sunnuntai 4. elokuuta 2024

Osa 258 Yllätys numero 1, joka haiskahtaa pahasti

Edellinen jakso jäi siihen, kun Shania kosi Simonia Mildredin ja Vertin kesähäissä. Jännitetään Simonin vastausta vielä hetki, ja kurkistetaan mitä muille hahmoille kuuluu häiden jälkeen! Tässä ensimmäisessä jaksossa nähdään Xara'sin porukkaa jännittävissä tunnelmissa!

Heinäkuun puolivälin jälkeen Nicola on kutsunut kaikki koolle Xara'sin toimistoon. Kahvipöydässä istuvat johtajan lisäksi jo firman tapahtumanjärjestäjä/stylisti Francine, sekä Pinkissimo-yhtyeen räppärit Ama ja Eve.

Nicola: Mahtavaa, että pääsitte tulemaan tähän pikku palaveriin. Tänään ei ole tarkoitus tehdä mitään sen kummempia päätöksiä, vaan pikemminkin juhlia menestystämme! Odottakaa hetki, niin soitan Reginalle ja varmistan, että hän on tulossa.

Nicola soittaa iloisena assistentilleen, mutta Francinella on mielessään epäilyksiä. Hän on huolissaan Xara'sin omistajasta ja johtajasta Nicolasta, joka on myös Francinen rakas ystävä.

Nicola: Moi Regina! Olethan tulossa toimistolle? Ai, sinä olet jo täällä, mainiota!
Francine: Tottakai Regina on täällä, ainahan se punapäinen noita on Xara'silla... Yrityksen imago ei näytä hyvältä, mutta en halua näyttää näitä herjaavia otsikoita enkä ihmisten ilkeitä kommentteja Nicolalle, etten pilaa hänen fiilistään. Laitan kännykkäni kiinni toistaiseksi...

Pinkissimo on ollut kiertueella alkukesästä saakka ja nyt on tarkoitus pitää lyhyt hengähdystauko. Yhtyeellä nimittäin on lisää keikkoja pitkälle syksyyn. Räppäri Eve ryystää kahvia tylsistyneen näköisenä.

Eve: Meikää ei hotsita nää palaverit paskan vertaa.

Bändin päätähti, varsinainen rap-diiva Ama nousee tuolistaan ja taputtelee vatsaansa.

Ama: Ei vittu mä oon ihan niinku full! Etes snadii biittii tota toista piirakkaa ei mahdu enää mahaan. Kauan tää paska viel kestää? Meitsin dogi venaa tuol pihal sitikan kyydis. Kisses saa jonku vitun lämpöhalvauksen!
Eve: No itehän sä sanoit, et koiran voi jättää autoon!

Kaikki ovat tottuneet Aman ja Even valitukseen, sillä räppisiskot nurisevat alati joka asiasta. Sen sijaan Nicola ihmettelee Francinen outoa käytöstä.

Nicola: Ystävä rakas, mitä sinä mietit? Olet ollut niin hiljainen.
Francine: Ööh... Olen vain ajatuksissani... Laitoin viestin sille taidegallerian pitäjälle, joka tulee piipahtamaan täällä.
Nicola: Ai niin se Vilma Allen! Minä olin jo unohtanut koko jutun. 

Hetken kuluttua Nicolan assistentti Regina astelee huoneeseen. Francine vilkaisee naista, joka kantaa läppäriään viekas hymy kasvoillaan.

Regina: Hei! Minulla on loistavia uutisia!

Regina tulee pöydän luo ja suorastaan tunkee läppärin Nicolan naaman eteen.

Regina: Katso! Koko Suomi rakastaa meitä! Xara's on sensaatio!
Nicola: Öh... Mitä?

Regina: Juuri niin! Se Shania Simmonsin aiheuttama kohu Mildredin häissä on lisännyt yrityksemme suosiota jättimäisesti!
Nicola: Siis... Ihanko totta?
Regina: No katso näitä otsikoita! Lue vaikka tämä:"Xara's lyö itsensä läpi rytinällä, josta ei draamaa puutu!" Ja tämä:"Suurenmoista rohkeutta! Xara'sin ex-assarin häissä Pinkissimon ex-kitaristi vilauttaa rintaa ja kosii koko kansan edessä!" Ja tämäkin kommentti:" Xara's säväyttää! Viulisti Shania Simmons paljastaa itsensä niin sisältä kuin ulkoa koko Suomelle! Rakkauden vuodatusta nännit näkyvillä!"

Nicola on uutisista ihan ihmeissään ja räppäritkin yhtyvät ilonpitoon. Francine tuijottaa Reginaa epäuskon vallassa.

Ama: Meitsi luuli, et ne kohut aiheutti vaan paskaa! Mut se meniki päinvastoin, vitun siistii!
Nicola: Niin minäkin käsitin, mutta... Oi tämä ei voi olla todellista! Olin jo ennestään riemuissani siitä, että Pinkissimon kiertue meni niin nappiin ja yrityksen vuosineljännes yllätti positiivisesti, niin nyt vielä tämä!
Regina: Mitäs minä sanoin? Enkö sanonutkin, että minulla on sinulle yllätys?!
Francine: Kuinka tuo nainen kehtaa?! Tämä on kyllä yllätys, joka haiskahtaa pahasti!

Francine on jo jonkin aikaa epäillyt, että Reginalla on pahat mielessään. Xara'sin kirjanpitäjänä on toiminut alusta saakka Joakim Jäykkä, ja Francine on huomannut Joakimin ja Reginan kuiskuttelevan jatkuvasti keskenään ja tekevän yhdessä ylitöitä iltaisin. Francinen avovaimo Sonja on Joakimin käly, kuten muun muassa Shania ja Caitlinkin. Sonja on myös kirjanpitäjä, ja on Francinen pyynnöstä käynyt läpi yrityksen kirjanpidon. Xara'sin tililtä on siirretty toistuvasti suuria summia ulkomaalaiselle yritykselle, jo vuosien ajan. Miltei yhtä kauan, kuin Regina on ollut Nicolan alaisena.

Francinen pohtiessa mahtaako Regina suunnitella jotakin Nicolan pään menoksi, tuijottaa Ama muotinukkea hyllyllä.

Ama: Kaikil on tällasii barbei nykyään. Meitsi ei snaijaa mikä näis viehättää. Vittu miten iso pääkin täl nukel on!
Eve: Mä diggasin siitä nukesta, mut lähetään menee jos tääl kokoukses ei päätetä midist. Tääl vaan hehkutetaan firmaa, ei meitä tarvita tääl.

Ama loikkaa seisomaan kuin armeijassa ikään.

Ama: No vittu! Ainut järkevä lause koko palaveris! Lähetään vaik himaan! Tällasel diival on vähä niinku tärkeempiiki jubinoit meneillään ku stondaa jossain duunis! 
Eve: Juu me painutaan pihalle, ku Ama jätti piskinsäkin kiesiin. Moi moi!
Ama: Bye bye niggaz 'n' bitches!

Samalla kun Pinkissimon räppärit rientävät tiehensä, alkaa Regina kerätä astioita pois pöydästä. Francine toivoo naisen häipyvän sen jälkeen. Tärkeä vieras on nimittäin tulossa: taidegalleristi Vilma Allen.

Nicola: Ai te lähdette jo? No hei sitten! Ja nähdään alkuviikosta, kun suunnittelemme Daisylandin keikkaa!
Ama: Joo joo!
Francine: Hei hei, ollaan yhteyksissä!

Francinea ärsyttää, että Regina jää vain istumaan pöytään.

Nicola: Francine, kuulithan jo kvartaaliraportista? 
Regina: Numerot ovat melkoiset verrattuna edellis vuoteen.
Francine: Aijaa, oletko Regina ryhtynyt myös kirjanpitäjälle assariksi? Voi haistakoon...
Nicola: Hahaha! Minä en ikinä antaisi ihanaa assistenttiani Joakimille! Oi minä en tiedä, mitä tekisin ilman sinua, Regina!
Regina: Kiitos Nicola! Teen aina kaikkeni sinun ja yrityksen eteen!
Francine: Hehhehe! Se taidegallerian pitäjä on saapunut juuri rakennukseen. Turvamies Turo ohjaa hänet tänne. Luojan kiitos se nainen tulee! 

Taidegalleristi Vilma saapuu tyylikkäänä toimistoon.

Vilma: Hyvää päivää!

Vilma: Olen Vilma Allen, Art Heavenin omistaja. Minä järjestän taidenäyttelyitä, sekä lainaan että myyn upeita teoksia.

Nicola kättelee Vilmaa innoissaan.

Nicola: Päivää vaan ja hauska tutustua. Olen Xara'sin perustaja Nicola Virta. Ihanaa saada tänne yrityksemme tiloihin hienoa taidetta!
Vilma: Voitte valita taulut vaikka verkkosivuillani ja ne toimitetaan teille pikimmiten.
Francine: Painuisi helvettiin tuo Regina nyt! 

Nicola: Oi kuinka tökerö minä olenkaan, tässä ovat yrityksemme parhaat työntekijät ja ystäväni Francine Harris ja Regina Villier!

Vilma puristaa yhä Nicolan kättä ja iskee tämän huomaamatta silmää Francinelle.

Vilma: Francinen minä tunnenkin, sillä hänhän minuun otti yhteyttä. Reginastakin olen saattanut kuulla, hah!
Francine: Toivottavasti paljon enemmänkin kuin vain kuulla...

Samaan aikaan Ama ja Eve ovat päässeet autonsa luo.

Ama: Kisseees! Mutsin pikku kultsi!
Eve: Onks koira delannu kuumuuteen?

Ama: No ei tietty oo! Mähän sanoin, et koiran voi jättää autoon!

Eve: Mä joudun salettii taas ajaan..?

Eve on oikeassa; Ama hyppää vänkärin puolelle ja koiransa Kisses loikkii iloisena takapenkillä.

Eve: Hei oliks se vähä outo jutska, et Xara's on muka yhtäkkii joku sensaatio? Mä oon kuullu pelkkää skeidaa firmast niiden häiden jälkeen.
Ama: Juu oli se ihan vitun härö läppä, ku jengihän vaa dissaa Xara'sii. 

Eve: Ehkä Regina ei haluu Nicolalle mitään masista ja keksi tollasen?
Ama: Meitsin selkäpiitä se horo on aina jotenki karminu, siit vaa tulee sellane fiilis, en mä osaa selittää.

Koko loppumatkan Ama lässyttää koiralleen, mikä ärsyttää Eveä suunnattomasti.

Ama: Meitsin ihq kultsipuppeli! Mutsin pikku bitch! Nämnämnämnämnää!
Eve: Joo...

Ama: Äiskän oma pallero! Pikku pullero! Oliko se? Oliko se? Tsihih! O-ooli se!
Eve: Plääääh...

Kun siskokset ja koira jatkavat automatkaansa, ovat Francine ja taidegalleristi Vilma kahdestaan toimistolla. Nicola ja Regina ovat lähteneet omille teilleen, vihdoinkin!

Francine: Oi miten ihanaa, että tulit, Vilma Allen! Vai pitäisikö minun sanoa Nella Amliv? Sehän sinun nimesi on, kun toimit yksityisetsivänä. Kätevää, että nimesi on tuollainen anagrammi.
Vilma: Voit kutsua minua kuitenkin Vilmaksi, mikäli joku sattuu kuulemaan puhettamme.
Francine: Minun oli pakko palkata sinut, sillä olen huolissani Nicolasta. Haluan saada selville Reginan tarkoitusperät. Sen lisäksi, että hän juonii jotakin kirjanpitäjämme kanssa, hän näytti äsken Nicolalle yrityksestä kirjoitettuja otsikoita, joissa Xara'sia kehuttiin maasta taivaaseen. Ja minä olen seurannut sosiaalista mediaa, eikä siellä ole ollut ainuttakaan positiivista palautetta!

Vilma: Hmm... Minä taidan arvata, mistä on kyse. Olen kuule saanut paljonkin asioita selville neiti Villierin puuhista. Ensinnäkin hän on salasuhteessa kirjanpitäjänne Joakim Jäykän kanssa. Sen lisäksi se ulkomaalainen yritys, jonne pariskunta yhdessä siirtää Xara'sin varoja, on Reginan perustama pöytälaatikkofirma! Muka jokin ohjelmatoimisto Italiassa.

Francine: Regina siis todellakin kavaltaa yrityksen varoja?! Ja vieläpä yhdessä Joakimin kanssa, joka kaiken huipuksi on Reginan salarakas! Joakim pettää törkeästi vaimoaan Elainea, avovaimoni Sonjan siskoa! Minä olen kyllä kuullut, että Elainella oli joku latino-rakastaja vuosia sitten, mutta se oli lyhyt juttu ja selvitetty jo. Oi tämä on ihan kamalaa!

Vilma: En usko, että kyse on pelkästä kavalluksesta. Sinähän kerroit Elainen sanoneen Sonjalle, ettei voi ymmärtää minkä takia miehensä oli pyytänyt kummityttöään puhumaan niin outoja Shania-tädilleen ennen niitä häitä. Ja Shania on myös Sonjan sisko.
Francine: Ai niin! Caitlinin vanhin tytär Katja oli saanut Joakimilta pyynnön, että kehottaisi Shaniaa tekemään jotakin uskaliasta ja kohua aiheuttavaa häissä! Caitlin siis on myös yksi Sonjan siskoista, ja hänen miehensä Jaakko on Joakimin veli.
Vilma: Monimutkaiset perhesuhteet kyllä. Mutta Shania ilmeisesti kuunteli siskontyttöään, sillä hänhän aiheutti häissä yhtä jos toista kohua.

Vilma: Minä uskon, että Regina ja Joakim haluavat moisella kohulla saada Xara'sille törkyjulkisuutta, jota Nicola ei voi sietää. Samalla he siirtävät pikku hiljaa yrityksen rahat omalle tililleen. Nicola on autuaan tietämätön kaikesta, sillä hän luottaa kirjanpitäjään, eikä tajua Xara'sin maineen menevän pilalle, sillä Regina esittelee hänelle tekaistuja otsikoita mediasta. 
Francine: Minä en nyt täysin ymmärrä tuota kuviota...

Vilma: Ajattele tilannetta, jossa Xara'sin imago on täysin törkyinen ja sen lisäksi Nicola huomaa, että firman rahat ovat huvenneet. Silloin hän todennäköisesti haluaa myydä yrityksen. Arvaapa kuka sen ostaa ja millä rahoilla?
Francine: No Regina tietysti! Ja Nicolalta kavaltamillaan rahoilla! Eli Nicolan omilla rahoilla!
Vilma: Juuri niin! Minä epäilen vahvasti, että Regina aikoo vallata koko Xara'sin!

Koittaa elokuu, joka on jo Suomen neljäs hellekuukausi tälle kesälle. Vaikka kotimaassakin tarkenisi, ovat Mildred ja Vertti Laitakuoma häämatkalla Andalusian auringon alla. Tuore aviopari on hotellillaan aamupäivällä.

Mildred: Oi Vertti, tääl on niin ihanaa olla sun kaa! Sä oot niin rakas.
Vertti: Samat sanat. Minulla on sinulle yllätys!

Hotellin ravintolan tarjoilijattaret ovat hullaantuneita Verttiin, mutta Mildred ei sitä huomaa.

Bianca: ¡Buenos días, señor Laitakuoma! ¿Cómo está usted? Señora...
Vertti: Muy bien, ¿y usted?
Bianca: Muy bien, gracias, tsihihih...

Mildred: Eks kuse mua? Do you have någonting red wine? With grande taste? Ich habe geld, so it is ok if very fin eller dyrare!
Bianca: ¿Qué? No comprendo. ¿Podría, por favor, repetir eso?

Vertti selittää Biancalle, että vaimonsa haluaa kallista punaviiniä. Bianca ei tuokaan sitä itse, vaan toinen tarjoilija Carmen. Nainen kehuu Verttiä komeaksi ja esittää, ettei edes huomaa Mildrediä.

Carmen: Hola Don Vertti. ¿Qué tal?
Vertti: Bien, ¿y tú?
Carmen: Tu estas muy guapo...

 Vertti: Lo sé, heheh. Muchas gracias, hahaha!

Mildred alkaa epäillä, että tarjoilijoilla on jotakin mielessään. He kun tuijottavat ainoastaan Verttiä. Carmen kyselee juuri mistä päin Vertti on kotoisin, kun Mildred suutahtaa.

Carmen: ¿De dónde eres?
Mildred: Donte donte!? Anna ny se vinkkupullo tänne, ku sitä lähit meille tuomaan!

Carmen säntää tiehensä.

Mildred: Vertti hei, must ei tunnu kivalta... Tää sun ylläris haiskahtaa pahasti! Mitä noi ämmät lässyttää sulle? Ja mä en oo mikään kielinero, ni mä en tajuu...

Bianca tuo pariskunnalle ruuan ja Vertti saa Mildredin uskomaan, ettei muista naisista tarvitse olla huolissaan.

Vertti: Minähän rakastan ainoastaan sinua! Eikä tämä myöhäinen aamiainen ole se yllätys.
Mildred: Ihana kuulla, tsihih! Mäki rakastan vaan sua!

Melkein heti Bianca on takaisin Laitakuomien pöydän luona ja Vertin takana. Hän yrittää päästä komistuksen lähelle selittämällä jotakin jälkiruuista.

Bianca: El postre del día...

Mildredin riemuksi Vertti tokaisee Biancalle jotakin nopeasti ja kääntää katseensa vaimoonsa.

Vertti: ¡Hasta luego!
Mildred: Mitä nyt..?
Vertti: Nyt keskitymme ainoastaan meihin kahteen ja ihanaan häämatkaamme. 
Mildred: Oih kultsi! 

Kun pariskunta on syönyt, Vertti vie Mildredin kävelylle.

Vertti: Lähdemme seuraavaksi Skydive Spain-nimiseen paikkaan!
Mildred: Ooh miten upee ylläri! Mä oisin halunu jo meidän häis hyppää laskuvarjol! Kiitti rakas!
Vertti: Mitä tahansa oman rakkaan vaimoni takia!

continúa...

JAKSO ON TOTEUTETTU NIIN, ETTEN OLE TIENNYT MILLAISIA KUVIA XARA MINULLE LÄHETTÄÄ, EIKÄ XARA OLE TIENNYT, MITÄ MINÄ KUVIIN KIRJOITAN :D

Tarinassa mukana:
Xaran Nicola, Francine, Regina, Ama, Eve, Vilma/Nella, Mildred, Vertti, Bianca ja Carmen

Kiitos Xaralle kuvista!




4 kommenttia:

  1. Olipas hauska jakso! Oli tietenkin kiva nähdä omien nukkejeni seikkailuja, mutta muutenkin hyvä jakso. Monessa kohtaa oli ilahduttavaa eläväistä kieltä, hyvin kirjoitettu! Saa nähdä mitä Regina vielä puuhaa vai jääkö se kiinni ennen kuin saa aikaan enempää vahinkoa. Enpä olisi arvannut Vilman roolia. Eikö muuten ole ihanat nuo Xara'sin astiat? Niitä kun löytäisi lisää jostain. Mildredin kielitaito oli hupaisa! Hyvä, että sopu säilyi ainakin tuoreen parin häämatkalla, liiton kestosta ei kukaan tiedä! Oli kiva ottaa kuvia jaksoon enkä yhtään arvannut, että saat minun kuvista aikaan kokonaisen jakson. :) X.

    VastaaPoista
  2. Onpa Nicola naiivi; näyttää katsovan vain yrityksensä tuloja, menoista ei pidä kirjaa ollenkaan. Ei ole ilmeisesti pitänyt aikoihin, kun kerran rahaa on varastettu suuria summia jo vuosien ajan! Regina kavaltajana oli aikamoinen yllätys, samoin Joakim rikoskumppanina ja pettäjänä. Tää vaikuttaa nyt sellaiselta asialta, jolla voi olla kauaskantoisia seurauksia monelle hahmolle. Miten esim. käy Pinkissimolle, jos sen ykköspromoaja Xara’s menee konkurssiin? Nicolalla ei ole ikinä näkynyt mitään säpinää kenenkään kanssa; se tanssiminen häissä taisi olla Nicolalle lähinnä sitä… Eli tuli mieleen, että mitä jos Nicola on salaa rakastunut Reginaan, ja sen takia on niin sinisilmäinen sen suhteen? Muuten en oikein ymmärrä Nicolan naiiviutta, kun on ennen vaikuttanut ihan fiksulta ja skarpilta ihmiseltä. Kyllä yrityksen pomon pitäisi joskus itsekin kirjanpitoaan vilkaista. Mutta Nicola ei näköjään edes uutisia lue!

    Amalla ja Evellä oli kivat jutut, naurattaa aina niiden puhetapa ja välinpitämätön asenne. :-D Koiraparkaa ei kyllä olisi saanut jättää kuumaan autoon. No, ei onneksi näyttänyt olevan kiinni siellä, että on päässyt vaikka pusikkoon varjoon. Aika vastuutonta kyllä se koiran irti jättäminenkin…

    Mildredillä ja Vertillä näkyy olevan kiva häämatka, etenkin Vertillä! Mieshän puhuu espanjattarille enemmän kuin on ikinä puhunut elämänkumppanilleen, eli ukon persoona taitaa viimeinkin pilkahdella sieltä jostain. :-D Saa nähdä mitä siitä vielä seuraa. Espanjan kieli oli kiva lisä jaksoon. Itsekin oon joskus lukenut vähän espanjaa, ja huomasin ilokseni tajuavani lähes kaiken. :-D

    Kekseliäs tarina! Kyllä sulla, Ninni, mielikuvitusta riittää. :-) Kiitos myös Xaralle kesäisistä kuvista!

    -Marianne

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia :)
      Nicola vain luottaa assariinsa ja kirjanpitäjäänsä. Harmi että ne on aina ne hyvät ihmiset, jotka saa kärsiä...
      -Ninni

      Poista