyt hän vaikuttaa aika normaalilta. Hän on jopa hymyillyt muutaman kerran viime päivinä!
Jacqueline: Oi kumpa hän muistaisi kaiken, muttei kuitenkaan palaisi siihen menneeseen. Nythän hän ei ole edes rasisti enää, vaikka ennen puukotusta riehui uusnatsien kanssa.

Shania: Kyllä me nyt teemme niin, että emme painosta häntä yhtään. Emmekä kysele jatkuvasti, muistaako hän sitä ja tunnistaako tätä. Annetaan hänen toipua rauhassa, ihan omassa tahdissaan. Jos hän sitten alkaa muistaa ikäviä asioita, emme voi kuin olla hänen tukenaan.

Osa 9. Ei valita viulistia, eikä kelpaa kampauskaan!

Shania lähtee äitinsä luota. Hän miettii hetken, pitäisikö poiketa Barbie Boulevard Centerissä, joka sijaitsee ihan äidin asunnon vieressä saman tien varrella. Juuri kun Shania päättääkin mennä kotiin ja kääntyy kävelläkseen bussipysäkille, näkee hän tulevan bändinsä keulahahmon Amalian jonkun ystävänsä kanssa Barbie Boulevard Centerillä.

Amalia seisoskelee ystävänsä kanssa Dol-Martin takaoven luona ja Shania ryntää kaksikon luo.

Shania: Amalia! Hei Amalia!
"Amalia": Sori, sä oot erehtyny henkilöstä. Mä oon Aman identtinen kaksonen Evelia, eli Eve.
Shania: Voi apua, anteeksi! Näytätte tismalleen saman näköisiltä!
Evelia: No, meidät erottaa siviilissä lähinnä siitä, et Ama käyttää aina tyköistuvia kuteita.

Evelia: Kukas sä sit oot?
Shania: Olen Shania Simmons ja tulen mukaan siihen Pinkissimo-bändiin. Siskosi kertoi, että sinä olet toinen bändin laulajista.
Evelia: Juu niinhän mä oon, mut ootsä nyt ihan varma, et sä oot tulos Pinkissimoon?
Shania: Kyllä olen, kuinka niin?

Evelia: No ihan eka kriteeri bändiin on pinkit hiukset. Sähän oot blondi. Tää muija täs vieres on muuten Pinkissimon basisti Marianne Ahola.
Marianne: Moi! Juu sun täytyy värjää sun fledas pinkiks, muuten ei oo mitään mahkui siihen proggikseen.
Shania: Voi apua, ei minulle puhuttu mistään pinkeistä hiuksista aiemmin! Olen värjännyt hiuksiani ihan muutaman kerran ja silloinkin vaan alushiuksissa oli vähän tummaa ja etuhiuksissa pari tummanruskeaa raitaa. Vaikka rakastan pinkkiä, en suostu pilaamaan tätä blondia. Kävin ihan vasta Polka Dotissa korjauttamassa nämä hiuspidennykset!

Marianne: Mä kävin Polka Dotis kans, värjäytin tän fledan pinkiks. Ihan vaan Pinkissimoo varten.
Evelia: Mut Pinkissimoon tulee ehkä kannuihin yks yyber lahjakas muija, yks Raakel Loimu. Se on brunetti vai onks sil ny mustat hiukset, what ever, mut se laitatti pinkkei raitoi lettiinsä. Seki riittää.
Shania: Mutta kun en minä halua edes pinkkejä raitoja...
Evelia: No vittu sit sä vedät pinkin peruukin päähäs tai laitat jotain irrotettavii klipsei lettiis! Ei voi vittu olla noin vaikeeta!
Shania: No hyvä on...

Marianne: Jos me saadaan rumpuihin se Raakel, ni sun täytyy olla sit joko kitaristi tai kiippari?
Shania: Öh.. En minä ole kumpikaan, soitan viulua.
Evelia: Haahhahaa! VIULUA!!! No ei siihen mitään vitun viulunvinguttajaa oo tulos!
Shania: Mitä ihmettä?! Juuri viulua minua pyydettiin soittamaan sinne!

Evelia: Jos sä osaat soittaa viuluu, sit sä osaat soittaa myös skebaa. Eli sä tuut oleen Pinkissimon kitaristi.
Marianne: Ja kato, sit meilt puutuu enää kiippari. Mut kyl me joku saadaan synaan.

Shania: Ei voi olla totta! Toki minä olen kitaraa soittanut, en vaan vuosikausiin.
Evelia: Sit vaan treenaamaan! Mä voin heittää sulle skeban ja vahvarin vaik huomen, kerrot vaan osottees.
Shania: Tottahan toki.. Olen vaan yhä niin shokissa. Ensin pitää tukan olla pinkki ja sitten pitääkin tarttua kitaraan viulun sijaan...
Marianne: Mikset sä oo ottanu selvää näist jutuist? Lothar Engel pitää meidät koko ajan kartalla mis mennään.
Shania: No enhän minä ole edes tavannut koko miestä vielä! Ainoastaan ystäväni Xaralta olivat olleet tähän Engeliin yhteydessä ja heidän kauttaan tapasin myös Amalian.

Shania: Minun täytyy nyt mennä. Yritän saada sen Engelin kiinni ja kysellä hieman.
Evelia: Se osote!
Shania: Ai niin joo, se on Silky Street 80.
Marianne: Mä tiedän sen mestan. Me tuodaan sulle skeba, et voit vähä treenaa.
Shania: Okei, kiitos. Ja nähdään!

Osa 10. Hyvää vappua!

30.4 on sunnuntai ja vapun aatto. Tommi on kohta taas lähdössä Kokkolaan ja haluaa viettää vapun Shanian kanssa. Mies yllättyy nähdessään tyttöystävänsä kitara kädessä.

Tommi: Moi kulta! Mitäs ihmettä sinä puuhaat?
Shania: No et ikinä usko kun kerron...

Shania: Sain kuulla, että joudunkin siihen uuteen tyttöbändiin kitaristiksi! Eräs Eve toi minulle tämän surkean kitaran ja vahvistimen eilen. Olen nyt vähän rämpytellyt tässä. Kyllähän tämä sormilla menee todella sujuvasti, mutta plektran käyttö on todella hankalaa.

Tommi: Näytät tosi pantavalta se pitkä kitaran varsi kädessäsi...
Shania: Hihih, niinkö?
Tommi: Soitahan nyt pätkä jotain.
Shania: No, tässä tulee Peter Gabrielia.
Tommi: Uuh! Tässähän alkaa setämiehellä ihan seistä!

Shania ei ehdi kauaa soittaa kun Tommi jo on hänen kimpussaan ja sekstailuksi menee koko homma. Session jälkeen pariskunta siirtyy ruokailuhuoneeseen, missä Sinead jo ihmettelee, missä kaksikko viipyy.

Sinead: Moi Tommi. Mikä teillä siellä olkkarissa oikein kesti? Esittelitkö uusia Fashionistojasi?
Shania: Ööh... Joo! Näytin Tommille uudet nukkeni. Mutta istukaa te vaan siinä, minä teen meille poppareita sillä uudella masiinalla, jonka sain Robertalta ja Jiameilta lahjaksi.

Shania valmistaa poppareita keittiössä.

Shania: Tekisi mieli udella Sineadilta vaikka mitä. Mutta uskallanko? Mitä jos hän muistaa jotakin ikävää ja sulkeutuu jälleen?

Shania: Minä annan hänen muistinsa palata omia aikojaan. Se on varmaan parasta kaikille.

Shania: Tässä tulee kulhollinen itsetehtyjä poppareita, olkaapa hyvät!
Sinead: Miten sinulla on tuossa pöydän päällä noin kallis taulu? Eikös tuo ole Tuukka Kurikan maalaama?
Shania: Onhan se! Sain sen Tommilta. Hän sieppasi sen kartanonsa seinältä, ettei hänen vaimonsa vaan ehdi viedä sitäkin.

Tommi: Joo Maija on niin vihainen, että olisi voinut vaikka pistää sen palasiksi.
Shania: Oih, ja huomenna sinun taas on lähdettävä sinne Kokkolaan. Kai menet taas hotelliin?
Tommi: No todellakin!

Shania: Siinä on simaa kahta eri merkkiä; on Marlin ja Vipin simaa. Ottakaahan siitä. Tippaleipiä olette jo näköjään syöneet, koska vaan yksi on jäljellä.

Shania: Minä syön tämän viimeisen tippaleivän!

Tommi: Minä rakastan popcorneja, anna tänne koko kippo!
Sinead: Ja minä syön nopsaan tämän banana splitin, ettei se sula.
Shania: Kiva yllätys oli aamulla, että muistat jo lempijäätelösi.

Sinead: Kyllä minä muistan koko ajan lisää. Joissakin tapahtumissa on vielä aika isojakin aukkoja, mutta eiköhän kaikki pian muistu mieleen. Harmittaa vaan, että minulta on jäänyt niin paljon kokematta kooman aikana. Ja koko vuosi meni tavallaan kuin hukkaan, kun en tunnistanut teitä enkä muistanut mitään. Miksi minä muuten jouduin koomaan?

Shania: Nooh... Se oli... Se oli eräänlainen onnettomuus.. Sinä..
Tommi: Eiköhän Sinead muista senkin kohta itse!
Shania: Luultavasti..
Tommi: Minulla on Shania sinulle pieni yllätys.

Shania: No, kerro jo!
Tommi: Tadaa!
Shania: Mitä ihmettä? Lähdemmekö me laivalle?
Tommi: No kyllä me laivalla matkustamme, mutta tarkoitus olisi viettää aikaa Tallinnassa ja yöpyä siellä hotellissa. Ei siis mitään risteilyä, laiva on pelkkä matkustusväline.
Shania: Oi miten ihanaa! Milloin me lähdemme?!
Tommi: Heti ensi perjantaina!

SILKY STREET TOIVOTTAA LUKIJOILLE RAILAKASTA VAPPUA!!!

to be continued....

Tarinassa mukana: Ninnin Fashionistas 23 Love That Lace (Petite), Fashionistas 48 Daisy Pop (Curvy), Fashionistas Swappin' Styles Cutie, Chelsea, Kid Kore, Kelly sekä vanhempi ja uudempi Stacie

7 kommenttia:

  1. Anonyymi7/5/17 20:38

    Kiva nähdä, että Sineadin muisti jo hieman palaa! Oli myös mielenkiintoista muistella tarinan vaiheita. Hyvä historiakatsaus! Missä nuo lapsuuden lastenhuoneen kuvat on otettu? Tosi hieno lavastus niissä. Myös ne puukotuskuvat on niin hienot ja dramaattiset. Olipa uudet tulevat bändikaverit ärhäköitä - tuleekohan vielä ongelmia! Ja tuo Tommi on kyllä niin ällöttävä. :D X.

    VastaaPoista
  2. Kiva nähdä, että tänne voi kommentoida. Äitini sanoi, ettei enää voi. Lapsuuden kuvat on otettu vanhassa barbitalossa vaan, kasasin pikaisesti muutaman kalusteen sinne :D Se bändihän tulee olemaan Xara meidän yhteinen. Tehdään sitten joku päivä jakso, kun se viimeinenkin soittaja saadaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anonyymi9/5/17 11:03

      Minulla kommentointi on toiminut ihan normaalisti, ja pitää joo tavata taas tarinan merkeissä kunhan kiireet vähän helpottaa! :) X.

      Poista
    2. Sante Rana: Jos satut lukemaan tätä, niin pyydä fb-kaveriksi (olen siellä nimellä Ninni Polvi) Voitaisiin nimittäin tehdä tässä alkukesästä sellainen jakso yhdessä (minä, sinä ja Xara) jossa olisi Lothar Engel ja nämä sen uuden tyttöbändin jäsenet ;)
      Ninni

      Poista
    3. Minulla ei ole facebookkia :( Olisi kyllä tosi kivaa jakson kuvaaminen.

      Poista
    4. No laita sitten viestiä osoitteeseen darkdestiny1@gmail.com niin voidaan sopia kuvaamisista ;)

      Poista
  3. Ihan kiva jakso oli ja nättejä huoneita ja esineitä,mistä ihimeestä löyätki kaiken ja tytöt pieninä,ihan mahtavia.Onneks Sinead on nyt paremmassa kunnossa. T:Sanelma

    VastaaPoista