torstai 31. elokuuta 2023

Osa 243 Salaisesti sinun 1/2

Kaksiosainen erikoisjakso Mariannen ohjaamana, kuvaamana ja käsikirjoittamana. Kiitos Ninni, että sain tehdä tämän.


Mafiaa ei petetä. Mafia on perhe, jolla on omat sääntönsä. Sääntöjen rikkomisesta seuraa...
 
 

On kulunut kolme vuotta siitä, kun rocklaulaja, kitaristi ja lauluntekijä Victoria "Vic" Milov joutui pakon edessä erottamaan basistinsa Simon Deforestin bändistään. Victoria oli juuri ennen koronan Suomeen rantautumista suunnitellut urataukoa ja ollut bändeineen levy-yhtiön kokouksessa puhumassa asiasta. Kaikki meni uusiksi jo ennen koronan tuloa, sillä yllättäen Simon nousi ylös tuoliltaan ja syytti levy-yhtiön miespuolista toimitusjohtajaa seksuaalisesta ahdistelusta koko johdon edessä.

Levy-yhtiön vastaus oli tyly: ”epäkypsästä”, ”irrationaalisesta” ja ”valehtelevasta” Simonista oli päästävä, tai muuten Victorian levytyssopimus päättyisi, ja työttömiksi jäisivät myös kitaristi Gunnar Sawyer ja rumpali Boone Geary. Victoria mietti viikkoja miten kertoisi asiasta Simonille, joka oli aina ollut hänen suosikkinsa. Kymmenisen vuotta muita bändin jäseniä nuorempi Simon oli myös muita herkempi oman tiensä kulkija, joka oli usein väärin ymmärretty, koska ei jotenkin tuntunut osaavan selittää asioita niin kuin ne tarkoitti. Eikä syynä ollut pelkästään se, että Simon oli ranskalainen ja puhui englantia toisena ja suomea kolmantena kielenään. 
 
Victoria päätyi sitten kertomaan huonot uutiset Simonille tämän 26-vuotissyntymäpäivänä 8.6.2020, kahdeksan yhteisen vuoden jälkeen. Kaksikon välit viilenivät joksikin aikaa, kunnes alkoivat vähitellen lämmetä Simonin keksiessä itselleen uusia urasuunnitelmia kuvataiteilijana ja leipurina. Simon on syyskuun ensimmäisenä päivänä aikeissa avata ikioman vegaanikahvilansa Itä-Trolliwoodiin, mutta hänen ranskalaisiin herkkuihinsa on jo päässyt tutustumaan useilla messuilla, joilla vastaanotto on ollut erittäin lupaava. Shaniakin on löytynyt Simonin elämään uudestaan juuri messuilta tänä keväänä. 

Shaniasta puheen ollen, myös tämän kanssa Simon on tietysti osannut lyödä päät yhteen kerran jos toisenkin; parin ensimmäinen seurusteluyritys kolme vuotta sitten kaatui väärinkäsityksiin. Sitten joulukuussa asiat näyttivät lupaavilta, mutta suuteluyritys meni pieleen ja Simon lähti Ranskaan, jossa hän oli vielä seuraavan vuoden kesälläkin kun Shanian kanssa tuli pidempi välirikko kummankin itkiessä puhelimessa suhteen mahdottomuutta, sillä olihan Simon "maailman vaikein mies".

Nyt toki Shania ja Simon ovat taas hyvissä väleissä ja ovat julkisestikin somessa julistaneet olevansa ”vapaassa parisuhteessa”. Simonille sopii, että Shania niin halutessaan harrastaa seksiä muiden miesten kanssa, koska epäilee, ettei itse ehkä sellaista voi Shanialle tarjota. Vapaassa eli avoimessa parisuhteessa on tietenkin omat haasteensa, ja sitä hankaloittaa vielä lisäksi parin 500 kilometrin välimatka, mutta ainakin Shania ja Simon ovat viimeinkin päässeet keskustelemaan kunnolla siitä, mitä kumpikin suhteelta haluaa. He ovat huomanneet, että heillä on yllättävän paljon samanlaisia toiveita; tärkeimpänä niistä tietenkin molemminpuolinen rakkaus, ja ehkä jopa perheen perustaminen sitten kun aika on sille oikea. Väärinkäsityksistä on päästy eroon rakkauden voimalla ja tulevaisuus näyttää valoisalta. 

Victorialla on sittemmin ollut vain väliaikaisia basisteja, sillä ura on muutenkin ollut lähes kokonaan tauolla koronan takia. Nyt kun keikkoja on alettu taas järjestää on Victorialla ollut etsinnässä uusi pysyvämpi basisti. Sellainen onkin viimein löytynyt, ja nyt elokuun viimeisenä päivänä Victorian olisi tarkoitus esitellä uusi basisti vanhalle pienissä kotonaan järjestämissään pippaloissa, joilla samalla juhlistetaan virallisesti myös Victorian 25.7. ollutta nelikymppissyntymäpäivää. 
 
Myöhemmin illalla Victoria postaisi someen kuvia bileistä, ja yhdessä niistä istuisivat sohvalla hänen edellisen, pitkäaikaisimman bändinsä pojat, Simon mukaan lukien. Victoria antaisi kuvalle leikkimielisen nimen ”Mafiaveljet”, sillä onhan hän poikien ja näiden tyttöystävien kanssa ollut kuin yhteinen perhe, jossa on vuosien saatossa niin pidetty huolta toisista kuin myös riidelty verisesti. Vaikka Simon ei enää kuulu bändiin, kuuluu hän silti tähän perheeseen. Victoria hymyilisi asialle kun postaisi tämän kuvan someen. Hän ei tuolloin vielä ymmärtäisi tiettyjen asioiden lopullisuutta eikä tietäisi, että tästä olisi tuleva kolmikon viimeinen yhteiskuva.
 
Palataan kuitenkin nyt bilepäivän aamuun, jolloin Victoria on menossa iloiselle ajelulle juuri ostamallaan autolla ystävänsä, ammattitanssija Angie Polley Gearyn kanssa. Trolliwoodiin on yllättäen saapunut kesän viimeinen lämpöaalto, ja tytöt tarkenevat vielä kesähepenissään. Edellisinä päivinä on ollut paljon sadetta, ja nyt ilma on hikisen kostea. Angie ja Boone menivät kihloihin Victorian halloween-bileissä vajaat kolme vuotta sitten, ja seuraavana kesänä pari piti pienet häät perheen ja lähimpien ystävien kesken. Victoria, Gunnar ja Aida osallistuivat häihin mutta Simon ei, sillä oli tuolloin Ranskassa. Angie esittelee yhä mielellään mahtipontista kihlasormustaan, joka Victoriaa ei voisi nyt vähempää kiinnostaa. 
 
Victoria: Hitto kun tästä tulee mahtava ilta! Viimeinkin kaikki menee hyvin! Uusi kiertue on alkamassa, uusi levy on tulossa, mulla on uusi basisti… ja tänään esittelen uuden basistin vanhalle! 
Angie: Joo, kivaa tulee… Mutta voi Vic, eikö minun sormukseni olekin aivan ihana?
Victoria: Hmm, onhan se, niin kuin oon jo sataan kertaan sulle sanonut.
Angie: Öh… Mutta basisteista puheen ollen, eikö sinustakin ole aika outoa, että Simon seurustelee muka Shanian kanssa, mutta ei koskaan näytä tapaavan häntä, ainakaan somen perusteella? Shanian kuvien sijaan hän postailee jatkuvasti selfieitä itsestään sekä yhteiskuvia kaiken maailman hömppäainojen ja seikkailijajaakkojen kanssa ties missä kissanristiäisissä.
Victoria: Miten niin? 

Angie näyttää Victorialle luuristaan kuvia muutaman viikon takaisista Atelier Tea-o-raman ja Phicen Nordicin kivijalkaliikkeen avajaisista.

Angie: No katso nyt tätäkin patsastelua! Miten maireasti Simon hymyilee julkkiskavereidensa kanssa, ja tyttöystävää ei näy mailla halmeilla. Niin kuin he eivät edes tapaisi koskaan.
Victoria: Ehkä Shania ei vaan halua tulla kuvatuksi someen. Sehän on ollu somekiusattu, niin kuin Simonkin. Että jos ne haluaa pitää suhteensa yksityisenä? En ihmettelis, kun kummankin perässä roikkuu joku paparazzi jatkuvasti. Itse asiassa muakaan ei stalkata samalla tavalla kuin Shaniaa ja Simonia!
Angie: Mutta kun ei kai tuollainen ole ihan normaalia? Pakostikin tässä alkaa miettiä, että mitä jos Gunnar onkin oikeassa ja Simon on homo? 

Victoria: En usko… Miksi hitossa sä Gunnarin juoruilua kuuntelet?
Angie: No mitä jos Simon vain pitää kulisseja pystyssä Shanian kanssa ja hommailee itse ties mitä ja kenen kanssa? Heillähän on se avoin suhdekin! Ja se on oikein Facebookissa julistettu, niin eipä siinä ole yksityisyydestä tietoakaan! Eikö se ole sinusta aika outoa? Mietin vain, mitä Shania saa tuollaisesta suhteesta… Eihän hänen tarvitse olla suhteessa vain suhteen takia. Mutta Simonille taas sopii parhaiten, että maailma luulee häntä heteroksi, niin ei tarvitse pelätä homofobisia ihmisiä. Sen takia hän poseeraakin lähinnä naisten kanssa kuin mikäkin gigolo. Katso nyt tätäkin!
Victoria: No mitä? Oon mä noita kuvia jo nähnyt.
Angie: Tuon tyrmäävän kauniin Ellen Annika Kallion kanssa hän on poseerannut usein viime aikoina. Ja nainen on 48-vuotias, joten voisi ikänsä puolesta olla hänen äitinsä! 
Victoria: Älä viitti. Saat mut tuntemaan itteni vanhaksi, ja vasta täytin 40 vuotta.
Angie: Oh, anteeksi! Mutta katso miten Simon on solminut paitansa, kuin vatsalihaksiaan esitelläkseen!
Victoria: No wuppiduu! Se todistaa jopa sen, että Simon tykkää poseerata tuttujensa kanssa. Ei mitään uutta siis. Ja sillä nyt vaan on erikoinen pukeutumistyyli, joka ei itsessään kerro yhtään mitään seksuaalisuudesta. Ja saahan niitä vatsalihaksia esitellä. Kamalan laihalta se kyllä nykyään näyttää, reidetkään ei koske toisiinsa...

Angie: Tässä paparazzikuvassa hän on vaatekaupassa makutuomarina Nicolan, sen Pinkissimon managerin kanssa! Nicolahan oli Shaniankin manageri! Siis Simon viettää aikaa Shanian entisen managerin kanssa, ja entisen bändin jäsenen Aman kanssa, jos muistat sen taannoisen sekoilun punaisella matolla. 
Victoria: Mikä hiton sekoilu? Siis Ama kompastui ja Simon auttoi sen ylös. Siinä se kaikki draama. Simon kertoi mulle mitä oikeasti tapahtui, ja se kertoo mulle AINA totuuden.
Angie: No onkos hän kertonut kuka kumma se ihme Aimikin on, joka hänen kimpussaan jatkuvasti häärää? Joku entinen opiskelukaveri ilmeisesti, mutta onko Simon siis avoimessa parisuhteessa myös hänen kanssaan? Niin se nainen oli ainakin Facebookiin laittanut!
Victoria: Äh… Voi sun gigolos! Tiedät kyllä miten vaarallista toisen yksityiselämän spekulointi voi olla. Simon saa ihan tarpeeks paskaa niskaansa lehdistöltä ja somekiusaajilta, ei se tarvii sitä vielä ystäviltäänkin. Juorut voi oikeasti rikkoa elämän.

Angie: No miksi kummassa Simon sitten itse antaa aihetta niille juoruille? Katso nyt tätäkin kuvaa, kun hän oli taas samoilla seuduilla bilettämässä vasta pari päivää sitten. Pussailee tuossa jotain lehmäksi pukeutunutta naista, ja taustalla näkyy ihmisiä tanssimassa villisti ja juopottelemassa kuin maailma olisi päättymässä!
Victoria: Äh, nyt sä alat kuulostaa ihan Gunnarilta... Sillä on aina tollaset kummat jutut, jotka ei mitenkään pohjaa todellisuuteen.

Angie: Miksi sinä ajattelet, etteivät ne pohjaisi todellisuuteen? Kun katsot millaisessa seurassa Simon viettää aikaansa... Tämäkin nainen on puolialasti, ja mitä kummaa tuo ruusu tekee... öh, tuolla?
Victoria: Ööh... Ton Madden asu taitaa olla Army of Loversin erään musavideon inspiroima. Niinhän Simonkin on kirjoittanut postaamiensa kuvien yhteyteen, että mistä niissä on kyse. Ihan hauska idea toikin mun mielestä, jos tykkää ton kaltaisesta musasta. Ei ole kyllä mun juttu...

Angie: Mutta Simonin juttu se näyttää olevan! Ja tuota turrimiestäkin hän on tapaillut usein! Mahtaako tuokin olla homo, ja heillä on jokin juttu meneillään? Ja Simonilla on taas kerran pinkkiä päällä! Eiväthän heteromiehet tuolla tavalla pukeudu.
Victoria: Ja paskat! Simon pukeutuu miten haluaa, ja sillä on tyylitajua vaikka muille jakaa. Ja vai vielä turri...
Angie: No kun Gunnar sanoi, että Simon osallistuu turriorgioihin, ja...
Victoria: Älä nyt Gunnarin hömpötyksiä kuuntele! Toihan on kuuluisa muotisuunnittelija Pierre-Enrique Nevalainen, eli Peque. Ranskalainen myöskin, joten Simon on saanu kerrankin puhua jonkun kanssa omalla äidinkielellään.
Angie: Muotisuunnittelija? Hmm... Okei... Ei kyllä asun perusteella uskoisi! Ja mikä ihmeen Barbenheimer Simonkin luulee olevansa? Taisi saada sen idean kännissä, kun tässäkin kuvassa silmät näyttävät seisovan päässä, ja Simon valitteli somessa, miten oli bileiden seurauksena krapulassa koko eilisen päivän! Hän taitaa juoda ihan liikaa nykyään, kun on kerran jatkuvasti krapulassa.

Victoria: No kiva ja ajankohtainen ideahan se Barbenheimer oli mun mielestä. Ja hyvä että Simon pääsi bileisiin, kun aiemmat suunnitelmat meni mönkään. Katso nyt sitä raukkaa, kun oli menossa katsomaan Barbie-leffaa ennen noita bileitä ja tyhjää ruutua sai vaan tuijottaa, kun ei projektori toiminut. En olis uskonut, että tekniikka voi vielä nykyään sillä tavalla pettää.
Angie: No, pettämistä voi tapahtua yllättävän monella tavalla. Eipä näkynyt Shaniaa noissakaan bileissä, eikä se näyttänyt yhtään Simonin poseeraamisia haittaavan. Sen sijaan hovikuvaaja pitää olla joka paikassa mukana!
Victoria: Äh! Ei se niitä paparazzeja pyydä itseään seuraamaan, ne vain liimaantuu aina selän taakse ihan pyytämättä.
Angie: Ai niinkö? Oletko ihan varma?
Victoria: Hyppääs nyt kaaraan niin mennään pienelle hupiajelulle, ja sen jälkeen päästään kuule mekin bilettämään ja poseeraamaan!

Angie: No kunhan vaan ei kuolla sitä ennen… Eihän tässä kaarassa ole edes turvavöitä! Ja penkit ovat kovaa muovia kuin huvipuiston laitteessa!
Victoria: No siis täähän on sen Barbie-leffan inspiroima malli, niin ei tietenkään mitään turvavöitä ole, eikä niitä tarvitakaan!
Angie: Mutta tämähän on vaarallista… 
Victoria: Ja pyh! Noin Simonkin sanoi kun lähetin sille kuvia tästä. Mutta se onkin tiukkapipo, joka ei ikinä ota minkään valtakunnan riskejä. On muka liian järkevä sellaisiin. Se ei ole edes ajokorttia hankkinut, kun pelkää autolla ajamista jo ennakkoon sen lisäksi, ettei halua tuhlata luonnonvaroja omalla autolla. 
Angie: No siinä mielessä ymmärrän kyllä häntä hyvin, vaikka muuten en aivan ymmärräkään.
Victoria: Mun mielestä sen terveysintoilut menee välillä vähän liian pitkälle. Niin kuin nytkin on laihduttanu itteensä, vaikka ei varmasti olis tarvinnu. Mutta hauskaa tää on! Onneks mulla on sut tällaisiin pähkähulluihin kokeiluihin, kun Simon jättää tän luokan hauskuudet aina väliin.
Angie: Öh, niin...

Victoria starttaa auton, jonka kiihtyvyys nollasta sataan on aivan omaa luokkaansa.
 
Victoria: Eikä auta, vaikka hoen sille, ettei elämästä selviä hengissä muutenkaan. Tää on kaiken lisäks ihan laillinen auto. Se on menoks nyt! 
Angie: Olipas lohdutta-va-vaa... Apua-aa...

Ilta koittaa ja bilekansa kokoontuu Victorian katon alle. Uusin levy on jälkituotannossa ja Victoria ei ole hetkeen tarvinnut Gunnaria, joten tämä on viettänyt Aidan kanssa muutaman lomaviikon Japanissa Aidan vanhemmilla, ja he ovat palanneet vasta äskettäin Suomeen. Gunnarilla on heti kalja kädessä ja buutsi röyhkeästi Aidan tuolilla, mikä ahdistaa Aidaa. 
 
Gunnar: Kyllähän ne Aidan vanhemmat rakastavat minua siihen malliin, että maksaisivat vaikka meidän häät! Siis jos me koskaan sinne alttarille asti ehdimme. Eihän tässä nyt mitään kiirettä vielä ole. Kauhea stressin aihe sekin ol... RÖYH! Siis olisi. Minä mieluummin skippaisin koko häät ja siirtyisin suoraan häämatkalle! Eikö olisikin kiva makoilla jossain Barbadoksen rantahiekoilla olutta lipittäen ja asua hetki veden päälle... PRÖÖT! Hups, pieru! Hähä! Niin, siis eikö olisi kiva asua veden päälle rakennetussa luksusbungalowissa minun kanssani, sinä senkin seksikäs Borneon villi-ihmissyöjättäreni? Sinun suuhusi minä kyllä mielelläni antaudun ihan milloin vaan! Hähähä!
Victoria: Yäh... Et viittis nyt noita irstailuja, Gunnar.

Aida: Ja pyh minä sanon sinun hullutuksillesi! Vai että häät stressin aihe? Ja että skippaisit häät? Niitä ei kuule tarvitse skipata, sillä niitä ei tule! Ei ainakaan tällä menolla, jos noin "romanttisella" tavalla häistä vihjailet. Äitini ja etenkin isäni tosin pitävät sinusta, vaikka olet tuollainen röhkivä rahvaanomainen porsas. Siirrähän muuten se paskainen buutsisi helvettiin siitä, se on lähes lautasellani!

Angie, Boone ja Victoria istuskelevat sohvalla epäuskoisina Gunnarin röyhkeää rehvastelua sekä Aidan ahdistusta tuijottaen. Muutakaan viihdettä ei juuri nyt ole. Pari vierastakin vielä puuttuu. Boone yrittää keksiä tikusta asiaa, jotta kaikkien huomio suuntautuisi johonkin muuhun kuin Aidan ja Gunnarin selvästi tulehtuneisiin väleihin.

Boone: Niin... On se ihmeellistä, miten syyskuun vaihteessa vielä voi olla näin lämmintä, että shortsikeliä vallan pukkaa! Vai mitä?
Angie: Joo. On joo. Onhan sitä sadettakin piisannut, mutta kiva se on, että aurinko lämmittää vielä näin.

Aidan ja Gunnarin välillä ei juuri lämpöä näy; Aida yrittää työntää Gunnarin jalkaa pois tuoliltaan. 
 
Gunnar: No, mitä sinä akkapaha minua siinä tuupit?
Aida: NYT se koipi helvettiin siitä! Kas kun et tule sänkyynkin kirotut buutsit jalassa! Minä vain en pysty ymmärtämään tätä, sillä minähän en käytä kenkiä lainkaan.
 
Gunnar: No voi! Puristaako kireä hiuspanta päänuppia? Ota se pois jos on olo noin vaikeaa. Ja ilmankos olet välillä noin kylmän kalskea, kun et ikinä kenkiä käytä. Jalkojen kauttahan se lämpö haihtuu kropasta, ja näköjään päästäkin!

Yhtäkkiä Victoria katsahtaa oviaukon suuntaan.
 
Victoria: Oho! Kukas se sieltä tulee?

Simon: Bonsoir à tous! En kai minä ole myö'ässä?
 
Victorian lemmikit juoksevat innoissaan tutkimaan tulokasta, jota eivät ole nähneet aikoihin, sillä Simon ei ole juuri Victorian luona viime aikoina vieraillut. Victorialla on yhä kissansa Hippi ja Simpukka, ja nämä kissasisarukset täyttivät äskettäin kuusi vuotta. Vanha collie Pella kuoli pari vuotta sitten, ja Victoria oli ennakoinut asian jo kuukausia ennen sitä hankkimalla kleinspitzin nimeltä Piksu, jotta ei jäisi täysin koiratta. Gunnar ei malta mieltään saati puheitaan kun näkee Simonin asun.
 
Aida: Ihan ajoissa sinä tulit, eihän kello ole viittäkään vielä. Tänne vaan joukon jatkoksi! Kiva nähdä sinuakin pitkästä aikaa.
Simon: Ja sinyä, Aida.
Gunnar: Helvetti tuota, katso nyt, Aida... Mafioso tuli oikein fiininä liituraitatakissaan! Housut ovat kyllä jääneet jonnekin pimeälle kujalle! Taitaa tuo piski kusaista heti kintuille, nuo stay up -sukat varmasti haisevat sen verran hikisiltä ja spermaisilta! Hehheh! Strippariltako sinä ne varastit?
Simon: Mit... Öh, kyllä! Myttä en varastanyt vaan lainasin. Siltä samalta stripparilta, jonka kanssa sinä olit viime yönä! Hän osoittäytyi 'yvin anteliaaksi, eikö?
Aida: Oi kyllä! Minä keitin vallan kahvit sille naiselle, niin hyvin hän tuon rakkaan törkyturpani hoiteli, sain itse pitää vapaaillan!
Simon: Hihih!
 
Hetken päästä Simon on lattialla esittelemässä Victorialle tuliaisiaan ja paijaamassa tämän lemmikeitä. Gunnar puolestaan on kuin jumissa omassa pienessä maailmassaan, jossa ei ole muuta tekemistä kuin urputtaa Aidalle Simonista. 

Victoria: Siis ei apua, Kaunotar ja Hirviö! Mistä sä nää löysit? Mulla on tän sarjan kaikki muut tähän asti ilmestyneet Disney-nuket, ja nää on ollu mulla etsinnässä jo pitkään! 
Angie: Voi miten hienoja!
Simon: No sieltä Arcadan messyiltä minä ne ostin jo keväällä. Hih!
Victoria: Etkä sanonu mitään!
Simon: No emmehän me ole tavanneetkaan sitten maaliskyyn... Sinä olet aina niin kiireinen. Tai sitten minä olen. No, 'älysin pitää sen yllätyksenä, vä'än kyin myö'ästyneenä synttärila'jana. 
Victoria: Oi kun sä oot ihana! Leivoksiakin toit! 
Simon: Ja pynäviiniä. Hihih!
Victoria: KIITOS!
Simon: Ei kestä kiittää, Vic trésor.
Aida: Ihastuttavia tuomisia! Kylläpä täällä on tapahtunut sillä välin, kun olimme Tokiossa. En ole itse käynyt messuilla aikoihin.
Gunnar: Minä tarkoitin kylläkin miesstripparia, mutta sitähän tuo pöllö ei ikinä myöntäisi... Ja minähän en siis ole missään strippiluolassa käynyt, en ikinä! Enkä varsinkaan miespuolisia sellaisia katsomassa! Sehän olisi sama kuin huoriin menisi. Tai orgioihin. Mutta Simonillehan on sekin tuttua; vastahan tuo osallistui turriorgioihin, ja meno oli sellaista, että karvat vain pölisivät! Varmasti ne Simonin seuralaiset innostuivat noista ylipaksuista kulmakarvoista ja takkuisista kiharoista! Hehheh!
Aida: Gunnar, lopeta! Se stripparivitsi oli ja meni jo! Älä välitä Simon tuosta pöllöpäästä...

Victoria vie uudet nuket hyllyyn ja jatkaa niiden ihastelua Aidan ja Angien kanssa. Gunnar ei malta olla irvailematta naisillekaan.
 
Victoria: Ei jestas miten kauniita ne on! Mä kohta pyörryn niiden upeuden takia!
Angie: Kyllä ne kieltämättä sopivat hyvin tuonne joukon jatkoksi. Tekisi melkein mieli itsekin alkaa keräillä nukkeja, kun näitä katselee. Entäs sinä, Aida? Houkuttaako lainkaan, vaikka et materialistinen persoona olekaan?
Aida: Kauniita ovat, mutta ei minua moinen keräily kiinnosta. En ymmärrä, mikä tavaran haalimisessa on se idea. Minä puolestani voisin keräillä vaikka mekkoja! Tai en keräillä, mutta laittaa kauniimmat mekkoni jotenkin esille. Vaikka henkareihin ympäri makkaria roikkumaan!
Gunnar: Voi helvetti mitä akkojen turhamaista kaakatusta, ihan kuin kanalauma asialla... NIIN lapsellista leikkiä jollain nukeilla. Pyh! Kyllä moottoriajoneuvot vaan ovat maailman paras harrastus. Mutta naiset nyt eivät koskaan kasvakaan aikuisiksi, että jotain järkevää tekemistä keksisivät.

Victoria: Ihan kuin mä kuulisin jotain ihme ininää selkäni takaa... Onneksi ihminen saa tykätä sekä autoista ETTÄ nukeista, ja kaiken lisäksi ihan sukupuolesta riippumatta! Kaikille ei kuitenkaan sellainen yksinkertainen tieto uppoa kaaliin, niin että pitää vissiin läppäistä sitä inisevää örkkiä kohta kärpäslätkällä! Mutta asiat tärkeysjärjestykseen; nää pitää kyllä kuvata someen ja pikana!

Ei kulu aikaakaan, kun Victoria on nukkejen kuvaamisen ja pienen mutta kivuliaan läppäisyn jälkeen kattanut kahvipöytään Simonin tuomat macaronit ja cannelét sekä viinin. Tarjolla on myös Victorian kaupasta ostamia suklaahippukeksejä ja pullia. Simon ei Victorian herkkuihin koskisi, sillä Simon on vegaani, eikä Victoria onnistunut löytämään vegaanisia leivoksia perusmarketista. Kahvikupin Simon on tietenkin kahviaddiktina ottanut!
 
Kahvi maistuu myös Boonelle, samoin kuin pieni juttuhetki Simonin kanssa.
 
Boone: Mihin sinä Shanian jätit? Eikö hänen ollut tarkoitus tulla tänne?
Simon: Äh, Shanialla on taas korona. Se on ollyt oikea vitsäys hänelle jo monta kertaa tänä kesänä... Aina kyn meidän on tarkoitys tavata, niin se päskätäyti iskee häneen! On se minylläkin ollyt ainakin kerran, silloin 'eti kyn se tyli Syömeen yli kolme vyöttä sitten. Niin, ja pari vyöttä sitten myös, vaikka otin silloin kaksi piikkiä. Se oli minylle sellainen päskäkesä, että olin koko ajan kipeänä... ja nyt Shania-paralla on samanlainen päskäkesä. 
Boone: No voi harmi! Sittenhän häneltä jää väliin ne sinun kahvilasi avajaisetkin huomenna.
Simon: Niin jää. Ei sille voi nyt mitään. Minä kaipaan häntä kovasti, myttä ei äytä kyin odottaa sitä oikeaa tilaisyyttä nä'dä hänet. Me soittelemme kyllä ysein, myttä... Niin. 
Boone: Niin, eihän se livenä näkemistä korvaa. No, kyllä sekin tilaisuus teille vielä koittaa.
Simon: Toivottavasti... Myttä te Angien kanssa tylette 'yömennä avajaisiin, eikö?
Boone: No tottahan toki me tulemme! Ei ehkä päästä paikalle heti aamukymmeneltä, iltakukkujia kun ollaan. Mutta iltapäivällä viimeistään. 
Simon: 'Yvä. Toivottavasti mikään ei enää pilaa niitä avajaisia. Niitä on pitänyt siirtää jo niin pitkään... Olisin 'älynnyt avata kahvilan jo viime kesänä, myttä kaikki oli silloin vielä kesken. Ja nyt keväästä asti siinä rakennyksessä on ollyt pytkiremontti, jonka lyylin tylevän valmiiksi 'einäkyyn loppyyn mennessä, ja e'din jo kytsyä Shaniankin 'einäkyyn lopyllä avajaisiin, joita ei sitten tyllytkään. No, ei hän olisi kyllä silloin päässytkään, koska oli satyttänyt itsensä eikä päässyt matkystämään...
Boone: No onpa sinullakin ollut paskakesä! Mutta mikset sinä ole mennyt käymään siellä Cindy Townissa?
Simon: Öh... Minylläkin on... tiettyjä rajoityksiä. Ei sillä väliä. 'Irveä kiire on koko ajan sen kahvilan kanssa!
 
Taustamusiikki soi sen verran kovalla, ettei kukaan juuri kuule mitä huoneen toisessa päässä puhutaan, paitsi ne, jotka tarkkaan kuuntelevat, kuten Gunnar. Victoria ihastelee Angien kanssa nukkeja. Aida on istunut juomaan kahvia Hippi-kissa sylissään. Gunnar on noussut ylös vain tupakalla tai vessassa käydäkseen ja lisää kaljaa hakeakseen. Takaisin tultuaan Gunnar on taas tuupannut jalkansa Aidan tuolille, vaikka tätä selvästi häiritsee se, samoin kuin miehen jatkuva irvailu ja urputus. 

Simon: Minystä tyntyy, että vegaanikahvila tylee todella tarpeeseen. Kyn ei myitä sellaisia näillä seydyillä ole. I'miset ovat niin erilaisia, että joky aina kaipaa sellaista mitä toinen ei tyle edes ajatelleeksi. Ja sitten kyn joky näkee, että tällainenkin ma'dollisyys on, niin se saa hänet tylemään ja seyräävällä kerralla ottamaan mykään myös kaverinsa, jotka eivät ole osanneet kaivata sitä minkä olemassaolosta eivät ennen tienneet mitään, myttä jota heidän sisimpänsä oli 'yytänyt jo pitkään.
Boone: No niinhän se on, että siitä puhe mistä puute!
Simon: Eikä siitä tyle pelkkä kahvila, vaan jotain paljon syyrempää... 
Boone: Leipomo?
Simon: Ei pelkästään sekään. No, 'yömennä näet!
Gunnar: Huhhuh, mitä tekotaiteellista sontaa tuon suusta pulppuaa... Kaikella on tuolle muka joku syvempi merkitys. Luulee varmasti olevansa hyväkin filosofi, ja ihan sillä perusteella kun on yliopiston käynyt ja siellä jopa oppinut piirtämään. Taiteen maisteri, heh. No tottahan se on, että Simon elää ihan puutteessa; todellinen nälkätaiteilija, kun ei saa koskaan maistaa pillua. Hähhäh!
Aida: Tuki nyt se suusi tai loppuu itseltäsikin pillun maistelut! Minkä ihmeen takia piikittelet Simonia joka asiasta? Ellen tuntisi sinua, voisin luulla, että olet hänelle kateellinen! Et sinä käyttäydy noin vanhempienikaan luona, joten ole ystävällinen ja lopeta...
 
Aida yrittää opettaa käytöstapoja välinpitämättömälle Gunnarille, joka vain vetää kaljaa minkä ehtii ja samalla yrittää tupata törkyistä buutsiaan Aidan syliin.
 
Aida: Ja nyt jos se likainen saapas ei katoa siitä, minä isken nyrkillä sen lattialle!
Gunnar: No joo joo, äiti... Älä sinäkin aina jaksa. RÖYH! Otanko buutsit pois niin saat hieroa jalkojani? Lähtee veri virtaamaan ylöspäin, niin seuraukset näet sitten illemmalla sängyssä. Saat olla onnellinen, että sinulla on viriili mies! Voit kertoa Shanialle, että kadehtia saa ihan vapaasti. Jäh jäh!
Aida: Olisin tällä hetkellä erittäin onnellinen, jos minulla olisi MYKKÄ mies!
 
Simon selostaa innoissaan kahvila-leipomonsa tuotevalikoimasta, ja Boone ei voi muuta kuin nyökytellä, sillä ei juuri saa sanaa väliin. Eipä häntä juuri kiinnostakaan mitään sanoa. Leivosten syöminen on hänestä paljon mielenkiintoisempaa kuin yksityiskohtaiset tiedot siitä, mistä ne on tehty. Simonin luento kuulostaakin päättymättömältä, mutta Boone kuuntelee silti kohteliaasti, sillä ei ole nähnyt leipurikaveriaan aikoihin. Ja huomenna päästäisiin kahvilaan herkuttelemaan avajaisten kunniaksi jopa ilmaiseksi!
 
Simon: Minä olen kyyllyt i'misiä, jotka eivät edes tienneet, että croissantteja on ma'dollista te'dä vegaanisina! Myttä on'an se, ja minyn leivokseni ovat siitä elävä todiste! Hihih!
Boone: Joo, totta kai.
Simon: Ne ovat aivan y'tä 'yviä kyin tavalliset klassiset croissantit, vaikka ne ovat kasvipo'jaisia. Niiden väikyttävä ainesosa on vegaanivoi! Ja sitä on markkinoilla nyt paljon enemmän kyin vasta myytävä vyösi sitten!
Boone: Ooh...
Simon: Vegaanivoita saa aivan normaaleista ryökäkäypöistä. Myttä tiesitkö sinä, että Danerollesin klassisia vegaanisia tölkkicroissantteja on valmistetty jo vyödestä 1974 asti? Joten ei tämä oikeastaan mikään yysi jytty ole. Maidon voi 'yvin korvata käyräjyömällä. Ja se vegaanivoi siis koostyy esimerkiksi kookoksesta, rapsista ja mantelista. Sitä kamalaa palmyöljyä ei tarvitse sietää...

Victoria ja Angie ovat yhä täysin nukkejuttuihinsa uppoutuneita. Gunnar puolestaan häätää Hipin pois ja änkeää Aidan kanssa samalle tuolille.

Gunnar: Helvettiin siitä, kusinen katti! Nyt on minun vuoroni ottaa kissa syliini, hähhäh! Mutta huh, mitä kuivaa vegaanihöpötystä ME joudumme sietämään! Siis eikö tuo ikinä lopeta? Boone näyttää siltä, että on nukahtamassa tylsyyteen.
Aida: Etkö sinä helvetti sentään osaa olla hiljaa?! Ketään ei kiinnosta vulgäärit höpinäsi, etkä ota minua syliisi! Et todellakaan ota, ellet osaa pitää leipäläpeäsi ummessa! Minua ainakin kiinnostaa, mitä kaikkea leivonnaisiin voi käyttää.

Bileiden viimeinen vieras saapuu.

Victoria: Lyydia! Tuu ihmeessä peremmälle!
Lyydia: Terve vaan kaikille!
Angie: No hei taas!
Aida: Hei vaan! Tunnetkin jo kaikki muut paitsi yhden meistä.
 
Simon katsoo tulokasta järkyttyneenä. Kahvi alkaa tutista Simonin kupissa kuin hyytelö lusikassa Jurassic Parkin tyrannosauruksen astellessa näyttämölle.
 
Boone: No tulihan se Lyydia viimeinkin! Muodikkaasti myöhässä, kuten aina!
Simon: Ly-ly-lyydia...

Simon marssii Lyydian luokse tätä kättelemään.
 
Lyydia: Kas, Simon! Lyydia Lakunen, muistatko? Hihi!
Simon: Lyydia… Mykävä… öh, nä’dä sinyt täällä. En tiennytkään, että sinä soitat bassoa.
Lyydia: Enkä mä ollukkaa tunnistaa sua vaatteet pääl. Hihi! 
Angie: Vaatteet päällä?
Gunnar: No kun tuo Simon nyt vehtaa kenen kanssa tahansa, olenhan minä kertonut. Tai ei ehkä naisten niinkään... Eikä raukka koskaan pääse ihan loppuun asti, kun kaikilla ei kuulkaas mieskunto kestä. Lyydia varmaankin yllätti Simonin jonkun miehen kanssa "taiteilemassa", niin sen täytyy olla! 
Victoria: Gunnar, turpa kiinni siellä. Vai haluutko lätkällä uuden, vähän voimakkaamman läpsyn? Ja olkapään sijaan päin pärstää?
Gunnar: Apua... Älä nyt viitsi, Vic. Vitsiä minä vaan heitän!
Aida: Tunnetteko te kaksi ennestään?
Simon: Öh... Hän on käynyt minyn taidekyrsseilläni. Hän oli erään Saffin 'enkilöko'tainen ävystäjä... kynnes ei enää ollyt. Saffi istyy pyörätyölissä ja on yksi la'jakkaimmista oppilaistani.
 
Simon antaa Lyydialle vastahakoisen poskipusun ja kuiskaa samalla tämän korvaan.

Simon: Mitä ’elvettiä sinä oikein pelleilet? Et voi olla tosissasi. Sinäkö Vicin yysi basisti?
Lyydia: No enkös mä oo itse monilahjakkuus? Hihi!
Simon: Et.
Lyydia: Sanot noin vaan siks kun mä oon nainen, ja sun maailmassa nainen ei mitenkään voi olla yhtä hyvä ku sä!
Simon: Mitä?! En minä siksi niin sano. Sanon sen siksi, että kyn sinä olet niin päskä piirtämään ja maalaamaan, niin minä oletan, että olet myös melko päskä soittamaan, koska sinyltä pyyttyy aivan kaikki keskittymiskyky ja taito kyynnellä o'jeita ja loi'dit ilmoille niin 'irveää epäreälismiä, että syrreälismin kovimmat nimetkin André Bretonista Salvador Dalíin olisivat onnellisia, että heidän ei tarvitse sitä nä'dä. Sillä ei ole mitään tekemistä sykypyölen kanssa miten päskä i'minen on jossain taidelajissa. Sinä olit 'yvä ävystäjä Saffille, ja siinä 'ommassa sinyn olisi pitänyt pysyä. Jätit hänet aivan pylään ja hän jöytyi jättämään kyrsseilläni käymisen pitkäksi aikaa, kyn sinä maaliskyyssä lopetit työsi kyin salaman iskystä.
Lyydia: No minkäs mä sille voin, et opella on niin vitun hyvä perse, et se vie kaiken keskittymiskyvyn! Eikä etumuksessaskaa mitää vikaa oo. Hihih! Mut kyl mä osaan ihan skittaa soittaa. Ja bassoo. Eikä tää tarkota, etten mä enää sun kursseillas kävis vaikken Saffii enää opastakkaa! Pitäähän mun silmänruokani jostain hankkii. Kai sä nyt syksyllä taas pidät kurssei vaikka kahvilan avaatki? Thihih!
Simon: Argh!

Lyydia menee tervehtimään muita, ja Simon marssii poispäin olohuoneesta vihaisesti puhisten. Hän pysähtyy kuitenkin ovensuussa Victorian juttusille.
 
Simon: Kyyle Vic, et kai sinä tosissasi palkannyt työtä naista basistiksesi? Tämän täytyy olla vitsi, eikö? Sano, että se on vitsi.
Victoria: No mitä sä nyt? Totta se on. Sun korvaaminen ei todellakaan ollu helppoa, ettäs sen tiedät! Ne kaikki väliaikaiset ei millään yltäny sun tasolle, ja Lyydia on nyt eka, josta mä oon ajatellu, että tästä vois tullakin jotain. Kaikki on ollu niin hiljaista viimeiset kolme vuotta, mutta meillä on viimeinkin pitkästä aikaa alkamassa kunnon kiertue, niin että...
Simon: Palkkaa joky toinen. Kyylit varmasti mitä minä jyyri hänelle sanoin vaikka kyiskäsinkin, kyn olit niin lä'ellä. Hän on täysin epäpätevä minkään lajin taiteilijaksi.
Victoria: No enkä palkkaa! Jos sä oikeasti tuntisit Lyydian, niin tietäisit, että se on ihan hyvä soittaja. Antaisit sille tilaisuuden vaikka sulla nyt jotain skismaa sen kanssa tuntuu olevankin.
Gunnar: Ongelmia paratiisissa? Hehheh!
Simon: 'Yvä on. Omat ovat yräsi 'äytäjäiset. Älä sitten sano, etten minä varoittanyt. Minyn myysikön yräni sinä jo vedit vessasta alas, myttä en minä silti ikinä toivonyt, että sinä tekisit samoin omallesi. Minyn y'räykseni oli siis lopyltä täysin tyr'ä. Olisin vetänyt sen sexual prédateurin oikeyteen jos olisin tiennyt, että sinä päsköisit oman yräsi vaikka sinyllä onkin sen säästäisen prédateurin jo'tama levy-y'tiö vielä tykenäsi. Alkoi nyt päskättää kyn piti ajatella miten päskä taiteilija joky voi olla ja miten päsköjä päätöksiä joky toinen voi te'dä... Minä menen nyt vessaan, au revoir!
Victoria: Simoon! Älä viitti!
Gunnar: Joku oo-on kateellineen, kyllä vaan oo-on... Hähhähhäh!
Aida: Sinä jos joku tunnut olevan täällä kateellinen!
 
Hetken päästä Victoria ohjeistaa koko joukkoa poseeraamaan yhteiskuvissa somea varten. Niistä yksi on tämä etälaukaisimella otettu potretti. Simon väläyttää kaikkein valloittavimman hymynsä, kuten yleensä. Edes pienet (tai isotkaan) erimielisyydet Lyydian ja Victorian kanssa eivät estä tätä linssiludea, kun tulee tilaisuus poseerata kameralle! Muutkin poseeraavat iloisesti. Kaikki muut siis paitsi Gunnar, jolla on kasvoillaan tyypillinen "narttunaamaksi" (resting bitch face) kutsuttu ilmeensä. Ja kätensä on Gunnar laittanut omistushaluisesti Aidan rinnan päälle, aivan kuin hän yrittäisi lähettää vihaamalleen Simonille jonkinlaisen viestin, kuten vaikkapa: "Sinullapa ei ole mitään tällaista eikä koskaan tule olemaankaan!"
 
Harmi vain, että Gunnarin viesti kaikuu kuuroille korville: Simonilla on bileissä hauskaa vaikkei tyttöystävä Shania olekaan paikalla. Ja sekös Gunnaria ärsyttää! Miten jollain voikin olla noin hauskaa, vaikka ei ole seksielämää? Siis näin Gunnar olettaa, vaikka Simonia homoksi epäileekin. Sillä miten tuollainen surkimus oikeasti saisi edes miestä? No, surkimus Simon laittaa aurinkolasit päähänsä ja hauskuuttaa yleisöään Lyydian alkaessa näppäillä lattialla lojunutta kitaraa.
 
Simon: Katsokaa ja vapiskaa! Sypersankari Steely Cateye myyttyy täysin tynnistämättömäksi, kyn hän laittaa lasit päähänsä. Kykään ei voi tietää, mistä käypyngin kadyille ilmestyy valtavat kasat glitteriä joka yö. Myttä se tiedetään, että roistot ja varkaat ja kaikki maailman pervot liykästyvät glitteriin ja jäävät poliisin 'aaviin! Se tapa'tyy vain ja ainoastaan Steely Cateyen ansiosta, myttä hän on aivan liian vaatimaton kyylyttääkseen yrötöistään talojen katoilla. Hänelle riittää, että laki ja järjestys pysyy yllä, ja hän voi nykkyä räy'ässä päivällä ne viisi minyyttiä, jotka hän yntä tarvitsee äkkynsä ladatakseen. Kaiken myyn ajan vyörökäydestä Steely on aina käytettävissä, ja näin maailma pelastyy! Kazamm! 
Angie: Hihih! Sinulla tuota mielikuvitusta riittää...
Boone: Simon, sinähän voisit kirjoittaa vaikka sarjakuvakirjan! On sinulla niin iso hahmokavalkaadi jo. Osaisit itse tehdä kuvituksenkin!
Simon: Ääh, en minä sellaista jaksa ajatella...
 
Aidaa taas ärsyttää Gunnarin käytös yhä enemmän ja enemmän. Victoria ihastelee yhä uusia Simonilta saamiaan nukkeja eikä kiinnitä huomiota Gunnarin jupinoihin. Ei hän niitä kyllä kuulekaan akustisen kitaran ja levyltä pauhaavan musiikin alta.

Gunnar: On siinä meillä supersankari... Taitaa jättää kaupungin kaduille pelkkää paskaa glitterin sijaan. Niin yhtenään ravaa vessassa, että eihän tuota voisi millään muotoa ottaa vakavasti vaikka olisi viimeinen auttaja maan päällä. Paskat menisi housuun kun murtoveikkoa pelästyisi. Eikä naisia kiinnosta paskan haju. Ilmankos tuo on yksin; ei saisi seksiä vaikka porttolaan eksyisi ja maksaisi kymppitonnin niin kuin sille yhdelle portolle, joka ei myöskään antanut. Sen sijaan muutti maan toiselle puolelle, ettei tarvitsisi tuota haistella. Haista la paska, beibi! Niinhän se meni? Jäh jäh!
Aida: Shania on rakas ystäväni, eikä mikään portto! Ja hän on kertonut minulle mesessä, kuinka kamalasti hän Simonia rakastaa! Joten turpa kiinni jo! Ja mitä helvettiä Simonin vessassa käynnit liittyvät yhtään mihinkään? 
Gunnar: Siihenhän se liittyy, kun eihän paskat kintuilla seksiä harrasteta! Hähä! Tietääkös Shania, että koko MAAILMA on nähnyt hänen supersankarinsa ilman rihman kiertämää? Mahtaa Shaniaa hävettää tuollainen poikaystävä!
Aida: Aahaa, myös sinäkö olet nähnyt Simonin alasti? Alkoiko kiihottaa vai kadehdituttaa? Shania kuule tietää Simonin taidekursseista! 
Gunnar: No keikkapaikkojen suihkutiloissa siltä ei ole mitenkään voinut välttyä. Ei sillä, että minä tarkoituksella olisin tiirannut… Ja niillä helvetin taidekursseilla minä en ole käynyt enkä käy. Ei tuo mikään kummoinen ole alasti jos nyt vaatteet päälläkään, jos minulta kysytään. Ihan ruipelolta on aina näyttänyt vaikka on salilla käynyt. Katso nyt noita ohuita käsivarsiakin! Ei kyllä näytä miltään leipurin muskeleilta, huhhuh. Tuskin tuo tekee itse mitään muuta kuin pomottaa muita.
Aida: Onko sinulta viimeinenkin tahdikkuuden ruuvi pudonnut päästä?! Mikä ihmeen pakkomielle sinulla on haukkua Simonia?! Minä sanon tämän ihan tosissani: Gunnar rakas, LOPETA!
Gunnar: Enhän minä mitään hauku, kerronpa vain totuuden tyyp... RÖYH! Tyypistä.

Sillä hetkellä Simon tekeekin jotain muuta kuin pomottaa muita; hän ottaa kitaran Lyydialta ja alkaa soittaa Victorian vuosia vanhaa superhittiä nimeltä My Kinda Reckless.

Simon: Kyyle, nyö barré-soinnyt ovat vä'än vaikeita. Sinyn soittosi ei kyylöstänyt niin kamalalta kyin miltä minä lyylin sen kyylöstävän, myttä sinyllä on vielä paljon opittavaa. Anna kyn minä näytän.
Lyydia: Ooh! Kyllä kiitos!
Angie: Kyllähän tuota kelpaa kuunnella, hihih...
Lyydia: Jeesaisitko sä mua muutaman biisin opettelussa? Et ei sit jännittäis niin se syksyn kiertue ku oisin hionu taitoni huippuunsa.
Simon: Hmm... No jos sinä välttämättä 'älyät.
Lyydia: Oi ihanaa! Totta vitus haluun! Mut mikset sä laula nyt?
Simon: Eh… En minä osaa läylää. 
Lyydia: No sitä mä en kyllä usko!
 
Gunnar: Ai että on oikein YKSI asia mitä tuo monitaituri ei osaa? Katso nyt tuota. Minä se olen aina opettanut bändin tulokkaita soittamaan. Nyt se saatanan pelle vie minulta opetustyötkin. Siis ei voi olla todellista...
Aida: Oletko sinä oikeasti noin kateellinen hänelle?
Gunnar: Kateellinen? Minäkö? Tuolle laiskiaiselleko, joka on aina mennyt sieltä, missä aita on matalin? No johan vitsin murjaisit! 
Aida: Kuulostaa kyllä pahasti siltä...
Gunnar: Sinä et taida tietääkään, että känninen Vic bongasi tuon soittamassa mandoliinia jossain pariisilaisessa baarissa keväällä 2012 ja piti hyvänä ideana tuoda Suomeen muka bändin uudeksi basistiksi. Vaan eipä Simon kauan täällä viihtynyt, kun karkasi takaisin Ranskaan ja liittyi palkka-armeijaan. Ja sitten vuoden päästä kun tuli takaisin tänne häntä koipien välissä, niin kävi ilmi, että oli poika vielä valehdellut ikänsä. Oli väittänyt olleensa 20-vuotias silloin ensimmäisellä kerralla, vaikka ei ollut vielä täyttänyt edes 18! Aina tuo on ollut epäluotettava tuuliviiri. Aina kauhea kiire joka paikkaan eikä missään pysy paikallaan. Lukionkin oli jo ehtinyt käydä kun tuli tänne 17-vuotiaana, kun piti koulut kiireellä sutaista. Ja sitten tuo hiton lapsinero suoritti sitä ihmeen taidekandin tutkintoaan silloin kun olisi pitänyt keskittyä bändihommiin... Siis silloin kun ei ollut liian kipeä mihinkään bentsoja vedeltyään. Vicin piti lähettää tuo terapiaan, eikä siitäkään tainnut olla mitään hyötyä, kun sekoilu on jatkunut tähän päivään asti. Ja ihan aluksi minun piti tuo vielä opettaa soittamaan bassoa vaikka hädin tuskin osasi kitaraakaan soittaa, helvetti soikoon! Työnteosta tuo Vicin armas kultapoju ei todellakaan tiedä yhtään mitään. Tympääntynyt minä olen enkä kateellinen.
Aida: No siinä tapauksessa pidä se tympääntyneisyytesi omana tietonasi! Ei tuota ihme mollaamista jaksa kuunnella pirukaan!

Lyydia ihastelee Simonin soittoa ja puheita, ja Angie alkaa suorastaan vaikeroida kuin korvaorgasmin pauloissa olisi.
 
Simon: En minä läylä kyin syi'kyssä. Veden virtäys peittää sen niin, etteivät naapyrit kyyle... Toivottavasti.
Lyydia: Hih, kun sä oot hauska! Ja toi soitto kuulostaa niin yyberupeelta!
Angie: Joo, hihi... Kuulostaa niin ihanalta, että... Aah!

Aida yrittää turhaan hillitä Gunnaria, joka ei kuuntele tätä pätkääkään.
 
Gunnar: Miten Boone ei yhtään välitä, että tuo arskoja sisällä pitävä oman elämänsä Bono flirttailee avoimesti hänen vaimolleen? Istua toljottaa vain vieressä niin kuin joku tylsä muovinukke.
Aida: Koska hän vain soittaa, ei flirttaile tippaakaan! Ainoastaan sinä näet moisia harhoja täällä!
Gunnar: No flirttaileepas! Se flirtti vaan ei johda mihinkään, kun ei tuosta kukaan oikeasti kiinnostu. Ja kai siellä suihkussa pitää lauleskella, että runkkausäänet peittyvät! Kun ei normaalia seksielämää kerran ole. Eukko elää hänen rahoillaan satojen kilometrien päässä ja paneskelee muita miehiä, kun hörhöillä on "avoin parisuhde!" Hähhäh! Sallikaa minun nauraa! Kuka hullu antaa luvan kumppaninsa huoraamiselle, siis paitsi Simon?! No, kostuupa Shania tuosta ”parisuhteesta” sentään rahallisesti kun ei muuten. Hehheh! Kuulitko, Aida? KOSTUUPA se Shania edes rahallisesti! Olenpas minä nokkela, vai mitä? On siinä meillä oikea sugar daddy! 
Aida: Nyt jumalauta PÄÄ KIINNI! Shanialla on aina ollut rahaa, joten hän ei piittaa Simonin varallisuudesta. Eikä kukaan paneskele eikä huoraa, kaikki tuo on omassa päässäsi!

Simon lopettaa soittamisen ja katsoo Gunnaria tuimasti lasiensa yli. Myös muut kääntyvät katsomaan mitä Gunnar sekoilee.
 
Simon: Anteeksi mitä?

Myös Victoria jättää viimein nukeista haaveilun ja kääntyy katsomaan Gunnarin meuhkausta. Victoria ei olekaan huomannut, miten Gunnar on tahallaan yrittänyt pitkin iltaa päästä Simonin ihon alle törkypuheillaan. Gunnarilla on normaalistikin niin rasvaiset jutut, että Victoria on kuvitellut tämän jauhavan omia typeriä mutta harmittomia vitsejään. Mutta Victorian hyvien ystävien pilkkaaminen ei ole millään muotoa harmitonta. Aida puolestaan on kuunnellut Gunnarin urputusta jo tunteja ja yrittänyt tosissaan hillitä tätä, mutta siitä ei ole ollut apua. Aida on jo todella ärsyyntynyt Gunnariin. 
 
Victoria: Mitä vittuu sä just sanoit, Gunnar? Kehtasitko sä pilkata Simonin ja Shanian parisuhdetta?
Gunnar: Mikä helvetin parisuhde? Nuo kaksi tapailevat vain NETISSÄ! Ei se ole mikään parisuhde! Simon maksaa Shanialle huorausvideoista, ja Shania elää leveää elämää siellä Pohjanmaalla lettu levällään! Ei Shaniaa edes kiinnosta tavata mokomaa sutenööriä! Ja miksi kiinnostaisikaan? Simonilla on aina joku kumma rooli päällä; nytkin joku ihmeen Italian mafioso liituraidassaan! Ja hänhän pelaakin osakkeilla kuin mafioso konsanaan, ja varmasti lisäksi myös uhkapeleillä, huumekaupalla ja seksityöllä! Miten tuollaisessa miehessä voisi naista kiinnostaa mikään muu kuin raha?
Aida: Nyt sinä saatana soikoon tukit sen turpasi! Mikä helvetti sinua vaivaa?! Minä ainakin olen onnellinen Simonin ja Shanian parisuhteesta, he ovat tosissaan ja rakastuneita! Mitä sitten, vaikka olisivat eri aurinkokunnissa jos he kerran ovat tyytyväisiä?!
 
Gunnar: Siis eihän sellainen mies ole NORMAALI, joka poseeraa alasti kaikille muille paitsi omalle tyttöystävälleen, eikä sellainen, joka ei osaa naistaan tyydyttää! Jos on jotain vikaa jalkovälissä, niin silloin mennään yleislääkärille, ja jos ei se toimi, niin silloin mennään nuppilääkärille! Ja jos on homo, niin miksi helvetissä sitä ei voi myöntää? Ei nyt ole mikään 50-luku, jolla piti vielä elää kaksoiselämää niin, että miehellä oli vaimo ja kulissit kunnossa, ja sitten salassa toteutti perversioitaan. Kyllä niitä nykyään saa toteuttaa ihan julkisestikin, onhan tämä maailma sellainen, että huhhuh... Kyllä tänne pervoja mahtuu, Simon mukaan luettuna!
Aida: Niin näköjään mahtuu; törkyturpaisia pervoja, jotka kiihottuvat toisten haukkumisesta! Oletko sinä seonnut lopullisesti vai kerjäätkö tappelua?! Mikä helvetti sinua vaivaa?!

Gunnarin puheiden polttoaineena ei ole pelkkä alkoholi, vaan myös suoranainen ilkeys, josta kristallinkirkkaan kateuden lisäksi paistaa läpi melko huonosti verhottu sovinismi ja homofobia. Simon puristaa aurinkolasiensa reunasta niin, etteivät ne vahingossakaan putoa. Ote vain vahvistuu, ja käsi alkaa täristä. Se ei jää vieressä istuvilta naisilta huomaamatta. Angiekin on niin järkyttynyt, että pudottaa ruokansa syliinsä.

Lyydia: Simon? Ootko sä kunnossa?
Angie: Kylläpä Gunnar puhuu rumasti. Ethän sinä ole mikään pervo, olipa parisuhteesi Shanian kanssa millainen vaan... Vaikka siihen sitten mahtuisi muitakin ihmisiä kuin te kaksi. Naisia tai miehiä, mitä väliä? Pääasia on, että olette kaikki tyytyväisiä suhteessa tai suhteissa.
Simon: Kaikki 'yvin. Näissä laseissa vain taitaa olla jotain vikaa. Kaikki on 'yvin.

Gunnarin jutut menevät yhä hullummiksi, ja Aida yrittää epätoivoisena ylettää tönäisemään törkyturpaista miesystäväänsä, joka nauraa hervottomasti tupakan kellastamat hampaat esillä ja sylki suusta roiskuen.
 
Gunnar: Jokos olet selannut ne uusimmat pornolehdet, jotka minä sinulle lähetin? Bongasitko Shanian? Shaniahan hankki silaritkin, että saisi tehdä pornoa. Hehheh! Ja arvaattekos, kuka höhlä ne rahoitti Hehheh! Minä kuulkaas kuulin ihan Justin Collierilta, että Shania hankki sellaiset uuden systeemin superkalliit silarit, joihin upposi ainakin 15 000 euroa. Justinin veljet olivat nähkääs siinä operaatiossa hoitsuina, hähä! Ja Justin on Shanian eksä! Hähä! Se tyyppi siis, jonka kanssa Shania alkoi paneskella pari vuotta sitten HETI sen jälkeen kun oli katkaissut välit meidän ihmepojuumme täällä! Justin kehuskeli oikein panneensa Shaniaa perseeseen ilman liukkaria ja jakaneensa bimbolle osan satiaisistaan. Hähäh! Miten hulvatonta! Shania oli ulvonut riemusta: "Justiin, oi Justiin! JUST niin! Laita se IIN!" RYÄHHÄHÄHÄHÄÄ!
Aida: TURPA KIINNI TAI HÄIVY TÄÄLTÄ!
 
Gunnar möykkää niin kovaan ääneen, että kissatkin tulevat paikalle ihmettelemään. Aida saa viimein tarpeekseen.
 
Gunnar: Että siinä haastetta sinulle Simon, jos koskaan Shanian kanssa sänkyyn päädyt; se silaribimbo tykkää rajuista otteista perspanoineen! Ai mutta sehän onkin sinulle tuttua, kun olet miesten kanssa huorannut! Mutta jos et siihen enää jostain syystä pystykään, niin ainahan sinä voit vain rahoittaa sitä huoraamista ja katsella sivusta... Tai sivulta, netistä siis! Siellähän sitä Shanian pornoa on, siis vieläkin enemmän kuin lehdissä! Saat katsella netistä kun Shania sekstailee muiden miesten kanssa, ja... Hei! Niiden miesten takiahan sinä sitä taidatkin rahoittaa ja katsoa! Ryähhähhähää!
Victoria: Gunnar, miten sä keht...
Gunnar: Ai niin, ja äitisi myös! Minäpäs bongasin hänen profiilinsa OnlyFansissä! Muka salaisesti siellä hilluu nimimerkillä ”Delphmore”. Strippailee ja hetkuttaa persettä siellä koko maailmalle! Voi saatana mikä huora sekin eukko on... Pervoja koko perhe täynnä! Ehkä sinä katsot äitiäsikin?! Hähhähäähähää!
Aida: Arvaas mitä, Gunnar? Tässäkin on yksi huora! Minä olen harrastanut seksiä toisen kanssa!

Gunnar katsoo Aidaa järkyttyneenä, ja huoneeseen laskeutuu piinaava hiljaisuus, jonka Gunnar lopulta rikkoo.
 
Gunnar: Siis... MITÄ?!
Aida: Kuulit oikein. Olen pettänyt sinua, senkin pölkkypää. Etkä sinä ole tuossa suuressa uhossasi ja vihassasi tajunnut yhtään mitään. Olet nähnyt vain itsesi jo kuukausien... Ei, vuosien ajan! Minua et ole nähnyt ollenkaan.

Gunnar nostaa Aidan tuolista ylös ja ravistaa tätä. 

Gunnar: Et kai sinä vaan... Et kai sinä maannut Simonin kanssa?
Aida: Kaikista mahdollisista asioista sinä kysyt tuollaista. Kaikista mahdollisista asioista sinä välität vain siitä, kenen kanssa minä olen maannut. Et mieti yhtään, MIKSI se tapahtui.

Porukka sohvalla tuijottaa järkyttyneenä. Angie on niin Gunnarin manipuloima, että ei voi olla epäilemättä pahinta, vaikka se sotii kaikkia järjen lakeja vastaan.
 
Boone: Häh? 
Lyydia: Uijjui!
Angie: Simon, olitko se sinä? Sinulla on salasuhde Aidan kanssa?
 
Simon ei sano mitään. Aida kertoo Gunnarille totuuden kyyneleet silmissä. Gunnar pysyy kerrankin hiljaa ja vain pitelee kiinni Aidasta.
 
Aida: Gunnar... Sinä käyttäydyt tällä tavoin ja sitten ihmettelet, minkä takia olen sinua pettänyt? Olet kuule aina niin ilkeä muille, etkä välitä tippaakaan siitä, kuinka se loukkaa myös minua, saati sitten heitä, joita haukut. Muka omia ystäviäsi! Et kuuntele, vaikka minä pyydän sinua lopettamaan! Minkä helvetin takia et voi olla aina sellainen kuin silloin, kun vanhempani ovat paikalla?! Sinä olet tänäänkin ollut suorastaan iljettävä! Sitä paitsi suhteemme on ollut surkea jo pitkään, et ota lainkaan tunteitani huomioon! En minä tietoisesti päättänyt sinua pettää... Halusin vain hetken olla ihmisen kanssa, joka oli järkevän oloinen ja ihan vain jutella. Sitten yksi asia johti toiseen ja siinä kävi niin. Olimme vieläpä kännissä molemmat.

Gunnar irrottaa otteensa Aidasta ja kääntyy mitään sanomatta pois. Hän seisoo pienen hetken paikallaan ja potkaisee sitten äkisti pöydän nurin. Kaikki katsovat järkyttyneinä ja Victorian lemmikit juoksevat karkuun. Gunnar on täynnä hiljaista raivoa. Hän poistuu huoneesta nopeasti mutta rauhallisesti. 
 
Jostain kaukaa kuuluu voimakas oven paukahdus. Aida jää kyyneleet poskilla tuijottamaan Gunnarin aiheuttamaa sotkua toisten jaloissa. Hän miettii, onko Gunnarin suhteellinen rauhallisuus hyvä vai huono asia. Mitä se merkitsisi heidän parisuhteelleen? Olisiko heillä enää parisuhdetta? Haluaisiko Aida edes sitä enää? Onko hän halunnut sitä enää pitkään aikaan, vai onko hän vain ollut turtuneena näennäisesti turvalliseen parisuhteeseensa, koska se on jatkunut niin pitkään, ettei hän enää muista miten eletään ilman sellaista? Ilman Gunnaria, hänen elämänsä rakkautta. Kaikki tuntuu jotenkin sumentuvan ympärillä. Värit alkavat kadota Aidan elämästä, aivan kuin ne eivät siinä olisi koskaan olleetkaan.

Kaikki on nyt mustavalkoista. Mitä tämä tarkoittaa? Onko kyseessä jokin Rajamaailman kavala temppu? Shania ei ikinä kertonut Rajamaailman pystyvän tällaiseen. Rajamaailmaan mennään, ja sekin tapahtuu vain tietyissä olosuhteissa. Ei se tule vierailulle! Pöydälle on jäänyt puolikas keksi, joka kiinnittää Aidan huomion. Aidan elämä on särkynyt samalla tavalla kuin se keksi, eikä hän tiedä miten se tästä kootaan. Hänen elämänsä olisi tästä eteenpäin vain puolittainen versio siitä mitä se on jo vuosien ajan ollut, niin hyvässä kuin pahassakin.

Äkkiä lämmin käsi laskeutuu hänen olkapäälleen. Se on Simon, joka sanoo jotain rauhoittavaa. 
 
Simon: Kaikki on 'yvin. Itke vain.

Ja Aidahan tekee työtä käskettyä; hän purskahtaa kunnon itkuun. Simon kietoo hitaasti kätensä Aidan ympärille ja antaa tämän itkeä olkapäätään vasten. Kaikki ei todellakaan ole hyvin, mutta juuri tällä hetkellä ajatus siitä ja toisen ihmisen lämpö tuntuvat lohduttavilta. Simon ei tuomitse Aidaa. Miksei hän tuomitse? Aida tajuaa, että Simon ei kertaakaan Gunnarin meuhkaamisen aikana hermostunut tämän typeristä, julmistakin puheista. Hän vain otti kaiken vastaan, niin kuin olisi kuullut sen kaiken ennenkin. Niin kuin olisi jotenkin ok sen kaiken kanssa. Rauhassa sen kanssa.

Victoria: Siis mitä helvettiä just tapahtu?
      
Huoneeseen on laskeutunut painostava tunnelma. Kukaan ei oikein tiedä mitä vastata Victorian kysymykseen. Joten he eivät sano mitään. 

Kaikki ovat pysähtyneet paikoilleen. Elämä on yhtäkkiä kuin tauolla oleva mustavalkofilmi. Simon ei liiku, mutta hyräilee Aidan korvaan jotakin rauhallista melodiaa. Sanoja ei tarvita.

Sitten Simon tarttuu Aidaa kädestä ja nykäisee tätä oviaukon suuntaan.

Simon: Tyle! Mennään pikky matkalle. Jäätelön käyttä tietenkin.
 
Sydänsuruissaan tuskaileva Aida näkee ja kuulee kovin sumeasti, aivan kuin hän olisi irtaantunut ruumistaan. Mutta Simonin lämmin käsi hänen kädessään sekä sulava äänensä hänen korvissaan tuntuvat todellisilta ja rauhoittavilta. Toisen miehen kuin oman poikaystävän matkaan lähteminen tuntuu väärältä, varsinkin kun kyseessä on hyvän ystävän Shanian poikaystävä, mutta tällä hetkellä ei Aidalle ole väliä millään muulla kuin sillä, että joku on halukas ymmärtämään häntä. Joku, joka ei tuomitse häntä. Joten hän antaa tuon oudon mutta herttaisen miehen johdattaa hänet minne ikinä tämä tahtookaan.

 
Jatkuu pian osassa 2...
 

Jaksossa mukana: 
Ninnin Aida vierailulla
Takaumakuvissa eri nukkeilijoiden hahmoja5 kommenttia:

 1. Merja Käyhkö4/9/23 14:10

  Herra mun vereni. Olihan tarina ja pitkä. Kuin joku keksii näin paljon kirjoitettavaa. Mutta upea vaikka Gunnar olikin ihan paska.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha! Tässä syyllinen. :-D Ninni kirjoitti valtaosan Aidan dialogeista ja mä loput. Mä vain rakastan kirjoittamista. No, seuraavasta jaksosta on tulossa lyhyempi… Gunnar on muuten erään oikean ihmisen inspiroima, mutta sitäkin kamalampi. ;-) Gunnar on aiemminkin jo näyttänyt olevansa aika paska tyyppi, mutta nyt taisi mennä viimeinkin liian pitkälle. Vai onkohan se tapahtuma vasta tulossa? Kiitos sulle Merja kun luit ja kommentoit! :-)

   Poista
 2. Merja käyhkö4/9/23 15:54

  Hyvä,ku luin kun mun lempiparikin oli mainittu 🥰

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No totta kai! Aino ja Jaakkohan ovat Simonin suuria idoleita, kuten varmaan sen ilmeestäkin näkyy. :-D Toivottavasti pääsevät tapaamaan (ja poseeraamaan) taas uudestaan nyt syksyn aikana!

   Poista
 3. TÄMÄ ON IHAN HUIPPU JAKSO!!! Suuri kiitos Mariannelle!!! <3 Meidän piti kirjoittaa seuraavaa jaksoa, niin juutuin tätä lukemaan :D :D
  Ninni

  VastaaPoista