lauantai 31. elokuuta 2024

Osa 259 Yllätys numero 2, joka haiskahtaa pahasti

Viime jaksoa edeltävä jakso jäi siihen, kun Shania kosi Simonia Mildredin ja Vertin kesähäissä. Jännitetään Simonin vastausta vielä hetki, ja kurkistetaan mitä muille hahmoille kuuluu häiden jälkeen! Tässä toisessa jaksossa nähdään Caitlin perheineen Lapin mökillä lomailemassa!

Lemmenjoen puisto on Suomen laajin kansallispuisto, 2855 km2 Inarin ja Kittilän alueella. Puisto on vedenjakajalla, josta saavat alkunsa monet erämaajoet: Ivalojoki, Repojoki, Lemmenjoki, Vasko ja Inarijoki-Tenojoki. Pohjoisen Blythen ja Pohjoisen Pullipin laaksot erottaa toisistaan Haarestunturit, jotka kohoavat miltei 600 metriä merenpinnan yläpuolelle.  

5.8. Repojoen ja Pohjoisen Blythen alueella on helteinen maanantai.

Täällä sijaitsee moderni hirsimökki, jonka ystävykset Shania, Aida sekä perheelliset Nichelle ja Caitlin yhdessä ostivat. Ainoastaan Nichelle on käynyt mökillä maaliskuussa perheensä kanssa. 

Nyt viikko ennen koulujen syyslukukauden alkua Caitlin perheineen on matkannut mökille. Etäisyys Dollywoodin ja Pohjoisen Blythen välillä on 1100 kilometriä, joten Jäykän perhe on ajanut 15 tuntia mökille päästäkseen.

Caitlin: Jeee! Hellureijaa Lappi! Meitsi ei olis jaksanu enää senttiikään!
Jaakko: Minähän se miltei koko matkan ajoin... Emäntä taisi ajaa vain Kemin huoltoaseman pihalla rinkiä, kun vessaa ei löytynyt. Mutta ei se meikäläistä haittaa, pääasia että pääsimme perille!
Jenna: No tulkaa ny sisään mökkiin!

Jaakko menee hakemaan autolta lisää matkalaukkuja sekä Jonnan pyörätuolirampin. Perheellä on mukanaan Prinssi-koira sekä Jonnan Viiru-kissa.

Katja: Miks meil on noin törkeen paljo kamaa messis? Faija hukkuu tohon roinaan.
Caitlin: Kyl teidän faija handlaa hommelit. Menkää likat jo tsiigaa mökkii, me tullaan Jonnan kaa peräs.

Hetkeä myöhemmin Jaakko ja Caitlin auttavat Jonnaa sisälle mökkiin. Lemmikit nuuskivat jo paikkoja.

Caitlin: Meitsi arvas, et tääl on tällaset kynnykset et tätä ramppii tarvii joka välis.
Jaakko: No, lomamökeillä harvoin on esteetön kulku huoneesta toiseen. 

Pian koko Jäykän perhe on mökissä ja Caitlin löytää keittiönpöydältä Nichellen jättämän kirjeen.

Katja: No? Mitä siin lukee?
Caitlin: Venatkaa ny, meitsi lukee tän ääneen:

"Hei seuraava tulija! Ajattelimme Ichiron ja tyttöjen kanssa kirjoittaa, että mökin hankkiminen kannatti, tämä on aivan ihana. Jääkaapin ovi tosin on rikki, samoin suihkukaapin ovi. Kylppäri on muutenkin todella ysäri. Ajattelin aloittaa kivan mökkiperinteen, että seuraavaa tulijaa varten jätettäisiin jokin kiva yllätys mökille."

Katja: Jess! Missä se ylläri on?
Caitlin: Oo ny hiljaa ku meitsi lukee lopun:

"Jos olet rakas ystäväni Shania, tiedä että ikävöin sinua. Ja varo: tällä suunnalla Suomea itikoita ja elukoita riittää, hahah! Jos olet Aida, ihana kälyni ja ystäväni, niin toivottavasti iskit seuraksesi miehen, sillä lähellä on saamelaiskylä, jossa asuu hiiviskelevä pervo Aslak Luupää! Jos tätä kirjettä lukee Caitlin tai joku perheesi jäsen, niin tietäkää, että merkitsette minulle todella paljon. Caitlinille tiedoksi: mökin vessa menee helposti tukkoon, hihii! 
Kuka oletkin, jätin sinulle jotakin kivaa. En kerro mitä, enkä minne. Toivottavasti sinäkin jatkat tätä aloittamaani perinnettä kun lähdet pois mökiltä.
Rakkaudella: Nichelle (+Ichiro, Saga ja Minako)"

Nichellen jättämä yllätys kiinnostaa tyttöjä, mutta Katja ja Jennakin ovat niin väsyneitä jo yöllä alkaneesta ajomatkasta, että loikkaavat makuuhuoneen sängylle.

Katja: Jee! Ei skolee viel viikkoon!
Jenna: Hei olisko se ylläri toi Barbie tossa sängyn päässä?

Jaakko tutkii vikaa jääkaapin ovessa, mutta päättää sitten vain laittaa ruokatavarat sinne ja ajatella ongelmaa myöhemmin. Caitlin katselee innoissaan mökillä olevia tavaroita ja laittaa tytöille television päälle. Jaakko on nostanut Jonnan keittiön tuolille istumaan.

Caitlin: Likat hei, ette sit tsiigaa töllöö koko loman ajan, mennään porukal katteleen poroi!
Katja: Joo joo! Täält tulee joku Free-kanavan romanttinen hömppäleffa.

Jaakko: Ettepä arvaa, mitä uunissa oli kun avasin luukun? Jättimäinen karkkipussi!
Caitlin: No se on salettiin se Nichellen ylläri!
Katja: Jess! Heitä faija se mässypussi tänne!
Jenna: Eiku mulle se!
Caitlin: Ette syö heti koko pussii, onks selvä? Meitsii alko paskattaa, mä käyn äkkii vessas. Oliks se mis päin?
Jaakko: Kylpyhuoneen ovi on tuolla makuuhuoneen takana.

Caitlin ryntää kylpyhuoneeseen.

Caitlin: Tää kylppärihän on ihan jees, vaik onki ysäri. Tääl on pyyhkeet ja kaikki jutskat valmiina, pesuaineetki! Toi vimpula pytyn vieres on vissiin joku pumppu jos pytty menee tukkoon. Mut snadi ikkuna tos pytyn yläpuolel? Onneks Nichelle on laittanu peilin tohon ikkunalaudalle. Ei hitsin pimpulat, äkkii pöksyt alas tai plörähtää shortsit skeidaan!

Caitlin: Ai tääl ois ollu lisääki vessapapruu, turhaa roudattiin himast. Aargghh! 

"PLÖTS!"

Caitlin: Hitto mikä pökäle! Meitsi painaa salettii puolet vähemmän ny!

Kun Caitlin tulee vessasta, on Jaakko nostanut Jonnan siskojensa seuraan makuuhuoneen sängylle ja antanut halutun karkkipussin kolmikolle.

Katja: Nyt mä avaan tän mässypussin!
Jenna: Tosi söpöö, ku Viiru seuraa Jonnaa joka mestaan.
Jonna: Nnhh...

Jaakko ja Caitlin haluavat olla hetken kahdestaan ja rentoutua terassilla, joka toimii ikään kuin mökin olohuoneena.

Caitlin: Ei hitsin pimpulat, tääl ei oo kahvinkeitintä!
Jaakko: No melkein kaikki muut mukavuudet täällä onkin. Kyllä Kaffe Mestar kotoa olisi mahtunut autoon.
Caitlin: Meitsi laittaa kunnon sumpit tuleen! Täl rautakannul!
Jaakko: Se on teräspannu.

Hetken kuluttua aviopari on terassilla kahvia nauttimassa.

Caitlin: Meitsi ei snaijaa, miks tääl sumpis lilluu jotain random hitui. What ever, tää on suht juotavaa.
Jaakko: Voi emäntä rakas, tämä on parasta kahvia pitkiin aikoihin! 

Jaakko: Olen ikionnellinen tästä mökistä. Täällä Pohjoisessa sielu lepää. Kahvinporot kupissa eivät haittaa tippaakaan, sillä rakas emäntäni on sen keittänyt. Ja emäntäni on kauniina siinä vieressä, kaikkien näiden avioliittovuosien jälkeen.

Caitlin: Meitsi on kans ihan yyber happy! Kyl kantsi ostaa tää mesta sil meidän frendiporukal. Ja kiitti Jaakko, et sä sanot viel meitsii kauniiks. Mut se on saletti hommeli, ettei tääl sumpis oo poroi, vaik Lapis ollaanki!

Jaakko: Heheh, sinä se saat meikäläisen aina nauramaan, emäntäseni. Olemme olleet 11 vuotta naimisissa, ja katson sinua vieläkin samoin, kuin siellä vuoden 2012 halloweenjuhlissa, joissa sinua kosin.
Caitlin: Sä olit nii jalo, ku sä halusit ottaa meitsin vaimoks ja alkaa Katjan faijaks, vaik se oliki sun hullun broidin muksu.

Jaakko: Katja tulee aina olemaan oma tyttäreni, vaikka ei biologisesti minun olekaan. Mahtavaa, että Jonnakin on jälleen perheen seurassa, eikä sairaalassa. 
Caitlin: Juu näin on hommelit. Likka ei muuten oo sanonu sanaakaan koko reissul, mumisee kissalle jotain. Mut pääasia vissiin, ettei oo saanu mitään raivarii kuiteskaan. Ihme tauti toi ateismi, ku voi käyttäytyy tolleen...
Jaakko: Siis autismi. Hei, lapsistamme tulikin mieleeni, että lähdettäisiinkö romanttiselle kävelylle ilman heitä?
Caitlin: Joo!!! Katja ja Jenna saa mennä kusettaan piskin sil välin!

Katja ja Jenna ovat laittaneet autistisen ja kystista fibroosia sairastavan siskonsa keittiön tuolille, sillä Jonna ei pysty jalkojensa kasvuhäiriön takia edes nousemaan omin avuin. Katja ja Jenna kuulevat vanhempiensa puheen koiran ulkoiluttamisesta ja makaavat laiskasti jalat ylhäällä televisiota tuijottaen ja karkkia syöden.

Jaakko: Katja ja Jenna! Me lähdemme kävelylle äidin kanssa. Käykää pissattamassa Prinssi ja antakaa sitten siskollenne syötävää!
Katja: Eii... vittu... Mä en jaksa...
Jenna: En mäkään...

Tyttöjen ei auta muu kuin totella vanhempiaan. Caitlin ja Jaakko lähtevät kahdestaan mökille tulevaa hiekkatietä pitkin ja Katja ja Jenna päättävät lähteä eri suuntaan: mökin takaa alkavaa polkua pitkin metsään. 

Katja: Tää kinttupolku on ihan perseestä! 
Jenna: Sähän sanoit, et tätä polkuu pitkin me oikaistaan pian takas mökille.

Katja: No niin päästäänki! Mä osaan kato suunnistaa. Prinssi kusi ja pasko jo, lähetään meneen täält, telkkarist alkaa kasilta Murhamies mutkan takana, yks Freen rikosdokkari.
Jenna: Mistä me muka mennään? Eihän tää oo etes polku!
Katja: Öö... Mennään tästä, tuu!

Hetkeä myöhemmin Caitlin ja Jaakko ovat romanttisella kävelyllään ja aurinko alkaa laskea.

Caitlin: Onks toi mäki ny se Mon Eversti?
Jaakko: Mount Everest ei ole Suomessa vaan Himalajan vuoristossa Nepalin ja Tiibetin rajalla. Ja se on tosiaankin vuori, Suomessa ei oikein ole vuoria.
Caitlin: Ai?

Jaakko: Tuo on Heilistunturi ja vajaat 500 metriä korkea. Suomessa on tuntureita, ei ihan niin korkeita kuin Mount Everest, joka on yli 8 kilometriä, 800 metriä korkea. 
Caitlin: No ei se meitsist kauheen isolta kuulosta... 
Jaakko: Suomen korkein tunturi on Halti, joka on miltei puolitoista kilometriä korkea. Se luokitellaan joskus vuoreksi, mutta pääosin se on kasvillisuus, joka määrittää tunturin.
Caitlin: Oi hitsin pimpulat ku meitsi on onnekas! Sä oot siis niinku ihan hiton fiksu!

Caitlin: Hellureijaa Lappi-landii!!! Tuu tsiigaan miten sika magee mesta!

Caitlin: Tuu ny tänne päin, ku arska laskee, tääl on värit ihan ku jostai sadust! Auts! Joku pisti meitsii peppuun!

Jaakko rientää vaimonsa luo.

Jaakko: Kiitos emäntäni, että jaksat edelleen kehua minua. Mikä sinua pisti? Täällä ei tähän aikaan ole hyttysiä eikä mäkäräisiäkään.
Caitlin: Ei meitsi tajuu, mut pistelee ihan hiton paljo!
Jaakko: Sellaisia pieniä polttiaisia täällä kyllä on, ehkäpä palaamme mökille? Etteivät itikat syö meitä elävältä.

Caitlin: Juu lähetään kiitää ennenku vaik se lappalainen pervo tulee, josta Nichelle skriivas.
Jaakko: Jos joku pervo tulee, saa kuule minut vastaansa. Oi rakas emäntäni!
Caitlin: Meitsi rakastaa sua sillee niinku aina!

Kun Caitlin ja Jaakko kääntyvät takaisin mökille päin, ovat Katja ja Jenna edelleen koiran ulkoilutusreissulla. Kylläkin eksyneinä. Jenna uskoo löytäneensä viimein reitin mökille, kylläkin eri polkua kuin tullessa. Hän on hypännyt solisevan puron yli hämärässä.

Jenna: Tuu Katja!

Katja ei uskallakaan hypätä Jennan perässä puron yli.

Jenna: No, hyppää ny!
Katja: En mä haluu!
Jenna: Isosysteri hei, kyl sä uskallat!

Prinssi juoksee surkeana Katjan jalkoihin.

Katja: Mut ku toi vesi on tollast mustaa ja se kuohuu tollee...

Jenna: Katja, nyt sä otat vauhtii ja hyppäät! Kyl Prinssi tulee perässä. Meidän on pakko mennä mökille, tai tulee kauhee flaidis!
Katja: No joo joo! Vittu mä hyppään, kohta. Ei sit sanaakaan täst vesijutust myöhemmin, okei?!
Jenna: No en mä sua kiusaa siit. Kuhan tuut ny!

Katja kerää rohkeutensa ja ylittää vellovan veden huutaen. Jonkin ajan kuluttua siskokset ryntäävät mökin ovesta sisään. Vihainen isä seisoo keittiössä vastassa.

Jaakko: Jaahas, sieltä sitä tullaan! Saatana soikoon nyt on yö!
Jenna: Psst! Älä kerro mitään faijalle!
Katja: Eiku me ei tajuttu paljo kello on, sit me...
Jaakko: KATJA JANICA JA JENNA MARIA JÄYKKÄ!!! Te jätitte siskonne tänne yksinään ilman ruokaa! Jonna olisi voinut loukkaantua, ette nostaneet häntä edes tuoliinsa!
Katja: Sori faija, ku me eksyttiin ku Jenna ei uskonu et mä osaan reitin, sit meil kesti ku Jenna ei tohtinu hyppää yhen joen yli ja...
Jenna: Paskapää! Faija se meni toisin päin!
Jaakko: EI KIINNOSTA! Te kaksi ette katso huomenna telkkaria sekuntiakaan!

8.8. on torstai ja Jäykän perhe on viettänyt jo muutaman päivän mökillä. Päivä on helteinen ja Repojoki virtaa vuolaana Pohjoisen Blythen läpi.

Caitlin: Meitsi kelas, et vois lähtee tsiigaan vähä maisemii tänään.
Jaakko: Mikä ettei. Olisi kiva mennä kalastamaan, kerran virvelin otin mukaan. Joessa on ilmeisesti suuria taimenia. 
Caitlin: Ei meitsi jaksa mitää sellast...

Jaakko: Menkää te, minä yritän korjata tätä jääkaappia samalla kun otan ruokia esiin. Käyn varmaan iltasella uistamassa.

Jonna on tapansa mukaan ollut hiljainen koko reissun, eikä autismiin liittyviä raivokohtauksiakaan ole ilmennyt. Kaksossiskonsa Jenna sekä tyttöjen isosisko Katja sen sijaan ovat viettäneet kaiken aikansa televisiota katsoen tai kännykkää selaten.

Katja: Ei vittu! Jossu on postannu kuvii sen uudest läppärist! Ja se on saanu vaik mitä uutta ennen ku skolet alkaa.
Jenna: Näytä mullekki!

Katja: En vitus näytä! Et sä tajuu mitään vitosluokkalaisten jutskii, sä meet vasta neloselle. Pentu!
Jenna: Mutsi hei, Katja ei näytä mulle mitään ku ne on muka vitosten juttuja!
Caitlin: Hiljaa molemmat! Katja lopettaa kiroilun ja Jenna ruikuttamisen! Likat lähtee ny meitsin kaa tsiigaan luontoo.

Katja ei jaksa lähteä ulkoilemaan, joten hän saa tehtäväkseen etsiä koiran, jolla on ruoka-aika. Siitä huolimatta Prinssiä ei näy, vaikka normaalisti koira odottaa ruokakupillaan ajallaan.

Katja: Priinssiii... Priiiinssiii... Ei tääl oo ku kissa vaan! 

Katja on niin laiskalla tuulella, että lopettaa koiran etsimisen alkuunsa, ja istahtaa terassille kännykkäänsä tuijottamaan.

Katja: Voi vittu Nella ja Emily on kans saanu uudet läppärit, mä en kestä!

Jenna on lähdössä äitinsä kanssa ulos ja löytää koiran vahingossa mennessään vessaan.

Jenna: Ei oo todellista! Tääl se juo pytystä vettä! Prinssi EI!

Jaakko jää mökille laittamaan Jonnalle syötävää ja ruokkii lemmikitkin. Katja jää laiskottelemaan ja Caitlin ja Jenna vaeltavat Lapin luontoon.

Caitlin: Mennääks vaik täst eteen päin?

Jenna: Joo... Kuulitsä mutsi siitä, ku Joakim-setä pyys Katjaa yllyttään Shania-tätii? Siis et se tekis jotain hulluu siel sun bestikses häissä?

Caitlin: Siis niinku hä?! Mitä hitsii sä tol meinaat?
Jenna: No ku Shania oli siel näytelly tissei, kosinu Simonii ja sellast. Ni Joakim-setä oli käskeny Katjaa yllyttää Shaniaa tekeen jotain tollast. Katja ite kerto.
Caitlin: Ei hitsin pimpulat! Mitä hittoo meitsin lanko oikeen kelaa?!

Caitlin: Siis jengi oli siel Mildredin häis ihan sillee et mitä helvettii, ku Shania sekoili sillee. Meitsin bestis ei onneks hiffannu Vertin kaa midist! Ai Katja oli käskeny sen sekoilla?! Ja teidän setä oli käskeny Katjan sanoo, et se sekoilis?! Siis mitä hitsii toi jutska meinaa, meitsi ei snaijaa ny yhtään?!

Jenna: En mäkään tajunu koko juttuu, tuskin isosysterikään ties, mitä se Joakim sil jutul halus.
Caitlin: Meitsi sanoo heti teidän faijalle, et soittaa broidilleen ja kysyy mitä hittoo tää meinaa!

Caitlin on ihan ihmeissään kuulemastaan. Äiti ja tytär istuutuvat kaatuneen kelopuun päälle levähtämään ja Caitlin yrittää sisäistää kuulemaansa.

Samaan aikaan mökillä Jaakko on antanut kissalle ja koiralle ruokaa. Hän avustaa Jonnaa syömisessä.

Jaakko: Iskän pikku kulta, siinä on terveellistä sapuskaa. Otahan tästä appelsiinimehuakin.
Jonna: Ymh...

Katja räplää edelleen puhelintaan ja kadehtii ystävillensä hankittuja koulutarvikkeita.

Katja: Faija hei, kai mäki saan uuden läppärin? Tai ainaski tabletin?

Jaakko on joutunut kuuntelemaan vanhimman tyttärensä ulinaa koko päivän ja menee käymään ulkona. Mökin vieressä olevassa puussa on linnunpönttö ja lähellä ulko-ovea lintukoriste.

Jaakko: Mitähän minä keksisin tuolle tytölle? Neiti ei muuta tee kuin rötköttää puhelin kiinni naamassaan ja vinkuu uusia älyvehkeitä. Kirottuja koko nykypäivän rakkineet! Olisipa vielä lankapuhelimet, eikä mitään internettiä! Hmm... Johan on ruma lintu tuossa oven pielessä. Sehän karkottaa elävät linnut, jotka haluaisivat tuohon pönttöön pesimään. Nyt minä keksin!

Jaakko nostaa lintukoristeen maasta ja menee sen kanssa sisään.

Jaakko: Katja hei, laitahan puhelin kiinni ja tule tänne!
Katja: Mitä sä faija oikeen roudaat sisään?
Jaakko: Minä keksin, että se Nichellen aloittama yllätys-perinne voisi olla tämä ruma lintu! Meidän jäljiltämme siis. 
Katja: No tänne tulee seuraavaks joko Shania-täti tai sit Aida. 
Jaakko: Niin juuri! Ja sinä kirjoitat nyt sen Nichellen kirjoittaman jutun perään, että Jäykän perheeltä terveiset. Ja että yllätys on jossakin. Kun lähdemme mökiltä, piilotan tämän linnun tuonne sänkyyn!

Jaakko onnistuu saamaan Katjan pois puhelimen äärestä keksimällä typerän yllätyksen Nichellen aloittamaa perinnettä jatkamaan. Katja ryhtyy kirjoittamaan kirjettä. Jonna istuu kaikessa rauhassa syömässä ja kuuntelee ääniä ympärillään. Kissa istuu uskollisena tytön vieressä pöydällä. Yhtä uskollisena kuin koirat yleensä.

Sillä välin Caitlin ja Jenna rämpivät takaisin mökille. Maasto on avaraa ja siellä täällä kasvaa käppyräisiä mäntyjä.

Yhtäkkiä Caitlin huudahtaa niin, että Jenna säikähtää.

Caitlin: Aaaargghh! Meitsin kenkä putos ja katos! Jeesaa ny mutsiis!

Jenna: Ei oo todellist! Miten ihmees sä kengän onnistuit hukkaan?!

Ei auta muu, kuin etsiä Caitlinin kadonnut lenkkari metsästä.

Jenna: Faijahan sano, et kantsii hommaa vaelluskengät tälle reissulle. Hei mä nään sen kengän! 

Caitlin saa lenkkarin jalkaansa ja äiti ja tytär istuutuvat hetkeksi lepäämään.

Caitlin: Kiitti Jenna, sä oot hyvä likka. Mut sun isosysterist meitsi ei oo saletti, ku se sillee niinku sekotti meitsin bestiksen häitä...
Jenna: Mä en syytä Katjaa, meidän setä se täs se pahis on.

Caitlin: Sä oot kyl oikees. Ei aikuinen äijä voi käskee kummityttöönsä sanoon tädilleen, et näyttelee tissei jengille ja konttii hääjuhlis pitkin lattioit kosimas omaa jätkäänsä... Meitsi ei kehtais pöllii showta sillee, huh huh!
Jenna: Joo kyl se on Joakimin syy. Lähetäänkö mökille?
Caitlin: Juu. Heti ku meitsi jaksaa nostaa perseen täst ylös.

Vähän ennen kuin Caitlin ja Jenna palaavat mökille, on Jaakko laittanut kahluusaappaat jalkaansa.

Jaakko: Katja hei, minä lähden nyt kalastamaan tuonne Repojoen koskelle. Laitan Jonnan pyörätuoliinsa, ettei tarvitse pelätä, että hän satuttaa itsensä. Sinä kun et malta katsoa pikkusiskosi perään, tuijotat vain kännykkääsi.

Jaakko: Kuulitko, Katja?
Katja: Joo joo! En mä tuijota luurii ku telkust tulee Passion Castle UK:n uus kausi!
Jaakko: Vai sellaista, realitya toisen perään. Varmaan alkaa uusi Big Barbiekin kohta, sillä onhan jo alkusyksy. Vaikka ei siltä tunnukaan kun hellettä piisaa.
Katja: BB:tä ei tuu enää, ihan paska homma.

Ilta hämärtyy Pohjoisessa Blythessä ja Jaakko yrittää virvelöidä taimenia Repojoesta. Jaakko on onnellinen ja vailla stressiä, pitkästä aikaa. Lapin reissu on todellakin kannattanut.

Koittaa lähtöpäivä, joka on sunnuntai 11.8. Jäykän perheen on tarkoitus lähteä ajamaan Etelään kuudelta aamulla, jolloin he olisivat yhdeksän aikaan illalla kotona Dollywoodissa. Tavarat on pakattu ja mökkiä siivotaan. Caitlin on mennyt siivoamaan kylpyhuoneen, mutta hänelle on tullut kakkahätä.
Caitlin on noussut pytyltä ja pesee käsiään.

Caitlin: Ei hitsin pimpulat mikä mega-jööti tuli pyttyyn! Mitä meitsi ny duunaa, ku pytty on tukos ja tääl on viel kaikki pyyhkeet miten sattuu, roskis täynnä ja shampoopullot levällään?!

Caitlin jää katselemaan itseään peilistä.

Caitlin: Huruluiksista uus meitsi! Tää reissu on tehny nii gutaa, et meitsi näyttää ainaski viis vuotta nuoremmalta!

Jaakko ja isänsä "lempityttö" Jonna on puettu saman värisiin vaatteisiin. Jaakko nostaa tytärtään pyörätuoliin.

Jaakko: No niin, iskä nostaa sinut tuoliisi, niin päästään pian lähtemään.
Jonna: Ee-ii, eijeijeijeijei! Vittu EI!
Jaakko: Voi iskän rakas. Minä tiedän, ettet haluaisi lähteä kotiin, sillä iskäkään ei haluaisi.

Jaakko ja tytöt ovat hetken kuluttua lähdössä jo mökin ovesta.

Jaakko: No niin, hei vaan, ihana Lapin mökki! Lähdetään jo autolle, äitinne tulee perässä.
Jenna: Mikä sil oikein kestää?

Juuri silloin Caitlin tulee kylpyhuoneesta.

Jaakko: No, saitko kylppärin siivottua?
Caitlin: Juu kyl meitsi muuten sai, mut tuli pikku ylläri, nimittäin numero kakkonen. Ja ny pytty on tukos.
Katja: Tost yllärist muuten tuli mieleen...

Katja: ...et se lintukoriste pitää laittaa sänkyyn.
Jenna: Mikä ihmeen koriste?
Katja: No se Nichellen perinne, et seuraavalle tulijalle on joku ylläri. Me faijan kaa keksittiin, et laitetaan ulkoo se lintu sänkyyn piiloon.
Jaakko: Voi emäntä rakas, nyt minun pitää lähteä pyttyä avaamaan, vaikka pitäisi jo olla autossa!

Caitlin: Jaakko rakas, ei tarvii lähtee avaan pyttyy. Eikä mitään dorkaa koristetta sänkyyn! Meitsi jätti jo yllärin seuraavalle tulijalle: mä en edes yrittäny vetää vessaa, se megajööti pötköttää siel pytys ja meitsi jätti pytyn kannenki auki!
Jenna: Täh?! Ai ylläri on numero kakkone?!
Katja: Hyvä mutsii! Viel paskempi ylläri ku se lintu!
Jaakko: Voi emäntä kiltti, tuo sinun numero kakkosesi on kyllä yllätys, joka haiskahtaa pahasti!

Jäykän perheen rentouttava lomailu Lapissa päättyy ja tyttöjen uusi lukukausi alkaa seuraavana päivänä Dollywoodin ala-asteella. Kolmen viikon kuluttua elokuu päättyy. Cindy Townin suunnalla juhlitaan venetsialaisia, kun taas Jäykän perhe on ostanut uuden grillin ja Caitlin on saanut siihen tulen!

to be continued...

Tarinassa mukana: Ninnin Barbie Glam Vacation House

2 oikeata kuvaa Repojoelta elokuun ensimmäisellä viikolla ovat ystäväni ottamia, kiitos hänelle!

Kuva Jaakosta uistamassa on 80-luvulla setäni teettämä taulu valokuvasta, jossa isäni on kalassa :)